Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@onurfenci

3-benden viyanaya taşımam konusunda bir gerekçe isterler mi, eğer isterlerse nasıl bir gerekçe sunabilirim.

Hayır, herhangi bir gerekçe istemezler.

• Tüm forum arkadaşlamıza , yöneticilerimize ve karşılık beklemeden sabırla her sorumuzu cevaplayan kıymetli forum üyelerimize selamlar.Eşim 9 Binli sıralardan GC çeklişini kazandı ve 4 gündür forumda sıfırdan tüm bilgilere ulaştık bunun için öncelikle danışmanlardan bile daha iyi bir forum olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilir ve teşekkürü borç biliriz.Yinede emin olma adına kafamızda netleştiremediğimiz bir kaç soruyu siz kıdemli forum üyelerimize sormak isteriz.

1. Asıl talihli ev hanımı eşimin mesleği terzi ama 6 yıldır çalışmıyor çünkü çocuğumuza baktı bunun negatif bir etkisi olurmu ? Ben 11 yıllık kamu calışanıyım ve tek çocuğumuz var çalışmasını gerektirecek bir zorunluluğumuz yoktu maddi olarak
    2. Asıl talihli olan eşim açık lise mezunu bunun bir geçerlilik sorunu olurmu?
    3. degree diploma or certificate received ..... bölümüne lise mezunu olduğu için tam ne yazalım ıngılızcemı turkcemı bılemedık hangı ıfade net olur??
    4. Asıl talihli olmayan ben , askerliğimi hiç gitmeden bedelli olarak yaptım bu vizeyi etkileyen bir durummudur? Askerlik bilgilerini girmeme gerek varsa NONE gibi bir ifademi kullanmalıyım yoksa boşmu bırakmalıyım
    5. Asıl talihli olan eşim ve benim edevlette enabızda aşı kartı kaydımız yok "NO, I DONT HAVE DOCUMENTATION TO ESTABLISH........OF VISA INTERVIEW AT THE CONSULATE" kalıp metnini girip aşı kartını sağlık ocağı yada hastaneden çıkarıp sağlık kontrolü esnasında sunsak uygun olurmu?
      Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler umarım herşey tüm adaylar için güzel geçer
  • ⭐⭐⭐⭐

@Pelin-0

DS260’da eğitim durumunuzu yanlış işaretlemeniz diskalifiye sebebi değil, gerçekte en az lise mezunu iseniz sorun yok. Dosyanızı taşıyacağınız konsolosluktan mülakat tarihi alırsanız, mülakata giderken çekilişin ana kriteri olan en az lise mezuniyetinize ait diploma ile beraber, iki yıllık yüksekokul diplomanızı ve bazı konsoloslukların özellikle istediği lise transkript’i yanınızda bulundurun orijinallerini.

Mülakat öncesi evrak teslim esnasında formunuzda gerekli düzeltmelerin yapılması için konsolosluk memuruna bilgi verebilirsiniz. Hem resmi yönergelerden hem de DV2026 mülakat deneyimlerinde sizden önce o konsoloslukta mülakata girecek talihlilerin deneyimlerinden hangi evrakların nasıl istendiğine (yeminli tercüme, apostil vb) dair bilgi alarak hazırlığınızı yapabilirsiniz. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@salsalonia

İkamet adreslerinin mevcut durumda (birbirlerinden farklı) olması sorun yaratmaz. Genç çifte mutluluklar 🧿

• ⭐⭐⭐⭐

@fatos17

Bu konu başlığının 3.iletisini okumanız halinde (“pasaportunuz yok, süreniz bitti ya da bitiyor mu? telaş etmeyin!” paragrafı) sorunuzun cevabını bulacaksınız.

Case number’ınız 26xx mü veya 26xxx mi? Mesajınız içeriğindeki numara ile mesajınız eşleşmiyor. Bol şans

DV2026 Excel dosyaya bilgilerinizi de eklemeniz ricadır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Pelin-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba. Benim bazı sorularım vardı.
    1.Eşim DV2026 talihlisi. Eşime DV2026 anketini kendim doldurmuştum. Eğitim kısmında eşim verdiği bilgilere istinaden (üniversiteyi bitirdim dediği için) university degree seçtim. Kazandığımızı öğrendikten sonra DS-260 formu doldurmaya geçtik. Fou doldurirken eşim Anadolu üniversitesinde açık öğretim fakultesini bitirmiş, yani 2 seneli eğitim almış (seneden seneye kaldığı icin 7 sene içinde bitirmiş). Bende DS-260 formunu doldururken ilk doldurdurduğum dvlotery ile farklı olmasın diye yine university degree seçtim, altta degree diploma kısmına ise "associate degree" (2 senelik önlisans=associate degree) ekledim. Sizce doğru mu yaptım? Eğer hata yaptıysam ne yapmam gerekiyor?
    2.Number of educational institutions attended 1 koydum. (Sadece önlisansı) Liseyi eklemem geriyormuydu acaba? Ne yazık ki bu forumu formu doldurduktan sonra buldum ve hata yaptım mi diye endişeleniyorum.
    3. Eşimin 11 yaşlı kızı var. Dvlottery anket doldururken kızını eklemiştim. Fakat DS-260 form doldururken şu an kızını götürecekmisin kısmına - yok, daha sonra gelecek mi kısmında -evet diye cevap verdik. Eşimin kızı için de ayrı DS-260 form mevcut. Kızının adından da o formu doldurup submit yapmamız gerekiyor mu?
    Önceden teşekkür ederim!

1-bu sorunuzu başka bir mesajda cevapladım.
    2-mülakata giderken diğer mesajda ilettiğim üzere mezun olunan ön lisans diploması, lise diploması ve lise transkript yanınızda olması yeterli. Formu açtırmak gibi bir hata yapmayın.
    3-Eşinizin bir önceki evliliğinden olan 11 yaşındaki kızı sizinle beraber veya siz göç ettikten sonra bir şekilde ABD’ye gelmesini hayal ediyorsanız (eğitim, yaşam vb) kızınız içinde şimdiden DS260 doldurarak sürece dahil etmeniz gerekiyor. Siz vizenize kavuştuktan sonra ve ABD’ye yerleştikten sonraki süreçte kendisinin aile birleşimi ile vize alabilmesi mümkün ancak bu işlemler hem çok meşakkatli hem de çok uzun sürüyor. Kızınızın da sizlerle mülakat sürecine dahil olması, sağlık kontrollerine sizinle gelmesi sürecini kolaylaştıracaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz @Guven4627

Lise diplomasının orijinali nedeniyle Hong Kong konsoloslukta sıkıntı yaşayan @Physicus’un deneyimini ve çözümü aşağıdaki deneyiminde bulabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/485470

Sizde dosyanızı taşıdığınız konsoloslukta sizden önce mülakata giren DV25 ve DV26 talihlilerinin deneyimlerini okuyarak çözüm yolu bulabilir veya DV2026 mali yılı başladıktan sonra (01.10.25 itibariyle) mülakata katılacağınız konsolosluk ile durumunuzu özetleyen bir email ile iletişime geçerek yazılı cevap alarak hazırlık yapabilirsiniz. Hazırlık yapmak için önünüzde bir hayli zaman var. Bol şans!

• Arkadaşlar selamlar asıl talihli olarak formu ben doldururken bana en yüksek eğitim seviyesini seçtirdi fakat eşim için doldururken o kutucuk yoktu direkt önce üniversite sonra lise bilgilerini yazdık. Bir bug mı oldu sizce? Sorun olur mu dersiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@ali-gökarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Tüm forum arkadaşlamıza , yöneticilerimize ve karşılık beklemeden sabırla her sorumuzu cevaplayan kıymetli forum üyelerimize selamlar.Eşim 9 Binli sıralardan GC çeklişini kazandı ve 4 gündür forumda sıfırdan tüm bilgilere ulaştık bunun için öncelikle danışmanlardan bile daha iyi bir forum olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilir ve teşekkürü borç biliriz.Yinede emin olma adına kafamızda netleştiremediğimiz bir kaç soruyu siz kıdemli forum üyelerimize sormak isteriz.

1. Asıl talihli ev hanımı eşimin mesleği terzi ama 6 yıldır çalışmıyor çünkü çocuğumuza baktı bunun negatif bir etkisi olurmu ? Ben 11 yıllık kamu calışanıyım ve tek çocuğumuz var çalışmasını gerektirecek bir zorunluluğumuz yoktu maddi olarak
    2. Asıl talihli olan eşim açık lise mezunu bunun bir geçerlilik sorunu olurmu?
    3. degree diploma or certificate received ..... bölümüne lise mezunu olduğu için tam ne yazalım ıngılızcemı turkcemı bılemedık hangı ıfade net olur??
    4. Asıl talihli olmayan ben , askerliğimi hiç gitmeden bedelli olarak yaptım bu vizeyi etkileyen bir durummudur? Askerlik bilgilerini girmeme gerek varsa NONE gibi bir ifademi kullanmalıyım yoksa boşmu bırakmalıyım
    5. Asıl talihli olan eşim ve benim edevlette enabızda aşı kartı kaydımız yok "NO, I DONT HAVE DOCUMENTATION TO ESTABLISH........OF VISA INTERVIEW AT THE CONSULATE" kalıp metnini girip aşı kartını sağlık ocağı yada hastaneden çıkarıp sağlık kontrolü esnasında sunsak uygun olurmu?
      Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler umarım herşey tüm adaylar için güzel geçer

Öncelikle sürecinizde bol şans 🍀 9xxx ile dosya taşıma nasıl yapılır bu konu başlığının 4.iletisinide okuyarak çalışmalarınıza başlamanız sürecinize faydası olacaktır zira Ankara bu CN’ye mülakat vermesi mümkün değil gözüken tabloda.

1-asıl talihli olan eşinizin hali hazırda ev hanımı olması vize sürecini veya mülakatınızın sonucunu etkileyecek bir konu değil, rahat olun.

2-asıl talihli eşinizin açık lise mezunu olması herhangi bir geçerlilik sorununa yol açmaz, mülakat öncesi diplomasına erişiyor olmanız ve beyan edebiliyor olmanız yeterli.

3-açık lise veya normal lise fark etmeksizin mezuniyeti için high school diploma seçeceksiniz.

4-bedelli gitmeniz önemli değil, askerlik yaptınız mı sorusuna evet cevabını vereceksiniz. E-devletten veya askerlik şubesinden gerekli belgeyi mülakat öncesi temin edeceksiniz.

5-aşı ile ilgili açılan metin penceresine “No, I do not have documentation to establish that I have received the
    vaccinations at this moment, but I will have the documentation at the time of visa interview at the consulate.” yazmanız yeterli.

• @Flight101 motive edici yanıtınız için teşekkür ederim. 🙂 o noktaya gelmedim ama imzanızdan gördüğüm kadarıyla siz dosyayı Viyana’ya taşımışsınız. Bu noktada;

Viyana’ya taşımak için oturum gerekmiyor değil mi? Direkt KCC den taşıyacağımız için dosyamız taşınacak ancak mülakatta Viyana’da olmaktan ötürü sorun olur mu?

KCC ye ne zaman taşıma maili atmalıyım?

Viyana dışında bildiğiniz Avrupa taşıma noktaları var mıdır? Yoksa Viyana’dan devam mı edeyim? Bunu şunun için soruyorum sıralaması 5k ile 15 K arasında olan bir çok insan Hong Kong Tayland gibi gidiş geliş maliyetleri çok daha yüksek olan ülkelere taşıma yapmışlar bunun amacı vizesiz olması mı sadece.

Teşekkürler. Size de bol şanslar..

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze

Çeşitlilik göçmen vizesi (DV) sürecinde eğitim durumu için aranan en az lise mezunu kriteri sadece asıl kazanan (principal) için aranan bir kriter, aile üyeleri (beneficiary) kişiler için eğitim şartı aranmamaktadır. Bu soru geçtiğimiz sayfalarda da soruldu ve cevaplandı. Forumu düzenli okumanız ve takip etmeniz süreciniz için faydalı olacaktır. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@Nebleux bu konu başlığının 4.iletisinde dosya taşıma nasıl yapılır, ne zaman yapılır, nelere dikkat edilmeli hususunda çok detaylı bir bilgilendirme mevcut. Okuma şansınız oldu mu? Olmadıysa sürecin anayasası gibi olan ilk 4 iletiyi okumanız sürecinize çok katkı verecektir.

Hangi ülkeye taşımalıyım sorusuna DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığında paylaşılan yurtdışı konsolosluk mülakat deneyimleri (hem maddi hem de manevi cevaplarını bulacaksınız) sizi doğru yönlendirecektir, buna istinaden hangi konsolosluğa taşıyacağınıza kendiniz en doğru kararı vereceksinizdir. @Flight101 de katkı sunacaktır mutlaka. Bol şans!

• @ATS16 Tam olarak bu konuyu araştırıyordum. Ben kendim talihli olarak formu tamamladıktan sonra eşimin formunu doldururken kendi formumda eğitim kısmını yanlışlıkla "NO" olarak işaretlediğimi farkettim ve streslenmiştim açıkçası ancak sizin yorumunuzu görünce içime su serpildi. "Hayır sen formda eğitimin yok olarak işaretlemişsin o sebeple yanında getirdiğin üniversite diplomanı kabul edemeyiz" gibi bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var mıdır yine de?

• Merhaba, geçmiş deneyimleri de okuduğumda Bangkok özelinde CN cut off olmadan KCC ile iletişime geçip transfer yapanlar arasında konsolosluğun oturum sorması/istemesi gibi olumsuz bir deneyim yaşayana rastlamadım. Bilmediğimden soruyorum geçmiş senelerde bu kadar ılımlı yaklaşan konsolosluk bu sene bu konuda bir sorun çıkarabilir mi? Böyle bir insiyatif hakları var mıdır?

• @deebee ben önce kendi formumu gönderdim. Zaten onun içerisinde bilgiler var. Daha sonrada eş ve çocuğumun formunu göndereceğim sıkıntı olmuyormuş.

• ⭐⭐⭐⭐

@SemihB-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Tam olarak bu konuyu araştırıyordum. Ben kendim talihli olarak formu tamamladıktan sonra eşimin formunu doldururken kendi formumda eğitim kısmını yanlışlıkla "NO" olarak işaretlediğimi farkettim ve streslenmiştim açıkçası ancak sizin yorumunuzu görünce içime su serpildi. "Hayır sen formda eğitimin yok olarak işaretlemişsin o sebeple yanında getirdiğin üniversite diplomanı kabul edemeyiz" gibi bir durumla karşılaşma ihtimalimiz var mıdır yine de?

Öncelikle imzanızı düzenleyin.
    Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.
    Aksi takdirde sorularınıza cevap alamazsınız.
    Kolay gelsin.

• Merhabalar,
    Form doldurmaya çalıştığımız şu günlerde herkese kolaylıklar dilerim. İş deneyimlerimi yazarken işe giriş çıkış bildirgelerini kontrol ediyorum E-Devlet'ten ama sigortamı bazı iş yerlerim geç başlatmıştı. İşe giriş-çıkış tarihlerini e-devletteki SGK bilgilerine göre mi yoksa hatırladığım kadarıyla işe girdiğimi hatırladığım tarihe göre mi yazmak gerekiyor? SGK dökümü istiyor mu konsolosluk? Öyle ise ona uygun yazmak gerekir.
    Teşekkürler.

• Son bir soru; Son 5 yılda ziyaret ettiğiniz başka ülkeler var mı sorusunda, kardeşim 4 kez KKTC ziyareti yaptı ama hepsi kimlikle. Pasaportta damga yok. Sizce yazmalı mıyız bu ziyaretleri Cyprus seçerek. Yoksa hiç yazmamak mı lazım?

• Ds 260 formunu doldurdum çalışma bilgilerimi yazdım fakat eğitim bilgilerimi yazmadan formu gönderdiğimi farkettim ne yapmam gerek

• @Kamile-1 yesilkartforum instagram sayfasında da paylaşmışlardı, aylara göre çağrılacak case numarası sınırını gösteriyor. örneğin haziran 2025’te Avrupa bölgesinde case numarası 17.500’e kadar olanlar çağrılacak. belki bir faydası olur diye önermek istedim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

175

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |