Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@knnrn aklıma takılan bir soru var ,amerikada yeni telefon numarası almak gerekecek bu şekilde numara değişirse türkiyede kullandıgımkz bankacılım uygulamalarını nasık kullanmaya devam edeceğiz bloke olan çok kişi duydum ,var olan kredi borçlarını ödemeye devam etmek adına
-
@basakbasak telefonunuz e-sim destekliyorsa, ABD'de alacaginiz numara e-sim olacak, Turk hattiniz telefonunuzda takili olmaya devam edecek. Turkiye ile ilgili online bankacilik islemlerinizi buradan sorunsuz yapmaya devam edeceksiniz bizim ve forumdaki bircok kisinin yaptigi gibi.
-
@ATS16 Bu e sim konusunda biraz cahilim o yuzden soracagim sorular sacma gelirse kusura bakmayin lutfen :)) amerikaya gitmeden e sim hizmeti sunan firmalardan telefonumuza e sim tanimlayabiliyor muyuz? Eger bu mumkunse gmail,instagram,facebook gibi telefonla guvenlik olusturdugumuz hesaplari Amerikaya varmis olmasakta bu e sim numarasina gecirebiliyor muyuz?
-
@basakbasak Eğer türk hattınızı da muhafaza edereeniz uçak modunda sim kartınızın takılı olduğu telefondan Amerika'da Türkiye banka hesaplarınıza ulaşabilirsinuz ben böyle yaptım ama şifre vs değişikliği için SMS alınır mı bilmiyorum ama wifi ile uçak modunda kullandım ben.
-
Çok normal, hepimiz yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Sorunuz ile ilgili ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri başlığındaki bir çok yaşanmış iyi ve kötü deneyimi okuyabilirsiniz. Ayrıca sorunuzun tam cevabı aşağıdaki deneyimde size yardımcı olacaktır. Bol şans!
-
@begumm sms almamanız için bir sebep yok. Wifi'ye bağlıyken Uçak modundan çıkarın ve bir süre bekleyin o sırada zaten baz istasyonuna bağlı olacak ve sms gelecek. Bu arada Uçak modundan çıkarmasanız bile sms alacaktır. Ben zaman zaman uçak modundan çıkararak kullanıyorum ve her hangi bir veri kaybı olmuyor. Uçak modundan çıkarmamın nedeni bazen SMS gelmiyor, uçak modundan çıkardıktan sonra sms'ler yağıyor :) (Sanki ara ara smsl'er takılıyor gibi geldiği için böyle yapıyorum.) Bu arada zaten hücresel veriyi kapattığınız taktirde hiç bir problem yaşamazsınız. Dolayısıyla hücresel veri kapalıyken uçak modunda kullanmak zorunda değilsiniz. Ayrıca en azından Iphone için yazayım Android tecrübem yok. E-simli hatlardan, hangi hattınızdan Mobil veriye (Hücresel veri) bağlanacağını , hangisini Ses için kullanacağınızı seçiyorsunuz. Dolayısıyla bu seçimlere göre zaten bir problem yaşamazsınız diye düşünüyorum. Ayrıca buranın konusu değil ama TR'de iken mutlaka kontörlü bir hatta geçmenizi ve Amerika'ya gelmenizi öneririm. (bu yorumum begumm hanım size değil, Amerika'ya yeni gelecekler için) Kontörlü hattı yönetmek (Maliyet anlamında) daha kolay geliyor bana.
Syg... -
@Redbeard çok güzel açıklamışsınız öncelikle ,e sim mi kullaniyorsunuz öyleyse kendi hattımızla aynı anda nasıl kullanabilir tarif edebilir misiniz.Birde komisyon kesmediği için teb kartı çıkardım bunu sadece para çekmek için değil post cihazlarıyla alışverişte de kullanabilir miyim üstünde master card işareti var
-
@basakbasak Merhaba üzgünüm ya tarif etme şansım yok. E-sim tecrübesini yaşadım ve anlattığım şekilde hangi hattan data , hangi hattan konuşmayı çok basit ayarlıyorsunuz. (Aslında anlatacak bir durum yok.)
Not: Arjantin seyahatimde "Claro" E-sim aldım. Amerika hattım da e-simdi. 2 hat da e-simi ve çok rahatlıkla kullandım. Arjantin hattın da sadece "internet=data" tanımlıydı. Amerika hattımda ise konuşma tanımlıydı.Teb banka kartı ATM'de kullanılıyor ve TR'deki günlük işlem limitinizin USD karşılığını ücret ödemeden çekiyorsunuz. (BOFA ATM'lerinde ve bir banka daha vardı tam hatırlamıyorum. Ancak Alışverişte kullanılıyor mu bilmiyorum.
Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. -
Merhabalar
BofA'da şahsi hesabı olup sonradan şirket hesabı da açabilen oldu mu?
Online olarak denedik. Form doldurduktan sonra bu şekilde döndü.
Müşteri hizmetleri ile yazışınca da aslında yapılabilir ama amerika numaramızı aramanız gerek diyorlar.
-
@BK84 Iyi gunler, bu mesaja gore sirket hesabinizi online acabilmeniz icin kalici oturum sahibi ya da vatandas olmaniz gerekiyor, bu kosullara ragmen olmadiysa muhtemelen bir evraginiz eksiktir ve sistemde vize statunuz bu sekilde degildir.
-
@lumos Evet non resident olduğumuz için mutlaka şubeye şahsen gelip işlem yapmanız gerekir dedi.
Şimdilik mercury ile çözmeye çalışacağız.
-
@BK84 Kolay gelsin.
-
@cemciftcioglu merhaba Cem bey bizde Houstona yeni geldik hesap açmamız gerekiyor ama adres yok ev tutmak içinde bankada para göstermek gerekiyor özlem hanım bizede yardımcı olur mu acaba
-
@demetonurarya, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@cemciftcioglu merhaba Cem bey bizde Houstona yeni geldik hesap açmamız gerekiyor ama adres yok ev tutmak içinde bankada para göstermek gerekiyor özlem hanım bizede yardımcı olur mu acaba
Yeni göçmenlerin BofA'da hesap açabilmesi için bir adres ve telefon numarasına ihtiyacı var. Telefon hattı almışsınızdır sanırım. ABD'ye ilk girişte sınırda verdiğiniz sarı zarfın bir fotoğrafını da çektiyseniz, zarfın üzerinde greencardınızın teslim edileceği adres yazıyor, bankadaki görevliye bunu gösterin kabul ediliyor, daha sonra adresiniz belli olunca güncelleme yapabilirsiniz.
-
@demetonurarya merhaba. Serap hanım durumu açıklamış. Ben Özlem hanım ile açmadım hesabımı. Ama şunu bilin ki bazen durumu anlayamıyorlar, inatla bir kaç evrak istiyorlar. Genelde bilgisizlikten oluyor bu. Eğer evrağınız yoksa açamayız filan derlerse müdürle görüşme talep edin. Onlar durumu daha rahat anlıyorlar ve işlemi gerçekleştiriyorlar.
-
ssn'im geldikten sonra hesap acarim diye dusunerek ssn kartim bana ulastiktan sonra dun bank of america'nin bir subesine randevu alip gittim. O subedekiler adres kaniti istedi o yuzden acamadim (ssn kartimin adresi ve sari zarf ustundeki adresler farkli ve orda degilim). Forumdan bazilarinin adres kaniti olmadan hesap acabildigini bildigim icin bir kez daha baska bir subede sansimi denemek istedim. linden'daki subelerine gittim ve oradaki sicakkanli hanimefendi bana herhangi bir adres kaniti sormadan hesabimi acti online'dan ilerleye ilerleye. Benim icin de 2 saatlik bol muhabbetli iyi bir konusma pratigi oldu. Hesabimi acma isi sonraya kalir diye bilerek yanimda az para getirmistim o parayi da yatirdim ve secured kredi karti basvurusunu da hallettim simdi kartlarin postalanmasini bekliyorum
-
yeni üye olanlar yada eski yazıları okuyamayanlar için bir bilgi geçelim amerikaya gitmeden cepteb hesabı açtıranlar aşağıdaki ülkelerde ki bankalardan günlük 50.000 - 60.000 TL denk gelen doları atm den ücretsiz çekebiliyorsun.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
yeni üye olanlar yada eski yazıları okuyamayanlar için bir bilgi geçelim amerikaya gitmeden cepteb hesabı açtıranlar aşağıdaki ülkelerde ki bankalardan günlük 50.000 - 60.000 TL denk gelen doları atm den ücretsiz çekebiliyorsun.
Hayır, günlük TL 10.000 karsiligina denk gelen USD tutarını komisyon kesilmeksizin çekebiliyorsunuz.
-
@ATS16 Gunluk nakit cekim limitiniz kadar Lira'nin karsiliginca dolar cekebiliyorsunuz. Ben esimin iki kati kadar para cekebiliyordum.
-
@ATS16 değişmiş ozaman bilmiyordum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum