Amerika'da ikinci el araba almak
-
@smartcells, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@semavi, içinde söyledi:
Yas ilerledikce bende de arazi araci yapma fikri gelip gidiyor :) Lakin texas komple duz arazi. Anca kumsala gitmek lazim... Ama yavasa yavas performans arabalarindan sikilmaya basladim. Sonu yok...
Kumsala gimek dedin aklima eski anilarimi getirdin.
15 yil once kendi 4x4'umu yapmistim, Bitirmesi 1 yil surmustu. Tabiri caiz ise 4 tekerden baslamistik insa etmeye. Sasiye kadar soyup onun uzerine lego gibi insa etmistik. Cok uzun yillar Offroad yaptim. Bolu daglarindaki yaylalardan Bulgaristan sinirindaki Igneada'ya kadar olan bolgede girip cikmadigimiz yer kalmadi. Yol olmayan yerlerde, sadece bakir araziler uzerinde, bata cika.Her turlu berbat yol ve arazi sartinda surdum ama en cok korktugum kumdur. Kuma plaja girerken cok dikkatli olmak gerekiyor. Kumda batmak cok kotudur ve kurtarmasi zordur, ozellikle de tek araba girdiyseniz. Cogunlukla sizi kurtarmaya gelen de batar :D Cikmaya calistikca tekerler oldugu yeri kazar daha da gomulursun, en sonunda arabanin alti tamamen kuma oturur. Etrafta agac, direk vs de olmadigindan vincleyerk cikma durumu da olmaz.
Bir ara Kisirkaya plajinda pusuya yatardik. Cunku birileri muhakkak plaja surer ve batardi. Bizim araclar hem kumda gitmeye musait oldugundan hem de kumda nasil surulecegini bildigimizden rahattik. Millet altinda X5, XC90 vs olunca kumda gidebilecegini saniyor. Kisa surede saplanip aci gercekle yuzlesiyorlardi. Once kopekbaligi gibi batmis aracin cevresinde bir daire cizer sonra "Gecmis olsun, nasil battiniz ya oyle?" der sonra kurtarmayi teklif ederdik. Bize 1 buyuk raki alirsan seni buradan cikaririz derdik. :D Mirin kirin ederler, sagol falan der, yukaridaki koyden traktor cagirmaya giderler ama traktorun kurtarma fiyatini ogrenince ayaklari kiclarina vura vura tekrar bize gelirlerdi. Cok raki ictik boyle :) O zamanlardan kalma bir fotograf koyayim. Burada batan bizim arkadaslardan biri, temsili olarak boyle manzaralar olurdu.

Ben dikkatsizlikle koskoca motokaravani kumsalda batirdim maalesef... Iki tane Ram truckla zor cikardik. Ceptekileri arkadaslara hibe etmistim :)
Burada offroadcilar keyfine kumsalda takiliyorlar Bazen kumsal girislerinde patinaj falan cekip insanlarin orada saplanmasini ve bu adrenalini yasamalarina yardimci oluyorlar :)
Gecen gun benim yan araziye dev bir f350 soktum nasil olsa 4 ceker diye. Meger 4 ceker bozukmus :) Bizim arkadaslar halat baglayip beni beklemeden cekmeye calismislar. Cakil taslarini hesap edemeyince ceken aracin lasitginden firlayan taslar arka cami kirmis :)
-
@semavi Sizin envanterde de güzel araçlar varmış. Knoxville'e çok uzak sizin orası ama ileride bakalım belki denk getirebiliriz.Teşekkürler tekrardan.
-
@kngslyr06 uzun mevzu ama hasarli arac almak mantikli degil
-
@ismailayaz, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@kngslyr06 uzun mevzu ama hasarli arac almak mantikli degil
O arac salvage, total loss yada rebuild degil ki. Bu tarz hasar kayitlari bir cok clean title arabada olur. Zaten hasar buyuk olsa bu tip kayda giren durumlarda arabayi direk perte cikarirlar. Sen diger hasarli araclarla karistirdin sanirim.
-
@kngslyr06, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@semavi Sizin envanterde de güzel araçlar varmış. Knoxville'e çok uzak sizin orası ama ileride bakalım belki denk getirebiliriz.Teşekkürler tekrardan.
Bulundugunuz yerden cozmeniz iyi olur. Lakin, ozel bir araba vs olur yada elimdeki arac oraya gore asiri ucuz vs olursa detayli gorusursek gonderim yapiyorum. Ama standart araclar icin lokal cozmeyi oneriyorum her zaman.
-
@semavi Knoxville bana pahalı geldi açıkçası ve gönderim yaptığınızı bilmek iyi oldu aklımda olacak teşekkürler.
-
Trump dun aksam otomobil ve parcalarinin ithalatina 25% ek tariff (gumruk vergisi) getiren kararnameyi imzaladi. 3 Nisan'dan itibaren gecerli.
-
Bakalım nasil etkileyecek bizleri...
Sıfırlar pahalıydı , ikinci elde temiz araba zor bulunuyorrdu... Şimdi tamir parçaları da pahalı olacak...
-
@semavi Bundan sonra en iyisi yerli mali :)
-
@MySea Japon'lar gecmiste oldugu gibi ( Lexus , Acura vs ) yine bir caresini bulur diye dusunuyorum :)
-
Ha geldi gelecek derken geldi bile...Abd'ye gelmeden orası da TR'ye benzeyecek gibi.Umarız çok etkilemez herkesi.
Abd üretim araçları ve parçaları fiyatları artmaz inşallah talepten dolayı. -
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@semavi Bundan sonra en iyisi yerli mali :)
Ben lincolncuyum zaten :)
Jaguarlara, bmwlere falan yol vereyim , Amerikanlara doneyim :)
-
@semavi, abi selam telefonda sohbet etmistik GLS'ler hakkinda umarim iyisindir. Navigator icin tuketim nasil sehir ici kullanimda ? Bakim maliyetleri, kronik arizalar biraz bahsedebilir misin? Ek olarak V6 bir motor kullaniyorlar zannedersem ses olarak V8'e kiyasla daha mi sessiz kaliyor , arac cok buyuk oldugundan o cussede bir araci sorunsuz zorlanmadan kaldirabiliyor tahminimce.
-
@semavi hasarsizini alsin diyorum, hasarlisinin nerde nasil ne standardda tamir edildigini bilemez...bugun gicir gicir olan boya bakarsin kabarmis 6 ay sonra altindan curumus camurluk delik desik olmus....olmaya da bilir....risktir kazali araba
-
Arkadaslar merhaba, kisa bir sure sonra Amerika'ya tasinip yerlesmeyi planliyoruz nasipse. Ikinci el bir araba alalim diyoruz bir sure sonra ancak bazi noktalarda soru sormak istiyorum. Clean title olmasi gerektigini biliyorum kullanilmis aracin ancak rebuilt ve salvage olanlar da var, daha makul fiyata genelde dealer'lerda. Tam olarak nedir ne degildir bu kategoriler bilen kisilerden aciklamalarini rica edebilir miyim? 6-7k dolaylarinda bakacagiz, clean title olmayanlara bakmayin bile gibisinden bir durum var mi orada expertiz de olmadigindan cekiniyor insan, ama Pre Paid Inspection yaptiracagim bulabilirsem ve Carfax'tan rapor alacagim kesinlikle. Onun haricinde bir onerisi olan var mi bu konu hakkinda? Cok tesekkur ediyorum herkese simdiden.
-
rebuilt/salvage title i genel olarak anlatmak gerekirse; arac icine sel de su girmis, dolu yagisi sonucu kaportasi hasar almis, sasesi yamulmus ve islem gormus...vs. bircok sey var. bu tarz title i olan araci aldiniz mi buyuk ihtimalle son sahibi olursunuz. sigorta kismi da ayri bir konu. clean title arac bakin. son gumruk vergisi muhabbetinden dolayi 2.el fiyatlarda da yukselmeler oldu.
-
Salvage/rebuilt araçlardan uzak durun. Clean title, olabildiğince previous owner sayısı düşük, kazası varsa kaza detayına göre değerlendirin bütçenize uyan bulacağınız araclari. Bütçe olarak yetişemiyorsaniz marka - segment - yaş - mil hususlarından feragat ederek geri gitmeye çalışın ama salvage ve rebuilt’e kesinlikle yaklaşmayın. Fleet olabilir zira kurumsal kiralama şirketleri (rental/corporate) bakımlara özen gösteriyor, sasi/motor hususunda rustunu ispat etmiş marka/model fleet araçların Türkiye’deki gibi hor kullanılma durumu daha az zira trafik kurallari agresif kullanıma engel oluyor. Bol şans
-
Merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var yol gösteren olursa sevinirim bu gün finance olarak bir bayiye araç almak için gittim ama ehliyetim newyorkta henüz 1 aylık olduğu için aylık ödemem 750- 800$ olarak çıktı aylık araç sigortası bu yüzden araç alamadım bu konuda ne yapmalıyım acaba düşük araç sigortası için
-
@ATS16 Tesekkur ederim yanitiniz icin. Peki bir aracin clean title olmasi, carfax'inda bir kaza gecmisinin olmamasi o aracin basina kucuk veya buyuk herhangi bir hasar gelmediginin kaniti sayilir mi? Turkiye'deki gibi kaza sonrasi hasar kaydi islenmemesi ve satis yaparken belli olmamasi icin tanidik esnaftan tamir yapilmasi durumlarinda oldugu gibi bunun yapilmasi halinde carfax'e yansimayacaktir degil mi? Bir de ek olarak fiyat performans ve guvenilirlik bakimindan su araclari dusunuyorum, sorunlu oldugunu dusundukleriniz varsa belirtebilir misiniz? Cok tesekkurler.
(model yili 2014 sonrasi ve 140k mil alti)
Nissan: Versa/Sentra/Altima/Rogue
Kia: Forte/Soul/Optima/Sportage
Hyundai: Elantra/Sonata
Ford: Focus/Escape/Fiesta
VW: Jetta/Passat/Tiguan
Chevy: Equinox/Cruze
Toyota: Prius -
@mister Tesekkur ederim yanitiniz icin. Daha once salvage ve rebuilt title olan bir arac sonradan clean title'ye cevrilemiyor degil mi? Basina dediginiz gibi ciddi bir hasar gelmisse bunu dis gorunus, mekanik incelemesini yapan kisi ve carfax'tan baska anlamanin yolu yok sanirim, degil mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum