Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @semavi Bundan sonra en iyisi yerli mali 🙂

• ⭐⭐

@MySea Japon'lar gecmiste oldugu gibi ( Lexus , Acura vs ) yine bir caresini bulur diye dusunuyorum 🙂

• Ha geldi gelecek derken geldi bile...Abd'ye gelmeden orası da TR'ye benzeyecek gibi.Umarız çok etkilemez herkesi.
    Abd üretim araçları ve parçaları fiyatları artmaz inşallah talepten dolayı.

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi Bundan sonra en iyisi yerli mali 🙂

Ben lincolncuyum zaten 🙂

Jaguarlara, bmwlere falan yol vereyim , Amerikanlara doneyim 🙂

• @semavi, abi selam telefonda sohbet etmistik GLS'ler hakkinda umarim iyisindir. Navigator icin tuketim nasil sehir ici kullanimda ? Bakim maliyetleri, kronik arizalar biraz bahsedebilir misin? Ek olarak V6 bir motor kullaniyorlar zannedersem ses olarak V8'e kiyasla daha mi sessiz kaliyor , arac cok buyuk oldugundan o cussede bir araci sorunsuz zorlanmadan kaldirabiliyor tahminimce.

• @semavi hasarsizini alsin diyorum, hasarlisinin nerde nasil ne standardda tamir edildigini bilemez...bugun gicir gicir olan boya bakarsin kabarmis 6 ay sonra altindan curumus camurluk delik desik olmus....olmaya da bilir....risktir kazali araba

• Arkadaslar merhaba, kisa bir sure sonra Amerika'ya tasinip yerlesmeyi planliyoruz nasipse. Ikinci el bir araba alalim diyoruz bir sure sonra ancak bazi noktalarda soru sormak istiyorum. Clean title olmasi gerektigini biliyorum kullanilmis aracin ancak rebuilt ve salvage olanlar da var, daha makul fiyata genelde dealer'lerda. Tam olarak nedir ne degildir bu kategoriler bilen kisilerden aciklamalarini rica edebilir miyim? 6-7k dolaylarinda bakacagiz, clean title olmayanlara bakmayin bile gibisinden bir durum var mi orada expertiz de olmadigindan cekiniyor insan, ama Pre Paid Inspection yaptiracagim bulabilirsem ve Carfax'tan rapor alacagim kesinlikle. Onun haricinde bir onerisi olan var mi bu konu hakkinda? Cok tesekkur ediyorum herkese simdiden.

• rebuilt/salvage title i genel olarak anlatmak gerekirse; arac icine sel de su girmis, dolu yagisi sonucu kaportasi hasar almis, sasesi yamulmus ve islem gormus...vs. bircok sey var. bu tarz title i olan araci aldiniz mi buyuk ihtimalle son sahibi olursunuz. sigorta kismi da ayri bir konu. clean title arac bakin. son gumruk vergisi muhabbetinden dolayi 2.el fiyatlarda da yukselmeler oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@nazmi4343

Salvage/rebuilt araçlardan uzak durun. Clean title, olabildiğince previous owner sayısı düşük, kazası varsa kaza detayına göre değerlendirin bütçenize uyan bulacağınız araclari. Bütçe olarak yetişemiyorsaniz marka - segment - yaş - mil hususlarından feragat ederek geri gitmeye çalışın ama salvage ve rebuilt’e kesinlikle yaklaşmayın. Fleet olabilir zira kurumsal kiralama şirketleri (rental/corporate) bakımlara özen gösteriyor, sasi/motor hususunda rustunu ispat etmiş marka/model fleet araçların Türkiye’deki gibi hor kullanılma durumu daha az zira trafik kurallari agresif kullanıma engel oluyor. Bol şans

• Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var yol gösteren olursa sevinirim bu gün finance olarak bir bayiye araç almak için gittim ama ehliyetim newyorkta henüz 1 aylık olduğu için aylık ödemem 750- 800$ olarak çıktı aylık araç sigortası bu yüzden araç alamadım bu konuda ne yapmalıyım acaba düşük araç sigortası için

• @ATS16 Tesekkur ederim yanitiniz icin. Peki bir aracin clean title olmasi, carfax'inda bir kaza gecmisinin olmamasi o aracin basina kucuk veya buyuk herhangi bir hasar gelmediginin kaniti sayilir mi? Turkiye'deki gibi kaza sonrasi hasar kaydi islenmemesi ve satis yaparken belli olmamasi icin tanidik esnaftan tamir yapilmasi durumlarinda oldugu gibi bunun yapilmasi halinde carfax'e yansimayacaktir degil mi? Bir de ek olarak fiyat performans ve guvenilirlik bakimindan su araclari dusunuyorum, sorunlu oldugunu dusundukleriniz varsa belirtebilir misiniz? Cok tesekkurler.

(model yili 2014 sonrasi ve 140k mil alti)
    Nissan: Versa/Sentra/Altima/Rogue
    Kia: Forte/Soul/Optima/Sportage
    Hyundai: Elantra/Sonata
    Ford: Focus/Escape/Fiesta
    VW: Jetta/Passat/Tiguan
    Chevy: Equinox/Cruze
    Toyota: Prius

• @mister Tesekkur ederim yanitiniz icin. Daha once salvage ve rebuilt title olan bir arac sonradan clean title'ye cevrilemiyor degil mi? Basina dediginiz gibi ciddi bir hasar gelmisse bunu dis gorunus, mekanik incelemesini yapan kisi ve carfax'tan baska anlamanin yolu yok sanirim, degil mi?

• @Can-Uğur-0 Merhaba ben de NY'da yasadigim siralar ikinci el arac almak uzereydim, 25 yas altiydim ve ehliyetim de yeni sayilirdi. Bana da dediginiz duzeylerde fiyat cikiyordu hep, en ucuzu 500$ kusurdu yanlis hatirlamiyorsam (only liability o da) o yuzden almaktan vazgectim ama adresim cok merkezi oldugu icin boyleydi. Eger sehre bir nebze uzak baska bir adreste tanidiginiz veya bir adresiniz varsa orayi gosterirseniz dusebilir fiyatlar, yapani duydum. Ama ne kadar dogrudur veya hasar durumunda problem cikartiyorlar mi adresten dolayi bilmiyorum.

• @nazmi4343 otomatik düşünüyorsunuz diye söylüyorum Toyota RAV4 XLE ve üzeri paketi, birde Honda CR-V tavsiye ederim.

• @akara Toyota ve Honda marka arac isterim acikcasi sorunsuzluk acisindan ancak piyasasi bayagi bir yuksek eski modelli ve 150-200k uzeri mil oluyor genelde butcemize gore olanlar. 7-7.5k uzerine cikmak istemiyoruz pek o yuzden, ama tesekkur ederim yine de oneriniz icin, bakmaya calisacagim.

• @nazmi4343 bakımlarını gecikmeksizin yaptırdıktan sonra abd üretimi araçların da sorun çıkartacağını düşünmüyorum ve trump'ın gümrük vergilerinden sonra belki de abd üretimi araç ve parçaların daha uygun olabileceğini de düşünmek lazım.
    Nacizane düşüncem böyle benim.

• @nazmi4343, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@mister Tesekkur ederim yanitiniz icin. Daha once salvage ve rebuilt title olan bir arac sonradan clean title'ye cevrilemiyor degil mi? Basina dediginiz gibi ciddi bir hasar gelmisse bunu dis gorunus, mekanik incelemesini yapan kisi ve carfax'tan baska anlamanin yolu yok sanirim, degil mi?

Yillar once cevriliyordu. Gunumuzde ceviren eyalet kalmadi diye duydum.

Carfax da cok guvenilir degil. Sonucta herkes araclarin tamir islemleri icin yetkili servise goturmuyor. Carfax sisteminde olmayan isletmelerde ne islemler yapildigi bilinmiyor. bugun yetkili bayilerin sattigi kullanilmis araclar bile islem gormus cikiyor ve carfax da gozukmuyor.

sahsen, $6-7K lik bir arac icin kozmetigi duzgun olduktan sonra mekanik kismini ikinci plana atarim.

• ⭐⭐⭐⭐

@nazmi4343

Carfax'inda bir kaza gecmisinin olmamasi o aracin basina kucuk veya buyuk herhangi bir hasar gelmediginin anlamına gelmez, Carfax sisteminde olmayan isletmelerde tamirati yapılmış olabilir tabii ki.

ABD’de deneyim kazanincaya kadar riskinizi düşürmek adına en az sürprizi yaşayacağınız, ABD’ye göç esnasında en çok ihtiyacınız olan nakit parayı dikkatli kullanmak adına riski minimize etmek için bir dealer’dan satın almayı tercih edebilirsiniz zira onlarda aracı alırken inspection yapıyor. Bu tercih ile belki piyasanın %10-%20 üstünde olacaktır ödeyeceğiniz rakam ama riskinizi bir nebze daha dusurebilirsiniz. Araç nasil seçilir, nelere özellikle dikkat edilir hususunda belli bir deneyiminiz yok ise Facebook marketplace veya yol kenarındaki sıradan Google review puanı düşük galerilerden uzak durabilirsiniz.

Bir önceki mesajımda yazdığım üzere, marka - segment - yaş - mil kıyaslamaları yaparak yapacağınız tercih en doğru tercih olacaktır. Birebir marka/model tavsiye etmek doğru olmaz, bu konu başlığında isimleri geçen marka modeller başta olmak üzere, bütçenize - zevkinize - ailenizdeki kişi sayısına göre seçeceğiniz doğru segmentteki araç sizin için en iyi araç olacak.

ABD’de kullandığınız araç Türkiye’de ki gibi bir statü meselesi değil, araç alis/satis ABD’de ki en kolay konulardan birisi. Sizde gelince ilk gözlemleyeceğiniz konulardan bir tanesi olacak bu, size en az mekanik sorun çıkartacak ve güvenli sürüş sağlayacak araç sizin için en iyi seçim olacak. Bol şans

• @kngslyr06, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@nazmi4343 bakımlarını gecikmeksizin yaptırdıktan sonra abd üretimi araçların da sorun çıkartacağını düşünmüyorum ve trump'ın gümrük vergilerinden sonra belki de abd üretimi araç ve parçaların daha uygun olabileceğini de düşünmek lazım.
    Nacizane düşüncem böyle benim.

amerikan araclarinin yasattigi en buyuk kabus sanzuman. sifir alip bakimlarini yapsaniz bile belirli mil e ulastiginda sanzuman arizasi buyuk masraf cikartiyor. elektronik 2.sirada geliyor.

tek tek model olarak ornek vermek kolay degil fakat en basit ornek suburban-yukon-escalade. 3 aracta birbirinin aynisi(donanim disinda). 2 cesit motor kullaniliyor (5.3 v8, 6.2 v8). 2014 oncesi modellerde bakimini yapsan bile 180k mil i gecen cok nadir arac vardi. 2014-2020 arasindakilerde bu sinir 105-115k arasina dustu.sanki ayarlanmis gibi garanti bittigi gibi sanzuman bozuluyor.

bu sorunu bildigim halde mecburiyetten bu araclara bakiyorum. 2021 sonrasi tasarim hosuma gitmedigi icin 2018-2020 arasi bakiyorum. o yuzden 2021 sonrasindaki sorunlari hic irdelemedim. 2021 sonrasi sorunlari tesadufen komsumdan ogrendim. bende diyordum ki neden aradigim model araligindaki araclar piyasadan bir anda cekildi.

• @nazmi4343, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@ATS16 Tesekkur ederim yanitiniz icin. Peki bir aracin clean title olmasi, carfax'inda bir kaza gecmisinin olmamasi o aracin basina kucuk veya buyuk herhangi bir hasar gelmediginin kaniti sayilir mi? Turkiye'deki gibi kaza sonrasi hasar kaydi islenmemesi ve satis yaparken belli olmamasi icin tanidik esnaftan tamir yapilmasi durumlarinda oldugu gibi bunun yapilmasi halinde carfax'e yansimayacaktir degil mi? Bir de ek olarak fiyat performans ve guvenilirlik bakimindan su araclari dusunuyorum, sorunlu oldugunu dusundukleriniz varsa belirtebilir misiniz? Cok tesekkurler.

(model yili 2014 sonrasi ve 140k mil alti)
    Nissan: Versa/Sentra/Altima/Rogue
    Kia: Forte/Soul/Optima/Sportage
    Hyundai: Elantra/Sonata
    Ford: Focus/Escape/Fiesta
    VW: Jetta/Passat/Tiguan
    Chevy: Equinox/Cruze
    Toyota: Prius

Merhabalar, sorduğunuz soruların cevaplarını, soruların içinde kendiniz vermişsiniz... Amerika'da her tip aracı kullandım, benim tercihim temiz bir Alman (Jetta veya Tiguan) olurdu, konfor ve sorun çıkarmama açısından. Highway'de yollar her ne kadar düzgün olsa da, ara yollar genelde iyi değil, yamalı, tümsekli vs.
    Ülkede her gün yeni şeyler gözlemliyorum, mesela dün şunu fark ettim, trafikte gördüğüm araçların belki de % 30'unun bir tarafı hasarlı, vuruk, bir yere sürtmüş, göçmüş vs. Sebebi şu olmalı diye düşünüyorum, trafikte o kadar çok sigortasız (liability yani trafik sigortası olmayan) araç var ki, çevremden de duyduğum kadarıyla birisi bir kaza yaptığı zaman, hemen oracıktan kaçıveriyormuş. Çünkü sigortayı yaptırıp, arabayı çıkarabilmek için, ilgili yerlerde kullanıp (Uber'e yükleme vs), ondan sonra taksitleri ödememek için iptal ediyorlarmış.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |