Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@kkaya en basiti o adrese erişiminiz varsa amazon üzerinden ufak bir sipariş vermeniz ihtiyacınız olmayan bir ürün bile olsa aynı gün yada ertesi gün delivery olan bir ürün seçerseniz hızlıca çözebilirsiniz. Gerekirse ürün geldikten sonra iadede edebilirsiniz
-
Merhaba, Türkiye'den Florida'daki eşime para göndereceğim ama bankalarda yüksek komisyon var en mantıklısı kripto gibi gözüküyor. Western union ve swift ücretleri çok yüksek gözüküyor. Kripto dışında hızlı ve düşük komisyonlu gönderebileceğim bir sistem var mıdır?
-
-
Houston'da Banka Hesabı Açmak ve Türkiye'den Para Transferi;
Herkese selamlar. Geçtiğimiz hafta yerleştiğim Houston'da Bank of America'da açtırdığım banka hesabı ve Para Transferi hakkında bilgi vereceğim. Houston'da herkesin çok sevdiği Özlem hanımla tanışmak ve hesap açmak için gittiğim Bank of America Galleria şubesinde bir sürprizle karşılaştım. Özlem hanım hastaymış ve o gün gelmeyecekmiş :/ Bende başka bir memurlar görüşmek istedim ve Guisella isminde sarışın bir hanımefendiye yönlendirdiler. Kendisine banka hesabı açmak istediğimi söyledim ve gerekli işlemler için Pasaport ve Türk Ehliyetimi istedi. Tabi Green Card ile geldiğimi de kendisine bildirdim. Tam işlemler başlamışken benden adres kanıtı istedi. Bunun için bir fatura (elektrik, su, internet vs / TELEFON OLMUYOR) yada kira sözleşmesi talep etti. Ülkeye yeni geldiğimi ve bunlara sahip olmadığımı, eğer hesap açarsak bunlar için başvuruda bulunacağımı söyledim ancak bana ekranını çevirip bunlardan birinin zorunlu olduğunu anlattı. Bende durumu çok uzatmadan teşekkür ettim kendisine. Bu sırada benimle bankada olan ve 2 gün önce bunlar olmadan banka hesabı açan Ömer abi ve eşi durumu anlatsa da yine de ikna edemedik. Ömer abi ve eşi Gülşah kredi kartı başvurusunda bulunurken bende kendileri ile oturdum. Banka menajerinin 11 de geleceğini ve tekrardan gelmeleri gerektiğini de söyleyince beraber birer kahve içmeye gittik ve 11 de tekrar bankaya geldik. Menajer Ömer abiler için kredi kartlarının onayını verdi ve bende bu sırada kendisine durumumu açıkladım. Banka müdürü Moutaz bey durumu gayet iyi anladığını söyledi ve Guisella'ya benim için banka hesabı açma işlemlerini yapmasını söyledi :D Burada kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum.
Yani arkadaşlar herhangi bir adres kanıtı olmadan da banka hesabı açabilirsiniz. Sadece durumunuzu iyi açıklamanız yeterli oluyor :)
Para Transferi
Ben yanımda getirdiğim 1500 doları banka hesabı açılışında hesaba yatırdım. Ardından Türkiye'deki EnPara hesabımda bulunan dolar bakiyesini transfer ettim. EnPara yurtdışı transferinde 339,52 TL lik bir kesinti yaptı arkadaşlar ve para bir kaç saat içerisinde BofA hesabıma geldi :) BofA ise gelen transferden 1 cent bile kesinti yapmadı :) -
Selamlar herkese. Bank of Americadaki gorevli ile konustum. Kredi kartinin limitinin yuzde 30u civarlari due date geldiginde max kullanilmis olmasi gerekiyor iyi bir kredi skoru icin dedi. Benim limitim 500 dolar due date ayin 1i. Yuzde 30u 165 dolar civarlarina geliyor. Ben harcadigim tutarlari duzenli oduyorum harcama yaptikca ay sonuan dogru da odeyerek sifirlamistim karti ama automatic paymentlar geldi iki tane hopp yuzde 30una ulasti kartin. Bunu nasil ayarlayabiliriz ne yapabiliriz cunku her ayin 1inde birkac tane otomatik odeme var faturalar vs. Bilgisi olan var midir?
-
@misha90 merhaba, due date tarihini istediğiniz bir tarihe, nasıl tercih ederseniz değiştirebilirsiniz.
-
@pulcet mart ayinda degistirmeme izin veriyor maalesef
-
@misha90 Otomatik odemeler ile due date konusunda sorun yasiyorsan, kredi kartinin musteri hizmetlerini arayip due date i senin icin daha uygun olan bir tarihe degistirebilirsin.
-
@knnrn aklıma takılan bir soru var ,amerikada yeni telefon numarası almak gerekecek bu şekilde numara değişirse türkiyede kullandıgımkz bankacılım uygulamalarını nasık kullanmaya devam edeceğiz bloke olan çok kişi duydum ,var olan kredi borçlarını ödemeye devam etmek adına
-
@basakbasak telefonunuz e-sim destekliyorsa, ABD'de alacaginiz numara e-sim olacak, Turk hattiniz telefonunuzda takili olmaya devam edecek. Turkiye ile ilgili online bankacilik islemlerinizi buradan sorunsuz yapmaya devam edeceksiniz bizim ve forumdaki bircok kisinin yaptigi gibi.
-
@ATS16 Bu e sim konusunda biraz cahilim o yuzden soracagim sorular sacma gelirse kusura bakmayin lutfen :)) amerikaya gitmeden e sim hizmeti sunan firmalardan telefonumuza e sim tanimlayabiliyor muyuz? Eger bu mumkunse gmail,instagram,facebook gibi telefonla guvenlik olusturdugumuz hesaplari Amerikaya varmis olmasakta bu e sim numarasina gecirebiliyor muyuz?
-
@basakbasak Eğer türk hattınızı da muhafaza edereeniz uçak modunda sim kartınızın takılı olduğu telefondan Amerika'da Türkiye banka hesaplarınıza ulaşabilirsinuz ben böyle yaptım ama şifre vs değişikliği için SMS alınır mı bilmiyorum ama wifi ile uçak modunda kullandım ben.
-
Çok normal, hepimiz yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Sorunuz ile ilgili ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri başlığındaki bir çok yaşanmış iyi ve kötü deneyimi okuyabilirsiniz. Ayrıca sorunuzun tam cevabı aşağıdaki deneyimde size yardımcı olacaktır. Bol şans!
-
@begumm sms almamanız için bir sebep yok. Wifi'ye bağlıyken Uçak modundan çıkarın ve bir süre bekleyin o sırada zaten baz istasyonuna bağlı olacak ve sms gelecek. Bu arada Uçak modundan çıkarmasanız bile sms alacaktır. Ben zaman zaman uçak modundan çıkararak kullanıyorum ve her hangi bir veri kaybı olmuyor. Uçak modundan çıkarmamın nedeni bazen SMS gelmiyor, uçak modundan çıkardıktan sonra sms'ler yağıyor :) (Sanki ara ara smsl'er takılıyor gibi geldiği için böyle yapıyorum.) Bu arada zaten hücresel veriyi kapattığınız taktirde hiç bir problem yaşamazsınız. Dolayısıyla hücresel veri kapalıyken uçak modunda kullanmak zorunda değilsiniz. Ayrıca en azından Iphone için yazayım Android tecrübem yok. E-simli hatlardan, hangi hattınızdan Mobil veriye (Hücresel veri) bağlanacağını , hangisini Ses için kullanacağınızı seçiyorsunuz. Dolayısıyla bu seçimlere göre zaten bir problem yaşamazsınız diye düşünüyorum. Ayrıca buranın konusu değil ama TR'de iken mutlaka kontörlü bir hatta geçmenizi ve Amerika'ya gelmenizi öneririm. (bu yorumum begumm hanım size değil, Amerika'ya yeni gelecekler için) Kontörlü hattı yönetmek (Maliyet anlamında) daha kolay geliyor bana.
Syg... -
@Redbeard çok güzel açıklamışsınız öncelikle ,e sim mi kullaniyorsunuz öyleyse kendi hattımızla aynı anda nasıl kullanabilir tarif edebilir misiniz.Birde komisyon kesmediği için teb kartı çıkardım bunu sadece para çekmek için değil post cihazlarıyla alışverişte de kullanabilir miyim üstünde master card işareti var
-
@basakbasak Merhaba üzgünüm ya tarif etme şansım yok. E-sim tecrübesini yaşadım ve anlattığım şekilde hangi hattan data , hangi hattan konuşmayı çok basit ayarlıyorsunuz. (Aslında anlatacak bir durum yok.)
Not: Arjantin seyahatimde "Claro" E-sim aldım. Amerika hattım da e-simdi. 2 hat da e-simi ve çok rahatlıkla kullandım. Arjantin hattın da sadece "internet=data" tanımlıydı. Amerika hattımda ise konuşma tanımlıydı.Teb banka kartı ATM'de kullanılıyor ve TR'deki günlük işlem limitinizin USD karşılığını ücret ödemeden çekiyorsunuz. (BOFA ATM'lerinde ve bir banka daha vardı tam hatırlamıyorum. Ancak Alışverişte kullanılıyor mu bilmiyorum.
Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. -
Merhabalar
BofA'da şahsi hesabı olup sonradan şirket hesabı da açabilen oldu mu?
Online olarak denedik. Form doldurduktan sonra bu şekilde döndü.
Müşteri hizmetleri ile yazışınca da aslında yapılabilir ama amerika numaramızı aramanız gerek diyorlar.
-
@BK84 Iyi gunler, bu mesaja gore sirket hesabinizi online acabilmeniz icin kalici oturum sahibi ya da vatandas olmaniz gerekiyor, bu kosullara ragmen olmadiysa muhtemelen bir evraginiz eksiktir ve sistemde vize statunuz bu sekilde degildir.
-
@lumos Evet non resident olduğumuz için mutlaka şubeye şahsen gelip işlem yapmanız gerekir dedi.
Şimdilik mercury ile çözmeye çalışacağız.
-
@BK84 Kolay gelsin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum