Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Serapp thynin fiyat politikası çok garip.
    bogota-istanbul arası standart 1500 dolar civari. Lakin avrupa aktarmalı 900 dolara bulunuyor.
    ama bogota-abd yapip(başka havayolu) oradan ayrı istanbul bileti alırsam(thy) %30 falan daha ucuza geliyor bogota-thy'ye nazaran.
    Yurtdışı Ip'lerini kullananlar daha ucuza bilet aldığını anlatiyor thyden.

değişik bir şirket.

• Arkadaslar merhaba, bu ara önüme bir reklam düşüp duruyor. Bagajında baskalarının esyalarını taşımak için yer ayırıyorsun, ucak bilet ücretinin bir kısmını böylelikle karsılamış oluyorsun. Bu tarz bir uygulamayı deneyimleyen oldu mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G bu tarz uygulamaları kullanırken dikkatli olmakta fayda var taşınacak ürünün içeriğiyle alakalı, daha önce duydum fakat kullanacak kadar güvenemiyorum ben bu işleme. Havaalanında valiz kontrol esnasındada soruyorlar başkası için bir şey taşıyor musunuz, valizinizi siz mi hazırladınız vs gibi o noktada evet dediğinizde neyle karşılaştığınız konusunda bilgim yok ancak

• @Emre-Kurtulmuş ben de ilk bunu düşünmüştüm. Ne taşıtacaklar acaba içeriğini bilmeden taşımak olmaz. Sonra olmadık muammeleler görmeyelim 5 senedir de olan bir uygulama imiş sanırım merak ettim. TR tatilinde 4 kişi 8 bagajın ancak 2 sini doldururuz , bileti ucuza getirme fikri de cezbetmedi değil hani 😀

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G evet bazen benide cezbetmiyor değil ancak uygulama her ne kadar iyi niyetli kurulmuş olsada kullanan kişilerin niyetini bilemediğimizden benide hep çekindiriyor

• ⭐⭐

@Didem-G arada bir bakarım, teklifler falan saçma sapan. taşımaya değmez.

• @charon ben kayıt oluşturdum fakat teklif gelmedi henüz. Nasıl teklifler geliyor ortalama ?

• @Didem-G Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Allah korusun çok güvendiğiniz birinin eşyasını taşırsınız yasadışı bir şey çıkar, havalimanından hapise gidebilirsiniz anlat dur benim değil diye. Mesela buradan tohum göndermek isteyen vardı uçak biletini gidiş dönüş alıyor senin sadece tohumu götürmeni istiyor çünkü bu işin gümrüğü var. Ve tohum götürüp getirmek yasak al başına belayı. İlaç istiyor belki içine yasak bir şey koyuyor bilemezsin. Ama olurda ilacı kendin bizzat eczaneden kendi elinle alıp getirirsin o da senin yardımseverliğine kalmış. Onun dışında hiç bir riski almayın derim ben.

• ⭐⭐

@Didem-G 40 50 dolarlik teklifler gelmisti bana bir bavul dolusu mal.
    Ayrica birde isin icinde yasal olmayan seylerin sokulmasi var arkadasin dedigi gibi 😉

• O uygulama hakkında kısıtlı bilgim var ama paylaşmamada sakınca olmaz sanırım, öyle al bu çantayı bu valizi götür şeklinde değil, şu ürünü al bana getir şeklinde. Örn PS5 alıp getirmeni isteyen Türkiyede ki vatandaş uygulamadan senden istiyor ve ödemeyi uygulamaya yapıyor. Sen ürünü veriyorsun, uygulama ürünün ücretini ve taşıma bedelini senin hesabına yatırıyor.
    (Bahsedilen uygulamalar farklı olabilir öyle kendi hazırladığı çantayı götürüver uygulaması varsa bilmiyorum.)
    Tavsiye; bazı elektronikler TR de çok hızlı elden çıkartılabiliyor. Oradan alıp buraya gelince satarak bilete katkı sağlanabilir.

• ⭐⭐

@onurakbas hocam sokmak sikinti. Herseyi xrayden geciriyorlar.

• @charon 40-50 dolar için de ugrasamam şimdi , alsın tüm ailenin uçak biletini ps5 telefon canta kıyafet ne istiyorsa toplayıp getirelim 😄

• @Didem-G Kesinlikle değmez bir operasyon, 5 dakikanızı dahi ayırmayın oraya. 40-50 dolar ne ki, adam açılır kapanır şezlong istemiş, 10 dolara taşır mısın diyor. Bende bir kere öyle bir baktım geçtim, riski de, gümrüğe takılması da cabası. Bileti ucuza getirmek için, hava yolu şirketlerinin dönemsel promosyon biletlerini, bankaların mil hediye eden kart programlarını takip edin daha iyi.

• @erenotti Bilgi icin tesekkur ederim. Bir cok arkadas sizinle ayni fikirde, hic gerek yok o zaman.

• Herkese merhaba uzun uçak yolculuklarında basınç farkından dolayı kulakları nasıl koruruz sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama kulak ağrısı çekiyorum ve kendi sesimi bile işitmekte zorlanıyorum, ne yapmamı önerirsiniz? Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonu geçirirken

• @sezen burnunuzun tıkalı olmaması önemli, onun için ben burun damlası tasiyorum yanımda yolculuklarda. Yolculuk esnasında da agzimi burnumu kapalı tutup hava ittiriyorum kulaklarıma bir iki defa, o kulaklarımı açıyor ve iyi geliyor.

• @sezen Uzun ucuşlarda yukselirken ve alcalirken herkesin dediği gibi sakız çiğnemek iyi gelebilir. Şeker vs. kullanılabilir. Ağzınızı çenenizi gerecek kadar açıp kapatabilirsiniz.Bol bol su içilebilir. İnişte ve kalkışta kulaklık kullanılmayabilir. Nefesinizi tutup burnunuzu ve agzinizi kapatip iceriye nefesi verince kulaklar bir nebze rahatliyor. Tabi bunlar burnunuz tıkalıyken pek işe yaramıyor.Ayrıca burnunuz tıkalıyken uçmak orta kulak için kalici hasarlar verebiliyormus aklınızda bulunsun. İyi uçuşlar

• @sezen gecmis olsun, sakiz cignemek inis ve kalkislarda ise yariyor. Daha once orta kulak iltihabi gecirmistim, her ucus benim icin biraz zorlayici oluyor ama sakiz ise yariyor. Bir de kbb doktoruna danisin, seneler once bana bir burun spreyi onermisti hasta iken, ucustan 1 saat kadar once sik, ucusta rahat edersin demisti lakin ismini hatirlamiyorum ilacin ama kbb doktoru yazmisti.

• Kalkışta burnu kapatıp nefes vermeye çalışmak tıkalı östaki borusuna daha da fazla basınç uygulanmasına neden olurki bu daha da ters etki eder. Kalkış ve yükselişte bunun tam tersi ağız burun kapalı iken nefes alma hareketi, uçak alçalmaya başladığında da nefes veriyor gibi yapmak belki fayda sağlayabilir.

• @zge merhaba, gerçekten sakız çiğnemek ve uçak yolculuğu için üretilen kulak içi tıkaçlarını kullanmak çok iyi geldi, yukardayken çıkarmıştım inişte uyuyakaldığım için dayanılamayacak kadar şiddetli keskin bir baş-yüz ağrısı ile uyandım, hemen sakız çiğnemeye başlayınca 1 dakika içinde düzeldi, benim gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçirip uçağa binmek zorunda kalanlar bu yöntemi rahatlıkla kullanabilir (diş dolgularına dikkat )

Benzer Başlıklar

• 54
  • 11
  • 1
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115

60.8k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.6k

| | | |