Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Serbest Meslek Sahiplerine Özel Banka Hesapları (Bank Accounts for Freelancers)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Serbest Meslek sahibi -freelancer- kisilere ozel banka hizmetleri sunan finansal kurumlari bu baslikta paylasabilirsiniz.

    • Lili Bank
    • Oxygen Bank

    Son yillarda pek cok yeni dijital banka kuruluyor, bunlarin cogu yasal olarak gercek banka statusunde degiller. "Banka" basvurusunu yapip kabul almak uzun ve zorlu bir surec oldugu icin genelde bu tur yeni digital veya fintech bankalar gercek bir banka ile anlasmali olarak calisiyorlar. Dolayisiyla hala bu hesaplardaki paralariniz FDIC sigortali oluyor, yani korkacak bir durum yok 🙂 Bildigim kadariyla bu fintech bankalardan su an icin sadece "Varo" gercek banka statusunde. Fakat bu finansal kurumlarin da anlasma yaparak banka gibi hizmet vermesinin onunde bir engel yok.

    Eger kayit linki paylasacaksaniz (ki paylasmanizi tavsiye ederim), lutfen hem normal linki, hem de referansli linkinizi paylasip; eger varsa bonus miktari ve sartlarini da belirtin.

    (ilk ileti daha sonra uygun bir formatta guncellenecektir)

  • ⭐⭐⭐

    Bank of America'nin hesap isletim ucretlerinden kacmak amaciyla online bankacilik hizmetlerine bakmaya baslamistim. Gozume Ally'i kestirdim. Bu banka ile ilgili reddit yorumlarina bakarken can sikan bir durumu ogrendim. Ally, Doordash ve Grubhub gibi islerden aldigimiz ucretleri kendi hesaplarina gondertirsek business hesap olarak kullanildigini one surerek hesaplari kapatiyormus. Bu durumun baska bankalarda da karsima gelebilecegini dusunerek business icin onerilen lili hizmetinden hesap actim. Lili hizmetini sadece freelancerlar ve self employed olan kisiler kullanabiliyor bu arada. Hesabi yeni actigim icin olumlu veya olumsuz bir yorum yapamiyorum ama okudugum yorumlar olumluydu. Eger siz de hesap acmak isterseniz:

    Lili - Mobile Banking for Freelancers

    Referansli link: https://get.lili.co/referral?r=505kHq

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Oxygen bank da freelancer odakli, kredi ve diger banka hizmetleri saglama amacli kurulmus bir banka. Su an icin hem personal hem de business account acabiliyorsunuz.

    Benim app'i indirdikten sonra bireysel bir banka hesabi olusturmam 1 dakikadan kisa surdu 🙂 ama tabii ABD'de gecmisiniz yoksa, ehliyet veya baska bir kimlik yuklemenizi isteyebilirler. Hesabi olusturduktan hemen sonra hesaba bagli debit card size gonderiliyor.

    Diger checking hesaplarinizi da hesaba baglayin, bu sayede banka paralarin giris-cikislarini takip edebiliyor, ozellikle de eger ilerde freelance isiniz icin kredi cekmeyi planliyorsaniz bankaya guven vermek acisindan onemli. En azindan bankanin kurulus amaci bu 🙂

    Su an icin Oxygen debit pek cok alanda %5 cash back veriyor, yani pek cok kredi kartindan daha iyi bir geri donus miktari var; ayrica "Food and Coffee" kategorisinde ise $1 geri veriyor. "Cash back" sevenler icin guzel bir kart 🙂 Dunkin Donuts'tan veya Starbucks'tan cay veya kahve alacaksam surekli bu kartimi kullaniyorum, simdiye kadar bu sayede 41 dolar geri gelmis.

    Bankanin adresi surada: https://oxygen.us/

    Fakat app'i indirip kayit yaptirmaniz gerekiyor.

    Referansli link: https://oxygenbank.onelink.me/vjPj/687cc6b3

    (Bu link ile kayit olup hesaba minimum 200 dolar yukleyip, 2 ay icerisinde karti en az 5 defa kullanirsaniz hem size hem bana 25 dolar veriyor)

    Bu da app'in cashback kismindan ekran goruntusu, ben

    Screen Shot 2021-02-22 at 9.55.46 PM.png


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum