DV2024 Mülakat Deneyimleri
-
Herkese selamlar, bu kadar aksiliklerin olduğu süreçte buraya bir mülakat deneyimi yazısı yazabileceğimi hiç düşünmemiştim ama biraz burukta olsa sonunda nasip oldu.
Öncelikle bu süreçte forumun katkısını çok fazla hissettim. Başta forum yöneticileri olmak üzere tüm deneyim paylaşıp onlardan sonrakilere yol gösteren ve süreçte elinden geldiğince birbirine yardım etmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.
Benim sürecim tüm dv2024 talihlileri gibi 2022 yılının Ekim ayında başladı. İki yıl öncesine kadar green kartın ne olduğunu bile bilmezdim. Bir gün mağazamıza gelen havalimanı memuru bir müşterimin bana green karttan bahsedip kendisinin başvurduğunu ve istersem benimde başvurabileceğimi söylemesi üzerine merakım ve sürecim başladı. 2021 Ekim ayı ilk başvuruşum, daha o zamandan belliydi bir şeylerin ters gideceği, o yıl pasaport ile başvurmak zorunluydu ben bahsettiğim gibi green kartı çok geç öğrenmiştim ve pasaportum o güne kadar hiç yoktu hemen ilçe kaymakamlığına gidip ben, eşim ve oğlum için pasaport başvurusu yaptım fakat o dönemde pasaportlar çok geç geliyordu benimde acelem var başvuru süreci bitecek her gün arıyorum yok, kaymakamlığa gidip soruyorum yok en son gidip pasaportları Ankara’dan kendim almayı bile düşündüm ama Allahtan böyle bir şeye gerek kalmayıp pasaportlar elime geçti süreç bitmeden başvurdum başladım beklemeye. Hiç çıkmama ihtimalini düşünmüyorum kesin çıkacakmış gibi hayaller kuruyorum (bence siz yapmayın sonra çok kötü yıkılıyor insan) evlere bakıyorum, okul puanlarına bakıyorum, eyalet suç oranlarına, nüfus dağılımına, ortalama yıllık kazançlara, vergilere, hatta deprem, sel ve yangın risklerini bile araştırıyorum tabi bu konuları hep forumdan bulduğum site linkleri ile yapıyorum. Bu böyle sonuç açıklanana kadar devam ediyor. Mayıs 2022 sonuçlar açıklanacak siteye giriyorum bir türlü açılmıyor en sonunda uzun uğraşlar sonucu girebilmeyi başarıyorum fakat girmemiş olmayı diliyorum sonuç hüsran hayaller çöp. Olsun diyorum sonuçta Ekim’de bir daha başvuru şansım var tekrar denerim kafaya koydum artık çıkana kadar deneyeceğim. Bu sefer hem eşim hem kendi adıma başvuruyorum ve bekliyorum kendi kendime de bu sefer sonucu görmeden hayallere dalmak yok diyorum. Yine mayıs ayı gelip çatıyor sonuç ekranına bakıyorum önce eşiminkine bakıyorum sonuç yine geçen yıl ile aynı seçilmediniz. Birde kendime bakayım diyorum yine zor bela girip açıyorum siteyi fakat gördüğüm şey bir önceki yıl ile aynı değil anlam veremiyorum İngilizcemde yes no seviyesinde, hemen sağ tık Türkçeye çevir diyorum bir bakıyorum seçildiniz yazıyor. Gece geç saatler eşim o an mutfakta başka bir şeyle uğraşıyor ama benim heyecandan bağırışımı duyup oda yanıma geliyor bir fasılda onunla bağrışıyoruz sevinçten 😊 ben bu arada direk gidip bu kâğıdı gösterip vizeyi alacağız zannediyorum. Önceden de forumu biraz okuyordum ama hiç çıktıktan sonra neler oluyor kısımlarına bakmayıp Amerika’da ev, araba yaşam gibi şeylerle vaktimi geçiriyordum.
Süreç böylece başlıyor önce dosya numaram 8700 seviyelerinde olduğu için geçen yıllarında verilerine bakarak kesin vizemi Ankara’dan alırım diye düşünüyordum. Sayın @gucarslan beyin defalarca ‘’Ankara’ya güven olmaz’’ dosya taşıyabilme ihtimali olan herkes bence taşısın demesine rağmen hiç üstüme almıyordum nasıl olsa dosya numaram düşük kesin alırım diye. Aylar geçiyordu Ankara’da kayda değer bir mülakat planlama yok sürecin neredeyse yarısına gelmiştik daha bizim numaralara yaklaşmamıştı bile yavaştan korku ve heyecan sarmaya başlıyordu bizi böyle bir şansı kaybetmek istemiyorduk. Başladık düşünmeye bu işe ayırabilecek bütçemiz ne kadar, hangi ülke onay verirse gidebiliriz. O dönemde de Viyana Konsolosluğu’nun bazı arkadaşların dosyalarını kabul ettiğini görüyorum forumda, bende en azından bir şansımı deneyeyim olmazsa vizesiz gidilen ülkelere mail atarım diye düşünüyorum fakat Viyana ilk mailime 15 dakika sonra cevap veriyor dosyanızı taşıyoruz diye sonra da bir hafta içinde de mülakat gününü içeren bir mail daha fakat bizim önümüzde Schengen gibi bir engel var daha önce hiç yurtdışı deneyimimiz yok, aileyiz ve o sıralarda Avusturya’da hiç randevu olmadığı için hiç olmayacak bir ülke olan Malta’ya başvuruyoruz. Tabi geçerli bahanem de yok Malta konsolosluğu arıyor daha önce hiç yurtdışına çıkmamışsınız neden ilk tercihiniz Malta, Çocuğunuzun okulu açıkken neden tatil planladınız, Malta küçük bir ülke 10 gün ne yapacaksınız gibi telefonda garip sorular sorup kapatıyor telefonu ben tabi yasal prosedür herkese soruyorlardır diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Aradan 20 gün geçiyor sonuç yok benimde 2 gün sonra Viyana’da sağlık muayenesi randevum var Malta’dan Viyana’ya uçak bileti bakmaya başlıyorum ve Rynair firmasından 3 kişi Malta-Viyana bileti alıyorum nasıl olsa onaylanır diye. Çünkü ikimizde kurumsal firmalarda çalışıyoruz maddi durumumuz çok çok iyi değil ama kötüde değil vize alabilecek kadar makul seviyede. Fakat sonuç geliyor RED. Rynair iptal edilmeyen bir biletmiş acele ile almıştım ilk yanan param vize ücretleri ve bu uçak biletleri oldu. Sonra Viyana’ya bir mail daha atıyorum ben gelemiyorum vizem red oldu yazıyorum sağ olsunlar onlarda vize alabilirseniz size tekrar randevu planlayacağız diyorlar ve hemen arkasından bu seferde Fransa’ya başvuruyorum. O kadar bekle umutlan sonuç yine RED tüm umutlar yıkılıyor artık ve vazgeçiyoruz. Ama forumu okumaya da devam ediyoruz bir gelişme olursa görelim hemen aksiyon alalım diye, sonra arkadaşların Filipinler Manila Konsolosluğu daha önce mülakat almış fakat mülakata katılamamış kişilerin dosyalarını taşıyor diye biye bir şey okuyorum (Tabi bu sırada tüm vizesiz gidilen ülkelere de; bize daha önce mülakat verildi biz katılamadık dosyamızı taşır mısınız diye mail atıyorum fakat hepsi olumsuz dönüyor). Çok geçmeden Filipinler dönüyor bize burada olabileceğinizin kanıtını gösteren belgeleri gönderin karar verip randevu vereceğiz diye aynı gün pasaportları, daha önce aldığım mülakat mailini ve Türkiye’den Filipinler’e gidişin 30 güne kadar vizeden muaf olduğunu gösteren bir yazı içeren mail atıp cevap bekliyorum. Birkaç gün içinde cevap geliyor bize gelebileceğiniz tarihi bildirin size mülakat planlayacağız diye tabi bizde tekrardan büyük sevinç ve heyecan başlıyor. Hemen bir tarih belirtip tekrar mail atıyorum ve sonunda 20 Ağustos tarihine randevu veriyorlar. Bu sürede daha önce Filipinler’de mülakata girmiş arkadaşlarla iletişime geçiyorum sorular soruyorum bir arkadaşa da benden 1 hafta önceye mülakat tarihi veriyorlar onunla konuşuyorum. O arkadaşta sağlık muayenesinde akciğerinde bir leke olduğu için balgam testine kalıyor ve süreci maalesef olumsuz bitiyor. Bunu duyunca benimde üzerimdeki korku ve heyecan artıyor ya bizimde aynısı olursa, oraya kadar gidip çok fazla emek ve bütçe harcayıp elimiz boş dönersek hiç böyle bir riske girmek istemiyorum çünkü oraya gidiş maliyeti bizim için çok yüksek bir rakam sadece uçak biletlerimiz 193.000 TL. Gidişimize 2 gün kala içime bir kurt düşüyor, ne olur ne olmaz diye bir hastaneye gidip eşime ve kendime röntgen filmi çektiriyorum doktora da durumu anlatıp her hangi bir olumsuz bir durum varsa en ufak bir leke bile varsa söyle hiç gitmeyelim en azından uçak biletlerini iptal edip bu defteri kapatırız diyorum. Oda en ufak bir problemin bile olmadığını söylüyor ve içimiz rahatlıyor. Bu arada İngilizcemiz yeterli olmadığı için Filipinler’de bize yardımcı olacak bir tercüman buluyorum. 2 gün sonra biniyoruz uçağa ve deneyimlerimiz başlıyor.14 Ağustos Çarşamba St Lukes Sağlık Muayenesi Deneyimi
Girişte önce güvenlik karşılıyor bizi hastaneden aldığımız randevu çıktısını soruyor veriyoruz. Elimize bir damga vuruyor ve içeri giriyoruz. Sonra istenen evrakları veriyoruz.
4 Adet Fotoğraf 5x5 cm
Pasaportlar ve Fotokopileri
Mülakat bilgilerini içeren mail
Covid 19 Aşı kartları
DS260 Formu onay sayfası
Sonra sırasıyla ödeme yapma, boy kilo tansiyon ölçümü, kan alım, röntgen ve en son fiziksel muayene oluyoruz. Fiziksel muayene esnasında eşime bir kadın doktor ben ve oğluma bir erkek doktor giriyor. Benim muayenem, muayeneden çok sohbet gibi ilerliyor doktor İstanbul’u soruyor Yusuf Dikeç’ten Arda Güler’den, Cedi Osman’dan falan bahsediyor. Sohbet aralarında da daha önce ameliyat oldun mu, uyuşturucu kullandın mı şüpheli ilişkin oldu mu, falan gibi 10 tane kadar soru soruyor ve birkaç fiziksel hareket yaptırıyor elini kaldır, indir, çevir gibi daha sonra sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyup göz ucuyla kontrol edip muayeneyi bitiriyor. Çok şükür ben ve oğlumda olumsuz hiçbir şey olmuyor. Fakat eşimde ters giden bir şeyler olduğu belli oluyor ona giren doktor hışımla içerden çıkıyor ve elinde kağıtlarla bankoya gidip memurla konuşuyor ve sonra odasına dönüyor. Daha sonra eşime sesleniyorlar bir alt kata inin size süreç ile ilgili bilgi verecekler diyorlar. Hep birlikte aşağı iniyoruz ve korktuğumuz oluyor ciğerde bir leke var balgam testine kaldınız sonuç 8 hafta sonra çıkacak diyorlar biz yapmayın etmeyin bakın biz Türkiye’de yeni akciğer filmi çektirdik herhangi bir problem yoktu tekrar kontrol edin testi tekrar edin falan diyoruz ama sonuç nafile hiçbir şey umurlarında değil eşimin muayenesi böylelikle bitmiş oluyor bizimde baya moralimiz bozuluyor. Ben ve oğlumda bir sorun olmadığı için aşılar yapılıyor ve sağlık muayenelerimiz bitiyor ama eşimden dolayı sevinemiyoruz bile. Otele dönüyoruz tabi insan haliyle duygusallaşıyor eşimde bende şu an vize alamazsa sürecin çok uzayacağını F2A vizesi deneyimlerini okuyup bildiğimiz için baya kötü oluyoruz. Mülakata kadar 6 gün bu psikolojide geçiyor.20 Ağustos Salı Manila Konsolosluğu Mülakat Deneyimi
Girişte önce güvenlik bizi karşılıyor ve bizden;
Mülakat bilgilerini içeren mail çıktısı
DS260 onay sayfası (Biz üç kişiydik, üç onay sayfasını birbirine zımbalayıp geri verdi)
Pasaportlarımızı istiyor (pasaportlara bir barkod yapıştırıp geri verdi)Sonra içeriye geçiyoruz ve çağırılınca evrakları toplayan bankoya geçiyoruz. 40’lı yaşlarında bir hanımefendi evrakları inceliyor.
Burada benden aldığı evraklar;
4 Adet 5x5 cm Fotoğraf
DS260 onay sayfası
Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (E devletten aldığım gibi götürdüm)
Çok Dilli Evlilik Kayıt Örneği (E devletten aldığım gibi götürdüm)
Adli Sicil Kaydı (E devletten aldığım gibi götürdüm)
Evlilik Cüzdanın Aslı
Nüfus Kayıt Örneği (Yeminli tercüme, noter tasdiği ve apostil yaptırdım)
Lise Diploması Aslı ve fotokopisi (Yeminli tercüme, noter tasdiği ve apostil yaptırdım)
Hastaneden Aldığımız Zarf ve Aşı Bilgileri (Eşim sağlık muayenesi olumsuz geçip o zarfı alamadığı için buradan sonra devam edemiyor ona arkaya geçip oturmasını söylediler)
Oğlum için sadece;DS 260 Onay Sayfası
Doğum Kayıt Örneği
4 Adet 5x5 cm Fotoğraf istediler başka hiçbir şey istemediler.Sonra ben parmak izlerimi verdim oğlumdan almadılar. Başladık sıra beklemeye adımız seslenildiğinde bankoya gittik 40’lı yaşlarda Asyalı bir memur mülakatımızı yaptı.
Evrakları detaylıca inceleyip bana;
Daha önce hiç suça karıştın mı?
Daha önce hiç yurt dışına çıktın mı?
Daha önce orduda görev yaptın mı?
Şu an ne iş yapıyorsun?
Tamam vizelerinizi onaylıyorum deyip mülakatı bitirdi.Toplam 3 dakika bile sürmedi. Ona eşim ile ilgili durumu anlatıp yardımcı olup olamayacağını ya da çözüm olarak ne yapmam gerektiğini sordum bana yapabileceği bir şey olmadığını F2A vizesine başvurup beklemem gerektiğini söyledi.
Böylelikle sürecim burukta olsa bitmiş oldu en azından ben ve oğlumun vizeleri onaylandı ve eşimi yanımıza alabilmek için çözüm yolu süre çok uzunda olsa var. Süreç bizim için psikolojik olarak çok yıpratıcı geçti umarım bizlerden sonra mülakata girecek hiçbir arkadaşta bu tarz olumsuzluklar olmaz. Herkes hayaline sorunsuz kavuşur.Tüm arkadaşlara sevgiler.
-
@Caner-Urker tebrikler umarim esiniz de en kisa sürede vizesini alir ve yeni hayatiniza baslarsiniz. Bir sorum var, esiniz daha önce verem gibi akciger ile alakali bir hastalik gecirdi mi?
-
@rezanclz merhaba, hayır geçirmedi ama bu leke ufacık bile olsa balgam testine tabi tutuyorlarmış doktor önemli bir şey olmadığını ciğerde bir sorun olmadığını bende biliyorum ama prosedür bu diyor.
-
@Caner-Urker ahbe hocam olan olayları okudukça her olayda hadi be dedim en son eşinize hastahaneye gittiğiniz halde tr de çıkmayıp orada çıkma olayına '' hay anasını bee tühh '' dedim :) çok uzucu olmuş ama olsun sonuçta siz ve çocuğunuz için almışsınız diğer süreç hemencecik geçecek merak etme mutlu olmanız güzel bir hayatınız olsun dileğiyle :)
-
@Caner-Urker birde askerlik durum belgesi istemediler mı?
-
@Caner-Urker Vizeniz hayırlı olsun çok güçlü olmanız gerekiyor bu süreçte umarım herşey gönlünüzce olur bakarsınız bu daha iyi olacak sizin için orada düzeni herşeyi kurar eşinizin alışması daha kolay olur size belki daha zor olacak süreç ama eşiniz geldiğinde harika bir düzen kurmuş olacaksınız
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@dehaningizemi Hocam merhaba iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben çeviri noter tasdiği ve apostil yaptırıp yanımda götürmüştüm ama bakıp geri verdi almadı yani.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim. Bizde artık böyle düşünmeye başladık üçümüzün vizeleri sorunsuz onaylanmış olsaydı bile acaba benim önceden tek gitmem daha mı doğru olurdu diye düşünüp hayırlısı buymuş diyoruz.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@Caner-Urker 3nüzün vizesi onaylansa daha iyi yada daha kötü olur demek doğru olmaz sonuçta sizin tek bir seçenek var bu seçeneği çok güzel değerlendirmeniz gerekiyor kötü olacaksa da iyiye çevirmeniz gerekiyor
-
@obenli Unganlarda Covid hatirlatma dozu kesin sorulamdi degilmi , bai arkadaslar mutlaka yaptirilacak diye yazmisti tesekkur ederim
-
@oprmngr merhaba bana unganların verdiği mail ile verdiği cevap « Mevcut aşılarınız varsa aşı kartlarınız ile geliniz. Türkiye'de aşı bulunmadığını biliyoruz.»
-
@oprmngr e-nabız sisteminden var olan QR kodlu aşı kartınızı çıktı alıp götürmeniz yeterli. Benim son 2 dozum 2021 ve 2022 yılındandı sorun olmadı.
-
HONG KONG 🇭🇰 Mülakat Tecrübesi
Merhabalar,
Detaylı araştırmalarım ve analizlerim sonucu dosya numarama sıra gelmeyeceğine kanaat getirdikten sonra , yapılabileceklerden üzerime düşeni yapıp , pişmanlık yaşamamak adına dosya taşıma işlemlerine kendimi hazırladım.
Gönderdiğim maillerden bir kaç ülke hariç haliyle hepsi oturum veya vatandaşlık istiyordu.Çok küçük bir azınlıksa şuan bir şey yapamayacağını belki ileride yardımcı olabileceklerini söylüyorlardı.
Zaman daralmaya doğru Haziran ayında bu küçük azınlıktan bir tanesi olan ABD 🇺🇸 Hong Kong konsolosluğu fiziksel olarak burada olanların dosyasını taşıyabileceğini belirten mailleri herkese atmaya başlamıştı.
Dosya taşıma işlemi hem maddi hem manevi olarak yıpratıcı bir süreç.Bu uğurda herkesin kendine özel şartları olduğundan bazı riskleri alabilenler, alamayanlar bulunmakta.
🇭🇰 Dünyanın bir ucuna gidip gitmemekte karar tam veremezken @ATS126 kullanıcı adlı beyfendiyle yaptığım telefon görüşmesi neticesinde riskleri omuzlayıp gitmeye tam karar verdim.Kendisine buradanda sonsuz teşekkürlerimi iletirim.Bu hayatta birçok iyiliğin ve kötülüğün dönüşünü soyut bir şekilde gözlemleyebildim.Süreçte bir çok insana yardımcı olması , kaderleri değiştirmesi gerçekten bu vazifeyi ne kadar hakkıyla yaptığının bir neticesidir.Hong Kong 🇭🇰 'a 2.giden kişi olan @Demayfo Deniz Kardeşimin de bizlere orada desteklerde bulunması çok faydalı oldu.
Dubai Aktarmalı olan uçuşta stresliydim.Neticesi belirsiz bir yolda gidiyordum.16 Haziran'da inmemin akabinde Havaalanında internete bağlanıp , pasaport ve İdarenin verdiği pulu cevaben verdikleri maille ekleyerek , giriş yaptığımı kendilerine bildirdim.Hong Kong'a ilk gidenlere mail gitmişti ama 16 'sında gelen bizlere cevap vermemişlerdi.Neyse ki 3 gün sonra bizde cevap aldık ve dosyamızın kabul edildiğine dair mail aldık.Akabinde aynı gün içinde Mülakat tarihi paylaşıldı ve bizlerede ağustos ayına vermişlerdi.
Mülakata katıldım.Bazı talihlilere oranla endişem minimum seviyededir.Üzerime düşeni yaparım gerisi benden çıkar.Endişe etmenin ne bana ne çevreme nede odaklanmam gerek önümdeki tabloya bir faydası yoktur.
Mülakata katıldığım gün biri 2 çocuklu 2 evli çift ve ben bekar olarak katıldım.En sonda girmek istiyordum ama kader beni ilk sırada girmeme vesile oldu.Diğer talihliler evraklarını veriyorlardı.Evrakları verdiğimizde benden sağlık raporu , askerlik , lise diploması , fotoğraf, doğum belgesi istedi.Noter hiç birine yaptırmadım.Pasaport fotokopisini getiremedim.Sorun etmedi.Oturup beklerken konsolosluk görevlisi beni çağırdı.Yemin etmemin akabinde
Daha önce evlendin mi ? - Hayır
Çocuğun var mı ? - Hayır
Evlilik planın var mı? - Hayır
Nereye gitmeyi düşünüyorsun? - Daha karar vermedim çok fazla planım var.Ne iş yapıyorsun , ordada aynı işi mi yapacaksın vb klasik soruların akabinde " Vizen onaylandı " dedi.
Özet bir şekilde hadise budur arkadaşlar.Danışmak isteyen özelden sorularını sorabilir vaktim ,enerjim olduğu sürece cevaplandırıp yardım etmekten onur duyarım.Bilhassa tecrübelerimiz gelecek senelerin talihlilerine daha çok ışık tutacak gibi gözüküyor zira ABD 🇺🇸 Ankara konsolosluğunun son 2-3 yıldır düzenli bir şekilde çalışma hızı ve talihli sayısına oranlama bakımından incelendiğinde dosya taşımalar giderek artacak gibi.
Herkesin kalbine göre yaşaması dileğimle...
-
Merhaba bende vize sürecimden bahsetmek isterim. Forumdaki arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
5/06/2024 Tarihinde ankara amerika konsolosluğunun önündeydim yürüyen merdivenin altındaki pasaja dosyam hariç diğer her eşyamı bıraktım.
Ve sabah ve randevu saatimden 10 dakika önce avluya alındım daha sonra da içeri.
Vize mülakatı sırasında istenilen tüm evraklar + belki lazım olur diye götürdüğüm evraklar ;
Pasaport ve fotokopisi,
• Kimlik fotokopisi ve aslı,
• 4 adet fotoğraf,
• Arşivli adli sicil kaydı,
• Formül A,
• Formül B,
• Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi
• Askerlik Belgesi
• Ds 260 onay sayfası.
• Üniversite Öğrenci Belgesi
• 6 aylık banka dökümanı
Görüşme aşamasında Kırmızı gözlüklü sıcak kanlı bir hanımefendi karşıladı.
Tercüman isteyip istemediğimi sordu istedim.
Sorduğu sorular ;
Burada Ne İş Yaptığımı - Üniversite öğrencisi olduğumu ve yazılımla ilgilendiğimi söyledim
Orada ne yapacağımı - Yazılım sektöründe çalışmak istediğimi amerikanın bu alanda benimi için büyük bir fırsat olduğunu söyledim.
Nereye Gideceğimi ve orada birini tanıyor musunuz ? - x yerinde x aile dostumun olduğunu bir süre onun yanında kalacağımı daha sonra kendi yoluma gideceğimi söyledim.
Hesabınız ne kadar para var? - 13 700 dolar olduğunu altın ve kripto varlıklarımın olduğunu söyledim.
Teşekkür edip iyi yolculuklar diledi.
Oldukça stresli fakat harika bir tecrübeydi. -
@thehawk01 tam vukuatlı nüfus kayıt belgesini ilk kez duydum normalde adli sicil belgesi isteniyor diye biliyorum. evrakların içerisinde öyle birşey daha mı var?
-
@obenli cok tesekkur ederim . Bizde heyecan ile f4 statüsünden randevu bekliyoruz.
-
Tekrar tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bu süreçte asıl başarı sizin, sürecinizin başarı ile sonuçlanmasında katkım olduysa ne mutlu bana, sözleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Her zaman dediğim gibi bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Yolunuz açık olsun, bol şans diliyorum ABD'de :four_leaf_clover:
-
@dehaningizemi e devletten çıkardım sanırım üstünden çok vakit geçti ama verdiğim evraklar kadar evrak yine dosyamdaydı, anlayacağınız ben baya evrak götürdüm her ihtimal için.
-
@Timur Orada da buluşma dileğiyle ^^ Tekrar hayırlı olsun.
-
@thehawk01 tebrikler hayırlı olsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum