Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
-
@Merve-Candemir Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile sözlü onay aldınız, USCIS online sisteminde de approved görünüyor mu?
Turist vizesinden mi adjustment of status yaptınız? Çünkü ilk ülkeye giriş yaptığınız statü de bu aralar bir şeyleri değiştiriyor anladığım kadarı ile.
Bizim EAD, advance parole ve I-130 çoktan onaylandı. I-130’umuz mülakatsız onaylanmıştı. O yüzden sizin ilk mülakat ne içindi sormak istedim.
I-485 için de 20 Nisan’da mülakata girdik. Dosyamızda herhangi bir pürüz bulunmuyor. Gelirimiz sınırın oldukça üstünde, tax returnlarımız vs her şeyimiz tam. Overstay yok, herhangi bir ceza kaydı vs de bulunmuyor. Officer mülakatta her şey normal, 2-3 hafta içinde sonuç postanıza gelir dedi ama approved demedi. Açıkçası bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorduk, hızlıca onay alacağımıza çok emindik. Ama iki ay oldu ve hala ses yok. Sizin gibi onaylanmış dosyaları duymak biraz umut veriyor.
-
Family Sponsored Green Card başvurusunda avukata 7htoyac var mi ? Teşekkür ederim.
-
@Can-Sansar Öncelikle hoşgeldiniz USCIS'e gönderdiğiniz I-130 için tebrik ederim fakat geldiğimiz noktada USCIS'in kurum içinde ciddi problemleri var burada @bamboo @ozcancavus gibi arkadaşlarımız var ve bende tabiki bekliyoruz maalesef USCIS tüm Consular Processing I-130 dosyaları için işlemeyi Mart 2026 itibariyle durdurdu Mart 2026 tarihinde en son 25 Şubat 2025'e kadar olan PD tarihlerine onay göndermişlerdi fakat geldiğimiz noktada bu kuyruk donmuş durumda.
USCIS bir çeşit yeniden yapılanma döneminde gibi gözüküyor hiçbi resmi açıklama olmasa bile topluluklardan ve yabancı forumlardan gelen bilgiler dahilinde gördüğümüz kadarıyla USCIS kendi SCOPS birimlerindeki çalışanlarını ve bu dosyaları FOD'a dağıtıyor ne zaman açıklama yapıcakları ve harekete geçicekleri konusunda bu noktada kimsenin bir fikri yok.
Maalesef bu aşamada bir sağlık,finansal kriz,çocuk doğumu gibi hayat ile alakalı kritik sorunlarınız varsa doğrudan bir Expedite talebi deniyebilirsiniz fakat bunlar çok nadir onaylanan istekler ve USCIS tarafından sıkı takdir yetkisine tabidir. Düşük ihtimal olsa bile şartları karşılıyorsanız deniyebiliceğiniz tek yol bu.
Maalesef karamsarlık vermek istemem fakat güncel durumda şuanda USCIS cephesinde işler bu şekilde işliyor olabildiğince güncellemelri gruptan aktarıyorum fakat bu noktada dediğim gibi bizde elimizdeki sınırlı imkanlarla süreci izliyoruz. Tekrardan size ve eşinize hayırlı olsun diyorum. Umarım süreciniz rahat geçer sizin gelişinizle bu kuyruk açılır...
Saygılarımla...
-
Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
-
Merhaba, K-1 vizesiyle Amerika’ya gelip 2 yıllık şartlı Green Card aldıktan sonra 10 yıllık Green Card (I-751) başvurusu yapan var mı? Süreciniz ne kadar sürdü ve nasıl ilerledi? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
-
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
-
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Ronn
Süreci basit bir şekilde aktarayım
11 Mart’ta eşimle birlikte online olarak başvuru yaptık. I-130 kabul belgesi geldikten sonra, eşim K3 dosyasını zaten hazırlamıştı ve posta yoluyla gönderdi. Yaklaşık 1 ay sonra ek kanıtn olarak yeni WhatsApp ve görüntülü görüşmelerin ekran görüntülerini sisteme yükledik.
Her iki başvurumuz da Texas Service Center’daydı. Bu süreçte hizmet aldığınız USCIS merkezinin çok önemli olabileceğini birçok yabancı forumda okumuştum. Tabii ki bu süreç herkes için bir belirsizlik. Biz de beklemiyorduk. K3 dışında herhangi bir hızlandırma talebimiz de olmadı.Umarım herkes yakında güzel haberler alır
-
@Seyduna @Houstonian-Life Bugun bana vize sisteminden gelen, randevu almakla ilgili olan maili sizinle paylasmak istedim. Biz fee odedigimiz icin 19 mayis'a kadar ais uzerinden randevu kaydinin olusturulmasi gerekiyor anladigim kadariyla. Ama yine de tekrar 30 Mayıs sonrasında yeni sistemde de kayıt yapılması gerektiği yazıyor en sonunda.
Buyuk ihtimalle bir sonraki ayin (agustos) mulakatlari zaten gelecek ay basinda dagitilacak ve yeni sistemin kullanilmasi gerekecek
What You Need to Know:
Until May 29, 2025:
Existing Appointments: No action needed; attend as scheduled.
Paid Fees, No Appointment: Schedule by May 19 using the current system: ais.usvisa-info.com.
New Visa Fee Payments: Must be completed by May 15 (cash) or May 18 (credit card).
Mail-In Documents: Submit by May 23.
May 19–29: Appointment system will be read-only. You will not be able to pay fees, schedule, reschedule, cancel, or request expedited appointments.Starting May 30, 2025:
New System Registration: Create a profile at ustraveldocs.com at least 2 days before your visa interview.
Important for Appointments on May 30 and Beyond:All applicants—including those who already paid and scheduled—must register on the new platform.
-
@Hakan-Türkoğlu Merhaba bizde 23 şubat 2024 tarihinde başvurduk.NOA texastan geldi.Eşim vatandaş. Hem benim için hemde ozaman 1 yaşında olan oğlumuz için 2 ayrı başvurumuz var.Bu zamana kadar pek ilgilenmedik ama facebookta ve burda şubat onaylarını sık görmeye başlayınca bir ümitlendik. Malum çok uzun bir süreç.Şimdi de hergün bakıyoruz onay var mı diye ama maalesef bir şey yok henüz.Umarım kısa sürede onaylar gelir diyelim
-
selam herkese arkadaşlar, biz de başvuruyu şubatta yapmıştık ve bir seneyi geçti. bu süreçte birkaç dosya yüklemesi yaptık ağustos ve ocak aylarında. acaba bunun olumsuz bir etkisi olur mu? aradığımızda yüklerseniz ertelenme olasılığınız artar gibi şeyler söyledi uscıs call centerdaki kişi. yğkleme yapan vardı burada diye hatırlıyorum. olumsuz bir etkisini gördü mü kimse?
-
Tekrar merhaba
Az önce baktık ; oğlumuzun dosyası onaylanmış. Umarım benim dosyamda yakında onaylanır. Bekleyenlere fikir olması açısından bilgi vermek istedim
NOA1 teksastandı onayda teksastan geldi
23 şubat 2024 başvuru -
@astranger merhaba,aynen ek belge yuklemenın zamanı arttıracagını yazan ve de ek belge ıle dosyanın devamlı guncel olacagını belırten arakadaslar vardı.burada herkes herkese yardım etmeye calısıyor ben burada kı arkadasların verdıgı bılgıler ıle avukatsız onlıne i130 formunu doldurup gonderdım herkesın bılgısıne ve emegıne saglık cok tesekkurler.ıkı gun once yenılenmıs pasaportu yukledım cunku belge yuklenmemesı durumunda ret alınabılır korkusuda vardı bız de daha once dava ıcın kalan sure 3 ay gosterıyorken sımdı 20 ay gosterıyor.ıyı mı yaptık bılmıyorum ama ret olmasındansa sure uzasın dedım ama 20 ay gıbı bır zaman beklemıyordum tabı.burada 2 ay ıcınde k3 vızesi ıle onay alan arkadasın yazdıklarının okuyunca bu seferde k3 vizesinede mı basvursak dedık oyle bır hal alıyor kı butun tuslara basma ıstegı doguyor:D ama bu seferde ıyıce sarpa sarar dıye beklemeyı sectık :)ne dıyeyım Rabbım herkese kolaylık versın net bır sure ya da cozum yok sanırım.herkese bol sans ve Rabbım kolaylık nasıp etsın cok amın selamlar

-
Orada ne kadar süre kaldığı yazmasının hiç bir önemi yok. Ben 16 ayda onay aldım ve bir çok defa güncelledim. Benim kadar güncelleme yapmayanda aynı sürede onay aldı
-
@ıscx açıklamanız için teşekkür ederim , tebrik ederim hayırlı olsun
-
Merhaba 1 yildir bu yaziyi goruyorduk hep Case Is Being Actively Reviewed By USCIS
As of March 5 2024,….
Dün bir mail gelmiş durumunuzda güncelleme var diye
Şuanda böyle oldu normalmi acabaCase Is Being Actively Reviewed By USCIS
As of May 9, 2025…..
-
@Hakan-Türkoğlu dosyanızın sonuçlanması yakındır belki de pazartesi sonuçlanır
-
@GH25 Anladım ama sizin randevunuz zaten 14 Mayıs'ta acaba neden böyle bir mail gönderildi? Sanırım bizim randevuların hepsi yeni sistem üzerinden ilerleyecek
-
Arkadaşlar NVC’ye ödediğimiz $325 ve $120 ücretlerden hariç başka bir ücret ödüyor muyuz interview tarihi almadan ya da aldıktan sonra veya visayı aldıktan sonra?
-
Arkadaşlar bir türlü çözemediğimiz bir konu var ve artık sinir bozucu olmaya başladı, NVC aşamasındayız eşimin amerika kartından ödemeyi yapıyoruz hiç bir sorun yok, evraklarımızı da yüklüyoruz, ancak bir gün sonra bir mail geliyor ve ödemenizi alamadık diye, bu saçma şey yüzünden iki hafta kaybettik. Neyi yanlış yapıyor olabiliriz acaba?
-
@Ronn Unganlarda sağlık muayenesi için yaklaşık bi 500-600 dolar arası ödeniyor ondan sonra görüşme sonrası onay alınması halinde green card fee ödenecek Abd gitmeden hemen önce, o da 220$ başka bildiğim yok.
-
@Refiks Odeme asamasinda mi sorun yasiyorsunuz yoksa dosya yuklerken mi tam anlayamadim? Odeme eger 'PAID' durumuna donusmezse zaten sisteme dosya yuklenmesine izin vermez NVC henuz. Odemeyle ilgiliyse problem, Account number veya routing number’ı doğru yazdığınızdan emin misiniz birkaç tane benzer numara vardı oraya yazarken, Routing number icin paper ve electronic olani kullanmalisiniz, bi kontrol edin isterseniz. Onun haricinde account type'i dogru girip girmediginizi de kontrol edebilirsiniz, ornegin checking veya savings vs.
-
@Seyduna ais’te kaydi olan herkese otomatik olarak mail gitmiştir muhtemelen, o yüzden ben de aldım sanırım. Yüksek ihtimalle siz yeni sistem üzerinden randevu alacaksınız direkt olarak
-
@nazmi4343 Eşim girip ödemeyi yapıyor, 3-4 gün sonra kabul ediliyor ve dosyalarımızı yüklüyoruz, ardından bir kaç gün sonra ödeme alınamadı diye mail geliyor ve girip baktığımızda yüklediklerimizde sistemde silinmiş oluyor.
-
Merhabalar, geçen hafta tamamladığım mülakat gözlemlerini paylaşmak istiyorum. Benim gözlemlediğim mülakat sizi test etmekten çok online olarak beyan ettiğiniz bilgileri birebir olarak doğrulamak. Ben daha çok test edileceğimi düşünmüştüm. Beyan ettiğiniz bilgilere hakim olmanız önemli burada daha önce de belirtildiği gibi. "Sponsorlarınız kim, orada ne yapacaksınız, ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz" gibi sorular soruldu. Belgeleriniz tamamsa, taşınma planınız hakkında net bir fikriniz oldukça, interview rahat geçiyor. Yine burada daha önce belirtildiği gibi oradaki memurlar da işlerini yapma derdindeler. Ben açıkçası daha çok sorgulanacağım zannetmiştim. Sorulanları açık bi şekilde cevapladıkça problem yaşama ihtimaliniz düşük.
-
@Refiks Anladim, konu hakkinda reddit'ten arastirma yaptigimda bircok kisiye oldugunu gordum, sistemsel bir problem gibi duruyor. NVC Public Inquiry Form uzerinden odeme makbuzunuzla iletisime gecin odemenin alindigi ancak sitenin hata verdigine dair. Paid olarak duzeltirler mi veya iade mi yaparlar bilemiyorum ama iletisime gecin mutlaka. Kimisi ikinci bir odemeyi yapmayin diyor ilk yapilan odemenin refundunu almadan, ama o da 30 gun surer diyormus NVC. Bir baska kullanici da baska bir checking account'undan tekrar odemeyi deneyip sorunu cozdugunu soyledi. Umarim bir sonuc alirsiniz daha uzamadan.
-
@Refiks Eger kredi karti kullaniyorsaniz, yanliş hatirlamiyorsam NVC odeme icin kredi karti kabul etmiyordu. Banka hesap bilgileriyle odeme emri veriyorduk. Sistem degismis olabilir.
Benzer Başlıklar
111
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.5k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum