Öncelikle herkese selamlar
23 ekim 09:00 mülakat deneyimimi aktarıyorum(vizem onaylandı)
Araçla istanbuldan gelmiştim konsolosluğun hemen yanında starbucks vb kafeler pizzacılar vs var önlerinde araç için bir çok yer mevcut.
08:40 gibi Konsolosluk bahçesine giriş yaptım görevli randevu saatlerimize göre sıraya aldı herkesi
(randevu saati 08:15 olup 08:40 gibi gelen bir kadını sorun etmeden sıranın en başına aldı biraz söylenerek
randevu saatinizi kaçırmanız çok da büyük bir sorun değilmiş ama tabii ki kaçırmamakta fayda var)
sırada @okiti ve @Sinan-D abilerim kendi aralarında konuşurken sizin de mi greencard dedim ve forumdaki adlarımızla birbirimizi tanıdık 
sonrasında memur sesleniyor sırayla pasaportlar lütfen diye demir bir bölmeye pasaportu bırakıp güvenlik kontrolüne devam ediyoruz kapının arkasından polis
üzerinizde herhangi bir metal eşya var mı diye soruyor (montuyla gelen bir kadının montunu açıp kıyafetlerini görmek istedi) hayır dedim devam ettim içeriye
x-rayden geçtim aynı polis pasaportumu verdi devam ettim içeriye. son bir avlu geçtikten sonra konsolosluğun içerisine giriş yaptım. meşhur ağır kapının çok da ağır olmadığını fark ettik
sevgili @Sinan-D abimin tabiri ile kahvaltı yapmadan balını sütünü içmeden gelenler için ağır olabilir bu kapı
sıra bekliyoruz ilk bankodaki görevliler pasaportumu alıp arkasına bir şey yapıştırdı
sonrasında yine bankodaki memurlardan biri devamlı vize ödemesi için isimle sıra oluşturuyordu(Sıranın çoğunluğu İranlıydı) sıraya girdim vize ödememi 330$ olarak nakit gerçekleştirdim.
sıra numarası verdi sonrasında sağ taraftaki bekleme bölümüne yönlendirdi. numaramın yandığı bankoya gittim istediği evraklar sırasıyla şöyle;
- diploma aslı ve 1 adet kopyasını ikisini beraber istedi
- fotoğraf 2 adet
- pasaport
- nüfus kayıt örneği
- adli sicil kaydı
- askerlik durum belgesi
- unganlardan aldığımız sarı zarfı açmamı ve içindeki dosyaları istedi (3-4 defa doğrulamak için emin misiniz açmamız gerekiyor mu diye sordum evet eminim dedi)
- banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri
Sonrasında tekrar aynı numarayı bekleyin yazan bankoda mülakatınız olacak dedi. Mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istersiniz diye sordu türkçe dedim.
beklemeye başladık o sırada sırayla @okiti ve @Sinan-D aileleriyle birlikte evrak teslimi için çağırıldı
MÜLAKAT GÖRÜŞMESİ
Türkçe istememe rağmen ingilizce yapıldı mülakat yanında tercüman duruyordu sorulara yanıt verdikçe tercümam arkada oturmaya geçti
-
Merhaba
-
merhaba dedi ve ingilizce yemin etmemi istediği metni okudu
- yes I do
- daha önce evlendin mi ?
- hayır
- ülke dışında 1 sene ve daha fazla yaşadın mı ?
- hayır
- amerikada bulundun mu ?
- not yet

- nerede yaşamayı düşünüyorsun ?
- Kaliforniya
- ne iş yapacaksın?
- hizmet sektöründe çalışıcam
- banka hesabında ne kadar paran var?
- belgelerde de gösterdiğim gibi $ olarak aşağı yukarı 15k
- diplomama(lise) tekrar baktı arkasını çevirdi 1 saniye dedi ve arkaya gitti diplomamla beraber geri geldi okey dedi. orijinalini geri verdi kopyalar onda kaldı
- tebrikler vizen onaylandı 1 Haftaya PTT dedi.
- çok teşekkürler iyi günler.
Herkese şimdiden iyi dilekleri için teşekkür ederim. Umarım herkes için çok güzel sorunsuz bir süreç olur.
Bu sürecin başından beri yanımda olan buradan tanıştığım ve bundan sonraki hayatımda da görüşebileceğim güzel arkadaşlıklar edindim.
Bu arkadaşlıkların başında sevgili @Baran-Soylu ya teşekkürü borç bilirim
sonrasında iki güzel aile ile tanıştığım sevgili abilerim @Sinan-D @okiti Allah hepimizin hepinizin yolunu bahtını açık etsin inşallah
Yeşilkart forum ailesine ekstra teşekkür ederim buraya olan borcumuzu elimizden geldiğince ödemeye de gayret göstereceğim.
Sevgiyle kalın.