Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @arnblt merhabalar, ben de sizinle benzer bir durumdayım yani şuan henüz yerleşmedim ama gir çık yapıyorum 6 ayda bir. vergiyle ilgili bir şey sorabilir miyim size?

• @miraycav tabi bildigim kadariyla cevap yazarim ama uygun baslikta sorarsaniz daha faydali olur. Burasi GC lilerin ABD disinda kalma sureleri ile ilgili

• @arnblt Ne zaman amerikaya girip çıkıldığına değil 5 sene içinde toplam kalış süresine mi bakılıyor anlayamadım. mesela 1 sene içinde müsait olamadım amerikaya sadece giriş çıkış yaptım. ama diğer sene full kaldım. değişen bir şey olmuyor mu?

• @zynp7tepe

Absences: Absences from the U.S. of more than six months but less than one year during the period for which continuous residence is required can break the continuity of residence, unless you can demonstrate that you did not abandon your residence in the U.S. during that period

https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/chapter4.pdf

• @zynp7tepe tabi. Önemli olan toplam kalış süresi. 5 sene içinde toplam 30 ay kalacaksınız. Ayrıca sebepsiz yere ABD den 6 aydan fazla uzak kalmayacaksınız. Yani ilk 2.5 sene 6 ayda bir giriş çıkış yapıp son 2.5 sene sürekli ABD de kalırsanız sorun olmaz.

• Merhabalar,

Sınırlarda sıkılaşan politikaları duymuşsunuzdur. İşim gereği sürekli giriş çıkış yapıyorum ABD'ye geldiğimden beri ve git gide sınır polisi arkadaşların tavrının değiştiğini görüyorum. tabi ki hepsi değil bazıları hala aa çekilişi kazanmışsın gibi esprilere devam ediyor ama bazıları da müşterilerimin önünde bir sürü soru soruyor günü birlik seyahatlerde bile. Şuana kadar ciddi bir sorunla ben şahsen karşılaşmadım. Tabi seyahat sürelerim iş gereği ve bir iki geceden az hep. Yeni yayınlanan yasaklı ülkeleri içermiyor.

• Merhabalar. DV21 talihlisi olarak. 2022 Ekimden 2024 Ekim'e kadar eşim ve oğlumla birlikte 2 yıl boyunca ABD'de yaşadık. 2.5 yaşına doğru oğlumun sağlık sorunları ortaya çıkmıştı(otizm), bizde orada hiçbir eğitim veremeyeceğimiz ve çalışmaktan zaman bulamayacağımız için 1 günde karar alıp her şeyi satarak Türkiye'ye döndük. Tabi bu sürede hiçbir işlem yapmadık. Oğlumuzun durumu bizim için her şeyden önemliyid. Şu an iyileşme sürecindeyiz. Açıkçası öyle can atmıyoruz ama 1-1.5 yıl sonra ABDye dönmek istersek sorun yaşar mıyız? Bu konuda tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir

• @sobrero, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhabalar. DV21 talihlisi olarak. 2022 Ekimden 2024 Ekim'e kadar eşim ve oğlumla birlikte 2 yıl boyunca ABD'de yaşadık. 2.5 yaşına doğru oğlumun sağlık sorunları ortaya çıkmıştı(otizm), bizde orada hiçbir eğitim veremeyeceğimiz ve çalışmaktan zaman bulamayacağımız için 1 günde karar alıp her şeyi satarak Türkiye'ye döndük. Tabi bu sürede hiçbir işlem yapmadık. Oğlumuzun durumu bizim için her şeyden önemliyid. Şu an iyileşme sürecindeyiz. Açıkçası öyle can atmıyoruz ama 1-1.5 yıl sonra ABDye dönmek istersek sorun yaşar mıyız? Bu konuda tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir

Merhaba, 1 yıldan uzun ABD dışında kalacaksanız reentry permit almanız gerekiyor, bu izin de anımsadığım kadarıyla alındığı tarih itibariyle 2 yıl geçerli. İlgili başlığı bırakıyorum, ne olur ne olmaz, gerekli adımları atıp giriş iznini kenarda bulundurmak değerli olabilir.

Oğlunuzun iyileşme sürecinin hızlı ve başarılı gerçekleşmesini dilerim!

• merhabalar 2022DV kazananıyım belli sebeplerden dolayı yerleşemedim ama her 6 ayda bir giriş çıkış yapıyorum. son girişimde polis arkada odaya çekip sorular sordu ve sisteme girdi bir daha böyle yaparsanız 678 dolar kişi başı ceza yiyeceğimi söyledi. ben bu kartı kaybetmek istemiyorum hala Türkiye'de yaşıyorum. Buradan Re-entry yapabilir miyim ? konu hakkında bilgisi olan var mı ? veya bir avukata danışmalı mıyım arkadaşlar.

• @nihat26 Trump yönetiminin hiç şakası yok, bir kere bu hakkı kaybederseniz, bir daha geri almanız imkanıza yakın bir duruma dönüşür. Şuan kaotik bir ortam ülkede. Hemen re-entry permite başvurmanız lazım, kendiniz başvurabilirsiniz, USCIS sitesine bakın, ülkeyi henüz terketmediğinizi varsayıyorum. İlgili başlıktan re-entry süreci ne kadar sürüyor, görebilirsiniz. Ülkeyle bağınızı güçlendirin; ehliyete başvurun, kira kontratınız olsun, göstermelik de olsa part time birkaç hafta bir yerde çalışın, günü geldiğinde tax return verin. Türkiye’de işlerim var, o kadar kalamam derseniz, hayat sizin.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @nihat26 re-entry permit bildiğim kadarıyla siz Amerika da iken seyehate çıkmadan başvurup onay alırsanız o şeklide 2 sene gelmesenizde oluyor Trump yönetimi çok sıkı tutuyor işleri ben uzun yıllar girdi çıktı yaptım problem olmadan ama şimdi ince eleyip sık dokunan dönemdeyiz

• @nihat26 en son nereden ve ne zaman girmiştiniz acaba?

• 21 eylülde ilk girişimi yapmıştım, kasım başı reentry permit başvurusu sonrası parmak izimi verip tr'ye döndüm. Annemin rahatsızlığı ve benim yanında olmam gerekliliği nedeniyle reentry permit başvurusu yapmıştım. Bugün 6 ay dolmadan JFK'den giriş yaptım. Pasaport görevlisi baya laf etti. Sizin gibilerin bu günlerde green cardlarını geri alıyoruz dedi. Hakkınızı kaybetmeyi neden istiyorsunuz dedi. Reentry permit başvurumu söyleyince biraz yumuşadı ancak yine de green card'ı elinde sağlayıp kaybedeceksiniz bunu dedi en son. Sinir bozucu bir tavra maruz kaldık. Reentry permit çıkmadan bir giriş daha yapmam gerekecek eylül sonu. Bakalım ne olacak.

• Arkadaşlar abd dışında kalış süreçleri ile ilgili bir çok yazı mevcut ancak hiç bir zaman kesin ve net bilgi olmaz çünkü her kişinin süreci farklı yanlız şunu kesin olarak söyleyebiliriz yetkili göçmen bürosu çalışanında aldığım bir bilgi hava alanındaki görevli polis sizin green card'ınıza el koyamaz sizi geri gönderemez ancak hakkınızda dosya oluşturarak işlem yapar ve göçmen mahkemesine sevk eder ve bu sürecin ne kadar zaman aldığı belli değil mahkeme kararı verir ben kendi açımdan söylüyorum iki kere üst üste abd dışında 1 yıldan fazla kaldım çünkü oğlum rahatsız tedavi süreçleri için türkiyeye gelmek zorunda kaldık ilk bir yılı geçirdiğimde ve gittiğimde memur çok soru sordu 6 aydan fazla kalma çünkü vatandaşlık sürecin etkilenir dedi ikinci girişimde hiç bir şey sormadı ve aynı havaalanından girdim yani süreç çok farklı işliyor

• Herkese merhabalar. Bu başlığı neredeyse baştan sona okudum. Tüm forumdaşların kendinelerine özgü durumları var. Kendi durumum ise şöyle.
    9 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye ilk kez giriş yaptım. 31 Ocak 2025 tarihinde geri döndüm. Bu ilk 5 ayda çalıştım, iki adet banka hesabı açtırdım. Florida ID card aldım. TWIC kartım var(limanda çalıştığım için bakanlık tarafından verilen bir kart taşıma işinde çalışanların alması gerekiyor). Liman ID kartım var. Bu arada vergi dönemi gelmişti ve gereken işlemleri yaptım 30 dolar geri ödeme aldım.Daha sonra cruise gemisinde bir iş buldum ve kabul edildim. Background Check(Zannediyorum bizdeki GBT'ye karşılık geliyor) ve sağlık kontrollerinden geçtim. Daha sonra Türkiye'ye geri döndüm. Bir buçuk ay sonra tekrardan ABD'ye giriş yaptım 15 Mart 2025 tarihinde. Miami havalimanından giriş yaparken oradaki görevli kaç aydır dışarıda olduğumu neden ayrıldığımı sordu ve şimdi nereye gideceğimi sordu. Bu sırada telefonunda tiktok izlemekteydi sadece formalite olsun diye sormuş gibi hissettim. Aynı gün Baltimore şehrine uçtum ve Piney Point MA yerleşkesinde 6 günlük bir eğitimin ardından 22 Mart tarihinde tekrardan Türkiye'ye geri dönüş yaptım. Gemiye en erken 19 Ekim 2025 tarihinde çıkabileceğimi söyleyen bir mail aldım. Yorumlardan anladığım kadarıyla önümde iki seçenek var.
    1- Hiçbir şey yapmamak 19 Ekim tarihinde ABD'ye giriş yapmak
    2- 180 gün dolmadan gir çık yapmak
    19 ekim tarihi eğer şanslı isem öne çekilebilir ama bu durum elimde olan bir şey değil ayrıca 19 Ekim tarihi geldiğinde 1 tam yıldan uzun süredir GC sahibi olmuş olacağım.
    Vatandaşlık şu an için önemli değil çünkü gemiye çıktığım zaman 6 boyunca Hawaai adasında olacağım Amerikan topraklarından ayrılmamış olacağım basitçe uluslararası sulara geçmiş olmayacağım. Diğer yandan 6 ay kontrat ve 5 hafta izin olacak şekilde anlaştım. Kısacası vatandaşlık süresi sıfırlansa bile telafi edebileceğim.
    Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• @rarewonder Çalışacağınız şirket Amerikan firması olacağı için cruise ile Avrupa’ya göreve gitseniz dahi Amerika’da çalışmış sayılırsınız diye biliyorum. Ne olur ne olmaz süreyi geçirmeden gelmeniz iyi olur, hatta sıkılmamak ve masraflarınızı çıkarmak için embarkment’tan önce o ilk 5 ayda yaptığınız gibi geçici işler bakabilirsiniz. Şuan green cardla bile ülkeye girişin garantisi yok öyle bir dönem. Her gün yeni bir gündeme uyanıyoruz, bu süreçte arada diğerlerine kaynamamak lazım, bu yönetimin bir çok konuda hiç şakası yok, cbp, hs memurlarının bile hemen tavırları değişmiş, kimse işini kaybetmek istemiyor ve birilerinin gözüne girmek istiyor. Türkiye’de kalmanızı gerektiren çok elzem bir durum yoksa, Türkiye’de kalmamanızı tavsiye ederim.

• @eeken size neden boyle bir sorun cıkarmıslar. Daha ilk giriş yapalı yakın bir zaman olmuş zaten. 6ay içinde de ıkıncı gırısınızı yapmıssınız. Surecınız gayet iyi ilerlemiş aslında. Hangi havaalanından girmiştiniz acaba? Acaba boşmuydu o sırada görevli size bu kadar laf etmiş. Ben de kendi açımdan endıselendım cunku mayısta ilk girmemden bu yana 1senem dolmus olacak. İnsallah aralıkta yerlesmeyı dusunuyorum. Suan uzmanlıgımın bitmesini bekliyorum. Gercekten beni cok endıselendırıyor boyle seyler duymak..

• @ozmell JFK'den giriş yaptım. Tamamen şanssızlık sanırım. Aşırı kalabalık değildi ama iki görevli de herkese bir sürü soru sordu ben dahil.

• Merhaba, soracağım soruya yönelik en yakın başlık olarak burayı bulabildim .Green kartımı bu sene amerikadayken aos yaparak aldım. 2025 Şubatta onaylandı bu sene temmuz gibi Türkiye’ye gidersem kartım onaylandıktan sonra 4 ay Amerika’da kalmış ve Türkiye’ye gitmiş olacağım.Uzun süre kalmak gibi bir planım yok maksimum 4 ay kalacağım bu bir sorun yaratır mı kartı aldıktan sonra Amerika’dan ilk çıkışımızı minimum burada 6 ay kaldıktan sonra yapmamız gerektiği gibi şeyler duymuştum böyle bir kural gerçekten var mı yoksa sadece güvenli giriş çıkış için tavsiye niteliğinde midir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k