Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan çok teşekkür ederim, bilmiyordum hocam 🙏sizlerin sayenizde öğreniyorum.

• @Baran-Soylu baran apostil için adliyede içeri gir 2 katta apostil yaptırabilirsin

• Bulgaristan-Sofya konsolosluğuna mail atmıştım, dosyamı KCC ile size taşısam, İstanbul'a yakınsınız, problem olur mu, kabul eder misiniz, mülakat verir misiniz minvalinde.
    Sonuçta gerçekten yakın ve İstanbuldan arabayla bile kısa sürede ulaşılabilirdi.

Ama aşağıdaki gibi bir cevap atmışlar. Benim gibi heveslenen var ise bilgi amaçlı iletiyorum.

"Currently, we are not authorized to process visa cases of applicants who are not Bulgarian citizens or permanent residents of Bulgaria in possession of a valid Bulgarian permanent residence card. Unfortunately, we cannot accept your case for processing because of our limited scheduling capacity."

• Herkese merhaba. Biraz önce mülakat yeri değişikliği için KCC'ye mail atarak sürecimi başlattım. KCC'den mailin ulaştığına dair onay 1 dk içerisinde geldi. Dosya taşıma niyeti olanlar için paylaşıyorum. Umarım herkes için hayırlısı olur.

Konu : 2025EU00023XXX / Interview Location Change
    Mail İçeriği :
    Principal Applicant Name : XXX, XXXXXX
    Case Number : 2025EU00023XXX
    Date of Birth : XX/XX/XXXX

Dear KCC Officer,

I would like to change my interview location from U.S. Embassy Ankara, TURKEY to U.S. Embassy Vienna, AUSTRIA .

All my family members have green passport and we have no visa and travel problems.

Thanks.

Best Regards...

• @Baran-Soylu Merhaba, büyükelçilik mülakat randevusu email çıktısı dediğiniz büyükelçilik mülakat ile ilgili size bir mail mi gönderdi? Yoksa 2nl maili ya da kazandığımızı gösteren sayfadaki mülakat bilgilerini mi çıktı aldınız?

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@boredeng elbette verebilir.
    DV2024 belgrad olayını örnek alın. bütün dosyaları kabul edip, mülakat verip hiçbirine vize vermediler.
    yapacağınız işlemlerin risklerini de göz önünde bulundurun.

• @boredeng İhtimaller doğrultusunda forumdaki geçmiş deneyimleri okuyup kararı senin alman gerek.

• Arkadaşlar merhaba. Bugün sağlık işlerimizi tamamladık. Peşin peşin söyleyeyim hem Dr. Molnar da hemde röntgen merkezinde çalışan herkes bize baya yardımcı olmaya çalıştılar. Dr. Molnarda randevumuz 09:00 da olmasına rağmen biz 08:45 de gittik kapıda beklerken çalışanlar içeri giriyordu bizi fark ettiler ve US Visa? diye sordular. Bizde evet deyince lütfen içeri gelin içerde bekleyin dediler. hava yağmurlu ve soğuk dışarda durmayın dediler. İçeri girdik ve bizi bekleme alanına oturttular. Saat tam 09:00 da işlemlere başlamak için giriş kısmında (Türkiye'de danışma veya evrak kayıt diyebiliriz) bulunan hanımefendi pasaportlarımız istedi. Pasaportlarımızın fotokopilerini çektikten sonra bizi çağırdı ve bilgisayara bağlı kameradan fotoğraflarımızı çekti. sonrasında tekrar bekleme alanında oturmamızı istedi ve 2-3 dakika sonra kendi gelerek bir form verdi bu formu hem kendim hem de eşim için ayrı ayrı doldurmamızı ve sadece kendi gösterdiği bölüme kadar doldurmamızı söyledi. Formda isim, soyisim, vize türü, vizeye nerede girileceği (Viyana veya other diye iki seçenek var) case no, e-mail, telefon no, Türkiye adresi ve amerika adresi kısımlarını doldurduk. Daha sonrasında kendisi bizi çağırdı ve aşı kartlarımızı istedi. Ben daha öncede buradan paylaştığım aşı kartını ve e-devletten aldığımız antikor sonuç raporunu verdim ek olarak aşı kartının ingilizce olarak kendi çevirdiğim halini verdim. Aşı tarihleri kısmı boş olduğu için tarihleri sordu bende kayıtların eski olduğu için tam tarihlerin bilinmediğini aşı kartında belirtilen tarihler arasında yapıldığını söyledim. O zaman ben belirtilen tarihlerin ilk günün yazıyorum dedi bana ben tabi dedim. sonrasında eşim içinde aynısı doldurdu ve bir kaç dakika beklememizi söyledi. 2-3 dakika sonra bizi güler yüzlü ilk hemşiremiz çağırdı eşimle ikimiz odasına girdik masasının karşısına iki sandalye koymuştu oturduk. Aşılarımızda sorun olmadığını ama Covid aşısı olmamız gerektiğini söyledi bizde burada oluruz o zaman dedik tamam dedi. Eşime ilk olarak doğum tarihini sordu sonrasın ameliyat oldunuz mu daha önce, nörolojik, kalp, diyabetik, psikolojik sorunlarının olup olmadığını ilaç kullanıp kullanmadığını, gözlük kullanıp kullanmadığını, alkol, uyuşturucu sigara veya herhangi bir madde kullanıp kullanmadığımızı ve son olarak hamile olup olmadığını sordu biz bunların hepsine hayır dedik ve sonrasında tansiyon ve sıcaklık ölçtü. Ben eşimden farklı olarak apandis ameliyatı olmuştum onu söyledim ve tahmini hangi senede olduğumu sordu onları bizim ilk doldurduğumuz forma işledi. daha sonra tekrar bekleme alanına geçtik ve bir kaç dakika beklememizi söyledi. Beklerken kaydımızı alan görevli geldi ve adımıza düzenlenmiş bir kağıt verdi üzerinde resimlerimizde vardı burada 3 imza yeri vardı ilk imza kısmına orda imza attık ikinci imza kısmına röntgende imza attık üçüncü kısmada imza ve kan gurubumuzu yazdık. Bir kaç dakika sonra aynı hemşire geldi ve kan almak için odaya aldı. tekrar bekleme alanına geçtik ve hemşire gülümseyerek ilk kim gelmek ister dedi.
    İlk olarak Eşim başka bir odaya gitti ve Dr. Ms. Molnar arkasında gitti odaya ve muayene oldu. ortalama 5 dakika sürdü. Sonrasında beni çağırdılar. Dr. Molnar muayenesi öncesinde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyunuyorsunuz. yine Dr. Molnar gülümseyerek geldi sedyeye oturttu ve klasik sırt dinleme, kulağa bakma boğaza bakma ve refleks testi yaptı ve sonrasında Covid aşısını vurdu geçmiş olsun diyerek çıktı. Sonrasında kayıntımızı alan görevli geldi ve röntgen için adres ve tarif verdi. Ayrıca test sonuçlarının Pazartesi en geç Salı sabah elektronik olarak konsolosluğa gideceğini ek olarak bize de mail olarak aşı kayıtlarımızın geleceğini o aşı kayıtlarını saklamamız gerektiğini green card'ı alırken onun lazım olacağını söyledi. daha sonra ödeme kısmına geçtik. İki kişi için Covid aşısı dahil toplam 780 Euro ödedik. Röntgende para vermemiz gerektiğini onun parasının ödediğimiz tutara dahil olduğunu söyledi. Saat 09:00 da başlayan işimiz 10:00'da tamamlandı. daha sonra çıktık 5A otobüsüne binerek röntgen çekileceğimiz yere ulaştık banknottan sıra alıp sıramızın yanmasını bekledi. sıra gelince Dr. Molnardan aldığımız kağıdı uzattık bize ilk defamı buraya geldiniz diye soruldu evet dedik ve pasaportlarımızı da istediler. İmza atmamız gereken kağıtları bize verip orta kısımda imzası boş olan Dr. Molnar'ın verdiği kağıdı imzaladık arkasından röntgen için bir kağıt daha çıkartıp onu da imzalattılar. İsmimizi çağırdılar gittik film çekildi ve bekleme salonuna gittik yaklaşık 20 dakika sonra tekrar ismimiz çağrıldı ve iki beyaz zarf içinde CD'lerimiz verildi. Röntgen içinde toplam 45 dakika harcadık. Bundan sonrasın 8 Ekimdeki mülakata herkese selamlar 🙂

• Merhabalar, tam şuan [email protected] adresinden "Your immigrant visa appointment" başlıklı bir mail aldım. içeriğinde "Further instructions regarding your visa interview appointment for are detailed below." adı altında Vize görüşme tarihim ve saatim, yanımda getirmem gereken evraklar, ödeyeceğim ücret gibi detaya giren bilgiler içeriyor. Tam olarak neyin nasıl yapılması gerektiğini anlatıyor.

Düzeltme: 5 dakika içerisinde aynı mailin birebir aynısından bir adet daha geldi. Ya bir sorun oldu ya da benim Visa Navigator üzerinden yolladığım maile bir karşılık olarak geldi.

• @mrt01 hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu hayırlı olsun, bu e-mailin adı forumda çokça geçtiği üzere second notification letter (2NL)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu sistemlerinde hata var, o maili önümüzdeki bir kaç gün günde 15-20 kere alabilirsiniz, takılmayın.
    mülakatınızda bol şans.

• @gucarslan teşekkür ederim iyi dileğiniz için, hepimiz adına hayırlısı olması dileğiyle 🙂

• @mrt01 ay cok iyi! Gecmis olsun ve hayirli olsun, islemlerin çok kısa surede bitmesi cook çok iyi haber 🙂 Mulakatinizda bol sans 🙏🏻

• @onuru tebrikler… bu yıl ilk giden olarak sonrasında gidecek olan bizlere ışık olacaksınız 👏🏻

• @mrt01 hayırlı olsun güzel haberlerinizi bekliyoruz.

• ⭐⭐

@mrt01 hocam hayirli olsun, vize mulakatinizda bu sekilde problemsiz gecer insallah. Guzel haberlerinizi bekliyoruz.

• 2 hafta sonra mülakatim var ve evraklari toparladim. hepsini ayri ayri seffaf dosyaya koyup yapiskan not ile ne olduklarini yazdim evrak listem su sekilde

saglik randevum icin;

• Ceac confirmation ciktisi
    • hepatis b antikor testi sonucum+ingilizce versiyonu (kendim cevirdim)
    • e nabizdan alinma 2 doz covid asi karti cift dilli
    • cocukluktan kalma asi karti orjinal+ingilizce versiyonu (kendim cevirdim)
    • td hatirlatma dozu ve su cicegi asisi e nabizdaki asilarim kismini ctrl+p yaparak kaydedip ciktisini aldim kendim ingilizceye cevirdim
    • gecerlilik tarihi 2028 olan yesil pasaportum
    • abddeki adres

Mülakat icin;

• Formul A edevletten aldigim qrli belge+nüfustan aldigim mühürlü imzali apostilli belge+fotokopisi
    • nüfus kayit örnegi bunu da nüfustan apostilli ve mühürlü aldim (ds-260 formunda ufak hatalarim vardi city ve state kismina sirasiyla ilce il yazmam gerekirken iki kisma da il yazmistim onlari düzeltilmesi icin aldim)
    • lise diplomasi asli ilce mebden onaylatip apostillettim+fotokopisi+e devlet lise mezun belgesi
    • üniversite diploma asli+fotokopi+edevlet mezun belgesi
    • kcc ile dosya tasima mailleri ciktisi ve dosyam nerede diye sordugim maillerin ciktisi (olur da dosyan neden viyanada sorusu gelirse kccden talep ettim tasindi diyip kanit sunabilmek icin cikarttim)
    • esc güncel ekranin ciktisi (2nl den sonra güncellenen mülakat tarihinin oldugu ekran)
    • garantiden aldigim 6 aylik ingilizce ve toplam bakiyenin usd cinsinden yazildigi hesap dökümü islak imza ve sirkülü
    • arsiv kayitli ingilizce adli sicil kaydi e devletten aldim
    • askerlik belgesi e devlet
    • 330 usd vize ücreti 3 adet 100lük 2 adet 10luk 2 adet 5lik banknot seklinde
    • 4 adet 5x5cm fotograf
    • gecerlilik tarihi 2028 olan yesil pasaportum
    • abddeki adres

belgelerim bu sekilde fazla olan belgeler var ama ben kendimi saglama almak icin bazi belgelerimin güvenilirligini arttirmak icin ekstra apostillettirdim ekstra almam gereken belge var mi? (bekar yeni mezun bir bireyim mülakata tek basima girecegim)

• @mrt01 Mülakatınızın da rahatça geçmesi dileğiyle, Viyana cılar olarak güzel haberlerinizi bekliyoruz 😇

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |