Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @sfklkn34 güzel ve detaylı yazı için teşekkürler


  • @waterman tabiki Ankara beklemiyorum .Ankaraya güvenmeyin her daim mottomuzdu.benim.dosya taşındı ama ben gc sürecinden biraz beklemeye aldım zira danimarka temelli tasınıyorum


  • @Byz teşekkürler. Vergi vs yok galiba 10k üstüne, sadece kayıt altına alıyorlarsa sorun yok


  • @melikeugur deneyiminizi paylaştığınız için minnettarız iyisiyle kötüsüyle herşeyi paylaşmanız bize hazırlık yapma imkanı sağlıyor. Tabiri caizse sudan çıkmış balığa dönmememiz için tedbir almamıza olanak sağlıyor 🙂 @Erkan-Gürsoy @çakıl ile birlikte muhteşem bir ekip kurmuşsunuz umarım +1 olarak ekibe katılım sağlayabilirim 🙂

    @sfklkn34 detaylı paylaşımınız için çok teşekkür ederiz 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @melikeugur çok keyifle okudum deneyiminizi, çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş teşekkürler 🙏🏻 Umarım herşey dün geçtikçe rayına oturmaya devam eder, kolaylıklar diliyorum 🙏🏻


  • @melikeugur yeterince zorluk yaşamışsınız. Umarım bundan sonraki günler daha kolay ve güzel geçer.


  • @sfklkn34 deneyimlerinizi yazdığınız için teşekkürler. Yolunuz ve şansınız hep açık olsun.


  • Merhaba arkadaslar butik bir kaliteli baklava ve alkollu icecek satisi(kirmizi tuborg efes amsterdam ozellikle raki) en ucuz amerika`da nerede bulabilirim ben bunun satisini yapmak istiyorum kucuk stoklarla sosyal medyadan bana onerebileceginiz yerler var mi? En ucuz fiyati nereden bulabilirim?


  • Onumuzdeki hafta 25 yasima girecegim ve ayni zamanda Amerika Birlesik Devletleri’ndeki 7. ayimi geride birakmis olacagim. Geriye donup baktigimda su gecen 7 ayda ne kadar hizli olgunlastigimi fark etmemek elde degil.

    Greencard cekilisini kazanmadan once Birlesik Krallik, Irlanda, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada gibi ulkelerin gocmenlik/vize programlari ile ilgili onceden bilgi sahibiydim. Yurtdisina yerlesmeyi universitenin 2. senesi, yani 2017 yilinda kafama koymustum, bu hedef dogrultusunda hic kimseye, hicbir olumsuz goruse kulak asmadim, yeri geldi ailemle tartistigim gunler oldu, ama her defasinda burnumun dikine gittim. Bos vakitlerimde ucaga atlayip farkli ulkelere seyahat ettim, hostellerde konaklayip farkli milletlerden insanlarla tanistim. Yaptigim seyler hem ufkumu genisletti hem de ozguven kazanmami sagladi. Su anda dunyanin bir ucunda, tek basina ve kimseye muhtac olmadan yasiyorum.

    IMG_0434.jpeg

    Beklemedigim bir anda 4. denemede cekilisi kazandiktan sonra ise 1 yildan fazla Ankara'daki buyukelcilikten mulakat almayi bekledim, zamanin artik daralmaya basladigini fark edince risk aldim ve Kolombiya, Uruguay, Israil, Singapur, Arjantin, Ingiltere, Letonya, Brezilya vb gibi dunyanin dort bir yaninda bulunan ABD Buyukelciliklerine emailler yollayarak dosyami kabul etmelerini talep ettim, gelen olumsuz geri donuslere ragmen en sonunda Bosna Hersek'te bulunan ABD elciligine dosyami kabul ettirmeyi basardim ve onlar sayesinde su an buradayim, eger harekete gecmeseydim hayatta birkez gelecek bu sans yuksek ihtimalle ellerimden kayip gidecekti. Bu vesile ile ayni zamanda guzel bir Bosna ve Karadag tatili de yapmis oldum.

    IMG-0933-min.jpg

    1.jpeg

    Bu topraklara elimde koca 2 bavul ve 1 sirt cantasi ile tek basima ayak bastim. Ucak pistten teker kaldirdigi vakit gecirdigim koskoca 24 yili, ailemi, arkadaslarimi, butun anilarimi geride birakmis olmamin verdigi huzun, ayni zamanda o hayalini kurdugum hayati yasayabilecek olmamin verdigi sevinc ve heyecan vardi, tarifi garip duygular gercekten. Kendimden hicbir zaman suphelenmedim, ya yapamazsam diye bir soru aklima bir saniye olsun gelmedi, cunku gemileri yakmistim, gidip bir bakayim olmazsa geri donerim diye hic dusunmedim. Kan ter icerisinde o agir bavullari NYC metrosunun merdivenlerinde tasidigim, turnikelerden guc bela gectigim gunler aklima gelince yuzumde hala bir tebessum olusmuyor degil. Buraya geldiginizde kendinizle basbasa kaliyorsunuz ve artik butun yuk omuzlariniza biniyor, burasi Almanya gibi Istanbul'a sadece 3 saatte geri donebileceginiz bir yer degil. Aynada baktiginiz kisi ile bir mucadele icerisine giriyorsunuz, baskasi ile degil. Yaptiginiz seylerden yalnizca kendiniz sorumlusunuz ve arkanizda sizi destekleyecek, yanlis yaptiginizda uyaracak kimseniz yok, tanidiginiz olsa dahi burada yalnizsiniz, hic kimseden bir beklenti altina girmeyin, burada hayat tamamen bireysellik uzerine kurulu. Kim oldugunuzun, hangi universiteyi bitirdiginizin vb hicbir onemi yok, burada her seye gercekten sifirdan basliyorsunuz.

    2.jpeg

    Burasi ozgur bir ulke, fakat bunun hem artilari hem eksileri var. Basari merdivenlerini cok hizli tirmanabilir, ayni zamanda o merdivenlerden cok hizli bir sekilde tepetaklak dusedebilirsiniz. Yillik 6 haneli rakamlar kazanip kendinize guzel, havuzu olan, garajinda son model arabanizin oldugu mustakil bir ev satin alabilir ama bir yandan kendinizi borca batmis, kredi skoru aydan aya dusen, ay sonunu nasil getirmeyi dusunecek bir sekilde de bulabilirsiniz, tamamen size kalmis, burada nasil bir hayat istiyorsaniz ona gore yasarsiniz hic kimse kimseye karismiyor. Duzenini kurup daha once hic olmadigindan daha mutlu ve huzurlu bir sekilde yasayan tanidiklarim da var buradaki manevi yuku kaldiramayip Turkiye'ye donen tanidiklarim da var, gocmenlik herkesin kaldirabilecegi bir sey degil ne yazik ki. Bu bahsettigim guzel hayati elde edebilmek icin uzun vadeli bir planiniz olmasi ve sabirli olmaniz gerekiyor. 2 iste calisip aksam mesaiden sonra odamda isiklar acik bir sekilde uyuyakaldigim, buzdolabim yiyecek icecekle dolu olmasina ragmen yorgunluktan dolayi disardan yemek soyledigim, sabahin 4'unde kalkip ise gittigim cok oldu, fakat her gecen gun tunelin sonundaki isigi daha yakindan gorebildigim icin bu zorluklara karsi ayakta durabildim. Her sikayet ettigim an aklima, depremde ailesini, evini, butun her seyini kaybeden, hayal kurma yetisini yitirmis, gecim derdinden dolayi bunalimda olan ulkemin insanini getirdim ve hep onume bakmaya devam ettim, ediyorum.

    IMG_5489 (1).jpeg

    Her ne kadar Turkiye'de dogmus buyumus olsam da temelli donme konusunda Turkiye defteri benim icin kapandi, artik kendimi bir gocmen olarak degil, Turk asilli bir Amerikan vatandasi olarak goruyorum, bu da buradaki hayatimi olumlu anlamda etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Toplam kredi limitimin sadece %1 ini kullanarak 6 ayin sonunda gayet iyi bir kredi skoru elde ettim, artik butun kapilar bana acildi. Dolar kurunu dusundugum, diger ulkelerden vize alabilmek icin 40 takla attigim gunler geride kaldi. Su an gayet mutlu ve huzurlu bir hayatim var, bu ulkeye bana sundugu icin bu hak ve imkanlardan dolayi minnet ve aidiyet duyuyorum. Her ne kadar kendine has birtakim zorluklari da olsa, iyi ki buraya gelmisim diyorum.

    IMG_3471.jpeg

    Okudugunuz icin tesekkurler, saglicakla kalin.

  • ⭐⭐

    @berke1998 Şansınız hep bol olsun🙏😍


  • @berke1998 Bahtın açık olsun kardeşim.

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 cok guzel bi yazı olmuş devamını kesinlikle bekliyoruz ☺


  • @berke1998 ne kadar derli toplu ve dogru bir yazi olmus, elinize saglik, bahtiniz acik olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 ağzınıza sağlık Berke bey, hayatınız istediğiniz en güzel şekilde ilerlemeye devam eder umarım 🙏


  • @berke1998 tebrikler, mücadele edenler kazanmayı hakeder 😀

  • ⭐⭐

    @berke1998 başarılar tekrardan. Gurbetçi olmaktan ziyade türk asıllı amerikalı olmayı benimsemiş olabilmek sizin için aslında olayın %90 başarıldığını gösteriyor. Sonrası alacağınız kararlar,atacağınız adımlarla gelecektir zaten.
    Kolay gelsin.


  • @berke1998 tebrik ediyorum. resmen kaderini kendin yazıyorsun. yolun ve bahtın açık olsun kardeşim


  • @berke1998 Evin oldugu sokagin forografi guzelmis. Neresi burasi?

  • ⭐⭐

    @berke1998 tebrikler bro. Umarım yeni hayatında mutlu olursun. Darısı başımıza

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 çok güzel bir girizgah olarak kabul ediyoruz bunu ve devamını başından geçenleri vs de böyle akıcı roman tadında bekliyoruz 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum