Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba,
    16 Ocak’ta Viyana’da girdiğimiz mülakat için genel deneyimimi anlatacağım.
    Öncelikle yaşım 48. Bu yaşa kadar eşim ve benim kendi emeklerimizle arabamızı, evimizi aldık ve nispeten de iyi bir gelir ile çalışıyoruz. Ülkenin mevcut durumu, şartlar, jeopolitik durum vs. gibi durumlardan ötürü zaten Avrupa’da iş bakıyorken bir anda kendimizi Green Card kazanmış halde bulduk. Hala da aslında Avrupa tarafı olsa daha mı iyi olurdu diye düşünüyoruz ama demek ki bizim kaderimiz de ABD’de olacakmış. Bu forum ve başta gücarslan sayesinde neyin ne demek olduğunu, nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Bizden önce mülakat deneyimi paylaşmış olan kişilere, forum adminlerine ve yardım için cevap atan her forum üyesine teşekkür ederim.

Dosyamızı kasım ayında KCC aracılığı ile Viyana’ya taşıdık. Orada bir otelin adresini vererek mail atmıştık. Bu adres sonrasında hiç sorulmadı. Schengen vizelerimiz ise daha önceki yıllarda yurtdışı gezilerimiz olduğundan problem olmadı. Vizelerimiz başka bir ülkedendi ama Avusturya girişte sadece kaç gün kalacağımız soruldu. Benim sonraki yıllarda talihli olduktan sonra dosya taşımayı düşünenlere tavsiyem şimdiden bir Avrupa ülkesine vize alıp gitmeleri, sonra tekrar aynı ülkeden vize alıp yine gitmeleri ve sonra yine vizeye yine aynı ülkeden başvurmalarıdır, bu sayede uzun vize süresi alınabilir, tabi bankada da iyi bir para göstermek gerekiyor.

Mülakat tarihi KCC’den gelince, konsolosluktan bir mail gelmeden hemen ESC sayfasını ekleyerek Molnar’a mail attım ve ayın 16 sında mülakatımın olduğunu 13 ya da 14 ünde randevu alıp alamayacağımı sordum bütün aile üyelerinin bilgilerini atarak ve 13 Ocak için teyitleştik. Bu arada Devlet hastanesi Enfeksiyon bölümüne giderek antikor testi yaptırmak istediğimizi söyledik, sonuçlar 3 gün sonra çıktı. Daha sonra Sağlık ocağına giderek durumu anlattım ve hangi aşıları onların vurabileceğini, hangilerini ise eczaneden almam gerektiğini öğrendim. Eczaneden de aşıları aldıktan sonra bütün aşılarımızı sağlık ocağında yaptırdık ve e-nabız da göründü. 10 yaşındaki çocuğumuzun aşı kartı var, orada hepsi işaretli ve aynı zamanda e-nabızda da aşı kartı var ama benim ve eşimin hiçbir kaydı yoktu. Enabızdan olduğumuz aşıların çıktılarını aldım ve bunları Sağlık ocağında mühürletip imza attırdım. Gerekli aşıların listesi Molnar’ın sitesinde var. Çıktıların üzerine ise aşıların Türkçe isimlerinin İngilizcelerini kendi el yazımla yazdım. 13 Ocak’ta Molnar’a gittik, belgelerin hepsini sisteme girdiler ve sadece eşim ve bana Covid aşısı yaptılar. (15 Euro) 10 yaşındaki çocuğumuza Covid aşısı yapmadılar, sadece genel muayene ettiler. Toplamda 1100 Euro ödedik. Bizlere sadece muayene yapıldı, kan vs alınmadı. Sonra Röntgen merkezine gittik, Molnar’dan çıkınca sola dönüyorsunuz, 150 metre ilerde sağda 5A otobüs durağından otobüse binince Röntgen merkezinin tam önünde iniyorsunuz. Röntgenleri de çektirdik, bizlere CD’leri verdiler, tekrar Molnar’a gitmenize gerek yok. 15 Ocak sabahtan Molnar’a mail atarak sonuçları sordum, herşeyin hazır olduğunu sadece röntgen sonuçlarını beklediklerini söylediler. Öğleye doğru sağlık raporumuzu mail ile gönderdiler. Maildeki linkteki dosyayı indirmeniz gerekiyor, şifre ise size verilen kağıtta yazıyor. Viyana için şehir içi kalacağınız gün kadar ulaşım bileti almanız faydalı olur, youtube da çokça video var. Biz merkezde bir otel tuttuk, her yere tramvay ve otobüs ile seyahat edilebiliyor. Bu arada ilk geldiğimiz zaman çok su aradık ama internetten baktığımız kadarı ile musluk suyunun içilebilir olduğunu gördük bizde kaldığımız süre boyunca musluk suyunu içtik.

16 Ocak’ta saat 12:30 gibi konsolusluğa gittik, 4. kata çıktık, askerlerden birisi de Türk çıktı 😊, randevu kaçta diye sordu. 13:00 deyince 15 dk. sonra gelin dediler. 12:55 gibi tekrar gittik, çanta içerisine bütün telefon, cüzdan vs koyduktan sonra Xray cihazından geçiyor, akıllı saatlerimizi orada aldılar, çıkışta tekrar geri aldık. Bu arada bütün dokümanlarımızı edevletten aldık, sadece benim diplomam Türkçe olduğundan ötürü tercüme ettirip apostil yaptırdım, ayrıca banka dökümlerini de İngilizce aldım. Benden sadece Diplomanın aslını aldı, ne fotokopisi, ne de apostilli kopya hiçbirini almadı ama tabi ki siz yine de yaptırın.
    Benden istenenler;
    Formül A, Formül B, Adli Sicil kaydı, Diploma aslı, banka dökümleri
    Eşimden istenenler;
    Formül A, Formül B, Adli Sicil kaydı
    Çocuğumdan istenen;
    Formül A
    Sonrasında sizi çağıracağız diyerek yerimize gönderdiler. 5 dk sonra soyadımız söylendi. Gittik. Ne mezunu olduğumu, mesleğimi, Amerika’da önce nereye gideceğimizi, sonrasında nerede yaşayacağımızı, hangi işi yapmak istediğimi sordular. Ayrıca eşime de hangi işi yapacağı soruldu. Hemen sonra bayrağımızı verdiler. Ne zaman döneceğimizi sordular, ben 2 gün sonra döneceğimizi, mümkünse yarın pasaportları almak istediğimi söyledim, yapmaya çalışacaklarını söylediler ve oradan ayrıldık.

Ertesi gün saat 10:15 gibi vize status sayfasında önce benim vizem, sonra da eşim ve çocuğumun vizeleri Issued oldular. Ardından email geldi. 11:00 den öğlene kadar pasaportları teslim alabileceğim yazıyordu. 11:00 de gidip pasaportlarımızı teslim aldık.

17 Ocak’ta UCSIS’ten kişibaşı 235’er dolar ödeme yaptım. Ben, önceki yıllarda Trump başkan seçildiğinde yaptıklarını okumuştum ve seyahat planımızı ABD’yi de kapsayacak şekilde yapmıştım. Bu sebeple Türkiye’ye dönmeden önce Miami’ye gitmek için 18 Ocak’ta uçağa bindik. 2 gün orada kaldıktan sonra TR’ye geri döndük. ABD’ye girişte memur vizemizi görünce zarflar yanınızda mı diye sordu, gösterdim, sonra başka bir memur gelip bizi başka bir yere götürdü. Orada da 5 dk bekledikten sonra memur bizim bilgilerimizi sisteme girdi. Yanımda beyan edeceğim birşey olup olmadığını sordu. Üstümdeki para miktarını söyledim. Tamam dedi, ABD’ye hoşgeldiniz dedi ve girişimizi yapmış olduk. Bu arada Miami’de inanılmaz İspanyolca konuşuluyor, 2. dil olmuş resmen. Hatta Uber çağırdığımda gelen genç bir çocuk İngilizce bilmiyordu. Uber için gerek de yok zaten, o da ayrı konu.

Bu arada kesin gidişimiz Haziran sonu okul bittiği zaman olacak.

Bizden önce paylaşım yapan herkese teşekkür ederim, bizden sonra gidecekler için de süreçlerinde bol şanslar dilerim.

• @Falcon-1 Vizeniz sizlere hayırlı olsun. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Biz de ailecek vizemizi alırsak Viyana'dan doğruca ABD'ye giriş yapmayı düşünüyoruz. İmkanınız olursa Viyana'dan ABD'ye seyahatinizi nasıl yaptığınızı da paylaşır mısınız? Hangi havayolu firması, aktarmalı mı ve maliyeti ne kadar?

• @Ertan-Turgun merhaba, TR den Viyana ya sadece gidiş THY aldık. Viyana'dan ABD ye direkt uçuş yok maalesef. Biz en ucuz olarak American Airlines ile Londra aktarmalı Miami uçuşu bulduk, dönüşte yine American Airlines ile Barcelona üzerinden İstanbul oldu. İngiltere de transit vize ihtiyacı aynı terminal ve 24 saati geçmediği sürece aktarmalı uçuşlarda gerekli değil. Barcelona için ise zaten shengen vardı. American Airlines genel olarak iyiydi, 2-3 kişinin valizleri çıkmadı ama bu her havayolunda olabilir. Rötar olmadı hiç, uçaklar güzel. Ücret işe gidiş dönüş 3 kişi için 2286 dolar idi. Şahsen Viyana'dan sonra sıcak bir yer olsun diye Miami seçtik, sonrasında Miami ye yerlesmeyecegiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1 tebrik ederim. Cok planlı bir süreç olmuş ve çok iyi koordine olmussunuz. Aileniz ile birlikte yolunuz açık olsun, bol şans 🍀

• ⭐⭐

@Falcon-1 tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar

• Merhaba,

Dosyamı başka bir ülkeye KCC ile tarnsfer ettim . Fakat bu durumda "AIS'e kayıt yaparak PTT şubesi seçme" ve "Dogum Belgesi

• Merhaba,

Başka bir ülkeye dosyamı KCC aracılığıyla taşıttım . Fakat bu durumda "Dogum Belgesi" ve "AIS kaydı ile PTT " durumu nasıl oluyor ?
    Doğum belgesi için : TC vatandaslari icin bu belge Vukuatli nufus kayit ornegi'dir, e-devletten cikarabilirsiniz. Peki bu yurtdışında da geçerli midir ?
    Birde ; Pasaportu teslim ettiktek sonra nasıl olacak? Konsolosluk vizeli pasaportları hangi kargo firması ile nereye göndereceği konusu bende muallak . Yardımınızı rica ederim.

Teşekkürler

Dosya Numarasi: 2025EU15XXX
    DS-260 Gonderimi: 09/05/2024
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: (ornek: Mayis 2

• ⭐⭐⭐⭐

@Falcon-1 Tereyağından kıl çeker gibi olmuş 🙂 Her şey mükemmel. Hayırlı uğurlu olsun.

• @Falcon-1 tekrar hayırlı olsun. Bizde p.tesi sabah inşallah giriş yapacagız. USCIS ödemesini tr den yapacaklar için VPN kullanmadan giriş yapılmıyor maalesef. VPN kullanarak ödeme yaptık. Biz Ankara'dan gideceğiz en iyi bilet fiyatı Londra aktarmalı bulduk, brıtısh aırways ile istanbul-londra-phıledıphıa gidiş-dönüş 900 dolar şeklinde bulduk.

• Bu ileti silindi!

• @Wayne1973 hocam şöyle sorayım bende size;
    1- sorunuzu yanlış yerden sormuşsunuz?
    2- nereye taşıdınız imzanızda belirtin ki bu sırrı bizde bilelim, her konsolosluk ayrı ayrı uygulamalar talep ediyor.
    3- siz ne başından ne sonundan bir oradan bir buradan bilgi istemişsiniz. Örneğin yurtdışına taşıdınız ise PTT felan yok. Taşıdığınız konsolosluga göre bazı yer ais kaydı istiyor bazı yer gerek yok diyor.

Bence siz baştan bir okuyun, biraz arama motorundan kafanıza takılanları aratın. Çok sorunuz olacak çünkü ama her aklımızdaki soruyu sormak yerine bir arayın, okuyun bence çok az bilmediğiniz yer kalır. Kolay gelsin süreciniz.

• Merhaba,

Peki ;

Formul A ve Formul B nedir ?

Bilgi alabilirsem çok sevinirim ..

Teşekkür ederim

• @akara sizin de hayırlı olsun vizeniz.

• @Wayne1973 merhaba formül a (doğum kayıt örneği) formül b ise (Uluslararası Evlenme Kayıt Belgesi) Türkiye'de İl veya İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, Türkiye Dışında ise Konsolosluk veya Büyükelçiliklerden temin edebilirsiniz

• @Wayne1973 formul a: dogum belgesi formul b: evlilik belgesi. E devletten direkt ”formul a“ diye aratarak alabilirsiniz

• @Falcon-1 Çok güzel bi paylaşım teşekkürler. yolunuz açık olsun. Bizim de randevumuz yakında. USCIS için Case statüs kısmından mı ödeme yaptınız, istenen sifre vize esnasında mı veriliyor ?

• @zerooo teşekkürler, ödeme için bu konuyu okuyabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/1072

Şifre Molnarda iken size verilecek olan kağıtta yazıyor.

• @zerooo uscıs için yeni ödeme yaptık bizim onaylandıgında konsolosluktan verilecek zarfların üzerinde A ile başlayan kodlar var onlar ile ödeme yapabiliyorsunız. Ödeme yaptıktan sonra size IEO ile başlayan bir takip numarası veriyor. 90 gün içerisinde mail adresinize de bir takip için bilgilendirme maili gelecek bu gelmez ise tekrardan bize başvurun dedi bize enson uscıs sayfasında, Dr molnardan aldığınız şifre saglık muayenesini size gönderecekler şifreli geliyor onu açmak için

• Merhaba dostlarım, kader arkadaşlarım, yoldaşlarım...

15 Ocak Ankara'da AP ile sonuçlanan sürecimden bahsetmiştim, I-134 formu verilerek sponsor talep edildi. Konsolosluktan çıkarken hani o uzun bir yol var ya.. İste o yolun dili olsa da konuşsa 😃 Büyük bir hayal kırıklığı, çöküş, öfke, üzüntü ile hemen sürecimi yazmıştım buraya ve @gucarslan 'ın 'merak etmeyin vizenizi alacaksınız' yorumu hala bir umut olduğuna inandırdı beni. Sonraki birkaç gün depresyon ve çözüm yolu aramak ile geçti, bu süreçte bize destek olan, tüm sorularımıza sabırla cevap veren @gucarslan 'a sonsuz teşekkür ediyorum, ayrıca forumda olan herkese çok teşekkür ediyorum, bazen küçük görünen bir bilgi bile yazsanız o aslında başkası için kilit nokta olabiliyor, o yüzden burayı aktif kullanmak, detaylıca takip edip her şeyi okumak çok kıymetli 🙏🏻

I-134 (Sponsor) Talebine Alternatif Çözüm:
    Kesinlikle sponsor bulamayacağımıza karar verdiğimiz an farklı bir yolu deneyelim dedik.
    Not!: Sponsor bulmak gerçekten zor arkadaşlar bir çok evrak isteniyor ve resmen kişi bize kefil oluyor, birebir tanışmadığınız çok yakınınız olmayan birisi bununla uğraşmaz. Detaylar için https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864?_=1737974479665 inceleyebilirsiniz.
    • Farklı yol ise ekstra para göstermek ve çalışma planı
    24.280$ olan hesabımı 42.567$ yaptım. Tl, dolar, euro olarak yükledim. Ben Enpara kullanıyorum mobil bankacılıktan evrakları alabilirsiniz fakat ben bankadan Qnb Finansbank’tan Varlık Dökümü (TR), 6 Aylık Hesap Dökümü (Tr) ve Konsolosluk Yazısı (Ing), İmza Sirküsü (TR) aldım.
    • Çalışma Planı
    Biraz mesleğimi ve elimdeki imkanları anlatarak bunları nasıl değerlendireceğimize dair bir plan hazırladık, örneğin gittiğimiz ilk 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık ve 18 ay sonrası planımızı anlattık 1.5 sayfalık bir yazı oldu (İngilizce)
    Annem maddi olarak destek oldu ve onun destek olduğuna dair mektup hazırladık (Letter of Financial Support) (İngilizce), bana ne kadar verdiği ve nasıl teslim ettiği yazıyor.
    Şu an çalıştığım işe uzaktan devam edeceğim (Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı firmasında Eğitim/Vize Danışmanıyım) bunu anlatan bir Reference Letter aldım işverenimden (İngilizce)
    Bir tane evimiz var eşim ve benim adıma ortak tapumuz var bunu ekledim(Türkçe)
    Bu belgelere ek olarak Pasaportlarımız
    Mülakat sırasında verilen üzerinde I-134 or a plan for work yazan sarı form
    Ais PTT kaydı (mülakat için ilk etapta yaptığımız değil, kargo gönderebilmek için ayrıca yapmak lazım link bırakıyorum aşağıya, eşime ayrı kendime ayrı)
    Öncelikle bunları güzelce taradım kaydettim, evrakları da bir zarfa koydum sonra ais kaydı yaptım bunun da çıktısını aldım https://yesilkartforum.com/forum/post/459899 bu iletiden detaylara bakabilirsiniz.

Bütün bu taradığım belgeleri konsolosluğa mail attım, Sayın Konsolosluk Görevlisi,
    xx.xx.xx'te konsolosluğunuzda yaptığımız görüşmenin ardından ve mali kaynaklarımızın yetersizliğine ilişkin talebinize yanıt olarak, aşağıdaki güncellemeleri sağlıyorum:
    Mali birikimlerimi artırdım, bir çalışma planı hazırladım ve işverenimden mevcut işime Türkiye'den uzaktan devam edeceğimi teyit eden bir mektup aldım. Bu belgeler incelemeniz için ekte yer almaktadır.
    İlk aylar için yerleşim ve istihdam planlarımızın göç sürecimizi desteklemek için yeterli olduğuna inanıyoruz. Başvurumuzla ilgili olumlu bir sonuç için lütfen desteğinizi rica ediyoruz. (ing)
    Daha sonra ptt gidip kargoyu verdim, Dosyanın üstüne ‘IV Unit Dikkatine’ yazdım, ais ptt kaydında bir belge var onu ptt memuruna gösterdim zaten bildiği bir işlemdi ve hemen yaptı.
    21.01.2025 15:44te kargoyu verdim. 22.01.2025 14:30 civarı teslim edildi.
    Ceac Status Check
    15.01.2025 Refused ☹
    24.01.2025 Administrative Processing 🤔
    27.01.2025 Issued 🥳🥳 Ve Doğum günümde bugün vizem onaylandı en güzel hediyeyi almış oldum… Çok karmaşık bir duygu, dilerim ki herkes hayaline ulaşır her şey gönlünüzce olur 🙏🏻
    Sürecimle ilgili aklınıza takılanları sorarsanız yardımcı olurum, şimdi gidişimizi planlayacağız Nisan ilk haftası olarak düşünüyoruz ama ne olur ne olmaz o kadar beklemeden gitsek mi diye de karışığız, bakacağız artık.
    Not: Lütfen sürecinizden kimseye bahsetmeyin, olabildiğince saklayın çünkü kimden ne geleceğini bilemezsiniz kimin ne hissedeceği nasıl bir enerji yollayacağı belli olmuyor, bazı şeyleri gerçekten içte tutmak lazım biz bir çok kişiye duyurduk maalesef(yakın çevre ama akraba arkadaş vs işte) ve ilk etapta bizim için güya dua eden insanlar ap kaldığımızı duyunca (ap ne tam da bilmedikleri için red olarak görüp) hafif alaycı tavırla hani Amerika’ya gittin geldin mi hehee diye saçma sapan gülerek sürecimi soruyordu yani 😃

Uzun oldu ama faydalı olur umarım, hepinize bol şanslar diliyorum, her şey gönlünüze göre olsun 🌸🌸

Benzer Başlıklar

• 2735
  • 728
  • 4311
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |