DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Flight101 motive edici yanıtınız için teşekkür ederim. 🙂 o noktaya gelmedim ama imzanızdan gördüğüm kadarıyla siz dosyayı Viyana’ya taşımışsınız. Bu noktada;
Viyana’ya taşımak için oturum gerekmiyor değil mi? Direkt KCC den taşıyacağımız için dosyamız taşınacak ancak mülakatta Viyana’da olmaktan ötürü sorun olur mu?
KCC ye ne zaman taşıma maili atmalıyım?
Viyana dışında bildiğiniz Avrupa taşıma noktaları var mıdır? Yoksa Viyana’dan devam mı edeyim? Bunu şunun için soruyorum sıralaması 5k ile 15 K arasında olan bir çok insan Hong Kong Tayland gibi gidiş geliş maliyetleri çok daha yüksek olan ülkelere taşıma yapmışlar bunun amacı vizesiz olması mı sadece.
Teşekkürler. Size de bol şanslar..
-
Çeşitlilik göçmen vizesi (DV) sürecinde eğitim durumu için aranan en az lise mezunu kriteri sadece asıl kazanan (principal) için aranan bir kriter, aile üyeleri (beneficiary) kişiler için eğitim şartı aranmamaktadır. Bu soru geçtiğimiz sayfalarda da soruldu ve cevaplandı. Forumu düzenli okumanız ve takip etmeniz süreciniz için faydalı olacaktır. Bol şans!
-
@Nebleux bu konu başlığının 4.iletisinde dosya taşıma nasıl yapılır, ne zaman yapılır, nelere dikkat edilmeli hususunda çok detaylı bir bilgilendirme mevcut. Okuma şansınız oldu mu? Olmadıysa sürecin anayasası gibi olan ilk 4 iletiyi okumanız sürecinize çok katkı verecektir.
Hangi ülkeye taşımalıyım sorusuna DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığında paylaşılan yurtdışı konsolosluk mülakat deneyimleri (hem maddi hem de manevi cevaplarını bulacaksınız) sizi doğru yönlendirecektir, buna istinaden hangi konsolosluğa taşıyacağınıza kendiniz en doğru kararı vereceksinizdir. @Flight101 de katkı sunacaktır mutlaka. Bol şans!
-
@ATS16 Tam olarak bu konuyu araştırıyordum. Ben kendim talihli olarak formu tamamladıktan sonra eşimin formunu doldururken kendi formumda eğitim kısmını yanlışlıkla "NO" olarak işaretlediğimi farkettim ve streslenmiştim açıkçası ancak sizin yorumunuzu görünce içime su serpildi. "Hayır sen formda eğitimin yok olarak işaretlemişsin o sebeple yanında getirdiğin üniversite diplomanı kabul edemeyiz" gibi bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var mıdır yine de?
-
Merhaba, geçmiş deneyimleri de okuduğumda Bangkok özelinde CN cut off olmadan KCC ile iletişime geçip transfer yapanlar arasında konsolosluğun oturum sorması/istemesi gibi olumsuz bir deneyim yaşayana rastlamadım. Bilmediğimden soruyorum geçmiş senelerde bu kadar ılımlı yaklaşan konsolosluk bu sene bu konuda bir sorun çıkarabilir mi? Böyle bir insiyatif hakları var mıdır?
-
@deebee ben önce kendi formumu gönderdim. Zaten onun içerisinde bilgiler var. Daha sonrada eş ve çocuğumun formunu göndereceğim sıkıntı olmuyormuş.
-
@SemihB-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ATS16 Tam olarak bu konuyu araştırıyordum. Ben kendim talihli olarak formu tamamladıktan sonra eşimin formunu doldururken kendi formumda eğitim kısmını yanlışlıkla "NO" olarak işaretlediğimi farkettim ve streslenmiştim açıkçası ancak sizin yorumunuzu görünce içime su serpildi. "Hayır sen formda eğitimin yok olarak işaretlemişsin o sebeple yanında getirdiğin üniversite diplomanı kabul edemeyiz" gibi bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var mıdır yine de?
Öncelikle imzanızı düzenleyin.
Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.
Aksi takdirde sorularınıza cevap alamazsınız.
Kolay gelsin. -
Merhabalar,
Form doldurmaya çalıştığımız şu günlerde herkese kolaylıklar dilerim. İş deneyimlerimi yazarken işe giriş çıkış bildirgelerini kontrol ediyorum E-Devlet'ten ama sigortamı bazı iş yerlerim geç başlatmıştı. İşe giriş-çıkış tarihlerini e-devletteki SGK bilgilerine göre mi yoksa hatırladığım kadarıyla işe girdiğimi hatırladığım tarihe göre mi yazmak gerekiyor? SGK dökümü istiyor mu konsolosluk? Öyle ise ona uygun yazmak gerekir.
Teşekkürler. -
Son bir soru; Son 5 yılda ziyaret ettiğiniz başka ülkeler var mı sorusunda, kardeşim 4 kez KKTC ziyareti yaptı ama hepsi kimlikle. Pasaportta damga yok. Sizce yazmalı mıyız bu ziyaretleri Cyprus seçerek. Yoksa hiç yazmamak mı lazım?
-
Ds 260 formunu doldurdum çalışma bilgilerimi yazdım fakat eğitim bilgilerimi yazmadan formu gönderdiğimi farkettim ne yapmam gerek
-
@Kamile-1 yesilkartforum instagram sayfasında da paylaşmışlardı, aylara göre çağrılacak case numarası sınırını gösteriyor. örneğin haziran 2025’te Avrupa bölgesinde case numarası 17.500’e kadar olanlar çağrılacak. belki bir faydası olur diye önermek istedim.
-
-
@ATS16 Merhaba,
Okudum evet. Defalarca hem de ama bazı detaylar hiçbir yerde bulunamıyor. Tamamen yaşadığımız adresler isteniyor ancak DV Lottery başvurusunda o zaman konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için resmi ikamet adresini yazmıştım. Şimdi sadece gerçek adreslerin önem taşıdığını öğrendim ve yazacağım adreslerin hiçbiri green card başvurusunda ve talihli olduğum açıklanan sayfada yazan adreslerden biri olmayacak. Bu durum sıkıntı yaratmaz mı? O adres o an için yaşadığım değil ikametim olan adresimdi. -
@Erkan-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@deebee ben önce kendi formumu gönderdim. Zaten onun içerisinde bilgiler var. Daha sonrada eş ve çocuğumun formunu göndereceğim sıkıntı olmuyormuş.
Erkan bey, son 3 mesajınızda beni mention’lamışsınız. Ben 2026 talihlisi değilim, bu söylediğiniz sıralamayla ile size yazdığım hiçbir iletim de yok. Sanırım yanlış kişiye yazıyorsunuz.
-
@Minerva çok teşekkürler, detaylı inceleyeceğim
-
@emels, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ATS16 Merhaba,
Okudum evet. Defalarca hem de ama bazı detaylar hiçbir yerde bulunamıyor. Tamamen yaşadığımız adresler isteniyor ancak DV Lottery başvurusunda o zaman konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için resmi ikamet adresini yazmıştım. Şimdi sadece gerçek adreslerin önem taşıdığını öğrendim ve yazacağım adreslerin hiçbiri green card başvurusunda ve talihli olduğum açıklanan sayfada yazan adreslerden biri olmayacak. Bu durum sıkıntı yaratmaz mı? O adres o an için yaşadığım değil ikametim olan adresimdi.Bu tür detaylara takılıp formunuzu doldurmakta gecikiyorsunuz. Size daha önce de belirtmiştim, formunuzu bir an önce submit etmezseniz, aksi durumda bu numarayla bile mülakat alma süreniz uzayabilir. Mesela bizim senemizde şöyle oldu; formunu geç submit eden 6000-7000 binler Ankara’dan mülakat alamadı, vize alamadı yani ama 14 bin numaralılar aldı. Mesela bu sene için diyelim ki; Ankara Ekim ayı için 20 slot ayırdı ve cut off’da 2500, bu ilk 2500 içerisinden submit tarihine göre mülakat dağıtırsa yine, sizden önce formunu submit eden ve numarası sizden büyük olanlar mülakat alır siz alamazsınız.
Hatırlayabildiğiniz kadarıyla güncel ve doğru bilgi ile DS260 formunzu hızlıca submit etmelisiniz. Adresin başvurudakinden farklı olmasının bir önemi yok. Adres kontrol edilen, yazışma yapılan, mühim bir bilgi değil.
-
Yaklaşık üç ay önce fistül ameliyatı geçirdim. Bu, iki aşamalı bir ameliyat olup ilk aşamasını tamamladım ve şu anda iyileşme sürecindeyim. Doktor kontrollerimde her şeyin yolunda gittiği belirtildi ve belki de ikinci ameliyata gerek kalmadan tamamen iyileşebileceğim söyleniyor.
Bu durum, Green Card için yapılacak sağlık muayenesinde bir sorun teşkil eder mi?
Not: Geçirdiğim ameliyat günlük yaşamımı hiçbir şekilde etkilemiyor. Normal hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum. -
Başvuru esnasında beyan ettiğiniz mailing address (posta adresi) ile DS260 formunda beyan edeceğiniz adreslerin uyuşması şart değil, bağlayıcı olan DS260 formuna gireceğiniz adresler.
16 yaşından bu yana hatırlayabildiğiniz adresleri olabildiğince en doğru şekilde DS260’da beyan edeceksiniz. Konsolos e-devletinize erişip geçmiş adresleriniz ile DS260 formunu birebir eşleştirmeyecek mülakatınız esnasında.

-
@ATS16 çok teşekkür ederim Hocam🙏Emeğinize sağlık
-
@farukozt16 yapacağınız tek şey formu açmak düzeltmek için mülakat tarihi almayı beklemek. Eğer mülakat tarihi almadan formu açarsanız sürecinizi etkileyebilir. Formda yaptığınız yanlışlıklar sıkıntı yaratmaz mülakat tarihi alana kadar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum