@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
@sevdemimi son aşamaya geçmeden önce bir 5 dk bekleyin, ondan sonra son aşamaya geçin. bir de böyle bir deneyin.
@finalhope teşekkür ederim cep telefonundan denedim sorunsuzca ödedim
@sevdemimi çözmenize sevindim. Ben birkaç hafta önce ds260 ödemesi yaparken sizin belirttiğiniz gibi bir hata ile karşılaşmıştım. Gerçek çözüm bu mudur? Tam bilmiyorum ama bende işe yaradı. Sizde de yaradı. Belki birilerinin daha işine yarar.
Merhabalar, @crazycells @gucarslan ve USCIS ödeme ekranlarını detaylı bilen tüm arkadaşlara bir sorum var. talihli eşim üzerinden ben ve oğlumuza da greencard almaya çalışıyorduk. ben ap'ye kalmıştım, eşim ve oğlum ilk girişlerini yapıp kartlarını teslim aldılar. derken şimdi benim ap olumlu sonuçlandı, 2 hafta sonra ben de ilk girişimi yapacağım.
yazın USCIS websitesinde, eşimin hesabı ile, sadece eşim ve oğlum için ödeme yapmıştık sadece onlar ilk giriş yapacakları için. şimdi benim kendi immigrant fee ödememin vakti gelmişti ve bir de yeni bir adres vermem gerekiyordu ilkinden farklı olan.
öncelikle change your address'e bastım. kartımın gönderilmesini istediğim US'teki arkadaşımın yeni adresini girdim. başvurunuz alınmıştır dedi. henüz kendi fee'mi ödemediğim için receipt number girmedim; a-number ve dos case ID'lerimi girdim.
sonra sitenin sekmelerinden birinde pay a fee online seçeneğini bulup, oradan da immigrant fee seçtim. bana ait A-number ve DOS Case ID'yi girdim ve ödemeyi yaptım. receipt no'm belirdi.
fakat adres değişikliğini önce yaptığım için ve artık edit edemediğim için yeni adresimde receipt bilgisi eksik kaldı. bu durumda yine de ben ülkeye giriş yaptıktan sonra benim için basılacak olan kart yeni adrese yollanır mı? yoksa eski adrese mi yollanır? nasıl emin olurum?
destekleriniz için teşekkürler.
Merhaba. Kısa bir süre sonra Amerikaya ilk girişimi yapacağım. Girişte ds-260 formunda belirttiğim adresi değiştireceğim. USCIS fee giriş yapmadan önce mi ödemem daha sağlıklı olur yoksa giriş yaptıktan sonra mı? Chatgpt giriş yaptıktan sonra ödeme yapmanın adres hatalarını önleyebileceğini söylüyor.
@oturan ilk girişiniz sırasında cbp memuruna yeni adresini verip adres güncellemesini yapabilirsiniz.
öncelikle teyit edin adresin güncel olup olmadığını, değilse güncellemesini isteyin.
bu şekilde çözüm bulabilirsiniz.
@gucarslan tamamdır çok teşekkür ederim.
Bu konu basliginin 1. iletisinde de ödemeyi ABD’ye giris yapmadan once gerceklestirmeniz tavsiye ediliyor. Tercih sizin, kişisel görüşüm önce gönderilmesi sisteme yüklenmesi için bir avantaj ve ödeme vizenizin permanent resident karta dönüşmesi için zorunluluk eğer ki hakkınızdan vazgecmeyecekseniz.
Merhaba, bugün ödeme yaptım, ücret kişi başı 235 dolar olmuş, bilgi olması adına yazmak istedim.
@ATS16 selamlar, ödemeyi önden yaptım ben de, yeni adresi aynı siteden güncellemekte zorlanmıştım onu da kapıda memur ile çözmeye çalışacağım. Teşekkürler.
Uscis İmmigrant Fee sayfasına girerken ''access denied'' hatası alıyorum. Farklı tarayıcılardan denedim ve çerezleri de sildim fakat aynı hatayı almaya devam ediyorum arkadaşlar.
@lesnarhomie cep telefonundan mobil hattan girin ev wifisinden yapamadım
@oturan Kapida her ne kadar degistiriyor gibi gozukseler de en garanti yol siteden girip degistirmek bana kalirsa biraz ugrasin derim.
Bu konuyla alakalı 2 sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim.
Ben ABD'ye giriş yaparken adres değişikliği yapacağım. Bu yüzden USCIS ücretini orda ödesem daha doğru olmaz mı ? (1.soru)
Çünkü burda ödersem yanlış adrese basılıp gider diye düşünüyorum.
Ayrıca USCIS ödemesi yapıldıktan sonra süreç hemen tamamlanıyor mu yani ne kadar sürüyor onaylanması ?
1-USCIS ücretinin ödenmesi ile adres değişikliği yapmak birbiriyle bağlantılı süreçler değil, vizenizin elinize ulaşmasına müteakip USCIS fee’yi ülkeye giriş yapmadan ödeyebilirsiniz. Vize mülakatına girdiniz mi ve vizeniz elinize ulaştı mı? Zira mülakata girmediyseniz adres değişikliği için elinizde bir fırsat daha var.
2-USCIS fee’yi ödemeniz sürecinizi tamamlamiyor, ülkeye giriş yapmanız esas.
@gurkankucukvar, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
Bu konuyla alakalı 2 sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim.
Ben ABD'ye giriş yaparken adres değişikliği yapacağım. Bu yüzden USCIS ücretini orda ödesem daha doğru olmaz mı ? (1.soru)
Çünkü burda ödersem yanlış adrese basılıp gider diye düşünüyorum.
Ayrıca USCIS ödemesi yapıldıktan sonra süreç hemen tamamlanıyor mu yani ne kadar sürüyor onaylanması ?
Lutfen oncelikle imzanizi guncelleyin ve mummunse mulakat deneyiminizi foruma aktarin. 2024 talihlisi olarak bu sureclerinizi coktan tamamlamis olmaniz gerekiyor.
Hep soyluyorum, sizin vesilenizle yine soyleyecegim, foruma hepimizin mutlaka birgun danismak icin isi dusuyor. Bizim yaptigimiz bu paylasimlar, diger talihlilere isik tutuyor.
Sorunuza gelecek olursak; immigrant fee ile ulkeye giris birbiriyle baglantili, ulkeye giris yaptiktan sonra fee’yi oderseniz odediginiz tarihten sonra 90 gunluk sureciniz baslar. GC’nin gecikmemesi icin fee’yi ulkeye giris yapmadan once odemenizi tavsiye ediyoruz. Girdikten sonra odemek de sizin tercihiniz.
@deebee İmzamı güncelledim kusura bakmayın. Başım müsait olduğunda en yakın zamanda da burada tecrübelerimi aktaracağımdan emin olabilirsiniz. Ayrıca ben de bu süreçleri hızlıca tamamlamak isterdim fakat şartlar gereği böyle olmak zorunda oldu. Sormak istediğim şuydu 05.03.2025'e kadar ABD'ye girmem gerekiyor. 24.02.2025 tarihinde ise giriş yapacağım. Fakat USCIS ödemesini az önce yaptım. Bir sorun teşkil eder mi ? Bir de giriş yaptığımda adres değişikliği yapmak zorundayım yani DS-260'da ilk belirttiğim adres yeri değişti. Onu ülkeye girerken değiştirebilirim değil mi ? Sürece bir zararı olmaz diye düşünüyorum.
@misha90 teşekkürler tavsiyeniz için. Websitesinde adresi değiştirmiştim fakat sitenin hiçbir alanında ne eski ne yeni adresimi ya da yeni adresin kaydedildiğine dair onay göremediğim için tereddütlüydüm. Geçtiğimiz hafta ilk giriş sırasında memur’a önceden çıktısını aldığım kâğıdı uzattım bu yeni adrese teslimat istiyorum diye. Kâğıdı alıp kendi ekranına yazdı ve bana geri verdi. Umarım 1-2 ay içinde doğru adrese geldiğini haber alırız. İşin bu kısmını (kart basım, dağıtım, teslimat, vb.) keşke online takipe açık yapsalarmış.
@gurkankucukvar, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
@deebee İmzamı güncelledim kusura bakmayın. Başım müsait olduğunda en yakın zamanda da burada tecrübelerimi aktaracağımdan emin olabilirsiniz. Ayrıca ben de bu süreçleri hızlıca tamamlamak isterdim fakat şartlar gereği böyle olmak zorunda oldu. Sormak istediğim şuydu 05.03.2025'e kadar ABD'ye girmem gerekiyor. 24.02.2025 tarihinde ise giriş yapacağım. Fakat USCIS ödemesini az önce yaptım. Bir sorun teşkil eder mi ? Bir de giriş yaptığımda adres değişikliği yapmak zorundayım yani DS-260'da ilk belirttiğim adres yeri değişti. Onu ülkeye girerken değiştirebilirim değil mi ? Sürece bir zararı olmaz diye düşünüyorum.
Elinize sağlık! USCIS ödemenizi şimdi yapıp, 24 Şubatta giriş yapmanız bir sorun teşkil etmez. Giriş tarihiniz itibariyle GC süreciniz başlar. Adresinizi de ülkeye giriş esnasında veya girişten hemen sonra USCIS üzerinden güncelleyebilirsiniz. İyi yolculuklar!