Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera Hani kitap arkalarında gazetelerin, diğer ünlü yazarların yazıları olur ya. "Wow incredible" , "It's like a magic" vs onlar gibi tepki verdim her partta. Her pc başına geçişimde sizin deneyiminiz açık oldugu icin vaktim oldugunca sırasıyla okudum. Cidden sizde bi yazarlık sezdim Ezgi hanım, bir deneyin derim 🙂

Bu deneyimden anladığım ve en önemlisi tabi ki akışına bırakmak oldugu, bu yolculugun hiç bir zaman kolay olmayacagı ama düştükce ayaga kalkıp tekrar emeklemeye calısmak oldugu noktası bence. Umarım bundan sonra şans yanınızda olur. Eviniz hayırlı olsun 🙂

• Merhabalar arkadaşlar. Nisan ayında amerikaya giriş yaptım ancak henüz adres kaydı yapmamıştım. Geçen hafta gezi amaçlı new yorka gittik. Ben de gitmişken adres beyanı yapmak istedim. Randevu alması aşırı kolay, almazsanız randevuluların bitmesini bekliyorlar tavsiye etmem. Yaklaşık 4 aylık bir gecikme ile adres kaydı yaptım. Normalde ilk 20 iş gününde yapmanız gerekiyor. 16 dolar ceza haricinde herhangi bir şey ödemedim. Yanınızda pasaportunuz ya da kimliğiniz olsa yeter. Ben greencardımı da götürmüştüm ama istemediler.

• Selam dostlar ,Benim sorum şu olucak, Bizim green card larımız geldi, oğlumun için biometrik randevu geldi. 1hafta önce biometrik randevumuzu aldık. 5gün önce case tracker dan
    " Case Is Being Actively Reviewed By USCIS - As of august 20,.we are actively reviewing your form OS155A,Immingrant visa Ailen Registration, Receipt Number IOE04... Our records show nothing is outstanding at this time. We will let you know if we need anything from you. İf you move, go to www.uscis.gov/adresschange to give us your new mailing adress.
    Ben uscis ten kendi adres değişikliği yaptım. kendi hesabımdan kendi adresmi değiştirdim. fakat USPS den içinde adress değişikliği için girdiğimde bireysel olarak adres kabul etmedi değiştirmedi. Sorum şu olucak aslında Oğlum adresi bizim ülkeye girişteki kullandığımız adrese hiç değişirmedim. Fakat kendi adresimi değiştirdim.( Kendime kızıyorum bırak onunkide gelsin öyle değiştir....) Oğlumunda green card bize gelen adrese arkadaşımın adresine gelir mi. Yada gidip adrese değişkliği ile uğraşıyım mı . Bu gibi sorun yaşayan var mı acaba.

• @berke1998 valla bir otobiyografi edasıyla okudum ve okurken acaba ben de bunları yaşayacak mıyım dedirttin bana 😃 umarım şuan çok mutlusundur hedeflerimiz ve mentalitemiz aynı gibi duruyor. Umarım en kısa zamanda hayatınla ilgili update leri bize verirsin sağlıcakla kal.

• ⭐⭐

değerli forum üyesi kardeşler iowa eyaletindeyim bulunduğum yer doğa harikası her şey çok güzel oldu ben şanslıyım kalacak ev var burada komsular her seferinde selamlıyor thank you demekten yorulduk biz emekli cenneti küçük bir kasabadayız etrafımız orman ve park özellikle sincaplar bahçede geziyor akşam üstü geyikler bahçemizde geziyor çok mutluyuz herkes için hayaller gerçek olsun kalın sağlıcakla

• @salih-atilla Mutlulugunuz daim olsun! Resimler de bekleriz Iowa'dan 🙂

• @salih-atilla Merhaba. Biz 50 leri geçmiş bir çiftiz. 16 Eylül'de vize mülakatımız var. 2 çocuğumuz abd de okuduğu için biz de taşınacağız. 11 yaşında bir kızımız var. Bulunduğunuz şehrin adı nedir? Hayat pahalı mı, okullar nasıl? Biz de doğayla iç içe bir yer arıyoruz. Biraz bilgi verirseniz çok seviniriz.

• Part 1

Herkese selamlar,

2024 yılı bizim için derin nefeslerin, sabrın ve yeni başlangıçların yılı oldu. Burada, Amerika'ya taşınma sürecimizi ve geçirdiğimiz dört ayı sizinle paylaşmak istiyoruz. Hikayelerinizi okurken bulduğumuz duygusal destek ve öğrendiğimiz derslerle, bu sürecin bir parçası olarak deneyimlerimizi paylaşmak istedik.

Kasım 2023'ün sonlarına doğru, Ankara'nın soğuk ve sisli havasında vize randevumuzu tamamladık ve vizemizin onaylandığını öğrendik. O anın verdiği rahatlama ve mutluluk kelimelere sığmayacak kadar büyüktü. Sanki yıllardır omuzlarımızda taşıdığımız ağır bir yük aniden hafiflemişti. Ama aslında, o an her şeyin yeni başladığının farkında değildik.

İstanbul'a döndük ve yıllık iznimizi ayarlayıp, Ocak ayının sonunda Amerika'ya gitmek için uçak biletimizi aldık. Planım bir ay kalmaktı; iş yerimden uzun süreli yurt dışından çalışmak için izin almıştım, ama belirli aralıklarla Türkiye'ye dönmem gerekiyordu. Hem işime devam edecek hem de Amerika'da yaşamaya başlayacaktım. Zaten California'da yaşamaya karar vermiştik, bu yüzden başka bir yer seçme derdimiz yoktu.

İstanbul'dan San Francisco'ya uçtuk, giriş işlemlerimizi tamamladık ve bir ay boyunca kalacağımız eve yerleştik. Ancak, çalışma saatlerim akşam 9'da başlayıp sabah 6'da bitiyordu. Kendimi ne Türkiye'de ne de Amerika'da hissediyordum; sanki iki zaman arasında sıkışmıştım. Mesaiden sonra öğlene kadar etrafı keşfetmeye çalışıyordum, ama SSN gelmeden hiçbir şeyi halledemeyeceğimi anlamıştım. Boşuna kendime stres yaratmışım.

Buraya gelecek arkadaşlara ilk tavsiyem: Sabırlı olun. Göçmenlik, bir maraton koşusu. 100 metre sprinti gibi koşarak boşuna kendinizi yormayın; her anın tadını çıkarın. Çözemediğim her işte SSN ve adres kanıtı isteniyordu, bunlara sahip olmadığım için beklemek zorundaydım. Yaklaşık ülkeye girişimden 15 gün sonra, SSN numaralarımız adresimize geldi. O dandik kağıt için mi bu kadar bekledik dediğimizi dün gibi hatırlıyorum.

Etrafı keşfetmeye, iş başvurularından geri dönüşler almaya başlamıştım. Her şey hayal ettiğimden daha kolay olacak diye sevinirken, Türkiye'deki işime devam etmenin artık uykusuzluğa dayanamayacağım bir hal aldığını fark ettim. Hem burada yaşayarak hem de Türkiye'de çalışarak iki karpuzu birden tutamayacağıma karar verdim. İş yerimle konuştum ve mantıklı bir ihbar süresi sonunda işten ayrılmaya karar verdik. Türkiye'ye dönüp, işimi bırakacak ve evimi kapatıp tekrar Amerika'ya dönecektim.

Bu arada banka hesabı açma ve kredi kartı işlemlerini halletmeye çalışıyordum. Gelmeden önce CHASE Bank'la çalışmak istiyordum, başka bir bankadan kredi kartı almak istemiyordum. Bu inat yüzünden kredi kartını almam çok uzun sürdü, ama dediğim gibi bu bir maraton. Geç olması hayatımda büyük değişiklikler getirmeyecekti. Yakın şehirleri keşfetmeye ve hayata alışmaya yavaş yavaş başlamıştık. Eşim benden çok daha mutlu ve heyecanlıydı. San Francisco'ya ne kadar aşık olsak da, kiralar ve şehrin pahalılığı yüzünden burada yaşamanın hayatımızın bu evresinde zor olacağını anladık. Sacramento bölgesinde yaşamaya karar verdik. Uzun süredir tanıdığımız Amerikan arkadaşlarımızın burada olması, onlarla vakit geçirmenin bize de iyi geleceğini düşündük.

Planlarımızı yaptık ama bir sorun vardı: Hala green kartlarımız gelmemişti. Kartlarımız, Türkiye'ye dönmeden bir gün önce geldi. Hemen bankaya koştum, hesap açılışını hallettim. Kredi kartı başvurumun tamamlandığını söyleyen bankacı hanımefendi, aslında başvurumu hiç tamamlamamış ve vaktim kısıtlı olduğu için kredi kartı için Türkiye'den geri dönceğim günü beklemem gerekiyordu. Türkiye'ye geldim buraları hızlı geçeceğim işten ayrılıp evimizi kapatım ailelerle vedalaşıp çok daha duygusal bir şekilde 23 Nisan'da tekrar Amerika'ya geldik. Artık işleyişi biliyorduk.... Havalimanından çıkıp bir arkadaşımız sayesinde Sacramento'ya gittik ideal değil ama güzel bir çevrede evde paylaşımlı olarak yaşayacaktık. Kendi evimizin olduğu düzenden bir süre için odamızın ve kendi banyomuzun olduğu bir evde tekrar öğrenci gibi yaşamaya başladık. Jetlag dinlemeden, fiziki Green Card'ımızı alır almaz yine bankaya koştuk. Kredi kartı başvurusunda yine o lanet olası "proof of address" sorunu karşımıza çıktı. SSN’in geldiği zarfı saklamıştık, ama bu yeterli değildi. USPS’in web sayfasına girip hesap oluşturarak adresimize belge göndermelerini sağladık ve böylece proof of address derdini çözdük. Sacramento'da bulunan CHASE şubesine gittik, çok yardımcı oldular, ertesi güne randevu verdiler ve kredi kartı başvurumuzu hızlıca hallettiler

• Part 2

Artık sırada ehliyet vardı, toplu taşımanın iyi olmadığı bir ülkede arabasız yaşamak gerçekten çok zormuş. DMV’den sınavı hemen online olarak yaptık ve geçtik. Direksiyon sınavı için başvuru yaptık ve üç hafta sonraya gün aldık. Ehliyet almadan, ufak bir araç satın aldıkç Chevrolet Bolt, hem elektrikli olması hem de özellikleriyle bizi cezbetmişti. Arabamız vardı ama ehliyetimiz yoktu. Yine de yakın yerlere gitmeye başladım, başımıza ne geldiyse zaten sabırsızlığımdan gelmişti! Veee beklenen oldu yıkama istasyonundan çıkarken arabayı çarptım, çamurluk ve tampon zarar gördü. Ehliyet durumumdan dolayı sigortadan yararlanamazdık, bu yüzden durduk yere başımıza iş açmıştım. Küçük bir ezik için 1500-2000 dolar arası fiyat biçiyorlardı. Uzun lafın kısası, bir süre arabayı böyle kullanmaya karar verdik. Istanbul'da o kadar yıl yaşadıktan ve araba sürdükten sonra böyle bir kaza yapmam resmen akıl tutulması gibiydi.

Eşimin ve benim ehliyet sınavı günümüz geldi. Ben direksiyon sınavından geçemedim ama çok şükür eşim geçti. En azından birimiz araba kullanabilecekti. Bana ikinci sınav için bir ay sonraya gün verdiler. Eşim bu sırada kendine kısa süreli bir iş buldu. Daha önce bale eğitmenliği yapmıştı ve İngilizcesi iyi olduğu için şehirdeki tiyatro ve kurslara başvuru yaptı. Üç aylık 5-8 yaş arası çocuklara bale dersi vermek için çok hızlı bir şekilde iş buldu. Ben bu sırada ehliyet sınavımı bekliyor ve iş başvuruları yapmaya devam ediyordum. Buraya taşınalı dört ay oldu; toplam 1000’in üzerinde başvuru yaptım. Türkiye'de bir internet sitesinde reklam teknolojileri üstüne çalışıyordum, uzmanlığım popülerdi ama networküm olmadığı için görüşme almakta zorlanıyordum ve hâlâ daha zorlanıyorum. Bir ay daha böyle geçti ve sonunda ben de ehliyetimi aldım. Uber, Instacart gibi bütün uygulamalarda sıraya girdim ancak henüz hesap alamadım.

Bu süre zarfında komşularla tanışmaya, ufak ufak çevre edinmeye başladık. Evimize yakın bir parkta insanların sürekli raketle oynadıkları, tenise benzer bir oyun ilgimi çekti. Oynayanlara ne olduğunu sordum; çok arkadaş canlısı bir şekilde bana oyunun pickleball olduğunu ve nasıl oynandığını öğrettiler. Onlar sayesinde kendime bir hobi edinmiştim ve bu geçiş sürecinde bu bana çok yardımcı oldu. Pickleball oynayanlarla tanışarak arkadaşlar edinmeye başladık. Ufak tefek günlük işler geldiğinde bana haber vermeye başladılar. Bu sayede düzenli olmasa bile ufak tefek para kazanmaya başladım. Kurumsal iş bulabileceğime inanıyorum ama düşüncem hayal ettiğimden de uzun süreceği yönünde. Böyle düşünmemden dolayı geçen hafta bir mağazada part-time kasiyer olarak işe başladım. Eğitimlerimi tamamladım, iş çok yorucu ama çalışma arkadaşlarım çok arkadaş canlısı ve her konuda bana yardımcı oluyorlar. İlk yazıda bahsettiğim gibi bu sürecin bir maraton olduğuna inanıyorum ve önümüze çıkacak yeni fırsatların ve güzellikler için heyacanla bekliyoruz

• ⭐⭐

@salih-atilla Yeni hayatınızda mutluluklar adınıza çok sevindim 🙂

• @danbil Paylasimlar icin tesekkurler!

• @danbil umarım bundan sonraki süreç sizin için daha olumlu geçer. yeni hayatınızda şans mutluluk sizinle olsun... 'USPS’in web sayfasına girip hesap oluşturarak adresimize belge göndermelerini sağladık ve böylece proof of address derdini çözdük ' bu kısmı biraz açar mısınız ? belge derken nasıl bi belge bu ? adresi onaylamak için kendileri mi gönderiyor ?

• @serel Evet, ilk USPS hesabınızı oluşturduğunuzda, hesabınızın oluşturulduğuna dair size posta gönderilmesini isteyebilirsiniz.

• ⭐⭐

@Tracy kıymetli kardeşim iowa eyaletinin güney batısında fairfield ilçesindeyim burası küçük bir yer ama doğa harikası sanki botanik bahçesinde yaşiyor gibiyim bizim okul çağında cocuğumuz yok ama buranın okulları görünüş olarak güzel eğitim hakkında fikir sahibi değilim ama bölge çok güvenli yüzde 90 beyaz diyorlar ama ben farklı milletten çok insan görmedim herkes gülüyor selam veriyor mutlu insanların kasabası green kartı bilmiyorlar sanırım tek green kartlı biziz kasabada valmart benzeri marketler var ayrıca küçük işletmeler denk bütçe sağlanırsa cennette yaşam vadediyor gençler hareket istediği için onlara uygun değil benim burada çok yakın arkadaşımız var onunla beraberiz bizim adımıza her şeyi hallediyor biri kangal diğeri tazı kırması 2 köpek var ben bütün gün onlarla oynuyorum bütün gün snçaplar yerde geziyor geyikler dolaşıyor bir tarafımız jefferson parkı diğer yanımız orman yolda gelirken iowa city geçtik mükemmel bir şehir ben çok beğendim burada kalmak nasıldır sakin bir hayat denk bütçe ucuz kirası ile mükemmel ama hareket isteyen sıkılabilir benim fikrim ben çok sevdim başka bir yere gitmem

• @salih-atilla Salih Bey, geçen sene Ekim ayında yaptığımız Amerika roadtriplerin birinde Iowa Eyaletindeki Pella şehrine uğramıştık. Sizin yaşadığınız yere 1 saat mesafede sanırım. 1800 lerde Hollanda'dan gelen göçmenlerin kurduğu bir şehir, adeta küçük bir Amsterdam gibi. O kadar çok beğenmiştim ki, hatta mayıs ayında lale festivali oluyormuş. Mutlaka orayı da gezmenizi tavsiye ederim. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

• @salih-atilla Iowa’ya hoşgeldiniz, Des Moines’e yolunu düşerse kahve içmeye beklerim. Eyalet hakkında bir bilgiye ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz. Doğa ile iç içe emekli hayatına hoşgeldiniz tekrardan 😂

• Merhaba, Ağustos sonunda Houston'a yerleştik. Daha önce geldiğimizde Bank of America'dan hesap açtırıp ve kredi kartlarını almıştık. Bofa'nın iyi bir yanı, görevli bize isterseniz tercüman ile detaylı sorularınızı alabiliriz dedi, riske atmamak için tlf ile Türk bir tercüman bağlandı, cok daha hızlı ilerledik. Dil bariyeri olan var ise güzel bir adım.
    Mayıs ayında geldiğimizde Houston'da bayağı apt gezdik, bazıları 1 yıllık kira istedi, bazıları 1 yıllık kira + kefil. Birkaç yer SSN ve GC ile sorgulama yapıp uygun olursa kirada ilerleyeceğimizi söyledi ve biz döndük yazışmalara devam ettik, adli sicil, bankadaki para miktarı gibi talepleri oldu ve hepsini ilettik. Gelmeden önce ev kira sözleşmemizi imzalamış olduk. Gelince ilk iş telefon hatlarımızı aldık. Hoston'a daha önce taşınan arkadaşımız BMW of Beaumont'ta yönetici, araç alımı için oraya gittik ve 2. El Nissan bir araç aldık. Orada çalışan Türk satış danışmanı ve arkadaşımız sayesinde sigorta ve araç alım işlemlerimiz hızlı ilerledi ve telaşımız azaldı. Ehliyet işlemleri için sertifikaları hallettik bu hafta randevu alacagız diğer işlemler için. Eşim ve ben IT sektöründeyiz, iş alanımız geniş olmasına ragmen ilk etapta daha kolay işler ile hem dil hem de kültüre adapte olmak istiyoruz. Ehliyet sonrasında iş arayışımız başlayacak. Buradaki her başlık birçok konuda çok destek oldu bize, herkesin eline sağlık.

• Yasaklı

@Ozzyy Allah yolunuzu acik etsin.Basarilar diliyorum

• ⭐⭐

kıymetli kardeşler 15 gün güzel ve tatlı anılarla yaşadığım iowa fairfield günlerimden bahsetmek isterim 1 eylülde şikago havaalanına ayak basarak başlayan abd maceram düz ovalar yeşil doğadan geçerek eyaletin güneydoğusunda küçük bir ilçe olan fairfield ulaşarak başladı ben mali müşavirim istanbulda 30 yıllık bürom var haliyle tasfiye kolay değil istifa edemiyorum o yüzden başlangıç için gittim jetlak çok duymuştum ama ne gidişte ne dönüşte yaşamadım arkadaşımızın evi çok güzel hemen yanı park ve orman biz gelmeden önce bildiğim türk 8 kişi ziyarete geldiler hepsiyle tanıştık benim için en ilginç deneyim dil sorunu idi iyi bir ingilizcem yok ama anlamak için çok gayret sarfettiler ayrıca abd li her komşu yoldan geçen herkes güler yüzle selam veriyor türkiye deki haraketliği beklemeyin çok standart hayatları var ama hepsi yürüyüş yapıyor ve gülüyor iç dünyalarını bilemem ama mutlu gözüküyorlar en büyük eğlenceleri lise takımın abd futbolu maçları var onu izlemek bende seyrettim kalabalığa karıştım bir şey anlamadım ama okul takımları sayı aldığında bana sarılarak sevinenler oldu konuşmazsan abd li sanıyorlar türk deyince çok şaşıranlar oldu ben şaşırmadım zaten bizle beraber ilçede en çok 15 türk var meksikalı jesus çok neşeli sempatik aynı zamanda sihirbaz bizi meksika restaurantında ağırladı bir sürpriz yaptı doğum günümü kutladı resimler video görüntüleri kafama samberro denilenşapkayıda taktılar garsonlar ingilizce ve meksika dilinde doğum günü şarkısı söylediler çok güzel di bir başka masada 10 fazla kadın başka bir doğum günü kutlaması yapıyordu karşılıklı tebrikler hayata bakış pozitif çok güzeldi ilçede yunanlı bir aile pizza işi yapıyor dedemden kalan rumca ile konuştuk böylece yarım yamalak rumcamıda test ettim ben çalışma banka hesabı vs gibi işlerle uğraşmadım zaman kısıtlıydı ama çok sevdiğim bir huyum abd ile ilgili gözlemler yaptım güzel var kötüde ama çirkin yok görmedim güzel lerden gideyim evde 2 köpek var biri kangal aslan gibi öbürü tazı kırması avcı bir köpek onlarla çok zaman geçirdim ormanda gezdik bu arada akşamları eve ziyarete gelen tanışmak isteyen türk kardeşler var faruk beyle güzel muhabbetimiz oldu 2 gün sonra istanbula tatile gittiler burada şule hanıma teşekkür iletirim abd li eşi ile geldiğinde benim mali müşavir olduğumu öğrenmişler muhasebe ofisi devralmayı düşünüyorlarmış bana iş teklifinde bulundu ertesi gün ofisin 3 yıllık faaliyet raporunu getirdiler fikir ve düşüncemi sordular anlattım hoşlarına gitti abd li eşi 3 defa türkiyeye döndüğümde vergi mevzuatını araştırmamı rica etti benden kendisine ait 3 şirketin muhasebesi ve ofisteki diğer işlerin muhasebesinin uyum sağlayana kadar denetlememi iştediler tablolar kolaydı yazdık bir yere umut işte bana dönüş yapmak için mail adresimi aldılar bu arada yan ilçe ottumva ya gittim orada iş için düşündüğüm 2 fabrikanın etrafında tur attım des moines nehrinde balık avlayanlara takıldım hatta aldım oltayı ilk abd balığını yakaladım levrek benzeriydi geri salmamı istediler küçüktü türkiyede o büyüklükte balıkları salmazlar var ama balıkçılık ahlakı var bir günümüzü iowa city ayırdık küçük ama güzel bir öğrenci sehri dönüş zamanı geliyordu eylül ayının 14 sabah 6.15 yakınını şikagodan karşılamak üzere havaalanından giden kadıköylü ismail bey yaşı en çok 40 bizi arabası ile şikagoya götürdü abd ile ilgili pararel tesbitler yaparak havaalanında dönüş yoluna tamamladık ben hayatımda bu kadar pozitif ve anlayışlı insan çok görmedim ismail bey molada benzin istasyonunda ben içerdeyken kapıyı açıp yaşı 70 yakın 5 kişiye gülümseyerek yol verdi bende iç kapıyı açıp aynı şekilde yol verdim içerde türkçe konuşurken biri yanımıza geldi bize hangi milleten olduğumuzu sordu adam bize sarıldı teşekkür etti bu kadar basit arkadaşlar kimbilir kaç kişiye anlattı ismail bey bizi havaalanına thy kapısına kadar bıraktı biz içerde bavulları teslim etme zamanını beklerken yanımıza biri geldi üzerinde brezilya nin bilmediğim bir takımının forması vardı ben onu ispanyol sandım telefonda türkçe konuşmaya başlayınca manisalı cevdetle de tanıştık ispanyol otomotiv şirketinde kalıp tasarım işi yapıyormuş ahasret kalmış olabilir 6 ay türkiyeye gitmemiş istanbula kadar susmadı bize dönüşte arkadaşlık etti iyiki tanıdım uçakta yanıma 35 yaşlarında bilişim işinde türkiyeden çalışan izmitli bir arkadaşla muhabbet ettik abd vatandaşı olunca izmite geri dönmüş şirket çağırırsa abd gidiyor böyle bir tatil işte gitmeden önce düşündüğüm gittiğimde gördüklerim farklıydı güzel yanından bakarsanız abd harika bir yer ama aynı zamanda zor bir yer ben şu anda daha sağlıklı bir plan yapacağım sizlerde bence bazı durumları mesela özellikle ev mümkünse iş türkiyeden ayarlayın sağlıcakla kalın hayalleriniz gerçek olsun

• @salih-atilla Paylasim icin tesekkurler!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

109

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |