• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yasin34
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 57
    • En İyi 26
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

yasin34

@yasin34

79
    İtibar
    244
    Profil Görüntülemeleri
    57
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 25

yasin34 Takip etme Takip Et

yasin34 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Öncelikle herkese selamlar

23 ekim 09:00 mülakat deneyimimi aktarıyorum(vizem onaylandı)

Araçla istanbuldan gelmiştim konsolosluğun hemen yanında starbucks vb kafeler pizzacılar vs var önlerinde araç için bir çok yer mevcut.
      08:40 gibi Konsolosluk bahçesine giriş yaptım görevli randevu saatlerimize göre sıraya aldı herkesi
      (randevu saati 08:15 olup 08:40 gibi gelen bir kadını sorun etmeden sıranın en başına aldı biraz söylenerek
      randevu saatinizi kaçırmanız çok da büyük bir sorun değilmiş ama tabii ki kaçırmamakta fayda var)
      sırada @okiti ve @Sinan-D abilerim kendi aralarında konuşurken sizin de mi greencard dedim ve forumdaki adlarımızla birbirimizi tanıdık 😃
      sonrasında memur sesleniyor sırayla pasaportlar lütfen diye demir bir bölmeye pasaportu bırakıp güvenlik kontrolüne devam ediyoruz kapının arkasından polis
      üzerinizde herhangi bir metal eşya var mı diye soruyor (montuyla gelen bir kadının montunu açıp kıyafetlerini görmek istedi) hayır dedim devam ettim içeriye
      x-rayden geçtim aynı polis pasaportumu verdi devam ettim içeriye. son bir avlu geçtikten sonra konsolosluğun içerisine giriş yaptım. meşhur ağır kapının çok da ağır olmadığını fark ettik
      sevgili @Sinan-D abimin tabiri ile kahvaltı yapmadan balını sütünü içmeden gelenler için ağır olabilir bu kapı 😃 sıra bekliyoruz ilk bankodaki görevliler pasaportumu alıp arkasına bir şey yapıştırdı
      sonrasında yine bankodaki memurlardan biri devamlı vize ödemesi için isimle sıra oluşturuyordu(Sıranın çoğunluğu İranlıydı) sıraya girdim vize ödememi 330$ olarak nakit gerçekleştirdim.
      sıra numarası verdi sonrasında sağ taraftaki bekleme bölümüne yönlendirdi. numaramın yandığı bankoya gittim istediği evraklar sırasıyla şöyle;

• diploma aslı ve 1 adet kopyasını ikisini beraber istedi
      • fotoğraf 2 adet
      • pasaport
      • nüfus kayıt örneği
      • adli sicil kaydı
      • askerlik durum belgesi
      • unganlardan aldığımız sarı zarfı açmamı ve içindeki dosyaları istedi (3-4 defa doğrulamak için emin misiniz açmamız gerekiyor mu diye sordum evet eminim dedi)
      • banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri

Sonrasında tekrar aynı numarayı bekleyin yazan bankoda mülakatınız olacak dedi. Mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istersiniz diye sordu türkçe dedim.
      beklemeye başladık o sırada sırayla @okiti ve @Sinan-D aileleriyle birlikte evrak teslimi için çağırıldı

MÜLAKAT GÖRÜŞMESİ
      Türkçe istememe rağmen ingilizce yapıldı mülakat yanında tercüman duruyordu sorulara yanıt verdikçe tercümam arkada oturmaya geçti

• Merhaba

• merhaba dedi ve ingilizce yemin etmemi istediği metni okudu

• yes I do
      • daha önce evlendin mi ?
      • hayır
      • ülke dışında 1 sene ve daha fazla yaşadın mı ?
      • hayır
      • amerikada bulundun mu ?
      • not yet 🙂
      • nerede yaşamayı düşünüyorsun ?
      • Kaliforniya
      • ne iş yapacaksın?
      • hizmet sektöründe çalışıcam
      • banka hesabında ne kadar paran var?
      • belgelerde de gösterdiğim gibi $ olarak aşağı yukarı 15k
      • diplomama(lise) tekrar baktı arkasını çevirdi 1 saniye dedi ve arkaya gitti diplomamla beraber geri geldi okey dedi. orijinalini geri verdi kopyalar onda kaldı
      • tebrikler vizen onaylandı 1 Haftaya PTT dedi.
      • çok teşekkürler iyi günler.

Herkese şimdiden iyi dilekleri için teşekkür ederim. Umarım herkes için çok güzel sorunsuz bir süreç olur.
      Bu sürecin başından beri yanımda olan buradan tanıştığım ve bundan sonraki hayatımda da görüşebileceğim güzel arkadaşlıklar edindim.
      Bu arkadaşlıkların başında sevgili @Baran-Soylu ya teşekkürü borç bilirim
      sonrasında iki güzel aile ile tanıştığım sevgili abilerim @Sinan-D @okiti Allah hepimizin hepinizin yolunu bahtını açık etsin inşallah
      Yeşilkart forum ailesine ekstra teşekkür ederim buraya olan borcumuzu elimizden geldiğince ödemeye de gayret göstereceğim.
      Sevgiyle kalın.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yasin34
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

benim de mülakatım planlanmış yarın gün içerisinde mailime yanıt gelir ve tarihi buradan paylaşırım diye umuyorum

dddd.png

Y
      yasin34
    • RE: Sayılarla DV2025

@mrt01 sabırsızlıkla bekliyorum maili, geldiği gibi de bildiricem buradan

Y
      yasin34

arkadaslar an itibariyle benim maile de cevap geldi mulakatim 10 ekim tarihinde ankarada olacak.

herkese sorunsuz bi surec dilerim

Y
      yasin34
    • RE: Sayılarla DV2025

@yasin34 kccye gondermis oldugum maile cevap geldi mulakat tarihim 10 ekim. ek olarak 2NL 7/10 gun icerisinde tarafima iletilecekmis

Y
      yasin34

@Baran-Soylu bizim icin surec cok guzel gidiyor hem sorunsuz hem de iyi insanlarla karsilastigimiz bir surec oluyor, umarim herkes icin boyle sorunsuz bir surec olur.

Y
      yasin34

@okiti abi tanıştığıma çok memnun oldum. Hislerimiz tamamen karşılıklı Allah yolumuzu bahtımızı açık etsin inşallah Amerikada görüşmek üzere

Y
      yasin34

@Baran-Soylu inşallah tarih de aynıdır bekle bizi ankaraa

Y
      yasin34

@ATS16 "sakınca var mı acaba" sorumun cevabı buydu teşekkür ederim

Y
      yasin34

@Sinan-D abi tekrardan hayırlı uğurlu olsun hepimize, tanıştığıma çok memnun oldum bu güzel tatlı heyecanı sizinle ve @okiti ile birlikte atlatmak ekstra şanslı hissettirdi sağlıcakla kalalım. Amerikada görüşmek üzere 🤞🏻

Y
      yasin34

yasin34 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@ATS16 hocam şöyle söyliyim, 25 kasımdan bu yana Nerdeyse 1 ay oldu her gün 300 dolar çekiyorum komisyonsuz, eğer bu şekilde bir süre limiti yoksa eğer böyle yapmaya devam edicem bilgili arkadaşlar güncelleme yaparsa çok sevinirim

Bankacılık içinde yayımlandı
      Y
      yasin34
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@ATS16 komisyonsuz 300 dolar çekim için ne kadar süre limiti var? 1 ay/2 ay diyebileceğiniz bir tarih aralığı var mı acaba?

Bankacılık içinde yayımlandı
      Y
      yasin34
    • RE: California

@yenihayaletadam hocam cok teşekkür ederim, yönetici onayı bekliyorum

California içinde yayımlandı
      Y
      yasin34
    • RE: California

arkadaşlar kasım 20-25 gibi cupertıno sunnyvalle,mountain view, palo alto cıvarı oda arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim

California içinde yayımlandı
      Y
      yasin34

Öncelikle herkese selamlar

23 ekim 09:00 mülakat deneyimimi aktarıyorum(vizem onaylandı)

Araçla istanbuldan gelmiştim konsolosluğun hemen yanında starbucks vb kafeler pizzacılar vs var önlerinde araç için bir çok yer mevcut.
      08:40 gibi Konsolosluk bahçesine giriş yaptım görevli randevu saatlerimize göre sıraya aldı herkesi
      (randevu saati 08:15 olup 08:40 gibi gelen bir kadını sorun etmeden sıranın en başına aldı biraz söylenerek
      randevu saatinizi kaçırmanız çok da büyük bir sorun değilmiş ama tabii ki kaçırmamakta fayda var)
      sırada @okiti ve @Sinan-D abilerim kendi aralarında konuşurken sizin de mi greencard dedim ve forumdaki adlarımızla birbirimizi tanıdık 😃
      sonrasında memur sesleniyor sırayla pasaportlar lütfen diye demir bir bölmeye pasaportu bırakıp güvenlik kontrolüne devam ediyoruz kapının arkasından polis
      üzerinizde herhangi bir metal eşya var mı diye soruyor (montuyla gelen bir kadının montunu açıp kıyafetlerini görmek istedi) hayır dedim devam ettim içeriye
      x-rayden geçtim aynı polis pasaportumu verdi devam ettim içeriye. son bir avlu geçtikten sonra konsolosluğun içerisine giriş yaptım. meşhur ağır kapının çok da ağır olmadığını fark ettik
      sevgili @Sinan-D abimin tabiri ile kahvaltı yapmadan balını sütünü içmeden gelenler için ağır olabilir bu kapı 😃 sıra bekliyoruz ilk bankodaki görevliler pasaportumu alıp arkasına bir şey yapıştırdı
      sonrasında yine bankodaki memurlardan biri devamlı vize ödemesi için isimle sıra oluşturuyordu(Sıranın çoğunluğu İranlıydı) sıraya girdim vize ödememi 330$ olarak nakit gerçekleştirdim.
      sıra numarası verdi sonrasında sağ taraftaki bekleme bölümüne yönlendirdi. numaramın yandığı bankoya gittim istediği evraklar sırasıyla şöyle;

• diploma aslı ve 1 adet kopyasını ikisini beraber istedi
      • fotoğraf 2 adet
      • pasaport
      • nüfus kayıt örneği
      • adli sicil kaydı
      • askerlik durum belgesi
      • unganlardan aldığımız sarı zarfı açmamı ve içindeki dosyaları istedi (3-4 defa doğrulamak için emin misiniz açmamız gerekiyor mu diye sordum evet eminim dedi)
      • banka hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri

Sonrasında tekrar aynı numarayı bekleyin yazan bankoda mülakatınız olacak dedi. Mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istersiniz diye sordu türkçe dedim.
      beklemeye başladık o sırada sırayla @okiti ve @Sinan-D aileleriyle birlikte evrak teslimi için çağırıldı

MÜLAKAT GÖRÜŞMESİ
      Türkçe istememe rağmen ingilizce yapıldı mülakat yanında tercüman duruyordu sorulara yanıt verdikçe tercümam arkada oturmaya geçti

• Merhaba

• merhaba dedi ve ingilizce yemin etmemi istediği metni okudu

• yes I do
      • daha önce evlendin mi ?
      • hayır
      • ülke dışında 1 sene ve daha fazla yaşadın mı ?
      • hayır
      • amerikada bulundun mu ?
      • not yet 🙂
      • nerede yaşamayı düşünüyorsun ?
      • Kaliforniya
      • ne iş yapacaksın?
      • hizmet sektöründe çalışıcam
      • banka hesabında ne kadar paran var?
      • belgelerde de gösterdiğim gibi $ olarak aşağı yukarı 15k
      • diplomama(lise) tekrar baktı arkasını çevirdi 1 saniye dedi ve arkaya gitti diplomamla beraber geri geldi okey dedi. orijinalini geri verdi kopyalar onda kaldı
      • tebrikler vizen onaylandı 1 Haftaya PTT dedi.
      • çok teşekkürler iyi günler.

Herkese şimdiden iyi dilekleri için teşekkür ederim. Umarım herkes için çok güzel sorunsuz bir süreç olur.
      Bu sürecin başından beri yanımda olan buradan tanıştığım ve bundan sonraki hayatımda da görüşebileceğim güzel arkadaşlıklar edindim.
      Bu arkadaşlıkların başında sevgili @Baran-Soylu ya teşekkürü borç bilirim
      sonrasında iki güzel aile ile tanıştığım sevgili abilerim @Sinan-D @okiti Allah hepimizin hepinizin yolunu bahtını açık etsin inşallah
      Yeşilkart forum ailesine ekstra teşekkür ederim buraya olan borcumuzu elimizden geldiğince ödemeye de gayret göstereceğim.
      Sevgiyle kalın.

Y
      yasin34

@okiti abi tanıştığıma çok memnun oldum. Hislerimiz tamamen karşılıklı Allah yolumuzu bahtımızı açık etsin inşallah Amerikada görüşmek üzere

Y
      yasin34

@Sinan-D abi tekrardan hayırlı uğurlu olsun hepimize, tanıştığıma çok memnun oldum bu güzel tatlı heyecanı sizinle ve @okiti ile birlikte atlatmak ekstra şanslı hissettirdi sağlıcakla kalalım. Amerikada görüşmek üzere 🤞🏻

Y
      yasin34
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@miaclub aynen oyle ama hazir oradayken amerikaya turist vizesi almak mantikli olabilir kanadadan sonra yine ayni kitada ekonomisi daha iyi bir ulkeye daha giris avantaji olur

Kanada içinde yayımlandı
      Y
      yasin34
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@miaclub kanada ts2023 basvurularını acıkladıgı sırada kalıcı oturuma cevırmeye müsaade etmeyecegını acıkca belırtmıstı. vıze turu degısıklıklerının tamamınınturkıyeden yonetmelerı gerektıgını acıklamıstı

Kanada içinde yayımlandı
      Y
      yasin34

@Baran-Soylu kankam hayırlı uğurlu olsun inşallah her şey çok güzel olacak orada ❤

Y
      yasin34