• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. copataxi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 35
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

copataxi

@copataxi

27
    İtibar
    60
    Profil Görüntülemeleri
    35
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

copataxi Takip etme Takip Et

copataxi tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Sanırım uzun süreç bugün mutlu bir şekilde sona erdi.

Mülakata bugün Ankara'da girdim. Mülakatın en sinir bozucu tarafı ise içeriye girene kadar olan kısımdı. Pek bir bilgilendirme olmadığından dolayı tabiri caiz ise kulaktan kulağa iletimle hangi saattler konsolosluğa giriyor diye duyuyorduk. Biraz bekledikten ve saat yaklaştıktan sonra içeri girebildim.

Sonrasında ilk olarak içeri girdiğimde belgeleri almadılar. Para ödemek için biraz bekledik. Para ödedikten sonra belgeler için sıra geldi.

Benden pasport, diplomalar, askerlik belgesi, mali dokümanlar, arşivli sicil belgesi, fotoğraf, nüfus kayıt örneği, ve sağlık raporu alındı. Diplama hariç fotokopileri istenmedi nedense. Sadece diplomanın fotokopisi kullanıldı. Ds260 confirmation sayfasi, PTT kargo bilgileri, süresi bitmiş ABD vizeleri olan pasaportlar istenmedi. Evli olup olmadığım soruldu. Başka ülkede yaşayıp yaşamadığımi sordu. Ben de ABD'de yaşadığımı belirttim. İngilizce mi Türkçe mi mülakat istersiniz diye soruldu. Ben Türkçe tercih ederim, ancak ingilizce de yapabilirim dedim. Belge alan görevli mülakatı yapan kişiyle karar verirsiniz dedi 🙂

Belgeleri verdikten sonra mulakat sıramı bekledim. Mülakatı ingilizce yaptık. Mülakatta Amerika'da yapmış olduğum yüksek lisansin etkisiyle de olsa gerek pek fazla soru sorulmadı. Sadece tek kişi mi olduğum, daha önce hangi vize türüne sahip olduğum,nerede yaşayacağım, ne iş yapacağımı sordu. Bunlara cevap verdim. Vizenizi onaylıyorum diyerek bitti. Bankada yarısı lira, yarısı dolar olmak üzere yaklaşık 8500 $ para göstermiştim. Sorup incelemedi bile. Tahminen 1.5 dk içerisinde de mülakat sonuçlandı.

Umarım haftaya vize basılı halde pasaportu teslim alırım 😇

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      copataxi
    • RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Vergiler, daha iyi alım gücü, ve daha insancıl hayat için gidiyorum.

Türkiye'de aşırı yüksek vergiler var. Ortalama bir çalışan olarak dolaylı ve dolaysız vergiler toplanırsa neredeyse aldığımız brüt maaşın %80ini vergilere ödüyoruz. Kalan %20 ile alabildiğimiz ürünler ise yabancıların beğenmediği çürük çarık, zehirli ürünler.

Daha kötüsü ise ülkenin kendi vatandaşını 2. hatta 3. Sınıf yapıp yabancıları el üstünde tutması. Kendi ülkemde değersiz olacağıma gider yabancı yerde o duyguyu yaşarım.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      C
      copataxi
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

İngilizce bilen, ve Türkiye'de çalışan herhangi birisi daha iyi şartlarda ABD'de yaşar. Zaten Türkiye'de süründüğü için rahat bile gelebilir.

Ama dil bilmez, Türkiye'de hiç çalışmamış birisi elbette çabalamak zorunda. Hele de baba parası yemeye alıştıysa işi zor olacak.

Kısaca, ABD Türkiye'de çalışan birisi için gayet iyidir. Ama havadan para yağacağını düşünen için büyük hayal kırıklığı yaşatır.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      C
      copataxi
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Vize biter diye pek umudum yok, ancak benim de 4 Eylül tarihne randevu geldi

C
      copataxi

@kkaya ben de sizin gibi düşünüyordum. Sonra orası ABD, hukuk işler, en fazla yasal olmayanlara yaptırımı olur diye hesap yaptım kendimce. Aralıkta gideceğim.

C
      copataxi

@fatma-parlak bir arkadaş cevap vermiş. Bu şekilde yapılabilir ya da hastane yerine il sağlık müdürlüğüne başvurulabilir diye düşünüyorum.

C
      copataxi

@Yaman-0 açıkçası Haziran'da kurban Bayramı var ve çarşamba gününe denk geliyor diye boş geçtiklerini ümit ediyorum. Temmuzda herhangi bir resmi tatil yok çarşamba gününe denk gelen. Bu nedenle tahminim temmuz ayında en azından 7k sıra alır diye bekliyorum.

C
      copataxi

@fatma-parlak @misha90 teşekkür ederim. Bana da biraz önce formu açtıklarını söyleyen mail geldi. 2 gün bekleyince biraz tedirgin olmuştum.

C
      copataxi

@misha90 ais adres sayfası? (Pasaportun gönderileceği PTT adresi)

C
      copataxi

@pnarr ben Houston'a gideceğim.

C
      copataxi

copataxi tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@Falcon-1 Türkiye'de yaptıysanız nasıl yaptınız?

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      C
      copataxi

@kkaya ben de sizin gibi düşünüyordum. Sonra orası ABD, hukuk işler, en fazla yasal olmayanlara yaptırımı olur diye hesap yaptım kendimce. Aralıkta gideceğim.

C
      copataxi
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@fahriakc bunları yapsalar sorun olmayacak. Esnafın veya patronun vergi verdiğini gören olmamıştır bugüne kadar. Hep gider gösterir, eksi kazan verirler.

C
      copataxi

İngilizce bilen, ve Türkiye'de çalışan herhangi birisi daha iyi şartlarda ABD'de yaşar. Zaten Türkiye'de süründüğü için rahat bile gelebilir.

Ama dil bilmez, Türkiye'de hiç çalışmamış birisi elbette çabalamak zorunda. Hele de baba parası yemeye alıştıysa işi zor olacak.

Kısaca, ABD Türkiye'de çalışan birisi için gayet iyidir. Ama havadan para yağacağını düşünen için büyük hayal kırıklığı yaşatır.

C
      copataxi
    • RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Vergiler, daha iyi alım gücü, ve daha insancıl hayat için gidiyorum.

Türkiye'de aşırı yüksek vergiler var. Ortalama bir çalışan olarak dolaylı ve dolaysız vergiler toplanırsa neredeyse aldığımız brüt maaşın %80ini vergilere ödüyoruz. Kalan %20 ile alabildiğimiz ürünler ise yabancıların beğenmediği çürük çarık, zehirli ürünler.

Daha kötüsü ise ülkenin kendi vatandaşını 2. hatta 3. Sınıf yapıp yabancıları el üstünde tutması. Kendi ülkemde değersiz olacağıma gider yabancı yerde o duyguyu yaşarım.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      C
      copataxi
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@charon san Francisco veya newyorkta 1500$a pek kiralık ev bulunmaz gibi. Oda olur belki.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      C
      copataxi
    • RE: Jeoloji Mühendisi veya Jeolog

Jeofizikçi varsa tanışmak isterim. Büyük ihtimal gelecek senenin ilk yarisinda tamamen ABD'ye yerleşmiş olurum.

Mühendislik ve Mimarlık içinde yayımlandı
      C
      copataxi

@orangegreen merhaba, benim de boştu. ABD adresi kısmında telefon numarası için does not apply olarak bıraktım.

Daha pasaport gelmedi ama sitesinden baktığımda vize issued olarak görünüyor. Yani bende telefon numarasından dolayı AP kalma olmadı.

C
      copataxi

@Alice-0

1- kccye herhangi bir belge göndermedim. Konsoloslukta pasaport fotokopisini de istemediler.

2- kaydınız yoksa edevletten arşivli adli sicil kaydı almanız yeterli.

C
      copataxi

@MuratA-0 şu an bende de aynı durum görünüyor. Bana onaylandı demişti konsolos. Belki prosedür bu şekildedir.

C
      copataxi