Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar. DV21 talihlisi olarak. 2022 Ekimden 2024 Ekim'e kadar eşim ve oğlumla birlikte 2 yıl boyunca ABD'de yaşadık. 2.5 yaşına doğru oğlumun sağlık sorunları ortaya çıkmıştı(otizm), bizde orada hiçbir eğitim veremeyeceğimiz ve çalışmaktan zaman bulamayacağımız için 1 günde karar alıp her şeyi satarak Türkiye'ye döndük. Tabi bu sürede hiçbir işlem yapmadık. Oğlumuzun durumu bizim için her şeyden önemliyid. Şu an iyileşme sürecindeyiz. Açıkçası öyle can atmıyoruz ama 1-1.5 yıl sonra ABDye dönmek istersek sorun yaşar mıyız? Bu konuda tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir

• @sobrero, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhabalar. DV21 talihlisi olarak. 2022 Ekimden 2024 Ekim'e kadar eşim ve oğlumla birlikte 2 yıl boyunca ABD'de yaşadık. 2.5 yaşına doğru oğlumun sağlık sorunları ortaya çıkmıştı(otizm), bizde orada hiçbir eğitim veremeyeceğimiz ve çalışmaktan zaman bulamayacağımız için 1 günde karar alıp her şeyi satarak Türkiye'ye döndük. Tabi bu sürede hiçbir işlem yapmadık. Oğlumuzun durumu bizim için her şeyden önemliyid. Şu an iyileşme sürecindeyiz. Açıkçası öyle can atmıyoruz ama 1-1.5 yıl sonra ABDye dönmek istersek sorun yaşar mıyız? Bu konuda tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir

Merhaba, 1 yıldan uzun ABD dışında kalacaksanız reentry permit almanız gerekiyor, bu izin de anımsadığım kadarıyla alındığı tarih itibariyle 2 yıl geçerli. İlgili başlığı bırakıyorum, ne olur ne olmaz, gerekli adımları atıp giriş iznini kenarda bulundurmak değerli olabilir.

Oğlunuzun iyileşme sürecinin hızlı ve başarılı gerçekleşmesini dilerim!

• merhabalar 2022DV kazananıyım belli sebeplerden dolayı yerleşemedim ama her 6 ayda bir giriş çıkış yapıyorum. son girişimde polis arkada odaya çekip sorular sordu ve sisteme girdi bir daha böyle yaparsanız 678 dolar kişi başı ceza yiyeceğimi söyledi. ben bu kartı kaybetmek istemiyorum hala Türkiye'de yaşıyorum. Buradan Re-entry yapabilir miyim ? konu hakkında bilgisi olan var mı ? veya bir avukata danışmalı mıyım arkadaşlar.

• @nihat26 Trump yönetiminin hiç şakası yok, bir kere bu hakkı kaybederseniz, bir daha geri almanız imkanıza yakın bir duruma dönüşür. Şuan kaotik bir ortam ülkede. Hemen re-entry permite başvurmanız lazım, kendiniz başvurabilirsiniz, USCIS sitesine bakın, ülkeyi henüz terketmediğinizi varsayıyorum. İlgili başlıktan re-entry süreci ne kadar sürüyor, görebilirsiniz. Ülkeyle bağınızı güçlendirin; ehliyete başvurun, kira kontratınız olsun, göstermelik de olsa part time birkaç hafta bir yerde çalışın, günü geldiğinde tax return verin. Türkiye’de işlerim var, o kadar kalamam derseniz, hayat sizin.

• Bu ileti silindi!

• @nihat26 re-entry permit bildiğim kadarıyla siz Amerika da iken seyehate çıkmadan başvurup onay alırsanız o şeklide 2 sene gelmesenizde oluyor Trump yönetimi çok sıkı tutuyor işleri ben uzun yıllar girdi çıktı yaptım problem olmadan ama şimdi ince eleyip sık dokunan dönemdeyiz

• @nihat26 en son nereden ve ne zaman girmiştiniz acaba?

• 21 eylülde ilk girişimi yapmıştım, kasım başı reentry permit başvurusu sonrası parmak izimi verip tr'ye döndüm. Annemin rahatsızlığı ve benim yanında olmam gerekliliği nedeniyle reentry permit başvurusu yapmıştım. Bugün 6 ay dolmadan JFK'den giriş yaptım. Pasaport görevlisi baya laf etti. Sizin gibilerin bu günlerde green cardlarını geri alıyoruz dedi. Hakkınızı kaybetmeyi neden istiyorsunuz dedi. Reentry permit başvurumu söyleyince biraz yumuşadı ancak yine de green card'ı elinde sağlayıp kaybedeceksiniz bunu dedi en son. Sinir bozucu bir tavra maruz kaldık. Reentry permit çıkmadan bir giriş daha yapmam gerekecek eylül sonu. Bakalım ne olacak.

• Arkadaşlar abd dışında kalış süreçleri ile ilgili bir çok yazı mevcut ancak hiç bir zaman kesin ve net bilgi olmaz çünkü her kişinin süreci farklı yanlız şunu kesin olarak söyleyebiliriz yetkili göçmen bürosu çalışanında aldığım bir bilgi hava alanındaki görevli polis sizin green card'ınıza el koyamaz sizi geri gönderemez ancak hakkınızda dosya oluşturarak işlem yapar ve göçmen mahkemesine sevk eder ve bu sürecin ne kadar zaman aldığı belli değil mahkeme kararı verir ben kendi açımdan söylüyorum iki kere üst üste abd dışında 1 yıldan fazla kaldım çünkü oğlum rahatsız tedavi süreçleri için türkiyeye gelmek zorunda kaldık ilk bir yılı geçirdiğimde ve gittiğimde memur çok soru sordu 6 aydan fazla kalma çünkü vatandaşlık sürecin etkilenir dedi ikinci girişimde hiç bir şey sormadı ve aynı havaalanından girdim yani süreç çok farklı işliyor

• Herkese merhabalar. Bu başlığı neredeyse baştan sona okudum. Tüm forumdaşların kendinelerine özgü durumları var. Kendi durumum ise şöyle.
    9 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye ilk kez giriş yaptım. 31 Ocak 2025 tarihinde geri döndüm. Bu ilk 5 ayda çalıştım, iki adet banka hesabı açtırdım. Florida ID card aldım. TWIC kartım var(limanda çalıştığım için bakanlık tarafından verilen bir kart taşıma işinde çalışanların alması gerekiyor). Liman ID kartım var. Bu arada vergi dönemi gelmişti ve gereken işlemleri yaptım 30 dolar geri ödeme aldım.Daha sonra cruise gemisinde bir iş buldum ve kabul edildim. Background Check(Zannediyorum bizdeki GBT'ye karşılık geliyor) ve sağlık kontrollerinden geçtim. Daha sonra Türkiye'ye geri döndüm. Bir buçuk ay sonra tekrardan ABD'ye giriş yaptım 15 Mart 2025 tarihinde. Miami havalimanından giriş yaparken oradaki görevli kaç aydır dışarıda olduğumu neden ayrıldığımı sordu ve şimdi nereye gideceğimi sordu. Bu sırada telefonunda tiktok izlemekteydi sadece formalite olsun diye sormuş gibi hissettim. Aynı gün Baltimore şehrine uçtum ve Piney Point MA yerleşkesinde 6 günlük bir eğitimin ardından 22 Mart tarihinde tekrardan Türkiye'ye geri dönüş yaptım. Gemiye en erken 19 Ekim 2025 tarihinde çıkabileceğimi söyleyen bir mail aldım. Yorumlardan anladığım kadarıyla önümde iki seçenek var.
    1- Hiçbir şey yapmamak 19 Ekim tarihinde ABD'ye giriş yapmak
    2- 180 gün dolmadan gir çık yapmak
    19 ekim tarihi eğer şanslı isem öne çekilebilir ama bu durum elimde olan bir şey değil ayrıca 19 Ekim tarihi geldiğinde 1 tam yıldan uzun süredir GC sahibi olmuş olacağım.
    Vatandaşlık şu an için önemli değil çünkü gemiye çıktığım zaman 6 boyunca Hawaai adasında olacağım Amerikan topraklarından ayrılmamış olacağım basitçe uluslararası sulara geçmiş olmayacağım. Diğer yandan 6 ay kontrat ve 5 hafta izin olacak şekilde anlaştım. Kısacası vatandaşlık süresi sıfırlansa bile telafi edebileceğim.
    Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• @rarewonder Çalışacağınız şirket Amerikan firması olacağı için cruise ile Avrupa’ya göreve gitseniz dahi Amerika’da çalışmış sayılırsınız diye biliyorum. Ne olur ne olmaz süreyi geçirmeden gelmeniz iyi olur, hatta sıkılmamak ve masraflarınızı çıkarmak için embarkment’tan önce o ilk 5 ayda yaptığınız gibi geçici işler bakabilirsiniz. Şuan green cardla bile ülkeye girişin garantisi yok öyle bir dönem. Her gün yeni bir gündeme uyanıyoruz, bu süreçte arada diğerlerine kaynamamak lazım, bu yönetimin bir çok konuda hiç şakası yok, cbp, hs memurlarının bile hemen tavırları değişmiş, kimse işini kaybetmek istemiyor ve birilerinin gözüne girmek istiyor. Türkiye’de kalmanızı gerektiren çok elzem bir durum yoksa, Türkiye’de kalmamanızı tavsiye ederim.

• @eeken size neden boyle bir sorun cıkarmıslar. Daha ilk giriş yapalı yakın bir zaman olmuş zaten. 6ay içinde de ıkıncı gırısınızı yapmıssınız. Surecınız gayet iyi ilerlemiş aslında. Hangi havaalanından girmiştiniz acaba? Acaba boşmuydu o sırada görevli size bu kadar laf etmiş. Ben de kendi açımdan endıselendım cunku mayısta ilk girmemden bu yana 1senem dolmus olacak. İnsallah aralıkta yerlesmeyı dusunuyorum. Suan uzmanlıgımın bitmesini bekliyorum. Gercekten beni cok endıselendırıyor boyle seyler duymak..

• @ozmell JFK'den giriş yaptım. Tamamen şanssızlık sanırım. Aşırı kalabalık değildi ama iki görevli de herkese bir sürü soru sordu ben dahil.

• Merhaba, soracağım soruya yönelik en yakın başlık olarak burayı bulabildim .Green kartımı bu sene amerikadayken aos yaparak aldım. 2025 Şubatta onaylandı bu sene temmuz gibi Türkiye’ye gidersem kartım onaylandıktan sonra 4 ay Amerika’da kalmış ve Türkiye’ye gitmiş olacağım.Uzun süre kalmak gibi bir planım yok maksimum 4 ay kalacağım bu bir sorun yaratır mı kartı aldıktan sonra Amerika’dan ilk çıkışımızı minimum burada 6 ay kaldıktan sonra yapmamız gerektiği gibi şeyler duymuştum böyle bir kural gerçekten var mı yoksa sadece güvenli giriş çıkış için tavsiye niteliğinde midir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz ?

• @ilyadasy14 Merhabalar, Bende geçen sene AOS prosesi ile GC'mi aldım. 06 Ağustos 2024 tarihinde GC elime ulaşır ulaşmaz, hemen hızlıca Amerikan Ehliyetini aldım. Ehliyeti fiziksel olarak da alır almaz da 21 Ağustos tarihinde Türkiye'ye gittim ve 15 Aralık tarihinde Türkiye'den ayrıldım ve Amerika'ya geldim. Ben New Orleans'da yaşıyordum dolayısıyla direkt uçuş olmadığı için New York tercih ettim. (JFK) Özellikle geçen sene babam Temmuz ayında 3 haftalığına Türkiye'ye gitti ve Houston'dan geri geldi. (Daha ucuzdu bilet) Kendisini bir odaya çekmişler ve yalan söylemeyeyim 10 dk bekletmişler , soru bile sormadan içeriye almışlar. Dolayısıyla genel forumda Amerika girişlerinin uzun süredir JFK üzerinden daha rahat diye bahsettikleri için ben TR dönüş biletimi New York aktarmalı THY'den aldım. (Valizlerimi Istanbul 'dan verdim, New Orleans'tan teslim aldım.) Bu arada ingilizcem iyi seviye olmadığı için JFK girişi tercih ettim, ingilizcem iyi olsaydı HOUSTON'dan girerdim. Bu arada JFK'da bana soru sordular. Neden bu kadar kaldın vs vs.. Bende dilim döndüğünce AOS yaptım, Uzun süredir Ailemi görmedim, onları özledim, o nedenle gittim, şimdi bir iş fırsatı çıktı hayatımı kurmaya geldim gibisinden bir şeyler zırvaladım 🙂 Zırvaladım diyorum inan o sırada tam olarak neler söyledim ben bile hatırlamıyorum. Sanırım adam çok uğraşmak istemedi ve giriş işlemlerini tamamladı. (Yine yalan söylemeyeyim ama 3-5 dk tutmuştur işlemler.)

Toparlamak gerekirse bende sizin kadar kaldım ve soru ile karşılaştım. Bu arada ben GC'yi alır almaz çıktım 🙂 Siz Amerika'da 4 ay kalmış olacaksınız. Dolayısıyla bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum. Sanırım biraz memur ile ilgili bir durum ve şans diye düşünüyorum. Bu arada JFK acayip kalabalıktı belki de memur bey o nedenle benimle pek uğraşmamış olabilir.

AOS çok hazırlıksız yapıyor insanı, yani diğer arkadaşlar gibi taşınmak maksatlı (herkes öyle kurgulamıyor ilk önce ayrı konu) hazırlıklı gelemiyorsunuz. Çünkü acaba GC'yi alacak mıyım? Acaba bu kadar valiz alırsam ilk turist vizesi ile girerken problem yaşar mıyız, mesela benim AOS sürecim çok uzun sürdü, bu kadar beklemiyordum ama oldu , kısmetimiz böyleymiş... (Neyse konu bu değil zaten)

Siz TR' den gelirken neler yaptığınızı , neden o kadar kaldığınızı hazırlıklı gelirsiniz, illaki soru soracaklar diye bence bir durum yok tamamen şans. Ben bir problem yaşamadan ülkeye gireceğinizi düşünüyorum. Tabii bu işin kuralı-kanunu vb. şeyleri yok. Tamamen giriş sırasında denk geldiğiniz memur ve yaşanacaklar belli ediyor... Biraz uzun oldu ama gönül rahatlığı ile ülkemizi ziyarete gidiniz 🙂 Tabiki diğer arkadaşlarım gibi "JFK" Can'dır diğer noktalar heyecandır. diyerek efsaneyi yaşatmaya devam edelim 🙂 Hangisini tercih edeceğiz size kalmış. (Nacizhane önerim İngilizce'niz iyiyse, bence nerede yaşayacaksanız direkt oradan girin derim.)
    Syg.

Not: Bende 6 ay'ım dolunca tekrar TR'ye gideceğim 🙂 Geri gelişte problem olmaması için en azından 6 ayım dolsun diye bekliyorum... Kim bilir belki TR'ye gider, bir daha geri gelmeyiz...

• Merhabalar öncelikle cevapladığınız için ve uzunca detaylı şekilde anlattığınız için çok çok teşekkür ederim.Ben de New York’tan gitmeyi planlıyordum fakat böyle düşünmemiştim ama yazdıklarınızı okuduktan sonra göçmenlerin fazlalığı ve new yorktaki yoğunluk açısından sanırım doğru bir karar olmuş.Ben eğer dediğim tarihlerde gidersem Amerika’da aslında 1 yıldan fazladır burada olmuş olacağım çünkü aos yaptım dediğim gibi ve geçen yıl hazirandan beri burdayım. Fakat şu an Amerika’daki göçmenlik durumu biraz endişe verici olduğu için süreler kısmını çok kafama takmıştım. 6 ay kuralı vs diye bir şey var mı gerçekten yoksa yok mu diye tam bir karar veremiyordum ana söylediklerinizle düşüncelerim daha netleşti.İngilizce noktasında çok çok iyiyim diyemem ama kendimi rahatça açıklayabileceğimi düşünüyorum zaten evlenmiş olarak gideceğim eşim ben gittiğimde burada olacak dönmem için yeterli bir sebep olur diye düşünüyorum😃😃 Açıkça bir kural yoksa zaten böyle bir durumda gidip dönebilmek ya da dönememek memurlara kalmış olacak.Tekrardan çok teşekkür ederim umarım siz de en yakın zamanda tekrardan sevdiklerinizle görüşebilirsiniz 🙏

• @ilyadasy14 GC nizi aldiginiz anda ABD disina cikabilirsiniz. Aksi bir kural yok. 4-5 ay TR de de kalabilirsiniz ama unutmamaniz gereken bir durum var. Artik Trump yonetimi bu konularda biraz daha kati. TR de 1 ay kalip donseniz bile sorular ile karsilasabilirsiniz. Onemli olan cevaplariniz. Gorevlinin size sorular sormasi, arka odaya almasi bunlar buyuk sorunlar degil. Soru sorulunca veya arka odaya alininca puan kaybetmiyorsunuz. Ben neredeyse 3 sene git gel yaptim ve birinde 8 ay ABD disinda kaldim. Adam soru bile sormadi. Ama baska bir arkadasimi ki 6 ayi gecirmemisti arka odaya aldi. Belgelerini bakip girmesine izin verdi. Son olarak tavsiyem bu donemde cok fazla ABD disinda kalmamanizdir.

• @ilyadasy14 6 ay kuralı diye bir durum yok 6 ay olayı sadece sizin vatandaşlık sürecinizi etkiler ben 1 yıla yakın türkiyede kaldım gittim tekrar ahiret soruları sordular daha sonra türkiyeye tekrar geri döndüm bu seferde bir yıla yakın türkiyede kaldım tekrar gittim soru bile sormadı ancak benim durumum hastalık ile alakalı oğlumun tedavisi için türkiyeye getirmek zorundayım ve bunun ile ilgili yani hastalık ve hastane tedavi süreçleri ilgili evrakları yanımda sürekli taşıyorum ve memurlara gösteriyorum tedavi bittimi temelli taşınıcaz insallah ama herkezin süreci farklı her memur aynı değil.

• @sedat3459 cevabınız için teşekkür ederim ve çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda oğlunuz sağlığına kavuşur.Size ne gibi sorular sordular eğer sorun olmazsa yazabilir misiniz ?Ben zaten bahsettiğim gibi uzun süre kalmayı düşünmüyorum artı olarak gittiğimde okulumla ilgili işlerim de olacak bunları halledeceğim ve tarih olarak da böyle ayarlamamın bir sebebi de bu.Ben de sizin gibi belge ayarlarsam neler yaptığıma dair belki işime yarar.

• @arnblt Evet benim de aslında biraz daha ince eleyip sık dokumamın sebebi hem dönemin şartları hem de ilk gidişim olması.Belge konusunda aşağıda da yazdığım gibi çok dikkat ederim zaten.Evliliğim ile ilgili ya da Türkiye’deki okulumla ilgili tüm belgeleri hep yanımda taşırım.Sizin de artı olarak önerebileceğiniz yanında taşısan iyi olur dediğiniz herhangi bir belge varsa söylerseniz çok sevinirim artı olarak onları da alırım yanıma.Tek korkum ekstra zorlayabilecek soruların olabilmesi.Buradaki geçmişimle ilgili hiçbir problem de yok aslında hesap dökümlerim olsun iş geçmişim olsun aklıma başka türlü sorgulayabilecekleri bir şey de gelmiyor.Belgeler, gc’min olması,geçmişim vs bunlara bakılınca sorun çıkarılmaması gerekiyor aslında ama yine siz de anlarsınız ki dönem yüzünden insanın kafası karışıyor tedirgin oluyoruz.Cevabınız için de teşekkür ederim bu arada🙏🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |