Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim. Bizde artık böyle düşünmeye başladık üçümüzün vizeleri sorunsuz onaylanmış olsaydı bile acaba benim önceden tek gitmem daha mı doğru olurdu diye düşünüp hayırlısı buymuş diyoruz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐

@Caner-Urker 3nüzün vizesi onaylansa daha iyi yada daha kötü olur demek doğru olmaz sonuçta sizin tek bir seçenek var bu seçeneği çok güzel değerlendirmeniz gerekiyor kötü olacaksa da iyiye çevirmeniz gerekiyor

• @obenli Unganlarda Covid hatirlatma dozu kesin sorulamdi degilmi , bai arkadaslar mutlaka yaptirilacak diye yazmisti tesekkur ederim

• @oprmngr merhaba bana unganların verdiği mail ile verdiği cevap « Mevcut aşılarınız varsa aşı kartlarınız ile geliniz. Türkiye'de aşı bulunmadığını biliyoruz.»

• @oprmngr e-nabız sisteminden var olan QR kodlu aşı kartınızı çıktı alıp götürmeniz yeterli. Benim son 2 dozum 2021 ve 2022 yılındandı sorun olmadı.

• HONG KONG 🇭🇰 Mülakat Tecrübesi

Merhabalar,

Detaylı araştırmalarım ve analizlerim sonucu dosya numarama sıra gelmeyeceğine kanaat getirdikten sonra , yapılabileceklerden üzerime düşeni yapıp , pişmanlık yaşamamak adına dosya taşıma işlemlerine kendimi hazırladım.

Gönderdiğim maillerden bir kaç ülke hariç haliyle hepsi oturum veya vatandaşlık istiyordu.Çok küçük bir azınlıksa şuan bir şey yapamayacağını belki ileride yardımcı olabileceklerini söylüyorlardı.

Zaman daralmaya doğru Haziran ayında bu küçük azınlıktan bir tanesi olan ABD 🇺🇸 Hong Kong konsolosluğu fiziksel olarak burada olanların dosyasını taşıyabileceğini belirten mailleri herkese atmaya başlamıştı.

Dosya taşıma işlemi hem maddi hem manevi olarak yıpratıcı bir süreç.Bu uğurda herkesin kendine özel şartları olduğundan bazı riskleri alabilenler, alamayanlar bulunmakta.
    🇭🇰 Dünyanın bir ucuna gidip gitmemekte karar tam veremezken @ATS126 kullanıcı adlı beyfendiyle yaptığım telefon görüşmesi neticesinde riskleri omuzlayıp gitmeye tam karar verdim.Kendisine buradanda sonsuz teşekkürlerimi iletirim.Bu hayatta birçok iyiliğin ve kötülüğün dönüşünü soyut bir şekilde gözlemleyebildim.Süreçte bir çok insana yardımcı olması , kaderleri değiştirmesi gerçekten bu vazifeyi ne kadar hakkıyla yaptığının bir neticesidir.

Hong Kong 🇭🇰 'a 2.giden kişi olan @Demayfo Deniz Kardeşimin de bizlere orada desteklerde bulunması çok faydalı oldu.

Dubai Aktarmalı olan uçuşta stresliydim.Neticesi belirsiz bir yolda gidiyordum.16 Haziran'da inmemin akabinde Havaalanında internete bağlanıp , pasaport ve İdarenin verdiği pulu cevaben verdikleri maille ekleyerek , giriş yaptığımı kendilerine bildirdim.Hong Kong'a ilk gidenlere mail gitmişti ama 16 'sında gelen bizlere cevap vermemişlerdi.Neyse ki 3 gün sonra bizde cevap aldık ve dosyamızın kabul edildiğine dair mail aldık.Akabinde aynı gün içinde Mülakat tarihi paylaşıldı ve bizlerede ağustos ayına vermişlerdi.

Mülakata katıldım.Bazı talihlilere oranla endişem minimum seviyededir.Üzerime düşeni yaparım gerisi benden çıkar.Endişe etmenin ne bana ne çevreme nede odaklanmam gerek önümdeki tabloya bir faydası yoktur.

Mülakata katıldığım gün biri 2 çocuklu 2 evli çift ve ben bekar olarak katıldım.En sonda girmek istiyordum ama kader beni ilk sırada girmeme vesile oldu.Diğer talihliler evraklarını veriyorlardı.Evrakları verdiğimizde benden sağlık raporu , askerlik , lise diploması , fotoğraf, doğum belgesi istedi.Noter hiç birine yaptırmadım.Pasaport fotokopisini getiremedim.Sorun etmedi.Oturup beklerken konsolosluk görevlisi beni çağırdı.Yemin etmemin akabinde

Daha önce evlendin mi ? - Hayır
    Çocuğun var mı ? - Hayır
    Evlilik planın var mı? - Hayır
    Nereye gitmeyi düşünüyorsun? - Daha karar vermedim çok fazla planım var.

Ne iş yapıyorsun , ordada aynı işi mi yapacaksın vb klasik soruların akabinde " Vizen onaylandı " dedi.

Özet bir şekilde hadise budur arkadaşlar.Danışmak isteyen özelden sorularını sorabilir vaktim ,enerjim olduğu sürece cevaplandırıp yardım etmekten onur duyarım.Bilhassa tecrübelerimiz gelecek senelerin talihlilerine daha çok ışık tutacak gibi gözüküyor zira ABD 🇺🇸 Ankara konsolosluğunun son 2-3 yıldır düzenli bir şekilde çalışma hızı ve talihli sayısına oranlama bakımından incelendiğinde dosya taşımalar giderek artacak gibi.

Herkesin kalbine göre yaşaması dileğimle...

• Merhaba bende vize sürecimden bahsetmek isterim. Forumdaki arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
    5/06/2024 Tarihinde ankara amerika konsolosluğunun önündeydim yürüyen merdivenin altındaki pasaja dosyam hariç diğer her eşyamı bıraktım.
    Ve sabah ve randevu saatimden 10 dakika önce avluya alındım daha sonra da içeri.
    Vize mülakatı sırasında istenilen tüm evraklar + belki lazım olur diye götürdüğüm evraklar ;
    Pasaport ve fotokopisi,
    • Kimlik fotokopisi ve aslı,
    • 4 adet fotoğraf,
    • Arşivli adli sicil kaydı,
    • Formül A,
    • Formül B,
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi
    • Askerlik Belgesi
    • Ds 260 onay sayfası.
    • Üniversite Öğrenci Belgesi
    • 6 aylık banka dökümanı
    Görüşme aşamasında Kırmızı gözlüklü sıcak kanlı bir hanımefendi karşıladı.
    Tercüman isteyip istemediğimi sordu istedim.
    Sorduğu sorular ;
    Burada Ne İş Yaptığımı - Üniversite öğrencisi olduğumu ve yazılımla ilgilendiğimi söyledim
    Orada ne yapacağımı - Yazılım sektöründe çalışmak istediğimi amerikanın bu alanda benimi için büyük bir fırsat olduğunu söyledim.
    Nereye Gideceğimi ve orada birini tanıyor musunuz ? - x yerinde x aile dostumun olduğunu bir süre onun yanında kalacağımı daha sonra kendi yoluma gideceğimi söyledim.
    Hesabınız ne kadar para var? - 13 700 dolar olduğunu altın ve kripto varlıklarımın olduğunu söyledim.
    Teşekkür edip iyi yolculuklar diledi.
    Oldukça stresli fakat harika bir tecrübeydi.

• @thehawk01 tam vukuatlı nüfus kayıt belgesini ilk kez duydum normalde adli sicil belgesi isteniyor diye biliyorum. evrakların içerisinde öyle birşey daha mı var?

• @obenli cok tesekkur ederim . Bizde heyecan ile f4 statüsünden randevu bekliyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Timur

Tekrar tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bu süreçte asıl başarı sizin, sürecinizin başarı ile sonuçlanmasında katkım olduysa ne mutlu bana, sözleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Her zaman dediğim gibi bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Yolunuz açık olsun, bol şans diliyorum ABD'de 🍀

• @dehaningizemi e devletten çıkardım sanırım üstünden çok vakit geçti ama verdiğim evraklar kadar evrak yine dosyamdaydı, anlayacağınız ben baya evrak götürdüm her ihtimal için.

• @Timur Orada da buluşma dileğiyle ^^ Tekrar hayırlı olsun.

• @thehawk01 tebrikler hayırlı olsun

• @Timur tebrikler yolunuz açık olsun

• @thehawk01, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhaba bende vize sürecimden bahsetmek isterim. Forumdaki arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
    5/06/2024 Tarihinde ankara amerika konsolosluğunun önündeydim yürüyen merdivenin altındaki pasaja dosyam hariç diğer her eşyamı bıraktım.
    Ve sabah ve randevu saatimden 10 dakika önce avluya alındım daha sonra da içeri.
    Vize mülakatı sırasında istenilen tüm evraklar + belki lazım olur diye götürdüğüm evraklar ;
    Pasaport ve fotokopisi,
    • Kimlik fotokopisi ve aslı,
    • 4 adet fotoğraf,
    • Arşivli adli sicil kaydı,
    • Formül A,
    • Formül B,
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi
    • Askerlik Belgesi
    • Ds 260 onay sayfası.
    • Üniversite Öğrenci Belgesi
    • 6 aylık banka dökümanı
    Görüşme aşamasında Kırmızı gözlüklü sıcak kanlı bir hanımefendi karşıladı.
    Tercüman isteyip istemediğimi sordu istedim.
    Sorduğu sorular ;
    Burada Ne İş Yaptığımı - Üniversite öğrencisi olduğumu ve yazılımla ilgilendiğimi söyledim
    Orada ne yapacağımı - Yazılım sektöründe çalışmak istediğimi amerikanın bu alanda benimi için büyük bir fırsat olduğunu söyledim.
    Nereye Gideceğimi ve orada birini tanıyor musunuz ? - x yerinde x aile dostumun olduğunu bir süre onun yanında kalacağımı daha sonra kendi yoluma gideceğimi söyledim.
    Hesabınız ne kadar para var? - 13 700 dolar olduğunu altın ve kripto varlıklarımın olduğunu söyledim.
    Teşekkür edip iyi yolculuklar diledi.
    Oldukça stresli fakat harika bir tecrübeydi.

Tebrikler, hangileri lazım olmadı onları da yazabilir misiniz?

• Merhaba sevgili arkadaşlar, yoğunluktan dolayı mülakat sürecimi biraz gecikmeli olarak paylaşıyorum 🙏🏻

14 Ağustos günü ikinci kez mülakata girerek vizemizi aldık, bizim gibi bu sürece girmek durumunda kalabilecekler için deneyimimi aktarmak istiyorum. Dosya numaramın küçük olması sebebiyle ilk mülakat alanlardan biri oldum, 7 buçuk yıllık bir ilişkim vardı fakat sürecin hızlı ilerlemesi ve mülakat öncesi nikah yapamamamız nedeniyle 13 Aralık 2023 tarihinde mülakata girerek vizemi bekar olarak aldım. (Mülakatta ilişkime dair bir bilgi vermedim) 2 ay sonra 16 Şubat 2024 tarihinde erkek arkadaşımla nikah yaptık ve Uğur abinin yönlendirmeleriyle Ankara’ya evlendiğimi, eşimi dosyama eklemek istediğimi, yeniden mülakat istediğimizi belirten, gerekli belgelerin PDF’lerini de eklediğimiz bir mail gönderdik. 2 gün sonra maile cevap geldi, eşimin pasaport fotokopisi, evlilik cüzdanımızın fotokopisi, pasaportum ve sarı zarfı PTT aracılığıyla göndermem gerektiği ve belgeler ulaştıktan sonra bizden formu doldurmamızı isteyeceklerini aynı zamanda AIS üzerinden randevu almamız gerektiğini fakat randevuların sınırlı olduğunu ve ek kontenjan garantisi vermeyeceklerini söylediler. İstenilen belgeleri gönderdik, vizemin üstüne “Canceled without prejudice” damgası basılmış bir şekilde pasaportumu geri gönderdiler. Eşimin dosyama eklendiğini, benim DS-260 formumu güncellemem ve eşim için form doldurmamı, sonrasında randevu almam için yeni bir hesap oluşturarak AIS kaydı yapmam gerektiğini, bu işlemlerin ardından mülakat planlanarak randevu maili alacağımı ilettiler. Gelen maile istinaden, soyadımın değişmesi sebebiyle yeni pasaport alarak DS-260 formumu yeni pasaport bilgilerimi girerek güncelledim, eşim için de form doldurduk ve yeni mail adresi açarak AIS kaydı yaptık. Gerekli prosedürleri tamamladık ve bildirdik. AIS i kontrol etmemiz gerektiğini bildiren otomatik mail tarzı bir cevap gönderdiler. Yaklaşık 20 gün geçti ve herhangi bir gelişme olmadı o sebeple 22 Martta durumumuzu ve geçtiğimiz aşamaları özetleyen ve yeniden bir mülakat verilmesini isteyen bir mail daha gönderdik ancak otomatik yanıt dışında bir cevap alamadık. Uzun bir beklemenin ardından 2 ay sonra 20 Mayıs tarihinde yine durumumuzu özetleyen ve 6 aylık rapor süremin 11 Haziran tarihinde biteceğini bildiren bir mail daha gönderdik fakat yine otomatik mail dışında bir cevap alamayarak bu endişeli bekleyişe devam ettik. Bekleme sürecimiz uzayınca Uğur abiye danışarak Unganlardan ben ve eşim için sağlık randevusu aldık ve 4 Haziran tarihinde eşim ile sağlık raporlarımızı aldık. Raporu almamızın ardından 6 Haziran’da durumu kısaca özetleyen ve benim raporumu yenilediğimi, eşime ise yeni rapor aldığımızı bildiren bir mail daha gönderdik. Tabiki yine cevap gelmedi. Birkaç gün arayla yine aynı tarzda mailler gönderdik ancak cevap alamadık. Cevap alamamız bizi daha da endişelendiriyordu ve yıpratıyordu. Bu süreçte DV2023 sürecinde bizimle aynı durumu yaşayan ve süreci vizelerini alarak sonlandıran 2 arkadaşımızla konuştuk, iletişim kurmaya çalıştık ancak çoğu zaman saat farkından da ötürü iletişim kuramadık. Süreci Uğur abinin ve Özden abinin destekleriyle sürdürmeye çalıştık. Gönderdiğimiz maillere artık otomatik mail bile gelmemesi sebebiyle Temmuz ayı boyunca, AIS için yeni oluşturduğum mail adresimden ve eski mail adresimden birkaç gün aralıklarla 10’dan fazla mail gönderdik, artık umudumuzu kesmeye başlamıştık çünkü mülakat verilmeyen, mülakat verilen fakat bizim mülakat alamadığımız aylar oldu ve süreç neredeyse bitmek üzere diye düşünerek iyice umutsuzluğa kapılmıştık. Ta ki 26 Temmuz’a kadar 🙂 Sonunda beklediğimiz mülakat mailini aldık. Eşimin ve benim yeni mail adresime mülakat bilgilerini içeren bir mail gönderildi ve gelen ilk mailde mülakat saati 09.30 yazıyordu. 2 gün sonra istenen belgeleri içeren ve 14 Ağustos saat 08.00’da mülakat planlandığına dair bilgilendirme yapan bir mail gönderildi. İlk mailde saatin farklı olmasını anlayamadık bu sebeple riske atmamak için mülakat saatimiz 8 miş gibi konsolosluğa erken gitmeyi planladık. Belgeleri hazırlamak bekleme sürecinden çok daha kolaydı, ilişkimizi kanıtlayacak belgeler dışında normal mülakatlarda istenen belgelerden farklı bir belge istenmedi. 8 yıllık ilişkimizi kanıtlayan 2012-2024 tarihleri arasında çekilmiş tüm fotoğraflarımızı, birbirimize aldığımız hediyelerin faturalarını, uçak otobüs konser vs biletlerini, sosyal medya üzerinden yaptığımız geçmiş paylaşımları ve Whatsapp konuşmalarımızın bulunduğu 850 belgeyi içeren, 250 sayfalık bir döküman hazırladık hatta ciltlettirerek bir kitap haline getirdik 😂 Bütün evrakları toparlayarak 14 Ağustos’ta 2. Kez, bu kez evli olarak eşimle beraber mülakata katıldım 🙂 Mülakatta sorulacak sorulardan çekiniyorduk ve endişe ediyorduk ancak mülakatta hiç de bizi zorlayacak şeyler sorulmadı. 7 de konsolosluk binasının önündeydik, girişte camın arkasında pasaportumuzu alan görevliye mülakat saatimizin 8 olduğunu söyledik ve sorunsuz bir şekilde pasaport kontrolünden ve güvenlikten geçtik. Konsolosluk binasına girdikten sonra önce kişi başı 330 dolar olmak üzere vize ücretimizi ödedik ardından evrak teslim etme kısmına gelerek istenilen evrakları verdik ancak çook uğraşarak hazırladığımız Visa Relationship Evidence belgesini istemediler. İstemediklerini farkederek çalışan hanımefendiye belgeyi gösterdim ve bu belgeyi de incelenmek üzere verebiliriz dedim fakat hanımefendi ona gerek yok istenildiği takdirde görüşme esnasında verebilirsiniz dedi. Ardından görüşmelerin olduğu kısıma geçerek uzunca bir süre sıramızın gelmesini bekledik. Çoğu kişinin mülakatını izleme fırsatımız oldu, bizim sıramız geldiğinde yalnızca 2 görüşme kalmıştı mülakat saatimiz 9.30 olabilir diye düşündük. Görüşme yemin edildikten sonra şu şekilde geçti:

• Daha önce mülakata katılmışsınız doğru mu?
    • Evet, 13 Aralık tarihinde bekar olarak katılmıştım
    • Amerika’da nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
    • Austin Texas’a gitmeyi planlıyoruz (Gerçekten gitmeyi düşündüğümüz yeri söylemedik)
    • Orada tanıdıklarınız var mı?
    • Evet, ikimizin de aile dostları var
    • Güzel (Gülümseyerek)
    • Lisans mezunusunuz değil mi? (Bana bakarak ve diplomamı inceleyerek)
    • Evet lisans ve yüksek lisans mezunuyum, yüksek lisans diplomamı da belgeler arasında görebilirsiniz
    • Çok güzel, hangi bölümdü
      Bölümümü söylememin ardından başını sallayarak tekrar çok güzel dedi
    • Siz ne iş yapıyorsunuz? (Eşime bakarak)
    • Aile şirketimiz var, oranın muhasebesine bakıyorum
    • İthalat ihracat ile uğraştığınızı bildirmişsiniz, sektör nedir? (DS-260 formunda o şekilde belirtmiştik)
      Cevap verdikten sonra işi anlamaya çalışır şekilde birkaç soru daha sordu, eşim soruları yanıtladı.
    • Kaç yıldır tanışıyorsunuz?
    • 2012 yılından beri (birbirimize baktık ve gülümsedik)
    • Çok uzun bir süre! (şaşırarak ve gülerek)
    • Evet, liseden beri birbirimizi tanıyoruz
    • Tebrikler, vizenizi onaylıyorum

Bu kadar kolay geçmesini, ilişkimize dair bu kadar az soru sorulmasını beklemiyorduk çok sevindik ve çok teşekkür ettik. (Saat 10 da çıktık)

15 Ağustos günü PTT’den pasaportlarımızın kargoya verildiğine dair mesaj aldık, 19 Ağustos pazartesi günü pasaportlarımız ve sarı zarflar elimize ulaştı 🙏🏻🌸

Bu sürecin zor ve sancılı olduğu duymuştuk ancak geçen seneki örneklere baktığımızda 2-3 ay sonra sonuç almışlardı bizim sürecimizin 6 ay sürmesi bizi inanılmaz zorladı. Psikolojik olarak çok yıprandık, üzüldük, zaman harcadık ve belirsizlik içinde kaldık. Bu süreçte Uğur abi ve Özden abi desteklerini hiç esirgemediler, bize çok yardımcı oldular. Başta sizlere @gucarslan @cebrailoz , foruma katkı sağlayan deneyimlerini bizimle paylaşan arkadaşlarıma ve canım arkadaşım @Esrâ-Nur ‘a gönülden teşekkür ederiz. Bu sürece giren herkes bize ulaşabilir, destek olmaya hazırız 🙏🏻

Herkese yeni hayatında başarılar dilerim, iyi ki varsınız Yeşilkart Forum ailesi ❤

• @yakt05 canım dostum benim❤️ hayırlı olsun🥰kim derdi ki üniversitede tanışıp yakın arkadaş olup sonra Amerika’da yolumuzun kesişeceğini🥹🤍 sizin adınıza o kadar mutluyum ki çok emek verdiniz çok uğraştınız ve zorlu sürecin sonu aydınlık oldu.. Bundan sonraki hayatınız hep güzelliklerle dolu olsun!❤

• @yakt05
    Hayırlı olsun yeni yaşamınızda mutluluklar.. Değişik bir tecrübe ve forumun mükemmel etkisi..

• @yakt05 hayırlı olsun inşallah bizde bu duyguyu yaşarız. Yeni yaşantınızda sağlık mutluluk ve hayallerinizin gerçekleşmesini diliyorum.

• Merhaba herkese.

Bangkok mülakat deneyimim hakkında bizden sonraki yıllara kılavuz olması açısından detaylı bir yazı yazmak istedim.

Benden önce de sevgili Buket sağ olsun mülakat deneyimini paylaşmıştı, ben de biraz üstüne koymak istiyorum. Burayı okuyup yararlanacak (aramanın gücüne inanın) bir arkadaşımızın bile işinin rast gitmesi fazlasıyla mutlu eder ki -hepimiz aynı gemideyiz- bana herhangi bir yarar sağlamasa da kendisine belki bir şeyler katabilir.

Giriş cümlesini de ayrıca birkaç teşekkür ileterek noktalıyorum. Öncelikle Erkan dostum @ptcuye35 olmasaydı asla mülakat alamazdım, kendisine iletişimde kaldığı için çok müteşekkirim. Ayrıca sevgili Buket de @MomisCan bizden önce giderek deneyimlerini paylaştı, sayesinde fazlasıyla kâr ettim ona da çok teşekkürler 🙂

Mülakattan önce klasik olarak aşağıdaki belgeleri hazırladım:

• Adli sicil kaydı (adliyeden İngilizce almanız yeterlidir)
    • Diploma aslı (ek olarak aslı gibidir mühürlü fotokopisini götürdüm)
    • Mezuniyet belgesi (İngilizce tercüme edildi)
    • Askerlik durum belgesi (İngilizce tercüme edildi)
    • Doğum belgesi yani Formül A (evliyseniz Formül B ) (İngilizce tercüme edildi)
    • Nüfus kayıt örneği (İngilizce tercüme edildi)
    • Finansal belgeler (bankanızdan İngilizce isteyin, Türkçe alırsanız da sadece miktar gösterir sayfa İngilizce tercüme edilmeli)
    • Pasaport, fotoğraflar (2 adet pasaport fotokopisi, en az 6 adet 5x5 cm fotoğraf)
    • Sağlık raporunuz (hastaneden alacaksınız)
    • Confirmation page çıktısı (DS260 formu doldurduktan sonra görünecektir, tek sayfa yeterlidir)
    • GSS kaydı (https://portal.ustraveldocs.com/?language=English&country=Thailand)

Bunlara ek olarak; bizden finansal belgelerimiz mülakat sırasında alınmadı lakin siz kesinlikle yanınızda götürün, ilgili yılda istenip istenmeyeceğini bilemezsiniz.

Ayrıca lütfen konsolosluk sayfasına sadık kalınız. Ben yukarıda istenen belgelerle gittim lakin sadece buraya bakarak hazırlamayınız, her zaman resmi sayfa üstündür!

Sağlık mülakatından başlayalım:

Öncelikle size bir mülakat tarihi geldiği anda konsolosluğun belirlemiş olduğu hastanelerden birinden ivedilikle sağlık randevusu alın. Ben ve diğer arkadaşlar Bumrungrad hastanesini (https://www.bumrungrad.com/en/book-appointment) tercih ettik. Kesinlikle çok güler yüzlü ve ilgililer. Yapmanız gereken bu hastanenin sitesine giriş yapıp bir randevu oluşturmak ve onay maili beklemek. Unutmayın ki istediğiniz tarihe randevu almama durumunuz var. Mülakat tarihinize göre randevu isteyiniz. Online kayıttan sonra da WhatsApp hattı üzerinden yazarak durumunuzu iletip randevunuzu teyit edebilirsiniz. Gelelim sağlık randevusu için istedikleri belgelere:

• Pasaport fotokopisi, 2 adet fotoğraf
    • Vize mülakat tarihinizi gösterir belge ya da confirmation page çıktısı
    • Aşı kartınız
    • Antikor testleriniz
    • Varsa ek belgeleriniz

Tayland'a gitmeden önce mutlaka istenen aşıları olup gitmeniz avantajınıza olur. Bazı aşılar çocukluk aşısı olduğu için kayıt alamıyoruz, hastanelerin enfeksiyon birimlerine gidip o aşılar hakkında antikor testi isteyip belgeleyin ve kan testi sonuç sayfasını e-devlet üstünden alıp İngilizce'ye tercüme edin. Ben orada sadece 1 adet aşı oldum ve ona göre bir ödeme yaptım. Bana toplamda 200 dolara yakın bir ödeme çıktı lakin bazı arkadaşlarımız tüm aşıları olmak zorunda kaldı ve toplamda 500-600 dolar bir ödeme çıktı. Sağlık masrafını düşürmek istiyorsanız ülkenizde aşı ve kan testine önem verin!

Sağlık raporunuz size 1-2 iş günü içinde hastanede teslim edilecektir.

Konsolosluk mülakatı ile devam edelim:

Size söylenen saatten 15 dakika önce gidip güvenlikten geçip sıranızı beklemelisiniz. Belgelerinizi ayrı ayrı dosyalamanız yararınıza olacaktır. Sıranız geldiğinde önce ödeme yapmanız istenecek.

Ödeme yaptıktan sonra belgelerinizi tek tek isteyecek ve işleyecektir. Mutlaka konsolosluk sayfasında yazan belgeleri görevli istemese de siz almasını isteyin. En azından teklif edin. Finansal belgeleri iletmek istedik lakin gerek yok dediler, sizde durum değişebilir. Elinizdeki tüm belgeleri vermeye çalışın.

Belgeleri teslim aldıktan sonra asıl mülakat için beklemeye geçiyoruz. Sizden önceki kişilere ve yoğunluğa bağlı olarak süresi değişecektir.

Asıl mülakata geçelim:

(Bu arada eğer İngilizce konuşmanıza güvenmiyorsanız ya da heyecanlanırım diyorsanız İngilizce bilen bir tercüman ile mülakata girebilirsiniz. Ben heyecanlanırım diye tercüman ile girdim lakin hep kendim konuştum 🙂 Mülakatı yapan hanım da senin İngilizcen yeterli niye tercüman ile geldin demişti, kısa bir gülüşme olmuştu.)

• Diplomama baktı, ne zaman mezun oldun?
    • 2015
    • Nerede yaşamayı düşünüyorsun?
    • Oklahoma (DS260'a öyle yazmıştım)
    • Neden orası, tanıdığın var mı?
    • Evet arkadaşım yaşıyor
    • Kendi işini mi yapıyorsun?
    • Evet kendime ait bir işim var
    • Ne üreteceksin
    • Ürettiğim ürünler hakkında bilgi verdim
    • Vizeniz onaylandı, pasaportunu 2 hafta içinde alabilirsin
    • Onaylandı mı
    • Evet, onaylandı tebrikler

Gayet kısa süren bir mülakatım oldu ve kısa soru cevaplarla ilerledik. Herhangi bir zorlama olmadı. Tercümana gerek olmadı ama sağ olsun varlığı rahatlattı. Diplomamı geri verdi ve mülakattan ayrıldım. Sonrasında ise 3. günde vizem onaylandı ve postaya verildi, aynı gün postaneden aldım ve ertesi gün ülkeme geri döndüm.

Bangkok çok tatlı bir şehir. Gittiğim gördüğüm için çok mutluyum. İnsanları güler yüzlü ve yardımsever. Umarım bir gün tekrar gitmek nasip olur. Sizlerin de yolu oraya düşerse hiç telaş etmeyin. Her şey çok basit. Uçak biletleri (aktarmalı) tek yön için 300-500 dolar arasında değişiyor. Sizin döneminizde farklı olabilir bilemiyorum. Havalimanında kendinize bir e-sim alın o da 10-20 dolar gibi bir rakam (kullanım sürenize bağlı). Haricinde yeme içme konusu yine size bağlı. Ben çok çok az yerel yemekler yiyebildim ama umarım siz seversiniz. Hayat genellikle avm'lerde geçiyor. Çünkü çok nemli ve sıcak bir dönemde gittim.

Son olarak genel masrafa bakacak olursak:

• Sağlık mülakatı aşılarınıza bağlı olarak 200-600 dolar civarı olacaktır
    • Uçak biletleri size bağlı, ben 800 dolar harcadım
    • Konaklama size bağlı olacak, ben 2 hafta için 400 dolar harcadım
    • Yeme içme size bağlı olacak, ben 2 hafta için 200 dolar harcadım
    • Vize ücreti standart olarak 330 dolar
    • Ulaşım masrafları için bir standart yok ama 50 dolar harcamış olabilirim

Sadece mülakat sürecinde en az 2000 dolar masrafınız olur diye tahmin ediyorum. Eğer ki vize randevusu alabilmek için oraya gitmeniz ve kanıt gösterip gelmeniz gerekirse ek olarak muhtemelen 1000 dolar daha harcama yaparsınız. Toplamda tek kişi için 3000-3500 dolar masraf sizleri bekliyor.

Son söz:

Forum olmasaydı asla bilgi sahibi olamazdım ve yol arkadaşlarımla tanışamazdım. Her şey için teşekkür ederim. Umarım bundan sonra da güzel zamanlar ve arkadaşlıklar yaşanır!

Sevgiler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |