AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@EzgiLera Hanım merhaba, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Şu an maalesef adres bildirerek mülakatı VNN’ya aldırabildim, ancak öyle taşıdılar. Umarım unlocked gibi bir durum yaşanmaz. Olup olmadığını kontrol etmek için yaklaşık ne kadar bekleyip kontrol etmemiz gerekir sizce, emin olmak için?
@erenotti @Redbeard merhabalar, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Başlıktaki girdilerinizin ve ısrarla yardımcı olmaya çalışmanız için de ekstra teşekkür ederim. Eren hocam “bazı şehirlerdeki ofislerin çok çok hızlı olduğu ayan beyan ortadayken” demiş ama maalesef şu an için ofisler ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığım için bir yorum yapamıyorum (başlıktaki girdilerde tam yakalayamadım ,sanıyorum benden kaynaklı), sıkıntılı bir ofise/memura denk gelme korkusu ile de birlikte, tavsiyelerinizi dinleyerek CP’yi beklemeye karar verdim. Dosyayı Viyana’ya taşıdığım için şu an için ben de aksiyon almak için nefesimi tutup bekliyorum ekim başındaki ilk görüşmelerin sonuçlarını.
@Figen Hanım merhaba, size de özelden bilgi vermeniz ve dosya taşımayı beklemem konusunda yönlendirmeniz için teşekkür ederim.
.
Tabi ki şu an için 1.öncelik CP 2.öncelik AOS olarak bakıyorum duruma. Bu kararın doğruluğunu maalesef Ekimde oturumu olmayan dosyasını taşımış ilk arkadaşlarımıza yapılan yaklaşımdan ve problem yaşayıp yaşamamalarından anlayabileceğim.
Yorum ve yaklaşımlardan anladığım kadarıyla, tekrar dosya göndermek, dosyasını takip etmek için araya congressman sokmak, early filling’den redlemelere itiraz etmek zorunda kalan ve 6-8 aydır dosyasının sonuçlanmasını bekleyen kişileri de göz önüne alınca, CP’ye göre AOS’un hem maddi olarak hem dosya hazırlama külfeti olarak hem de tahmini tamamlanma süresi olarak daha zorlu bir yol olduğunu söyleyebilir miyiz? CP’deki olası AP durumuna göre bile kıyasla, AOS’a göre CP’nin daha kısa süreceği söylenebilir mi?
Son olarak da alakasız bir şey sormak istiyorum, olası “hayır tabi ki ne onunla onun ne alakası var” tepkinize rağmen :) bahsettiğim aile dostumuz aracılığı ile, şimdilerde owner ben olacak şekilde LLC şirket kurulumu için dilekçe verdirmeyi düşünüyorum da. Tabi ki dünyanın herhangi bir yerinden şu an internet üzerinden herkes başvuru yapıp şirket açtırabiliyor ama, malum hassas konular diye sormak istiyorum, GC’ı herhangi bir şekilde riske atmaktan kaçındığım için. CP ya da AOS fark etmez, LLC kurulumu bir şekilde bir yerde bu süreçte karşıma engel/ek kontrol vs. olarak çıkabilir mi acaba?
-
@samikayhannn sirket kurulabilir ama o sirket icin calisamazsiniz green card yada calisma izni yoksa.
Abdde Hali hazirda AOS yapacaksaniz,sirketiniz icin calismadiginizi ispatlamaniz gerekebilir.
Green card alip Ssn aldiginizda sirket kurulumu 5 dakika suruyor online. Cok kasmaya gerek yok.Ssnsiz 1 ay civari surer
-
Merhabalar,
Benim 5 Haziran’da DV Fee gonderimiyle baslayan AOS surecim 7 Agustos’ta mulakatsiz onayla olumlu sonuclandi. Surec boyunca burayi guncelleme sansim olmadi, ama bu yonde yapilan elestirileri hakli buluyorum. Bu nedenle gec de olsa kendi tecrubelerimden yola cikarak birkac ekleme yapmak istedim.
27 Haziran’da USCIS’ten received mesaji geldi. 3 Temmuz’de NOA1 geldi. Bir sonraki USCIS gelismesi 16 Temmuz sabahi 8:30’da telefonla aramalari oldu. Ben telefonu duymadim ve tekrar aradigimda ulasamadim, o yuzden bu ihtimali goz onunde bulundurarak telefonuzu duyacak sekilde ayarlayin. Sonra USCIS hesabini “We scheduled you for a biometrics appointment” olarak guncellediler ve ayni gun mailbox’a NOA2 geldi. Hala New York’ta oldugum icin Biometrics’e walk-in yapmaya 17 Temmuz’da Boston’a gittim. Parmak izini Application Support Center’da aliyorlar. O gun ogleden sonra 3 gibi ordaydim ve ofis cok kalabalikti. 18 Temmuz’da sabah 8-10 arasi gelmemi istediler. Ofiste calisanlar inanilmaz kibar, insancil ve pratik. 18 Temmuz’da biometrics isini tamamladim ve hemen sistem guncellendi.
Bu esnada elime hala DV fee isteyen RFE ulasmamisti. Onun maili 23 Temmuz’da geldi. Yine ipostal'dan dolayi birkac gun gecikme olabilir, cunku 16 Agustos'ta gondermisler. Telasla ayni gun DV fee odendi belgesini gonderdim ve parmak izi verdigimi de cover letter’da belirttim. 7 Agustos’ta websitesinde onayi gorduk. 13 Agustos onay belgesi, 14 Agustos SSN ulasti. Bu tarihleri virtual mailbox kullandigim icin birkac gun gecikmeli dusunebilirsiniz. 15 Agustos’ta USCIS hesabimi kart gonderildi olarak guncellediler. 20 Agustos’ta kart geldi.
Biraz stresli ve kosturmali gecen bu surecin olumlu sonuclanmasi beni cok mutlu etti. Buradaki herkesin bu sonucu hak ettigine hic suphem yok. Umarim guzel haberler almaya devam ederiz.
Sevgiler,
Pelin -
@elifpc bu 3 ay gecmeden basvuru yapamama olayi non immigrant vizeler Icin gecerli benim bildigim
-
Merhabalar herkese
2024 talihlisiyim.Yaklaşık 9 ay suren AOS sürecimiz mulakat sonrasi nihayet dun onaylanarak tamamlandı.2025 kazananı olupta AOS yapmayı düşünenlere tek söyleyeceğim kesinlikle Houston 'u secmemeleri.Cok yıpratıcı ve gerçekten sabrımızın sonuna geldiğimiz bir süreç oldu.Maddi & manevi bizi tüketti, cok ugrastırdı.Herkese bol şans diliyorum.Umarim işlemleri hala sonuclanmamis olanlar da en kısa sürede onay alırlar.Cok emek veriliyor ,sonu herkes için güzel olsun.Case Number: 2024EU8XXX
US Entry: 12/01/2023
Medical exam/DV Fee: FEB.2024
I-485: 03/22/2024
Biometrics: 04/30/2024
Interview: .08/22/2024 (Houston Field Office)
Approval : 08/23/2024
Green Card: -
Bu ileti silindi! -
Yanlis okumusum yazdiginizi. Evet, non-immigrantlar icin gecerli.
-
@erenotti ap ye kaldıktan sonra bir şansımız oluyor mu ne gibi oluyor
-
@marinesubby
Tam olarak ne sorduğunuzu anlamadım. Biraz daha net sorar mısınız? AP’ye kalma durumu DV Lotosu aşamaları başlığında genelde tartışılıyor. -
@charon
Merhabalar, non-immigrant vizeler için de 90 gün kuralı yok ancak dosyayı review eden immigration officer’ın niyetinizi anlamak ya da görmezden gelmesi durumu, ister ülkeye girdikten 1 gün sonra dosyayı yollayın isterseniz 3 ay hatta 4 ay bekleyin, tamamen onun elinde. 90 gün kuralının 2021 ya da 2022 Temmuz ayı, tam hatırlamıyorum yayınlanan bir genelge ile kaldırıldı, bu konuyla ilgili daha önceki postalarımda ben bir link paylaşmıştım. -
@Dilek-Şenol
Dilek Hanım hayırlı olsun, çok sevindim 🤗 duygularınızı çok iyi anlıyorum, aynı ofisten bir kaderdaşınız olarak 😄 -
@elifpc
Tebrikler Pelin Hanım! Gayet stratejik ilerleyip sonuca yönelik hareketler yaparak kendi kaderinizi kendiniz çizmişsiniz, süper valla, hayırlı olsun.
Tecrübeniz AOS yapacak arkadaşlarımıza ışık tutacaktır.
Amerika’daki yaşantınızda başarılar diliyorum. -
@samikayhannn
Dosyanızı artık taşıdıysanız buna odaklanın derim. Numaranız muhtemelen Kasım.24-Ocak.25 arası bir dönemde cutoff’a girer, ve Viyana size bir mülakat planlar diye tahmin ediyorum. Olur da bir aksilik çıkarsa (ki çıkacağını zannetmiyorum) bu başlıktan bizlere tekrar sorarsınız.
Şirket kurma işini, officer’ların kafasını karıştırmamak adına bir süre ertelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kendinize ekstra evrak yükümlülüğü getirmiş olacaksınız, bunu da göz önünde bulundurun. -
@erenotti Cok tesekkurler! Sizden de en kisa zamanda guzel haberler bekliyorum.
-
AOS ön bekleme süresi (1-2 ay) de ilave edildiğinde yaklaşık bazen 8 ayı da bulabiliyor diye anlıyorum Diğer taraftan current olur olmaz, ABD e giriş yapmak gerekiyor.
ABD de yaşamadığınız dünyada halihazırda, bu koşturmaya değer mi? Ben bu başlığı okudukça daha çok Bangkok alternatifini düşünmeye başladım. Sizin fikirleriniz nedir? -
@seda80 açıklanacak bir sonraki bültende (1-2 hafta içerisinde açıklanması muhtemel) CN’nizin current olması yüksek ihtimal, böyle olursa KCC aracılığıyla Bangkok veya başka bir konsolosluğa taşıma şansınız ortadan kalkacak, konsolosluk inisiyatifine kalacaksınız dosya taşıyabilmek için önümüzdeki süreçte. Hızlı karar almanız sürecinize katkı sağlayacaktır, bol şans…
-
@seda80
@ATS16’nın dediği gibi dosyanızı taşıyacaksanız current olmadan bir an önce taşımaya bakınız. Cutoff’a girmenize rağmen ilgili konsolosluk size randevu planlamazsa AOS seçeneğini o zaman düşünürsünüz.
Süre meselesi, ofisten ofise hatta aynı ofisteki memurdan memura değişebilen bir durum. Hızlı ofislerin hangileri olduğuna bu başlığı okuyarak bir kanaat getirebilirsiniz. Şahsım adına Houston ofise bulaşmamanızı öneririm.
Maliyet konusunu burda daha önce çok tartıştık, AOS yoluyla green card almak, Amerika’da yanında aylarca kalabileceğiniz bir yakınınız yoksa, dosya taşımaktan çok daha maliyetli, ve üzerine stresli ve beklemeli bir süreç.
Şöyle düşünün, Amerika’ya geliyorsunuz, green cardınız var gibi ama yok, aslında turist statüsündesiniz, karşılaşacağınız durumlar da ona göre şekilleniyor. Örnek veriyorum, Türk ehliyetinizi Teksas’ta 1 yıla kadar kullanabiliyor iken, bazı eyaletlerde bu süre 3 aya kadar inebiliyor. SSN olmadan, burda en az 3-4 ay, işler ters giderse de, geliş tarihinize göre belki de 8-10 ay bir hayat sürmek durumunda kalacaksınız. -
@erenotti Evet yeşil pasaportun yoksa dosya taşıması yapabileceğin bir şehir Bangkok var diye biliyordum. O da sayfasında "Immigrant visas to the United States are processed for citizens and residents of Thailand at the U.S. Embassy in Bangkok. (Consulate Chiang Mai does not process immigrant visas.)" diye belirtmiş, demek ki o da artık kabul etmiyor.
-
@seda80 aynı sorularınızı lütfen tek başlık altında sorarsanız daha doğru cevaplar alacaksınızdır. Bu sorunuz AOS süreci ile ilgili olmadığı için, sorunuzun cevabını DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığından takip edebilirsiniz
-
Bizim field ofiste geçen hafta iki kişi daha onaylanmış. Biri 7 Temmuz’da, diğeri ise 6 Ağustos’ta başvurmuş. Bizim başvurumuz ise şu an 12. ayında. Son RFE (Request for Evidence) cevabımızı vermemizin üzerinden 4 ay geçti. Illinois senatörüne yazdık ancak bizden mutlaka expedite (hızlandırma) talebimiz için kanıt göndermemizi istiyor. Hangi kanıtı sunmamız gerektiğini bulamıyoruz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
50
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum