@ilyadasy14 Merhabalar, Bende geçen sene AOS prosesi ile GC'mi aldım. 06 Ağustos 2024 tarihinde GC elime ulaşır ulaşmaz, hemen hızlıca Amerikan Ehliyetini aldım. Ehliyeti fiziksel olarak da alır almaz da 21 Ağustos tarihinde Türkiye'ye gittim ve 15 Aralık tarihinde Türkiye'den ayrıldım ve Amerika'ya geldim. Ben New Orleans'da yaşıyordum dolayısıyla direkt uçuş olmadığı için New York tercih ettim. (JFK) Özellikle geçen sene babam Temmuz ayında 3 haftalığına Türkiye'ye gitti ve Houston'dan geri geldi. (Daha ucuzdu bilet) Kendisini bir odaya çekmişler ve yalan söylemeyeyim 10 dk bekletmişler , soru bile sormadan içeriye almışlar. Dolayısıyla genel forumda Amerika girişlerinin uzun süredir JFK üzerinden daha rahat diye bahsettikleri için ben TR dönüş biletimi New York aktarmalı THY'den aldım. (Valizlerimi Istanbul 'dan verdim, New Orleans'tan teslim aldım.) Bu arada ingilizcem iyi seviye olmadığı için JFK girişi tercih ettim, ingilizcem iyi olsaydı HOUSTON'dan girerdim. Bu arada JFK'da bana soru sordular. Neden bu kadar kaldın vs vs.. Bende dilim döndüğünce AOS yaptım, Uzun süredir Ailemi görmedim, onları özledim, o nedenle gittim, şimdi bir iş fırsatı çıktı hayatımı kurmaya geldim gibisinden bir şeyler zırvaladım
Zırvaladım diyorum inan o sırada tam olarak neler söyledim ben bile hatırlamıyorum. Sanırım adam çok uğraşmak istemedi ve giriş işlemlerini tamamladı. (Yine yalan söylemeyeyim ama 3-5 dk tutmuştur işlemler.)
Toparlamak gerekirse bende sizin kadar kaldım ve soru ile karşılaştım. Bu arada ben GC'yi alır almaz çıktım
Siz Amerika'da 4 ay kalmış olacaksınız. Dolayısıyla bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum. Sanırım biraz memur ile ilgili bir durum ve şans diye düşünüyorum. Bu arada JFK acayip kalabalıktı belki de memur bey o nedenle benimle pek uğraşmamış olabilir.
AOS çok hazırlıksız yapıyor insanı, yani diğer arkadaşlar gibi taşınmak maksatlı (herkes öyle kurgulamıyor ilk önce ayrı konu) hazırlıklı gelemiyorsunuz. Çünkü acaba GC'yi alacak mıyım? Acaba bu kadar valiz alırsam ilk turist vizesi ile girerken problem yaşar mıyız, mesela benim AOS sürecim çok uzun sürdü, bu kadar beklemiyordum ama oldu , kısmetimiz böyleymiş... (Neyse konu bu değil zaten)
Siz TR' den gelirken neler yaptığınızı , neden o kadar kaldığınızı hazırlıklı gelirsiniz, illaki soru soracaklar diye bence bir durum yok tamamen şans. Ben bir problem yaşamadan ülkeye gireceğinizi düşünüyorum. Tabii bu işin kuralı-kanunu vb. şeyleri yok. Tamamen giriş sırasında denk geldiğiniz memur ve yaşanacaklar belli ediyor... Biraz uzun oldu ama gönül rahatlığı ile ülkemizi ziyarete gidiniz
Tabiki diğer arkadaşlarım gibi "JFK" Can'dır diğer noktalar heyecandır. diyerek efsaneyi yaşatmaya devam edelim
Hangisini tercih edeceğiz size kalmış. (Nacizhane önerim İngilizce'niz iyiyse, bence nerede yaşayacaksanız direkt oradan girin derim.)
Syg.
Not: Bende 6 ay'ım dolunca tekrar TR'ye gideceğim
Geri gelişte problem olmaması için en azından 6 ayım dolsun diye bekliyorum... Kim bilir belki TR'ye gider, bir daha geri gelmeyiz...