@hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
Arkadaşlar merhaba, 2 haftaya kadar Amerika'ya taşınacağım. Birkaç sorum olacak; şu an Türkiye'de iPhone 16 pro max kullanıyorum ama bunu burada satıp, Amerika'da sıfırdan almak istiyorum, malumunuz vergilerle 2 kattan fazla fiyat verdiğimden. Amerika'ya giderken iphone 11 gibi geçici bir cihazla gidip, oradan yeni bir iphone 16 pm almak niyetim. Duyduğuma göre Amerika'da iphone lar çift esim imiş, doğru mudur ? Ben Türkiye hattımı faturalıdan, faturasıza çevirerek kullanmak istiyorum. Gittiğimde esimli ise yeni telefona Türkiye hattımı nasıl taşıyabilirim ? Türkiye banka hesaplarıma girebilmem gerekiyor, sorun yaşamak istemiyorum. Bir de burada gördüğüm kadarı ile Amerika'ya gitmeden usmobile diye bir hat alıyorsunuz, gitmeden almanın mantığı nedir ? Ben hızlı, sorunsuz ve sınırsız internet olan bir hat istiyorum. Öneriniz nedir ?
Kısaca Türkiye'den Amerika'ya taşınacak birine hat/telefon işleri nasıl oluyor ? Teşekkürler.
Evet, yanlış bilmiyorsam iPhone 11’den itibaren e-sim var. Aslında sadece çift değil, galiba 20 tane (sonradan bunu da arttırdılar) hat kullanabiliyorsunuz ancak aynı anda yalnızca 2si aktif olabiliyor.
Türk hattınızla e-sime geçecekseniz bunu Türkiye’deyken yapmanızı tavsiye ederim. Bazı bankalar sim kart değişikliğinden sonra sms göndermiyorlar, arayarak bloke kaldırmanız gerekiyor.
Kardeşim Türkiye’de E-Sime geçtiğinde operatör ona tek kullanımlık QR kod verdi. Operatörü ısrarla sakın silip yükleme bir daha kullanamazsın demesine rağmen, ben ona E-Simi sildirip aynı QR ile yeniden yüklettim, yükleme yanlış yapıldığı için. Neden operatörün ısrarla sildirmek istemediğini anlamadım. E-simi silmeden önce ayarlardan bilgileri almıştım, manuel kendim yükleyecektim eğer işe yaramasaydı QR kod. Siz de bence QR’ı kaybetmeyin, burada yeni telefona yüklersiniz. Eğer yüklenmezse alternatifi ne olur bilmiyorum.
Neden özellikle US Mobile bilmiyorum ama ben Visible kullanıyorum, anneme de buraya gelmeden önce Visible hat almıştım iPhone 11 için. E-simi önceden yükledik ve indiklerinde arayarak onlara rahatça ulaşabildim. Ayrıca translate kullanma ihtimallerine karşı da internet hazır bulunsun istedim. Tabi ilk kez geliyorlardı, onları bulamazsam ne yapacaklar diye ben onlardan daha heyecanlıydım
Hem US Mobile, hem Visible E-Sim olan hatlar. Sadece onlar değil, birçok operatörün E-Simi var. Türkiye’deki gibi gidip bayiden almıyorsunuz, direkt E-Sim olarak telefonunuza yükleniyor. Visible için uygulamasını indirip giriş yapıyorsunuz. E-Sim yükleme seçeneğine tıklıyorsunuz. WiFi bağlantınız var ise yaklaşık 30 saniye içerisinde E-Sim kurulumu tamamlanıyor.