Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @smartcells Hocam, bu kadar detayli bilgi icin cok tesekkurler! Aslinda, arazide falan kullanacagimizdan degil ama iste modaya uyalim, biz de bir arazi araci alalim gibi bir dusuncemiz var. Bir de alacagim araci, emekli olunca Turkiye'ye 4 yilligina goturmeyi dusunuyorum. Yazlari gidince orada dagda, bayirda, kumsalda kullanalim diye. 🙂

• @Manushaqe, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@erenotti anladim. Cok tesekkur ederim bilgi icin. Zaten ordan hic kullanmamayi dusunuyorduk. Alip garaja birakacaktik. Amac bir krediye girip kredi skorunu baslatmak. Kesin gidis yaptigimizda da birkac taksii odenmis olur. O yuzden bosuna 6 ay sgrta odemeyelim diye dusunmustuk.

kredi ile arac alimlarinda bankalar, araclarda full coverage sigorta zorunlulugu mevcut. haliyle sigortasiz olarak garajda saklayamazsiniz.

• @hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@Manushaqe bu konuda eyaletler arasinda farkli uygulamalar bilmiyorum ancak nj de araba tum yil garajda olsa bile sigortasi olmak zorunda. Bu yasal zorunluluk. Ama su var: premium u minimize etmek icin kazaya karsi sigorta yaptirmayabilirsiniz. Ama injury icin yaptirmak zorundasiniz. Onu da deductionlari maximum yaparak minimize edersiniz.

yazdiklariniza ekleme olarak; arac finance veya lease degilse, uzun sure araci kullanmayacaksaniz, araci park edeceginiz garaj sahsiniza ait/kiralik veya kamu alani degilse aracin plakalarini motorlu tasitlar birimine geri iade edip, alinan belgeyi sigorta firmasina gondererek sigortayi kapatabilir ve o sekilde araci saklayabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@smartcells Harika!

• @kngslyr06, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Hasar ve araç hakkında düşünceleriniz nelerdir arkadaşlar? Memnun kalırsam uzun süre satmayı düşünmediğimi belirterek yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2025-03-23 152031.jpg

https://www.hgreg.com/used-car/lincoln-mkz-2017-for-sale-72950851

Arac duzgun ise cok keyifli aractir. Uzun sure satmazsiniz. Full paketlerde hatiri sayilir bir donanim var zaten. Ozellikle arka tasarimini cok seviyorum bu aracin.

Ford fusionun luks versiyonu. Bir kac defa aldim, hatta oglum 16ya girince bundan almayi planliyorum ona full paket olanindan...

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@MySea keşke Ford Flex’in üretimini tekrar yapsalar ama resmi olarak sonlandırdılar ve efsane geri donmeyecek 😞

https://www.ford.com/suvs-crossovers/flex/2019/

Maalesef Flex ve ayni platformu paylasan Lincoln MKT emekli edildi... Yakaladim mi hemen alirim bunlardan 🙂 Hele ki MKT tam kendine has bir araba... Elbette cenaze arabasi gibi bir durusu da yok degil 🙂

Ben seviyorum Lincoln arabalarini. Aile icinde Navigator tercih ediyorum zaten. Esimde cok memnun ve cok seviyor. Defalarca farkli arabalar versemde hep Navigatore geri dondu (range rover, Xc90 , GLs X5 vs )

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@smartcells Hocam, bu kadar detayli bilgi icin cok tesekkurler! Aslinda, arazide falan kullanacagimizdan degil ama iste modaya uyalim, biz de bir arazi araci alalim gibi bir dusuncemiz var. Bir de alacagim araci, emekli olunca Turkiye'ye 4 yilligina goturmeyi dusunuyorum. Yazlari gidince orada dagda, bayirda, kumsalda kullanalim diye. 🙂

Yas ilerledikce bende de arazi araci yapma fikri gelip gidiyor 🙂 Lakin texas komple duz arazi. Anca kumsala gitmek lazim... Ama yavasa yavas performans arabalarindan sikilmaya basladim. Sonu yok...

• @kngslyr06 alma o arabayi.... kac o arabadan

• @semavi Orta derecede ki hasar kafamda soru işareti bıraktı.İlla ki değişen parçalar olmuştur diye düşünüyorum.Arka panele kadar hasar olsa ağır hasar diye geçeceğini düşündüm ama önden kazası olmadığı içinde çok önemli değil benim için.Yakıtı da oldukça iyi,zaten abd üretimi (bildiğim kadarıyla) usta,parça problemi yaşanacağını da düşünmüyorum.Ayrıca Trump uzak doğu ülkelerine koyduğu/koyacağı ekstra vergilerle hali hazırda piyasası yüksek olan toyota honda gibi araçların hem kendi fiyatı hem parça fiyatı artacağını düşünürsek bi avantajı kalmamaya başlayacak gibi geliyor.
    Dediğiniz gibi donanım olarak da tatmin edici,yakıt olarakta gayet iyi görünüyor,parçalarının da çok pahalı olacağını zannetmiyorum,iç taleple belki daha da makul olabilir gibi geldi bana.Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

• @ismailayaz Hocam nedenlerini yazmadan nasıl anlayabilirim sizi?

• ⭐⭐⭐⭐

@semavi, içinde söyledi:

Yas ilerledikce bende de arazi araci yapma fikri gelip gidiyor 🙂 Lakin texas komple duz arazi. Anca kumsala gitmek lazim... Ama yavasa yavas performans arabalarindan sikilmaya basladim. Sonu yok...

Kumsala gimek dedin aklima eski anilarimi getirdin.
    15 yil once kendi 4x4'umu yapmistim, Bitirmesi 1 yil surmustu. Tabiri caiz ise 4 tekerden baslamistik insa etmeye. Sasiye kadar soyup onun uzerine lego gibi insa etmistik. Cok uzun yillar Offroad yaptim. Bolu daglarindaki yaylalardan Bulgaristan sinirindaki Igneada'ya kadar olan bolgede girip cikmadigimiz yer kalmadi. Yol olmayan yerlerde, sadece bakir araziler uzerinde, bata cika.

Her turlu berbat yol ve arazi sartinda surdum ama en cok korktugum kumdur. Kuma plaja girerken cok dikkatli olmak gerekiyor. Kumda batmak cok kotudur ve kurtarmasi zordur, ozellikle de tek araba girdiyseniz. Cogunlukla sizi kurtarmaya gelen de batar 😃 Cikmaya calistikca tekerler oldugu yeri kazar daha da gomulursun, en sonunda arabanin alti tamamen kuma oturur. Etrafta agac, direk vs de olmadigindan vincleyerk cikma durumu da olmaz.

Bir ara Kisirkaya plajinda pusuya yatardik. Cunku birileri muhakkak plaja surer ve batardi. Bizim araclar hem kumda gitmeye musait oldugundan hem de kumda nasil surulecegini bildigimizden rahattik. Millet altinda X5, XC90 vs olunca kumda gidebilecegini saniyor. Kisa surede saplanip aci gercekle yuzlesiyorlardi. Once kopekbaligi gibi batmis aracin cevresinde bir daire cizer sonra "Gecmis olsun, nasil battiniz ya oyle?" der sonra kurtarmayi teklif ederdik. Bize 1 buyuk raki alirsan seni buradan cikaririz derdik. 😃 Mirin kirin ederler, sagol falan der, yukaridaki koyden traktor cagirmaya giderler ama traktorun kurtarma fiyatini ogrenince ayaklari kiclarina vura vura tekrar bize gelirlerdi. Cok raki ictik boyle 🙂 O zamanlardan kalma bir fotograf koyayim. Burada batan bizim arkadaslardan biri, temsili olarak boyle manzaralar olurdu. c650fa77-75cc-4359-a0d1-3490809d5ac0-image.png

@semavi Orta derecede ki hasar kafamda soru işareti bıraktı.İlla ki değişen parçalar olmuştur diye düşünüyorum.Arka panele kadar hasar olsa ağır hasar diye geçeceğini düşündüm ama önden kazası olmadığı içinde çok önemli değil benim için.Yakıtı da oldukça iyi,zaten abd üretimi (bildiğim kadarıyla) usta,parça problemi yaşanacağını da düşünmüyorum.Ayrıca Trump uzak doğu ülkelerine koyduğu/koyacağı ekstra vergilerle hali hazırda piyasası yüksek olan toyota honda gibi araçların hem kendi fiyatı hem parça fiyatı artacağını düşünürsek bi avantajı kalmamaya başlayacak gibi geliyor.
    Dediğiniz gibi donanım olarak da tatmin edici,yakıt olarakta gayet iyi görünüyor,parçalarının da çok pahalı olacağını zannetmiyorum,iç taleple belki daha da makul olabilir gibi geldi bana.Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

Arac fiyatlari ucuz ve Turkiye'ye gore daha kucuk hasarlarda araclar perte ayriliyor. Orta hasar muhtemelen Turkiye standartlari ile baktiginiz icin araclar, Turkiye tanimiyla CITIR hasar bile olabilir. araci gidip gordugunuzde icinize sinerse hasar durumuna cok takilmayin...

• @smartcells, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi, içinde söyledi:

Kumsala gimek dedin aklima eski anilarimi getirdin.
    15 yil once kendi 4x4'umu yapmistim, Bitirmesi 1 yil surmustu. Tabiri caiz ise 4 tekerden baslamistik insa etmeye. Sasiye kadar soyup onun uzerine lego gibi insa etmistik. Cok uzun yillar Offroad yaptim. Bolu daglarindaki yaylalardan Bulgaristan sinirindaki Igneada'ya kadar olan bolgede girip cikmadigimiz yer kalmadi. Yol olmayan yerlerde, sadece bakir araziler uzerinde, bata cika.

Her turlu berbat yol ve arazi sartinda surdum ama en cok korktugum kumdur. Kuma plaja girerken cok dikkatli olmak gerekiyor. Kumda batmak cok kotudur ve kurtarmasi zordur, ozellikle de tek araba girdiyseniz. Cogunlukla sizi kurtarmaya gelen de batar 😃 Cikmaya calistikca tekerler oldugu yeri kazar daha da gomulursun, en sonunda arabanin alti tamamen kuma oturur. Etrafta agac, direk vs de olmadigindan vincleyerk cikma durumu da olmaz.

Bir ara Kisirkaya plajinda pusuya yatardik. Cunku birileri muhakkak plaja surer ve batardi. Bizim araclar hem kumda gitmeye musait oldugundan hem de kumda nasil surulecegini bildigimizden rahattik. Millet altinda X5, XC90 vs olunca kumda gidebilecegini saniyor. Kisa surede saplanip aci gercekle yuzlesiyorlardi. Once kopekbaligi gibi batmis aracin cevresinde bir daire cizer sonra "Gecmis olsun, nasil battiniz ya oyle?" der sonra kurtarmayi teklif ederdik. Bize 1 buyuk raki alirsan seni buradan cikaririz derdik. 😃 Mirin kirin ederler, sagol falan der, yukaridaki koyden traktor cagirmaya giderler ama traktorun kurtarma fiyatini ogrenince ayaklari kiclarina vura vura tekrar bize gelirlerdi. Cok raki ictik boyle 🙂 O zamanlardan kalma bir fotograf koyayim. Burada batan bizim arkadaslardan biri, temsili olarak boyle manzaralar olurdu. c650fa77-75cc-4359-a0d1-3490809d5ac0-image.png

Ben dikkatsizlikle koskoca motokaravani kumsalda batirdim maalesef... Iki tane Ram truckla zor cikardik. Ceptekileri arkadaslara hibe etmistim 🙂

Burada offroadcilar keyfine kumsalda takiliyorlar Bazen kumsal girislerinde patinaj falan cekip insanlarin orada saplanmasini ve bu adrenalini yasamalarina yardimci oluyorlar 🙂

Gecen gun benim yan araziye dev bir f350 soktum nasil olsa 4 ceker diye. Meger 4 ceker bozukmus 🙂 Bizim arkadaslar halat baglayip beni beklemeden cekmeye calismislar. Cakil taslarini hesap edemeyince ceken aracin lasitginden firlayan taslar arka cami kirmis 🙂

• @semavi Sizin envanterde de güzel araçlar varmış. Knoxville'e çok uzak sizin orası ama ileride bakalım belki denk getirebiliriz.Teşekkürler tekrardan.

• @kngslyr06 uzun mevzu ama hasarli arac almak mantikli degil

• @ismailayaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@kngslyr06 uzun mevzu ama hasarli arac almak mantikli degil

O arac salvage, total loss yada rebuild degil ki. Bu tarz hasar kayitlari bir cok clean title arabada olur. Zaten hasar buyuk olsa bu tip kayda giren durumlarda arabayi direk perte cikarirlar. Sen diger hasarli araclarla karistirdin sanirim.

@semavi Sizin envanterde de güzel araçlar varmış. Knoxville'e çok uzak sizin orası ama ileride bakalım belki denk getirebiliriz.Teşekkürler tekrardan.

Bulundugunuz yerden cozmeniz iyi olur. Lakin, ozel bir araba vs olur yada elimdeki arac oraya gore asiri ucuz vs olursa detayli gorusursek gonderim yapiyorum. Ama standart araclar icin lokal cozmeyi oneriyorum her zaman.

• @semavi Knoxville bana pahalı geldi açıkçası ve gönderim yaptığınızı bilmek iyi oldu aklımda olacak teşekkürler.

• Trump dun aksam otomobil ve parcalarinin ithalatina 25% ek tariff (gumruk vergisi) getiren kararnameyi imzaladi. 3 Nisan'dan itibaren gecerli.

• Bakalım nasil etkileyecek bizleri...

Sıfırlar pahalıydı , ikinci elde temiz araba zor bulunuyorrdu... Şimdi tamir parçaları da pahalı olacak...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |