Sanırım uzun süreç bugün mutlu bir şekilde sona erdi.
Mülakata bugün Ankara'da girdim. Mülakatın en sinir bozucu tarafı ise içeriye girene kadar olan kısımdı. Pek bir bilgilendirme olmadığından dolayı tabiri caiz ise kulaktan kulağa iletimle hangi saattler konsolosluğa giriyor diye duyuyorduk. Biraz bekledikten ve saat yaklaştıktan sonra içeri girebildim.
Sonrasında ilk olarak içeri girdiğimde belgeleri almadılar. Para ödemek için biraz bekledik. Para ödedikten sonra belgeler için sıra geldi.
Benden pasport, diplomalar, askerlik belgesi, mali dokümanlar, arşivli sicil belgesi, fotoğraf, nüfus kayıt örneği, ve sağlık raporu alındı. Diplama hariç fotokopileri istenmedi nedense. Sadece diplomanın fotokopisi kullanıldı. Ds260 confirmation sayfasi, PTT kargo bilgileri, süresi bitmiş ABD vizeleri olan pasaportlar istenmedi. Evli olup olmadığım soruldu. Başka ülkede yaşayıp yaşamadığımi sordu. Ben de ABD'de yaşadığımı belirttim. İngilizce mi Türkçe mi mülakat istersiniz diye soruldu. Ben Türkçe tercih ederim, ancak ingilizce de yapabilirim dedim. Belge alan görevli mülakatı yapan kişiyle karar verirsiniz dedi 
Belgeleri verdikten sonra mulakat sıramı bekledim. Mülakatı ingilizce yaptık. Mülakatta Amerika'da yapmış olduğum yüksek lisansin etkisiyle de olsa gerek pek fazla soru sorulmadı. Sadece tek kişi mi olduğum, daha önce hangi vize türüne sahip olduğum,nerede yaşayacağım, ne iş yapacağımı sordu. Bunlara cevap verdim. Vizenizi onaylıyorum diyerek bitti. Bankada yarısı lira, yarısı dolar olmak üzere yaklaşık 8500 $ para göstermiştim. Sorup incelemedi bile. Tahminen 1.5 dk içerisinde de mülakat sonuçlandı.
Umarım haftaya vize basılı halde pasaportu teslim alırım