Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @solidppl nissan Japon değil mi? 😉

• @misha90 Who is Mustafa?

• @finalhope japonlar arasinda en dandik marka.

• . Transmission problemi cok duydum.

• @semavi Kadir Bey Selamlar,
    Siz bu işleri yaptığınız için zaten hangi aracın nasıl sorunları olabileceğinizi biliyorsunuz fakat bizim gibi arabadan anlamayanlar https://www.carcomplaints.com/ dan bakıp en azından bazı araçların bazı modellerini kabaca eleyebiliyoruz. Benim merak ettiğim bu sitedeki veriler sizce doğru mu? Tabi ki her yaştaki ve mile deki aracın kondisyonu farklı olabilir ama genel olarak buradaki siteyi kullanmak sizce işe yarar bir seçenek midir? Yoksa burasıyla hiç vakit harcamadan doğruca araba bazında mı değerlendirme yapmamızı mı önerirsiniz?
    Teşekkürler.

• @solidppl Bizde iki adet Nissan var su anda. Ikisini de sifir aldik, birisi 7 yasinda, digeri 1 yasinda. Cok memnunuz, hic sikintisiz kullaniyoruz. Daha once 2 defa Toyota ve 1 defa da Honda kullandim. Nissan ikisinden de kullanim olarak daha rahat diyebilirim.

Motor bakimindan tum Japon arabalari hemen hemen ayni bana kalirsa. Nissanlarda CVT transmission var. 2016 yili onceki modellerde sorunlar yasanmis ama sonrakiler de ayni sorunlar fazla gorunmuyor.

• @solidppl araba çok güzel. Kazasız belasız binmek nasip olsun inş. Ben fiyat farkından (~$10K) dolayı sıfır jetta almıştım ama geriye dönsem kesinlikle camry. Konfor falan tamam da amerikada baş ağrısız binmek de büyük konfor.

• @Not_Born_Yesterday tesekkur ederim

• @MySea inanin kim ile konussam gecmiste nissandan cok cekmis. O yuzden bende olumsuz bir algisi var. Mesela sanirsam 2016 camry de cok sikintiliydi. Yilini tam hatirlamiyorum. Her arabanin kotu uretildigi yillar var ama bu toyota da daha azdir.

• @solidppl Camry hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanin!

• @misha90 ilk bakarken araba soguk olsun yagina ve sogutma sivisina soguk olarak bak. her ikisi de full olmali...suya yag yaga su karsimasi sorunlari varsa problem buyuk olabilir

• Toyota Honda gibi markalarda CVT kullaniyor bir cok modelinde artik.

CVT bakim gerektiren bir unite. Bakimli oldugu surece 200k gorur. Nissan, Subaru, Mitsubishi, Jeep (kucuk modeller) Toyota, lexus, Honda vs hepsi kullaniyor artik. Birazda algilar onemli...

En cok guvenilen araba toyota honda, araba alirken en cok extra garanti satin alanlar Toyota ve Honda Kullanicilari... Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyor insan bazen 🙂 Toyota garantici musteriyi nasil sagacagini en iyi bilen firmalardan...

Ikinci el sans meselesi... Yeni denenen teknolojiler sans meselesi... Ikinci elde Turklerin en cok yaptigi hata su. Bir cok kisi mekanikten anlamiyor. Anlamak zorunda da degil tabiki...

Mekanigi iyi ama ufak tefek kozmetik kusurlari olan bir arabayi oneriyorsunuz uygun fiyata, o hala tampondaki ciziklerle ilgileniyor... Hal boyle olunca da kim arabasini daha kusursuz temizlerse onlar satiyor arabalarini onlara... Temiz bu diyerek piyasa ustu fiyat odeyebiliyorlar... Sonra arabada cikan ilk sorunda kayiplari fazlalasiyor...

Kisitli butce ile gelenler aracin kozmetik sorunlarini pas gecerlerse, mekanik olarak iyi durumda ama piyasanin altinda araclar alabilir. Arabada cizik avciligi yapmayin... 🙂 Burada arabadan devamli zarar edeceksiniz... Maalesef yeni gelen Turk arkadaslarin en zor algiladiklari sey araba meselesi... Yillarca arabdan kar etmeye alismislar... Asamiyorlar bu durumu... Halbuki dunyanin tum iyi ekonomilerinde arabalar bir sureden sonra COPE atilir...

• @ridetowild, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi Kadir Bey Selamlar,
    Siz bu işleri yaptığınız için zaten hangi aracın nasıl sorunları olabileceğinizi biliyorsunuz fakat bizim gibi arabadan anlamayanlar https://www.carcomplaints.com/ dan bakıp en azından bazı araçların bazı modellerini kabaca eleyebiliyoruz. Benim merak ettiğim bu sitedeki veriler sizce doğru mu? Tabi ki her yaştaki ve mile deki aracın kondisyonu farklı olabilir ama genel olarak buradaki siteyi kullanmak sizce işe yarar bir seçenek midir? Yoksa burasıyla hiç vakit harcamadan doğruca araba bazında mı değerlendirme yapmamızı mı önerirsiniz?
    Teşekkürler.

Bir iki tane guvendigim aracla alakali durumu inceledim bu siteden, birebir tutuyor diyemem.
    Insanlar memnun kaldiklarini degil memnun kalmadiklarini dillendirirler daha cok. Bu nedenle bir araba ile ilgili google aramasi yapmak her zaman uygun sonucu vermeyebiliyor.

Benzerini fiyatlandirma icinde yapanlar oluyor. KBB'de arabanin fiyati 5000 sen neden 8-10 bin istiyorsun diye yazanlar olabiliyor galerilere. Bir cok kisi muhatap olmaz yada 'Sen neden KBB'den almiyorsun? diye cevap yollarlar.

Aslinda piyasa fiyatlarini belirleyen ana etken dealer alim istatistikleri, ki bunu normal kullanici goremez, ve Finans firmalarinin o arabaya ne kadar kredi kullandirdigidir. Bunuda genellikle kullanicilar goremez.

Sifir araba alincaksa bayileri karsilastirabilirsiniz. Bir nevi "resmi' kandirmaca bayilerde olur aslinda. Kucuk dealerdan arabayi alirsiniz, iyi cikar kotu cikar. Olay bu kadar... Buyuklerde ise iceri gider gelirler. algi yaparlar, yildirirlar, rakamlarla oynanir, garanti yada certified adi altinda farkli masraflari yedirirler vs vs 🙂

Adam %3 faizle aldigini sanar aslinda pesinat miktarindan onun icin o faizin satinalindigini bilmez, o zannederki verdigi arabadan kesilmis...

Bunlarin otesindeki durum ise, sifir araba alacaksaniz geliriniz ve geleceginizin saglam olmasi gerekir... Aldiktan 3saat sonra iade etmeye kalksaniz bir iki ikinci elde burun kivirdiginiz arabanin parasini coktan kaybetmis olursunuz.

Sifir araba almak karli bir is degildir. Geliriniz varsa 'konforlu' bir istir. Isi bilmeyenler ise 3 pesin aylik 500 500 odersin der... 2 yil sonra olasi bir degisim durumunda ise onun neyi bekledigini, arabayi geri vermek icin kac bin dolar daha odeyecegini soylemezler...

Geliriniz varsa ve geleceginiz saglamsa (geri donme, arac tipini degistirme, aile buyumesi vs ) ayni arabayi 5 yil kullanirim dert etmem diyenlerdenseniz neden sifir almayasiniz ki?

• @semavi Ford da CVT şanzıman sıkıntı

• Geleli iki hafta oldu henuz arac alamadim. Gelirken 3-4 bin dolara kolaylikla arac bulabilirim diye dusunmustum. Dealer'larin cogunda bu fiyata arac yok. Facebook marketplacede ise temiz diye satilan 2 aracin yanina gittim. Birinin motor isigi yaniyordu. Digerinin sanzimanda sorun vardi araclar Elentra ve Sonata idi. Bu paralara yasadigim yerde mi araclar pahali yoksa eskisi gibi degil mi burada da anlayamadim. Honda ve Toyota zaten eski modeller bile 6-7 bin dolar.

• @semavi Tesla kiralama konusunda ne düşünüyorsunuz? Aylık 400-500$ civarında kiralama ücreti. Ayrıca kredi skoru olmayan kişiye sigortanın ne kadar çıkacağını öğrenebileceğimiz bir site var mı acaba?

• @misha90, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Geleli iki hafta oldu henuz arac alamadim. Gelirken 3-4 bin dolara kolaylikla arac bulabilirim diye dusunmustum. Dealer'larin cogunda bu fiyata arac yok. Facebook marketplacede ise temiz diye satilan 2 aracin yanina gittim. Birinin motor isigi yaniyordu. Digerinin sanzimanda sorun vardi araclar Elentra ve Sonata idi. Bu paralara yasadigim yerde mi araclar pahali yoksa eskisi gibi degil mi burada da anlayamadim. Honda ve Toyota zaten eski modeller bile 6-7 bin dolar.

Merhaba, ne yazik ki bu rakamlara artik kullanilabilir temiz bir arac bulmak cok mumkun degil. Piyasa biraz daha duzeldi diyebilirim, 2 yil once yeni geldigimizde simdi 6-7 bin USD olan Honda ve Toyotalar 10-12 bin USD bandindaydi. Ne yazik ki o rakamlara aldik post Covid doneminde.

Imkaniniz varsa ustunu krediyle tamamlayip ikinci el arac almak daha mantikli olabilir. Yeni geldiginiz icin kredi faiziniz yuksek olur ama kredi skorunuz ve ilerde yapacaginiz yatirimlarda, ev veya araba almak gibi, kredi almak istediginizde pozitif katkisi olur.

• Bu ileti silindi!

• @TuttoSPORT, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi Ford da CVT şanzıman sıkıntı

Bazı modellerde var CVT. Özellikle focus bu konuda baya bir sabıkalı. Lakin Explorer , expedition , Taurus vs bir çok ford ve Lincoln 6 ileri ve yenilerde 10 iletileri kullanıyor. 10 ileri olanlar GM gurubu ile ortak üretim. Yani Cadillac Escalade ile mustangte aynı şanzıman gurubu var 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |