Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ronn
    Süreci basit bir şekilde aktarayım
    11 Mart’ta eşimle birlikte online olarak başvuru yaptık. I-130 kabul belgesi geldikten sonra, eşim K3 dosyasını zaten hazırlamıştı ve posta yoluyla gönderdi. Yaklaşık 1 ay sonra ek kanıtn olarak yeni WhatsApp ve görüntülü görüşmelerin ekran görüntülerini sisteme yükledik.
    Her iki başvurumuz da Texas Service Center’daydı. Bu süreçte hizmet aldığınız USCIS merkezinin çok önemli olabileceğini birçok yabancı forumda okumuştum. Tabii ki bu süreç herkes için bir belirsizlik. Biz de beklemiyorduk. K3 dışında herhangi bir hızlandırma talebimiz de olmadı.Umarım herkes yakında güzel haberler alır🙏🏽

• @Seyduna @Houstonian-Life Bugun bana vize sisteminden gelen, randevu almakla ilgili olan maili sizinle paylasmak istedim. Biz fee odedigimiz icin 19 mayis'a kadar ais uzerinden randevu kaydinin olusturulmasi gerekiyor anladigim kadariyla. Ama yine de tekrar 30 Mayıs sonrasında yeni sistemde de kayıt yapılması gerektiği yazıyor en sonunda.

Buyuk ihtimalle bir sonraki ayin (agustos) mulakatlari zaten gelecek ay basinda dagitilacak ve yeni sistemin kullanilmasi gerekecek

What You Need to Know:

Until May 29, 2025:

Existing Appointments: No action needed; attend as scheduled.
    Paid Fees, No Appointment: Schedule by May 19 using the current system: ais.usvisa-info.com.
    New Visa Fee Payments: Must be completed by May 15 (cash) or May 18 (credit card).
    Mail-In Documents: Submit by May 23.
    May 19–29: Appointment system will be read-only. You will not be able to pay fees, schedule, reschedule, cancel, or request expedited appointments.

Starting May 30, 2025:

New System Registration: Create a profile at ustraveldocs.com at least 2 days before your visa interview.
    Important for Appointments on May 30 and Beyond:

All applicants—including those who already paid and scheduled—must register on the new platform.

• @Hakan-Türkoğlu Merhaba bizde 23 şubat 2024 tarihinde başvurduk.NOA texastan geldi.Eşim vatandaş. Hem benim için hemde ozaman 1 yaşında olan oğlumuz için 2 ayrı başvurumuz var.Bu zamana kadar pek ilgilenmedik ama facebookta ve burda şubat onaylarını sık görmeye başlayınca bir ümitlendik. Malum çok uzun bir süreç.Şimdi de hergün bakıyoruz onay var mı diye ama maalesef bir şey yok henüz.Umarım kısa sürede onaylar gelir diyelim

• selam herkese arkadaşlar, biz de başvuruyu şubatta yapmıştık ve bir seneyi geçti. bu süreçte birkaç dosya yüklemesi yaptık ağustos ve ocak aylarında. acaba bunun olumsuz bir etkisi olur mu? aradığımızda yüklerseniz ertelenme olasılığınız artar gibi şeyler söyledi uscıs call centerdaki kişi. yğkleme yapan vardı burada diye hatırlıyorum. olumsuz bir etkisini gördü mü kimse?

• Tekrar merhaba
    Az önce baktık ; oğlumuzun dosyası onaylanmış. Umarım benim dosyamda yakında onaylanır. Bekleyenlere fikir olması açısından bilgi vermek istedim
    NOA1 teksastandı onayda teksastan geldi
    23 şubat 2024 başvuru

• @astranger merhaba,aynen ek belge yuklemenın zamanı arttıracagını yazan ve de ek belge ıle dosyanın devamlı guncel olacagını belırten arakadaslar vardı.burada herkes herkese yardım etmeye calısıyor ben burada kı arkadasların verdıgı bılgıler ıle avukatsız onlıne i130 formunu doldurup gonderdım herkesın bılgısıne ve emegıne saglık cok tesekkurler.ıkı gun once yenılenmıs pasaportu yukledım cunku belge yuklenmemesı durumunda ret alınabılır korkusuda vardı bız de daha once dava ıcın kalan sure 3 ay gosterıyorken sımdı 20 ay gosterıyor.ıyı mı yaptık bılmıyorum ama ret olmasındansa sure uzasın dedım ama 20 ay gıbı bır zaman beklemıyordum tabı.burada 2 ay ıcınde k3 vızesi ıle onay alan arkadasın yazdıklarının okuyunca bu seferde k3 vizesinede mı basvursak dedık oyle bır hal alıyor kı butun tuslara basma ıstegı doguyor:D ama bu seferde ıyıce sarpa sarar dıye beklemeyı sectık :)ne dıyeyım Rabbım herkese kolaylık versın net bır sure ya da cozum yok sanırım.herkese bol sans ve Rabbım kolaylık nasıp etsın cok amın selamlar 🙂

• Orada ne kadar süre kaldığı yazmasının hiç bir önemi yok. Ben 16 ayda onay aldım ve bir çok defa güncelledim. Benim kadar güncelleme yapmayanda aynı sürede onay aldı

• @ıscx açıklamanız için teşekkür ederim , tebrik ederim hayırlı olsun

• Merhaba 1 yildir bu yaziyi goruyorduk hep Case Is Being Actively Reviewed By USCIS

As of March 5 2024,….
    Dün bir mail gelmiş durumunuzda güncelleme var diye
    Şuanda böyle oldu normalmi acaba

Case Is Being Actively Reviewed By USCIS

As of May 9, 2025…..

• @Hakan-Türkoğlu dosyanızın sonuçlanması yakındır belki de pazartesi sonuçlanır

• @GH25 Anladım ama sizin randevunuz zaten 14 Mayıs'ta acaba neden böyle bir mail gönderildi? Sanırım bizim randevuların hepsi yeni sistem üzerinden ilerleyecek

• Arkadaşlar NVC’ye ödediğimiz $325 ve $120 ücretlerden hariç başka bir ücret ödüyor muyuz interview tarihi almadan ya da aldıktan sonra veya visayı aldıktan sonra?

• Arkadaşlar bir türlü çözemediğimiz bir konu var ve artık sinir bozucu olmaya başladı, NVC aşamasındayız eşimin amerika kartından ödemeyi yapıyoruz hiç bir sorun yok, evraklarımızı da yüklüyoruz, ancak bir gün sonra bir mail geliyor ve ödemenizi alamadık diye, bu saçma şey yüzünden iki hafta kaybettik. Neyi yanlış yapıyor olabiliriz acaba?

• @Ronn Unganlarda sağlık muayenesi için yaklaşık bi 500-600 dolar arası ödeniyor ondan sonra görüşme sonrası onay alınması halinde green card fee ödenecek Abd gitmeden hemen önce, o da 220$ başka bildiğim yok.

• @Refiks Odeme asamasinda mi sorun yasiyorsunuz yoksa dosya yuklerken mi tam anlayamadim? Odeme eger 'PAID' durumuna donusmezse zaten sisteme dosya yuklenmesine izin vermez NVC henuz. Odemeyle ilgiliyse problem, Account number veya routing number’ı doğru yazdığınızdan emin misiniz birkaç tane benzer numara vardı oraya yazarken, Routing number icin paper ve electronic olani kullanmalisiniz, bi kontrol edin isterseniz. Onun haricinde account type'i dogru girip girmediginizi de kontrol edebilirsiniz, ornegin checking veya savings vs.

• @Seyduna ais’te kaydi olan herkese otomatik olarak mail gitmiştir muhtemelen, o yüzden ben de aldım sanırım. Yüksek ihtimalle siz yeni sistem üzerinden randevu alacaksınız direkt olarak

• @nazmi4343 Eşim girip ödemeyi yapıyor, 3-4 gün sonra kabul ediliyor ve dosyalarımızı yüklüyoruz, ardından bir kaç gün sonra ödeme alınamadı diye mail geliyor ve girip baktığımızda yüklediklerimizde sistemde silinmiş oluyor.

• Merhabalar, geçen hafta tamamladığım mülakat gözlemlerini paylaşmak istiyorum. Benim gözlemlediğim mülakat sizi test etmekten çok online olarak beyan ettiğiniz bilgileri birebir olarak doğrulamak. Ben daha çok test edileceğimi düşünmüştüm. Beyan ettiğiniz bilgilere hakim olmanız önemli burada daha önce de belirtildiği gibi. "Sponsorlarınız kim, orada ne yapacaksınız, ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz" gibi sorular soruldu. Belgeleriniz tamamsa, taşınma planınız hakkında net bir fikriniz oldukça, interview rahat geçiyor. Yine burada daha önce belirtildiği gibi oradaki memurlar da işlerini yapma derdindeler. Ben açıkçası daha çok sorgulanacağım zannetmiştim. Sorulanları açık bi şekilde cevapladıkça problem yaşama ihtimaliniz düşük.

• @Refiks Anladim, konu hakkinda reddit'ten arastirma yaptigimda bircok kisiye oldugunu gordum, sistemsel bir problem gibi duruyor. NVC Public Inquiry Form uzerinden odeme makbuzunuzla iletisime gecin odemenin alindigi ancak sitenin hata verdigine dair. Paid olarak duzeltirler mi veya iade mi yaparlar bilemiyorum ama iletisime gecin mutlaka. Kimisi ikinci bir odemeyi yapmayin diyor ilk yapilan odemenin refundunu almadan, ama o da 30 gun surer diyormus NVC. Bir baska kullanici da baska bir checking account'undan tekrar odemeyi deneyip sorunu cozdugunu soyledi. Umarim bir sonuc alirsiniz daha uzamadan.

• @Refiks Eger kredi karti kullaniyorsaniz, yanliş hatirlamiyorsam NVC odeme icin kredi karti kabul etmiyordu. Banka hesap bilgileriyle odeme emri veriyorduk. Sistem degismis olabilir.

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 9
  • 61
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |