ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@EmreATA super net anlatmissiniz.
Kizinizin durumu guzel. Cocuklar cok rahat alisiyor yeni yerlere. Dili de cok guzel kapiyorlar.Ilk 2 sene sikintili, green cardla gelmek Sikintilarin cogunu cozuyor otomatikman. Bir de bunun h1b'si,e2si var :)
-
@EmreATA bir topraktan kopmak icin o zehri alman icin 4 yil lazim 4 yil sonra ciktigin yere donsen ne yedigin et o eski et ne uyudugun oda yatak o eski yatak insanlar bayagi sen tuhaf kalacaksin onalarin etrafinda annen arkadaslarin herkes garip gelecek 4 yil sonunda sonra diyeceksin nedir lan hayatin yasamanin anlami sonra kafana dank edecek ,ye ic oyna yatirim yap kendine bak yeni yerler gez guzel yasa ibadetini kendin ve ailen icin yap sonra sonsuzluga karis.yok siyaset yok ekonomi herseyi baskasindan beklemek herkesi suclamak temebellik sikayetci Yapı hersey ucup gidecek ki iste yanliz kaldigindaki sen asil sen olacaksın. Basarilar diliyorum
-
@EmreATA yok boşlamadım sadece yazamıyorum zaman bulamadığım için. başlayacağım yakın zamanda merak etme kral :)
Yazıklarını aylardır konuştuğumuz için seni çok iyi anlıyorum. Herkesin başka başka problemleri oluyor. Her dediğine katılıyorum ama bir söylediğini insanların görmesi için belirgin olarak yazmak istiyorum.
"tüm aile fertlerinizle beraber bu psikolojiyi hazır olmanız gerekiyor."
ABD'ye değişik eyaletlere ve şehirlere gelen onlarca insan biliyorum bu psikolojiye hazır olmayanların hemen hemen hepsi geri döndü. Bazısı 4-5 ay kaldı geri döndü bazısı da 1 ay kalarak geri döndü. Bu arada bunlar çekilişle GC kazanıp ile gelenler için de geçerli. Bu ABD için değil göçmenliği özünde var. Kültür değişiyor, konfor alanından çıkıyorsunuz, aldığınız ekmek bile farklı sonuçta. Her şey sıfırdan başlamak gerçekten çok zor ama içine girince alışıyorsunuz. Emre bu psikolojiye hazır olmadığını söylemiş çoğu insan bunu bile bilmiyor. Yalan yok bunu da artistik olsun diye söylemiyorum bu arada ama ben 1 gün değil 1 saniye bile zorlanmadım psikolojik olarak. Çünkü benim avantajım ben 1 ay İtalya'da 1 ay da İspanya'da yaşamamdı. Az da olsa biliyordum ne ile karşılaşacağımı. Ama eşim az da olsa zorlandı. Çünkü onda da hamilelik ve çocukla geçen zamanlar vardı ondan zorlandı ama o da çok çok az. Çok şükür şimdiki halimize. Allah gördüğümüzden geri koymasın. Herkesin gönlüne göre olsun.
-
@EmreATA, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Kızım tr de kreşe başladığında hiçbir gün ağlamadı, ingilizcesi olmadığı ve anlaşamadığı için burada 4 ay boyunca onu kreşe bıraktıktan sonra o sınıfında ben araba da ağladım ve geldiğim güne hergün lanet ettim. Bize kimse bu psikolojiyi anlatmadı. Varın durumu siz hayal edin. Şu anda ondan mutlusu yok, ama o 4 ayı gelin bize sorun..
surasi herseyi özetliyor, özellikle Aile olarak göc edeceklerin para, ev derken hic aklina gelmeyecek bu durumlarda nasil duracagini, güclü olmasi gerektigini bilmesi lazim.
Ben sizi tebrik ederim, kelimenin tam anlamiyla Baba olmak baska bir duygu, cocuklarini, her anlarini düsünmek, onlarin gelecegi icin herseye gögüs germek, dönüp dolasip ayni konuya geliyoruz, gercekten hersey onlar icin..
-
Eşim videolarıyla sahalara geri döndü. Houston ile ilgili düşenlerimizi paylaştığı videoyu aşağıdaki link üzerinden izleyebilirsiniz.
-
Amerika’da yatırım yapan Onur PEKPAZAR ile eşimin söyleşisi YouTube’da yayında. Amerika’ya yatırım yapacak kişiler için güzel bir rehber olacaktır. İzlemenizi tavsiye ederim.
-
herkese merhaba, tüm iletileri baştan sona okudum. Başlığı açtığı için öncelikle @denizci10 a ve youtube daki bilgilendirici videolar için eşine teşekkür ederim . Buradaki arkadaşların süreçlerini okumak gayet heycanlıydı, deneyimlerini paylaşan diğer arkadaşlarında ellerine sağlık. Bizde turist vizemizi almış bulunmaktayız. Nisan mayıs gibi keşif + tatil planı yapacağız muhtemelen.
-
@Aas20 güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Hayırlısı olsun sizin için.
-
Genelde Amerika'da yaşan kişilere en sık sorulan soru "Amerika'ya gelmeden önce yapılması gerekenler nelerdir?". Bunun için aşağıdaki videoyu seyredebilirsiniz. Güzel ve yararlı bilgiler var.
-
Merhaba!
Amerika'ya gelme yolculuğumuzu bende paylaşmak istedim, umarım sizlere de faydalı olur. Eşimle birlikte, birçok Türk gibi biz de E-2 yatırımcı vizesi alarak Florida’ya taşındık. Türkiye’de iyi bir hayatımız, güzel işlerimiz ve genç yaşta sahip olduğumuz bir evimiz ve arabamız vardı. Ancak Türkiye’deki sosyo-ekonomik koşullar bizi daha iyisini aramaya itti. Genç yaşta birçok şeyi başarmıştık ve bu bize, farklı bir ülkede daha iyisini yapabileceğimize dair cesaret verdi.
Amerika’yı daha önce hiç ziyaret etmemiştik, ama eşimin Florida’da yaşayan bir arkadaşı vardı, bu yüzden hem bildiğimiz birileri olduğu hem de iklimi hoşumuza gittiği için Florida’yı seçtik. Böylece, birçok Türk’ün yaşadığı Boca Raton’a doğru yola koyulduk. Doğası, iklimi ve sıcak kanlı insanlarıyla Florida bizi ilk günden kendine çekti.Yeni Bir Hayata İlk Adım:
Yerleşme kararını aldıktan hemen sonra vize başvurusu yaptık. Başlangıçta 13 ay sonrasına verilen mülakat tarihini yoğun takiplerle 9 ay öne çekebildik ve vize onayımızı aldık. Sonrasında Türkiye’deki hayatımızı toparlamaya başladık. Evimizi ve arabamızı sattık, işlerimizden ayrıldık ve uzun süren vedalaşmalar başladı. Ailemiz ve arkadaşlarımızla vedalaşmak gerçekten zordu; ama hayallerimizi gerçekleştirmek için bu adımı atmamız gerektiğine inanıyorduk.
Uçuş günü gelip çattığında, içimizdeki heyecan ve burukluk birbirine karışmıştı. O son akşam yemeğimizi ailemizle yedikten sonra, kalabalık bir aile grubu olarak dört arabayla havaalanına gittik. Ayrılık anında duygular adeta sel olup aktı; sevinç ve heyecan içinde ailelerimizin hüznünü hissederek uçağa bindik. Ve böylece, Amerika maceramız resmen başlamış oldu.Florida’ya Varış ve İlk Günler:
Miami Havalimanı'na indiğimizde, beklediğimizden çok daha sıcak bir hava karşıladı bizi. Pasaport kontrolünden geçerken görevli memur birkaç basit soru sordu ve "İyi tatiller" diyerek bizi içeriye aldı. Resmen Amerika’daydık! Aylardır planını yaptığımız, hakkında birçok şey okuduğumuz bu ülkede olmamız biraz gerçeküstüydü.
Üç battal boy bavulumuzla bir Uber XL çağırıp TURO’dan kiralamış olduğum arabayı teslim almak üzere yola koyulduk. Günlüğü 55 dolardan Hyndai elentra kiralamıştım. Aracı’da teslim aldıktan sonra booking.com üzerinden kiralamış olduğum otele geçtik hemen eşyaları bırakıp 1-2 saat dinlenip attık kendimizi meşhur miami beach ve ocean drive’a 😊. Gezmek görmek yemek içmek güzeldi fakat yapmamız gereken şeyler vardı. Ertesi gün sabah erkenden BEST BUY’ın yolunu tuttum daha önceden araştırıp bulduğum Mint mobile’ın hazır sim kartlarından aldım 3 ay boyunca sınırsız internet konuşma ve sms sadece 45 dolardı. (aylık 45 dolar değil 3 aylık 45 dolar). Sim kart işinide hallettikten sonra sıra gelmişti evi kiralamaya… Devamı için takipte kalın 😊 -
@halilibrahim b1den statu degisikligi mi yapacaksiniz?
-
@Rhonster, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Merhaba arkadaslar buraya yazmaya anca firsat buldum kisa kisa aklima gelenlerden yazacagim belki faydasi olur. Ben Dallas TX teyim suanlik bir suredir yogundum change of status yaptim turistle gelip ilk isim Bank of America dan hesap acmak oldu SSN siz hesap acan tek yer bu banka arkadaslar 1 adres proof gostermeniz yeterli oluyor onda da yeni geldiniz sabit bir adresiniz yoksa PLS ti galiba tam adini hatirlamadigim yerden prepaid kart alip onla gelin yeterli olur dediler adres proof icin biz boyle actik ikincisi ehliyet isi turist vizesiyle cok kolay internetten online ders aliyorsunuz onunla ertesi gun bir DPS ofisine gidip basvuru yapiyorsunuz size gecici permit veriyor bununla direksiyon sinavini alabiliyorsunuz ehliyetiniz I-94 un gecerlilik suresi kadar geliyor ama arkadasim benden once change of status yapmisti ondan DPS teyit istedi I-94 un suresi dolmak uzere oldugu icin USCIS ten gelen yazidan sonra 1.5 yillik verdiler sebebini yaptigi change of status e bagliyoruz baska mantikli aciklamamiz yok. suanlik aklima gelenler bunlar firsat buldukca yazarim tekrar.
Turistle nasıl banka hesabı açabildiniz? Ben B1/B2 ile açtıramamıştım. SSN yoksa bile TIN (Tax Identification Number) istenmişti. Bu yıl mı değişti acaba?
-
@CaliGirl-0 bank of america ssnsiz acar. International contractor diye geciyor hatta profiliniz.
-
@charon Çok garip. 2022'de çok uğraşmıştım olmamıştı.
-
@CaliGirl-0 sayin @charon inda bahsettigi gibi acabiliyorsunuz oncedende acilabiliyordu bilmeyen birine denk gelmissiniz galiba
-
Ev Kiralama
Arkadaşlar öncelikle şuna değinmek istiyorum, Amerika'ya geldikten sonra doğru bildiğiniz çoğu şeyin yanlış olduğunu yanlış bildiklerinizin de doğru olduğunu göreceksiniz. Bunu söylememin sebebi ; asla yapamazsın dedikleri şeyleri çok kolay yapmam hemen halledersin dedikleri şeylerin de bir o kadar zor olduğunu görmem oldu. Ev kiralama konusu şöyle cereyan etti arkadaşlar. Ben henüz gelmeden önceki süreçte oturmak istediğim bölgelerdeki evleri zillow.com üzerinden buldum ve bunların yönetimleri ile mail yoluyla iletişime geçtim. Çoğu hemen geri dönüş yaptı ve geleceğim tarihe sıralı randevular oluşturdular. Ayrıca gelmeden 2 hafta önce tanıştığım boca raton civarında emlakçılık yapan bir Türk beyefendi ile görüştüm kendisi sağolsun gayet ilgiliydi. İnişimizin 2. günü buluştuk ve neredeyse tüm gün ev gezdik ve sonunda bir tanesinde karar kıldık. Tutmak istediğimiz ev bir hafta sonra boşalacaktı bu nedenle oteli uzatmak zorunda kaldık. İlk etapta SSN'niniz olmadığı için seçenekleriniz az, ya ssn olacak ya geliriniz olacak ya da bankada paranız olacak dolayısıyla tüm seçenekleri karşılayan evi bulmanız bir tık zor oluyor. (Bu konu ile ilgili detaylı bilgi verebilirim isteyene.)
Eve geçer geçmez hemen FPL'den (florida elektrik idaresi diyebilirsiniz) elektrik aboneliği için başvuru yaptık yanlış hatırlamıyorsam 200 dolar civarı bir para verdim. Daha sonrasında ev eşyası almak için hanımla düştük yollara zaten boş olduğumuz süre zarfında bayağı bir yer gezip eşya beğenmiştik karşılaştırma yapmıştık. Sadece koltuk takımını City Furniture'den satın aldık geri kalan herseyi Amazon'dan düzdük inanın çok daha ucuz hızlı ve güvenli. Bir günde evi düzemiyorsunuz zaten televizyonu halısı yatağı yastığı derken 2 haftada anca bitti.
Arkadaşlar kesinlikle böyle şeyler için danışmanlık vs. almayın gözünüzü seveyim gerçekten uzak durun şu işlerden burada herkes birbirine yardımcı oluyor bende elimden geleni yaparım nolur kimseye para vermeyin...Araç Satın Alma ve Banka hesabi açma konusundan da bahsedeceğim hepsi inanilmaz kolay takipte kalın anlatacağım...
-
@CaliGirl-0 subeye gore cok degisiyor.
-
@halilibrahim hayırlı olsun yeni hayatınız. bilgiler için teşekkürler. takipteyiz
-
@halilibrahim
Bol şanslar.
Lakin anlamayamadığım bir durum var, bir iletinizde b2 vizesi aldığınızdan, birisinde e2 ile ülkeye giriş yaptığınızdan bahsetmişsiniz. Turist statüsünden, yatırımcıya Aos mu yaptınız? -
@erenotti merhaba henüz dosyayı içeri vermedim hala turistim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum