Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Sorunuz için teşekkür ederiz.

DS-260 Formunuzu doldururken fiziksel adresinizi güncelleme ve mülakata alınmak istediğiniz konsolosluk bölümünü seçme fırsatınız olacak. Genel olarak, mülakata alındığınızda ikamet ettiğiniz ülkede yaşayacağınız yere en yakın konsolosluk bölümü olmalıdır. (Lütfen başka bir kişinin bakımında olan Posta Kutuları ve posta adreslerinin mülakat yerinin değiştirilmesini haklı çıkarmadığını unutmayın.)
    Başvuran için DS-260 gönderildikten sonra, görüşme yeri yalnızca Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) tarafından güncellenebilir. Lütfen talebinizi, görüşme sırasında hazır bulunacağınız fiziksel adresle birlikte [email protected] adresine gönderin. Başvuranlar ABD'de değilse ve statülerini ayarlamıyorsa, davadaki tüm başvuranlar Başvuran ile görüşme için planlanacaktır. Gerekirse ayrı görüşmeler ayarlamak için doğrudan ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçmelisiniz.
    Burada ne anlam taşıyıt tekrar Mail atıp adresimi belirtmem gerekiyor

• image.png

molnara sağlık randevusu için de mail attım gelen cevabı da paylaşacağım. umarım boş slotları mevcuttur.

• ⭐⭐⭐⭐

@danjaj, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese, benim birkaç sorum olacak Dosya numaram 16binlerde, Türkiye’de sıra gelmeyeceği için dosyamı taşımaya karar verdim.

1- Hangi ülke olacağına karar veremedim, özellikle vizeli ülkelerde vize çıkmamasından endişe duyuyorum. Bu yüzden vizesiz bir ülke mi tercih etmeliyim? Sırbistan, Kosova düşünüyorum bu durumda

2- Bu süreçte bir danışmandan yardım almam fayda sağlar mı? 500 ile 2000 dolar arasında ücret istiyorlar

1- Vizesiz ülkeleri tercih edebilirsiniz. Önceki senelerin mülakat deneyimlerine bakarak karar verin. KCC dosyanızı taşıdı diye hiçbir ülke size mülakat vermek zorunda değil, mülakatta vize vermek zorunda değil. O yüzden ülke seçimi önemli. Birçok kişi bu yüzden genelde belli başlı birkaç ülkeye taşıyor.

2- Ekstra nasıl bir fayda bekliyorsunuz?

• @Flight101 Aşı konusu çok gıcık bir durum, yani aşı kartı olmayanlar ve kan tutan insanlar için 🙂 Bugün hastaneye gittim antikor testi olmadan bütün aşıları hiç olmamışcasına vurulsam sıkıntı yaratır mı dedim doktor herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Çarşamba günü için hastaneden randevu oluşturdum vurulabildiklerimi vurulacağım. Hem de antikor testiyle bütün hepsinin sonucu çıkmıyormuş zaten.

• ⭐⭐⭐⭐

@Olurya35, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway

Selamlar verdiğiniz yanıt için çok teşekkürler.
    2NL maili almadan ds-260 formumu düzelttiğimde mülakat tarihimi ilerdeki aylara atabilir diye bir şey duymuştum, O yüzden 2NL maili gelmeden doldurma ve değiştirme talebinde bulunamıyorum. Ancak 2NL maili de bir türlü gelmiyor ve süre geçiyor. Ankarada mülakat zamanında ekletme yapmak riskli olabilir diye düşünüyorum, ayrıca eşim de unganlarda muaneye olmadan nasıl olacak anlamış değilim. Muane olabilmesi için mülakat detaylarına yer vermesi gerekiyor. Yazdığınız anahatar kelime ile ilgili forumda arama yapacağım. Tekrardan sağolun

Ankara’ya mail atmalısınız tüm değişiklikler ve güncellemeler için.

• ⭐⭐⭐⭐

@mbt4272, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar bir konuda danışmak istiyorum, sıra numaram 10.0xx.
    . Eşim ve benim yeşil pasaportumuz var , greencard mülakatına katılmak istiyoruz farklı ülkelere tek tek mail mi atmamız gerekiyor ? Forumu okudum ancak kafam karıştı tam olarak anlayamadım, öneri yazabilirseniz sevinirim teşekkürler

Öncelikle DS260 formunu doldurmalısınız. Sonrasında KCC ile transfer yapabilirsiniz, current olmadan önce.

• @danjaj 1.sorunun cevabı verilmiş zaten 2.soruya şöyle bir cevap vereyim danışmana hiç gerek yok bu forumdaki kıdemli insanlar o danışmanların bilgisini 2 ye çarpar onu da geçtim çoğunun bir halt bildiği dahi yok parayı alınca mesajlarınıza bakmıyor bile hem de buradaki bilgili herkes gönüllü, kimse sizden ücret talep etmez 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@mbt4272, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar , danışmak istediğim bir konu var. Ankara’daki Mülakat için Sıra numaramın gelmeme ihtimali olduğu için dosyamı Viyana ya taşımak istiyorum ancak orda bir oturumum yok viyana ya dosya taşıma kriterleri hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen rica etsem tavsiyeniz nedir bu konuda? şimdiden teşekkürler

Size yazılan cevapları ve forumdaki diğer iletileri okumalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Bir önceki mesajımda Viyana için shengen denemelerinde bulunacağımı yazmıştım ama yönümü Hong Kong'a çevirdim. 13.09 Cuma günü 16:38'de aşağıdaki taşıma mailini attım. Henüz bir cevap alamadım, genelde kcc'nin gün içerisinde dönüş yaptığını okuyorum. Maili tekrar göndermeli miyim?

(Case no, isim soyisim, doğum tarihi bilgilerini altına ekledim)
    image.png

Tekrar göndermenize gerek yok. Bugün yarın cevap alırsınız muhtemelen. Ama bilgilerinizi eklemediyseniz bilgilerinizi ekleyerek tekrar yazın.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@metinbeci Hocam, vize kotasının dolması tabiki çok değişebilir ama genel olarak belirli bir tarihte ya da cn'ye geldiği zaman doluyor diyebileceğimiz bir istatistik var mıdır yoksa tamamen şans mı? TŞk.

Case number olarak değil, vize sayısı olarak doluyor. Sürece devam oranı çok etkili. 140bin kazanan var ve sürece devam oranı %30 ise bülten current olur ve kota dolmaz. Ama 140bin kazanan varken sürece devam oranı %50 olursa bülteni current yapmazlar. Bu durumda kotanın dolmasının önüne geçerler. Ama DV2023te olduğu gibi hesapsızca bülteni ilerletirlerse Eylül başında konsolosluk kapısından geri dönersiniz kota dolduğu için.

İdeal olanı kota dolmayacak ama en çok vize dağıtılacak şekilde hesap yaparak bülteni ilerletmektir. Ama kota dolarsa da son aylarda Ağustos-Eylül gibi dolar. Öncesinde bültenle ayarlıyorlar.

Ek bilgiler için Sayılarla DV başlıklarına bakmayı unutmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar selamlar,

Ben dosyamı current olmadan önce Muscat'a taşımıştım fakat pişmanım bu konuda. Hem geçen sene Muscat'ın oturum talebiyle hiç dosya kabul etmemiş olduğunu geç öğrendim hem de Muscat konsolosluğu maillerime geri dönüş yapmıyor. O yüzden dosyamı konsolosluk aracılığıyla Hong Kong'a taşımayı denemek istedim. Konsoloslukla şu anda mailleşiyorum ve son maillerinde hangi tarihler arasında Hong Kong'ta olacağımı soruyorlar. Acaba Kasım ayı süresinde Hong Kong'ta olacağımı belirtmem doğru olur mu? Ekim randevuları dağıtılmış fakat Kasım için henüz planlama yapılmamıştır diye tahmin ediyorum. CN'ımı göz önünde bulundurunca Kasım için mülakat tarihi verebilirler diye düşünüyorum, sizin fikriniz nedir acaba?

HK daha önce taşımak isteyenlerden orada bulunduğunuzu kanıtlayan belge istedi. Yani ülkeye giriş yapmanızı istedi. Aklınızda bulunsun. Buna göre bir tarih seçebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@MUSTAFA-9, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, bir kaç sorum olacaktı.
    1- Her ay açıklanan ve current numaralarını gördüğümüz bülten nerede acaba ben bulamadım, linkini paylaşabilir misiniz?
    2- Viyana’ya dosyasını taşıyan arkadaşlar KCC ye mail atarken adres bildiriminde bulundular mı? Bulunanlar adres olarak her hangi bir otel in adresini mi verdi?
    3- KCC deki durumu kontrol etmek için sadece mail mi atmam gerekiyor, yoksa kontrolü yaptığımız ayrı bir link var mı?
    4- Durum kontrolü dosyamızı açtığımız anlamına mı gelir?

Sorularınıza cevap almak için öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

• @rezanclz teşekürler 🙏. Bu beklediğimiz 2nl emali mi acaba?

• @yasin34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

unganlar'a randevu bulamadığımız için mülakata sağlık raporu olmadan girdiğimiz senaryoda neler oluyordu ilgili iletileri okumuştum ama hangi başlık altındaydı bulamıyorum yönlendirebilir misiniz lütfen

bu soruya cevap verebilecek yok mu? bende aynı şeyi merak ediyorum

• @Baran-Soylu ap e kalınıyor daha sonra gönderince vizeniz onaylanıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Baran-Soylu @yasin34 eksik evraktan APye kalırsınız. Muayeneye girip sağlık raporunuzu aldıktan sonra onlara iletmenizi isterler ve vizenizi basarlar

• @Emre-Kurtulmuş öncelikle cevap için teşekkür ediyorum ve son bir soru sormak istiyorum. örnek veriyorum kasım ayında sağlık raporunu ilettik aşağı yukarı ne kadar sürüyor sonuçlanması ve sonuçlanana kadar pasaportlarımız onlarda mı kalıyor?

• @halteran Hocam çoğu mülakat deneyiminde 1 ya da 2 tane aşı yapmışlar, kan testinde bir çoğu çıktığı için hepsini yapmıyorlar diye biliyorum. Molnardan bir gelişme olduğunda bilgilendirir misiniz?

• @yasin34
    Böyle bir ihtimali hiç düşünmemenizi tavsiye ederim. Boşluk açılacaktır. Sürekli takip edin. Sağlık raporu özelinde bilmiyorum ancak aylar süren ap'ler olduğunu biliyorum.

• Arkadaşlar maıl gelmeden aıs kaydı nasıl yapılır bılgısı olan yardımcı olabilir mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |