Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Falcon-1 Türkiye'de yaptıysanız nasıl yaptınız?

• @copataxi daha önceki mesajlarimda nasıl yaptığımı detaylica yazmıştım, olmayanlarin büyük ihtimal yazdığım adimlardan birini yapmadığından dolayı olmuyor tahminim.

• ⭐⭐⭐⭐

US Mobile hattı ile ilgili deneyimim

Bir yıl önce (Ocak 2024) Türkiye’deyken US Mobile’dan 3 aylık bir eSIM satın aldım (45$, sınırsız konuşma ve sınırsız data). Hattımı ABD’ye gitmeden önce kolayca aktive edebilmiştim. ABD’de bulunduğum 3 ay boyunca sorunsuz şekilde kullandım ve dönüş yaptım. Kullanım süresi sona erdiğinde numaram pasif hale geldi. US Mobile’a göre, hattınız pasif olduktan sonra 30 gün içinde yeniden aktif edilmezse numaranız kalıcı olarak silinebilirmiş.

Numaramı kaybetmemek için aylık 2,98$ karşılığında “snooze” özelliğini etkinleştirdim. Ancak bir süre sonra bu işlemi yapmayı bıraktım. Üç-dört ayda bir ABD’ye gittiğim için hattımın hala aktif olduğunu fark ettim. Ancak bu durumun garantisi olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden artık ABD’de olmadığım dönemlerde hattımı korumak için “snooze” yapmaya karar verdim.

ABD’ye gitmeden önce, yola çıkacağım sabah hattıma 10$ değerindeki en düşük paketi (2GB data, sınırsız konuşma ve mesajlaşma) yüklüyorum. Bu sayede, hattım her seferinde kullanıma hazır oluyor ve herhangi bir sorun yaşamıyorum.

US Mobile’ın bir diğer avantajı, telefon değiştirdiğinizde eSIM transferini kolaylıkla yapabiliyor olmanız. Maalesef, Türk operatörlerinde böyle bir kolaylık bulunmuyor. Telefonunuzu değiştirdiğinizde, bayiye giderek yeni bir eSIM almanız ve bunun için ücret ödemeniz gerekiyor.

• Ben us mobile kullanıyorum. Aylık 22 dolara geliyor vergiyle .12 aylık tek sefer 270 dolar ödedim. E sim ile 3-5 dakika da aktif oldu. 35 gb hızlı sonrasında yavaşlayan sınırsız internet bağlantısı var. Mesaj ve konuşma ücretsiz( uluslararası 1gb +250 sms + 200dk talk). Dilerseniz daha üst paketler de mevcut.
    İlgilenenler için promosyon linkini paylaşıyorum 25 dolar indirim
    https://www.usmobile.com/referrals?referrer=5CBB31FD&name=KAMIL&utm_page_url=monster_referral

• Merhaba arkadaşlar, Türkiye’ye dönüp uzun bir süre kalacağım, buradaki verizone bağlı aktif numaramdan bankacılık vs gibi işlemler için sms alabiliyor olmak ve aranmaya açık olmak istiyorum. Bunun için önereceğiniz bir operatör varmı? Şu anki tarifem 45 dolarlık ama Türkiye’de sadece bankacılık sms mesajlarının geleceği bir hat için her ay bu kadar ödemek bana çok geliyor. Teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba, 2 haftaya kadar Amerika'ya taşınacağım. Birkaç sorum olacak; şu an Türkiye'de iPhone 16 pro max kullanıyorum ama bunu burada satıp, Amerika'da sıfırdan almak istiyorum, malumunuz vergilerle 2 kattan fazla fiyat verdiğimden. Amerika'ya giderken iphone 11 gibi geçici bir cihazla gidip, oradan yeni bir iphone 16 pm almak niyetim. Duyduğuma göre Amerika'da iphone lar çift esim imiş, doğru mudur ? Ben Türkiye hattımı faturalıdan, faturasıza çevirerek kullanmak istiyorum. Gittiğimde esimli ise yeni telefona Türkiye hattımı nasıl taşıyabilirim ? Türkiye banka hesaplarıma girebilmem gerekiyor, sorun yaşamak istemiyorum. Bir de burada gördüğüm kadarı ile Amerika'ya gitmeden usmobile diye bir hat alıyorsunuz, gitmeden almanın mantığı nedir ? Ben hızlı, sorunsuz ve sınırsız internet olan bir hat istiyorum. Öneriniz nedir ?

Kısaca Türkiye'den Amerika'ya taşınacak birine hat/telefon işleri nasıl oluyor ? Teşekkürler.

• ⭐⭐

@hDundar Burada alacaginiz telefonlarda tr cihazlari gibi fiziki sim yok cift e-sim olarak kullanabilirsiniz. Getirdiginiz cihazi yeni aldiginiz cihaza transfer ederseniz e-sim dahil oldugu gibi transfer oluyor telefonunuz. Gelmeden e-sim hat alabilirsiniz bahsettiginiz gibi fakat buraya geldiginizde alternatifleriniz daha fazla olacaktir iyi arastirip mantiginiza uyani tercih edebilirsiniz. Transfer aninda problem yasamaniz durumunda hattinizi burada kullanamayabilirsiniz ve yeni bir qr kodlu e-sim aktivasyonu gerekebilir bunun icin orada subeden yetkili ile gorusup olasi aksilikte nasil ilerlemeniz gerektigini ogrenmeniz faydaniza olacaktir.

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Arkadaşlar merhaba, 2 haftaya kadar Amerika'ya taşınacağım. Birkaç sorum olacak; şu an Türkiye'de iPhone 16 pro max kullanıyorum ama bunu burada satıp, Amerika'da sıfırdan almak istiyorum, malumunuz vergilerle 2 kattan fazla fiyat verdiğimden. Amerika'ya giderken iphone 11 gibi geçici bir cihazla gidip, oradan yeni bir iphone 16 pm almak niyetim. Duyduğuma göre Amerika'da iphone lar çift esim imiş, doğru mudur ? Ben Türkiye hattımı faturalıdan, faturasıza çevirerek kullanmak istiyorum. Gittiğimde esimli ise yeni telefona Türkiye hattımı nasıl taşıyabilirim ? Türkiye banka hesaplarıma girebilmem gerekiyor, sorun yaşamak istemiyorum. Bir de burada gördüğüm kadarı ile Amerika'ya gitmeden usmobile diye bir hat alıyorsunuz, gitmeden almanın mantığı nedir ? Ben hızlı, sorunsuz ve sınırsız internet olan bir hat istiyorum. Öneriniz nedir ?

Kısaca Türkiye'den Amerika'ya taşınacak birine hat/telefon işleri nasıl oluyor ? Teşekkürler.

Evet, yanlış bilmiyorsam iPhone 11’den itibaren e-sim var. Aslında sadece çift değil, galiba 20 tane (sonradan bunu da arttırdılar) hat kullanabiliyorsunuz ancak aynı anda yalnızca 2si aktif olabiliyor.

Türk hattınızla e-sime geçecekseniz bunu Türkiye’deyken yapmanızı tavsiye ederim. Bazı bankalar sim kart değişikliğinden sonra sms göndermiyorlar, arayarak bloke kaldırmanız gerekiyor.

Kardeşim Türkiye’de E-Sime geçtiğinde operatör ona tek kullanımlık QR kod verdi. Operatörü ısrarla sakın silip yükleme bir daha kullanamazsın demesine rağmen, ben ona E-Simi sildirip aynı QR ile yeniden yüklettim, yükleme yanlış yapıldığı için. Neden operatörün ısrarla sildirmek istemediğini anlamadım. E-simi silmeden önce ayarlardan bilgileri almıştım, manuel kendim yükleyecektim eğer işe yaramasaydı QR kod. Siz de bence QR’ı kaybetmeyin, burada yeni telefona yüklersiniz. Eğer yüklenmezse alternatifi ne olur bilmiyorum.

Neden özellikle US Mobile bilmiyorum ama ben Visible kullanıyorum, anneme de buraya gelmeden önce Visible hat almıştım iPhone 11 için. E-simi önceden yükledik ve indiklerinde arayarak onlara rahatça ulaşabildim. Ayrıca translate kullanma ihtimallerine karşı da internet hazır bulunsun istedim. Tabi ilk kez geliyorlardı, onları bulamazsam ne yapacaklar diye ben onlardan daha heyecanlıydım 😅 Hem US Mobile, hem Visible E-Sim olan hatlar. Sadece onlar değil, birçok operatörün E-Simi var. Türkiye’deki gibi gidip bayiden almıyorsunuz, direkt E-Sim olarak telefonunuza yükleniyor. Visible için uygulamasını indirip giriş yapıyorsunuz. E-Sim yükleme seçeneğine tıklıyorsunuz. WiFi bağlantınız var ise yaklaşık 30 saniye içerisinde E-Sim kurulumu tamamlanıyor.

• @hDundar Benim Türk hattım fiziki sim olarak Türkiye’de iken satın aldığım TCL marka bir telefona takılı, bu şekilde gayet iyi iş görüyor. Zira birkaç sene daha Türkiye ile finansal bağım devam edecek. Türk hattımı esim’e geçirmeyi ve Amerika’da kullandığım iPhone’a takmayı hiç düşünmedim. Zaten yanlış bilmiyorsam yurtdışında olsanız dahi 120 gün olayı oluyor, BTK hadi siz yurtdışındayken farketmese bile, en iyi ihtimalle Türkiye’ye bir ara gittiğinizde sayaç başlar ama sürenin sonunda kesin kapanıyor, yurtdışına tekrar dönseniz dahi. Ondan kaçamıyorsunuz. Bunlar benim tecrübem. Farklı tecrübe yaşayan veya işin bugını bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

• @achillesoag @EzgiLera @erenotti Yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar. Vodafone bayiine sordum, telefon hattımı faturasıza çevirmek için yurtdışı ikametgah isteniyor ve bunu müşteri hizmetlerinden yapabilirsiniz diyor. Ben haftaya bugün uçmayı düşünüyorum. Benim şu an bir adresim yok. Nasıl olacak ?

Ayrıca Amerika'da apple store mağazalarında 1 fiziksel 1 esim bulamaz mıyım ? Buradaki hattımı fiziksel sim getirsem diyorum, çünkü ola ki telefonum sıfırlanır vs sorun yaşamak istemem. Hatta mevcut telefonum 512 gb, eski/yurtdışı bir iphone 11 alıp, mevcuut telefonumu aktarmadan oraya gideyim ve oradan yeni telefon alarak icloud dan backup yükleyeyim diyorum çünkü iphone 11 512 gb bulabilir miyim emin değilim ama bu sefer telefondan-telefona aktarım olmadığından sanıyorum esim aktarılamaz ? Şu sim olayı içinden çıkamıyorum...

• ⭐⭐⭐⭐

@achillesoag @EzgiLera @erenotti Yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar. Vodafone bayiine sordum, telefon hattımı faturasıza çevirmek için yurtdışı ikametgah isteniyor ve bunu müşteri hizmetlerinden yapabilirsiniz diyor. Ben haftaya bugün uçmayı düşünüyorum. Benim şu an bir adresim yok. Nasıl olacak ?

Ayrıca Amerika'da apple store mağazalarında 1 fiziksel 1 esim bulamaz mıyım ? Buradaki hattımı fiziksel sim getirsem diyorum, çünkü ola ki telefonum sıfırlanır vs sorun yaşamak istemem. Hatta mevcut telefonum 512 gb, eski/yurtdışı bir iphone 11 alıp, mevcuut telefonumu aktarmadan oraya gideyim ve oradan yeni telefon alarak icloud dan backup yükleyeyim diyorum çünkü iphone 11 512 gb bulabilir miyim emin değilim ama bu sefer telefondan-telefona aktarım olmadığından sanıyorum esim aktarılamaz ? Şu sim olayı içinden çıkamıyorum...

ABD'deki Apple Store mağazalarında fiziksel SIM takılabilen telefon bulunmuyor maalesef.

Gitmeden önce hattınızı faturalıdan faturasıza geçirmeyi ihmal etmeyin. Faturasız hatta geçiş yapmak için yurt dışı ikametgah gerekmiyor; Türkiye’de yaşayan herkes bunu yapabilir. Ben şahsen Vodafone kullanıyorum, sık sık yurt dışına çıktığım için faturalıdan faturasıza geçtim.

• @hDundar amerika pazarinda, iphone 14 den itibaren sadece e-sim li cihazlar satiyor. e-sim, mevcut calisan telefondan baska telefona aktarilabiliniyor fakat Turk hattini hic denemedim.

• @hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@achillesoag @EzgiLera @erenotti Yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar. Vodafone bayiine sordum, telefon hattımı faturasıza çevirmek için yurtdışı ikametgah isteniyor ve bunu müşteri hizmetlerinden yapabilirsiniz diyor. Ben haftaya bugün uçmayı düşünüyorum. Benim şu an bir adresim yok. Nasıl olacak ?

Merhaba, oncelikle hattinizi faturalidan faturasiza gecirmek icin yurtdisi ikamet istemeleri cok sacma. Bildigim kadariyla bunu vodafone uygulamasi/web sitesi uzerinden kendiniz bile yapabilirsiniz.

Ikinci olarak sim destekli telefonlar halen satiliyor ama apple’da bulamazsiniz. Amazon ya da amazon’un woot uygulamasi, ebay’a bakip ikinci el alabilirsiniz. Garantili de oluyor. Ben bu sekilde Turk hattima woot’tan iphone SE aldim, esim ise ebay’den iphone 11.

• @Serapp @mister @deebee Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ben yanlış yazmışım, kafa o kadar yoğun ki, yurtdışı ikamet olayı mevcutta taahhütüm var idi, cayma bedeli çıkmaması için yurtdışına taşınacağıma dair ikametgah soruyor.

Diğer konu orada fiziksel sim aaple store da yok, ben applecare+ ile almak istiyordum, öyleyse ben buradan iphone 11 ve üstü bir model ve en az 512 gb hafızalı telefon ile gelmeliyim, mevcuttaki telefonum 512 gb ve bunu geçici telefona aktarıp, oraya gelmeli ve orada yeni alacağım cihaza da geçici telefonu aktarmalıyım ki esim karambole gitmesin. Ama bu hiç güven vermiyor. Telefonumu Türkiye'ye gelmediğim sürece hiç sıfırdan kurulum yapma şansım olmayacak, ya da telefonumu kaybetsem yine esim gidecek. Bunun daha garantili bir yöntemi yok mudur ? Bunca insan Türkiye'deki hattını iptal mi edip gidiyor, telefonları kaybolduğunda, ya da sıfırladıklarında nasıl yapıyorlar ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp @mister @deebee Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ben yanlış yazmışım, kafa o kadar yoğun ki, yurtdışı ikamet olayı mevcutta taahhütüm var idi, cayma bedeli çıkmaması için yurtdışına taşınacağıma dair ikametgah soruyor.

Diğer konu orada fiziksel sim aaple store da yok, ben applecare+ ile almak istiyordum, öyleyse ben buradan iphone 11 ve üstü bir model ve en az 512 gb hafızalı telefon ile gelmeliyim, mevcuttaki telefonum 512 gb ve bunu geçici telefona aktarıp, oraya gelmeli ve orada yeni alacağım cihaza da geçici telefonu aktarmalıyım ki esim karambole gitmesin. Ama bu hiç güven vermiyor. Telefonumu Türkiye'ye gelmediğim sürece hiç sıfırdan kurulum yapma şansım olmayacak, ya da telefonumu kaybetsem yine esim gidecek. Bunun daha garantili bir yöntemi yok mudur ? Bunca insan Türkiye'deki hattını iptal mi edip gidiyor, telefonları kaybolduğunda, ya da sıfırladıklarında nasıl yapıyorlar ?

E-simdeki bilgileri bir yere kaydedin, manuel olarak e-sim ekleyebilirsiniz daha sonra. Sonuçta telefon da değiştirseniz sıfırlasanız da e-sim taşınabiliyor. QR kod sadece daha hızlı ve pratik ama bu manuel girilmeyeceği anlamına gelmiyor.

• Yapmaya calistiginizi pek anlayamadim. Anladigim kadariyla turkiyede tel birakacaksiniz ve onda altif hat olmasini istiyorsunuz. Turkiyede ikiz kart uygulamasi var. belki o sekilde biri esim diger fiziksel simkart yapabilirsiniz.

• @hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@Serapp @mister @deebee Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ben yanlış yazmışım, kafa o kadar yoğun ki, yurtdışı ikamet olayı mevcutta taahhütüm var idi, cayma bedeli çıkmaması için yurtdışına taşınacağıma dair ikametgah soruyor.

Kafaniz cok karismis, ne yazdiginizi tam anlayamiyorum. Siz de her iletide baska bir sey soylemek istediginizi yaziyorsunuz. Herkes sizinle deneyimini paylasti, sanirim birisi isinize yarayacaktir, yazilan cevaplari tekrar okuyup degerlendirebilirsiniz. Bol sanslar

• @EzgiLera, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

E-simdeki bilgileri bir yere kaydedin, manuel olarak e-sim ekleyebilirsiniz daha sonra. Sonuçta telefon da değiştirseniz sıfırlasanız da e-sim taşınabiliyor. QR kod sadece daha hızlı ve pratik ama bu manuel girilmeyeceği anlamına gelmiyor.

@EzgiLera esimdeki bilgileri farklı bir yere kaydederek ve bunu kullanabiliyorsak o zaman bu tek kullanımlık değil ki o zaman sonsuz bir kullanım elde edebilirsiniz. Bunu en iyisi burada iken bir esim alıp, önce qr'den yükleyip ve esim bilgilerini not alıp telefonu sıfırlayarak not aldığım esim bilgilerle tekrar deneyeyim, sorunsuz aktifleşirse sorunum yok demektir 🙂 Bunu deneyeceğim, teşekkürler 🙏

• @mister, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Yapmaya calistiginizi pek anlayamadim. Anladigim kadariyla turkiyede tel birakacaksiniz ve onda altif hat olmasini istiyorsunuz. Turkiyede ikiz kart uygulamasi var. belki o sekilde biri esim diger fiziksel simkart yapabilirsiniz.

Hayır Türkiye'de bırakacağım (satacağım) telefon mevcutta kullandığım iphone 16 pro max çünkü Türkiye'de 110bin tl verdim ve şu an bunu burada 90bin TL satabiliyorum, bende satıp Amerika'da almaktan bahsediyorum. Mevcutta fiziksel sim kullanıyorum ama Amerika'da satılanlar esim imiş, burada esim alacağım ve geçici (iphone 11 gibi) bir telefona verilerimi aktaracağım (mevcut telefon 512gb olduğundan yine 512 gb almalıyım demiştim). Benim takıldığım ve sorduğum şu idi, esim yalnızca 2 fiziksel iphone yan-yana iken aktarıldığında esim in diğer telefona aktarılabildiğini düşünüyordum, ama @EzgiLera hanımın yanıtı aydınlatıcı oldu, esim'de yazılı olan bilgileri not alındığında tekrar kullanılabildiğinden bahsetmiş. Bugün deneyeceğim, eğer olur ise sorun kalmadı. Bu kadar irdeleme nedenim de ola ki esim'li telefonu kaybettim ve Amerika'dayım, o hatta erişimim Türkiye'ye dönmeden olmayacak olması. O hatla Türkiye'de borsa ve banka işlemlerim oluyor, yani benim için önemli bir durum, teşekkürler.

• Arkadaşlar çok kafa karıştırdım sanırım, bakın özetleyeyim Amerika'da esim'li cihazlar. Ve ben Amerika'da yeni bir cihaz satın alarak kullanacağım. Bildiğim kadarı ile Vodafone'dan aldığım esim qr kod tek kullanımlık, yani oraya gelirken geçici alt model bir iphone'a qr kodu tanımladığımda ve oraya geldiğimde yeni alacağım iPhone a birebir aktarım yaparak esim i kullanabiliyorum, ama telefon sıfırlanır ya da kaybolursa esim erişimim olamayacak. Ama @EzgiLera hanımın anlatımına göre esim bilgilerini not alındığında tekrar kullanılabiliyormuş, eğer böyle oluyorsa sorun olmayacak.

Ayrıca Vodafone bayiisi esim'lerinin bazı yabancı telefonlarda çalışmadığını söyledi, ne derece doğru bilemiyorum ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |