Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Bu ileti silindi!

• Merhaba Arkadaşlar, Bu sabah Aos dosyamın Takibini yapan çok Değerli figen hanımdan güzel bir haber aldım, Mülakatsız olarak kartım onaylandı.En kısa zamanda Aos sürecimin detaylarını paylaşacağım. Forum Sitesine Bu Değerli Hizmeti Bizlere Sunduğu İçin Teşekkürü Borç Bilirim.Profesyonel Hizmetinden Dolayı Figen Hanıma Teşekkür ederim ☺️ Dosya Onayı Bekleyen Arkadaşlara Bol Şans Diliyorum. İhşallah Kimsenin Emeği Boşuna Gitmez.

• @Figen figen hanım sıra nom 29xxx aos için nisan mayısta gelmek yeterli mi sizce? Current olmadan aos de mi yapamıyoruz? Ek olarak şubatta bebeğimiz olacak, doğum öncesi amerikaya gelip sonrasında ya da doğum öncesi başvuru yapmak mümkün mü current olmadan?

• Merhaba Arkadaşlar,
    Aos Sürecimin Detaylarını Sizler İle Paylaşmak İstedim.
    İlk Önce Forum Sitesine Bu Hizmeti Bizlere Sundukları İçin, Çok Teşekkür Ederim.Bu Site Olmasaydı Daha Ankaradan Mülakat İçin Meil Bekliyor Olacaktım.
    Herkesin İstediği Gibi, Bende Ankaradan Mülakat İçin Meil Almak İstiyordum, Fakat Gün Geçtikçe Sıra Gelmiyeceğinin Farkına Vardım. Dosyam Curent Olmadan Önce Endonezya,Singapur,Honkong Gibi Devamlı Seyahat Ettiğim Ülkelerin Konsolosluklarına Dosyamın Taşınması İçin Meil Gönderdim Fakat Olumsuz Yanıt Aldım.Numaram Curent Olmadığı İçin Olumsuz Yanıt almam Sanki Numaram Curent Olursada Kabul Edilmesi Zor Bir Süreç Olacak Diye Düşündüm. Tabi Bu Söylediğim Ülkelerin Bazıları Son Zamanlarda Dosya Taşımayı Kabul Ettiler. Benimde Amerika Vizemin Olması Avantajı İle Numaram Ne Zaman Curent Olursa, Aos Yapmak Bana Daha İyi Bİr Fikir Geliyordu.
    Aos Takibini Yapması İçin, Daha Önce Ds260 Formunu Gönderme Döneminde Danışmanlık Aldığım Avukat Vardı, Fakat Forumda Aos Başlığı Altında Okuduğum Yorumlarda Figen Hanıma Olumlu Dönüş Mesajlarını Okudum. Ve Fikrimi Değiştirerek Figen Hanım İle Çalışmaya Karar Verdim. İyikide Bu Kararı Vermişim. Ben Türkiye’de İken Figen Hanımla 14 Mayısta Konuştuk, Kendisinden Danışmanlık Almak İstediğimi Söyledim Ve Kendisi Süreci Miamide Başlatırsak Bir çok İşin Dahada Kolaylaşacağını Söyledi, Ve Miamide Başlatmaya Karar Verdik.
    Mayısın 21 Miamiye Geldim. Figen Hanım İle Haberleştikten Sonra, Kendisinin Yönlendirmesi İle İlk Önce Telefon Kartı,Bankadan Hesap Açma,Sağlık Raporu,Posta Kutusu Açma Gibi Bir Çok Yapılacak İşi Figen Hanımın Yönlendirmesi İle Başlattık. Bu Arada Saydıklarımın İçerisinde En Çok Zorlandığım Banka Açmak oldu, Bir Çok Banka Seçeneğinden Sabit Bir Adres Olmadığı İçin Açmadılar En Son PNC Bankasından Adresi Sorun Yapmadan Hesap Açtılar.
    Gerekli Olan Belgeleri Tamamlamamız 3 Haziranda Bitti. Figen Hanım 4 Haziranda Son İncemelerini Yaparak Evrakları USCIS Okland Park (OKL) Ofisine Posta İle Gönderdi. İlk Önce 330 Usd Paid Yazısını Aldık.Daha Sonrasında 1440 Usd Alındısı İle Birlikte 1 Temmuz İçin Parmak İzi Randevusu Aldık.
    Parmak İzini İçin Walk İn Yapmadım, Randevu Tarihinde Gidip Parmak İzini Verdim. Daha Sonrasında Bekleme Süreci Başladı.Sonu Sıtresli Geçen 52 inci Günün Sabahı Ağustos 22 sinde Figen Hanım Beni Arıyarak Müjdeli Haberi Verdi. Tabikide Çok mutlu Oldum İnanılmaz Bir Duygu.
    Buradan Figen Hanıma Profesyonel Çalışmasından Doları Teşekkür ediyorum ☺️Umarım Dosyası Onay Bekleyen Tüm Arkadaşlarımız Mutlu Sona Ulaşırlar.🙏

• @marinesubby Merhaba , Oncelikle Tebrikler . Current olmadan maalesef hicbir yerden islem baslatamiyoruz . Su anda Nisan / Mayis demek zor gidishati biraz gozlemlemek gerek ama Nisan/Mayis normal sartlarda uygun bir zaman gelmek icin . Bebegi burada dogurmak istiyorsaniz bunu yapabilirsiniz , Cocugun Vatandas olmasi genel olarak olumlu bir etki yapiyor Mulakatta veya Dosyada . Benim gozlemim bu dogrultuda simdiye kadar .

• @EzgiLera Hanım merhaba, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Şu an maalesef adres bildirerek mülakatı VNN’ya aldırabildim, ancak öyle taşıdılar. Umarım unlocked gibi bir durum yaşanmaz. Olup olmadığını kontrol etmek için yaklaşık ne kadar bekleyip kontrol etmemiz gerekir sizce, emin olmak için?

@erenotti @Redbeard merhabalar, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Başlıktaki girdilerinizin ve ısrarla yardımcı olmaya çalışmanız için de ekstra teşekkür ederim. Eren hocam “bazı şehirlerdeki ofislerin çok çok hızlı olduğu ayan beyan ortadayken” demiş ama maalesef şu an için ofisler ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığım için bir yorum yapamıyorum (başlıktaki girdilerde tam yakalayamadım ,sanıyorum benden kaynaklı), sıkıntılı bir ofise/memura denk gelme korkusu ile de birlikte, tavsiyelerinizi dinleyerek CP’yi beklemeye karar verdim. Dosyayı Viyana’ya taşıdığım için şu an için ben de aksiyon almak için nefesimi tutup bekliyorum ekim başındaki ilk görüşmelerin sonuçlarını.

@Figen Hanım merhaba, size de özelden bilgi vermeniz ve dosya taşımayı beklemem konusunda yönlendirmeniz için teşekkür ederim.

.

Tabi ki şu an için 1.öncelik CP 2.öncelik AOS olarak bakıyorum duruma. Bu kararın doğruluğunu maalesef Ekimde oturumu olmayan dosyasını taşımış ilk arkadaşlarımıza yapılan yaklaşımdan ve problem yaşayıp yaşamamalarından anlayabileceğim.

Yorum ve yaklaşımlardan anladığım kadarıyla, tekrar dosya göndermek, dosyasını takip etmek için araya congressman sokmak, early filling’den redlemelere itiraz etmek zorunda kalan ve 6-8 aydır dosyasının sonuçlanmasını bekleyen kişileri de göz önüne alınca, CP’ye göre AOS’un hem maddi olarak hem dosya hazırlama külfeti olarak hem de tahmini tamamlanma süresi olarak daha zorlu bir yol olduğunu söyleyebilir miyiz? CP’deki olası AP durumuna göre bile kıyasla, AOS’a göre CP’nin daha kısa süreceği söylenebilir mi?

Son olarak da alakasız bir şey sormak istiyorum, olası “hayır tabi ki ne onunla onun ne alakası var” tepkinize rağmen :) bahsettiğim aile dostumuz aracılığı ile, şimdilerde owner ben olacak şekilde LLC şirket kurulumu için dilekçe verdirmeyi düşünüyorum da. Tabi ki dünyanın herhangi bir yerinden şu an internet üzerinden herkes başvuru yapıp şirket açtırabiliyor ama, malum hassas konular diye sormak istiyorum, GC’ı herhangi bir şekilde riske atmaktan kaçındığım için. CP ya da AOS fark etmez, LLC kurulumu bir şekilde bir yerde bu süreçte karşıma engel/ek kontrol vs. olarak çıkabilir mi acaba?

• ⭐⭐

@samikayhannn sirket kurulabilir ama o sirket icin calisamazsiniz green card yada calisma izni yoksa.
    Abdde Hali hazirda AOS yapacaksaniz,sirketiniz icin calismadiginizi ispatlamaniz gerekebilir.
    Green card alip Ssn aldiginizda sirket kurulumu 5 dakika suruyor online. Cok kasmaya gerek yok.

Ssnsiz 1 ay civari surer

• Merhabalar,

Benim 5 Haziran’da DV Fee gonderimiyle baslayan AOS surecim 7 Agustos’ta mulakatsiz onayla olumlu sonuclandi. Surec boyunca burayi guncelleme sansim olmadi, ama bu yonde yapilan elestirileri hakli buluyorum. Bu nedenle gec de olsa kendi tecrubelerimden yola cikarak birkac ekleme yapmak istedim.

27 Haziran’da USCIS’ten received mesaji geldi. 3 Temmuz’de NOA1 geldi. Bir sonraki USCIS gelismesi 16 Temmuz sabahi 8:30’da telefonla aramalari oldu. Ben telefonu duymadim ve tekrar aradigimda ulasamadim, o yuzden bu ihtimali goz onunde bulundurarak telefonuzu duyacak sekilde ayarlayin. Sonra USCIS hesabini “We scheduled you for a biometrics appointment” olarak guncellediler ve ayni gun mailbox’a NOA2 geldi. Hala New York’ta oldugum icin Biometrics’e walk-in yapmaya 17 Temmuz’da Boston’a gittim. Parmak izini Application Support Center’da aliyorlar. O gun ogleden sonra 3 gibi ordaydim ve ofis cok kalabalikti. 18 Temmuz’da sabah 8-10 arasi gelmemi istediler. Ofiste calisanlar inanilmaz kibar, insancil ve pratik. 18 Temmuz’da biometrics isini tamamladim ve hemen sistem guncellendi.

Bu esnada elime hala DV fee isteyen RFE ulasmamisti. Onun maili 23 Temmuz’da geldi. Yine ipostal'dan dolayi birkac gun gecikme olabilir, cunku 16 Agustos'ta gondermisler. Telasla ayni gun DV fee odendi belgesini gonderdim ve parmak izi verdigimi de cover letter’da belirttim. 7 Agustos’ta websitesinde onayi gorduk. 13 Agustos onay belgesi, 14 Agustos SSN ulasti. Bu tarihleri virtual mailbox kullandigim icin birkac gun gecikmeli dusunebilirsiniz. 15 Agustos’ta USCIS hesabimi kart gonderildi olarak guncellediler. 20 Agustos’ta kart geldi.

Biraz stresli ve kosturmali gecen bu surecin olumlu sonuclanmasi beni cok mutlu etti. Buradaki herkesin bu sonucu hak ettigine hic suphem yok. Umarim guzel haberler almaya devam ederiz.

Sevgiler,
    Pelin

• ⭐⭐

@elifpc bu 3 ay gecmeden basvuru yapamama olayi non immigrant vizeler Icin gecerli benim bildigim

• Merhabalar herkese
    2024 talihlisiyim.Yaklaşık 9 ay suren AOS sürecimiz mulakat sonrasi nihayet dun onaylanarak tamamlandı.2025 kazananı olupta AOS yapmayı düşünenlere tek söyleyeceğim kesinlikle Houston 'u secmemeleri.Cok yıpratıcı ve gerçekten sabrımızın sonuna geldiğimiz bir süreç oldu.Maddi & manevi bizi tüketti, cok ugrastırdı.Herkese bol şans diliyorum.Umarim işlemleri hala sonuclanmamis olanlar da en kısa sürede onay alırlar.Cok emek veriliyor ,sonu herkes için güzel olsun.

Case Number: 2024EU8XXX
    US Entry: 12/01/2023
    Medical exam/DV Fee: FEB.2024
    I-485: 03/22/2024
    Biometrics: 04/30/2024
    Interview: .08/22/2024 (Houston Field Office)
    Approval : 08/23/2024
    Green Card:

• Bu ileti silindi!

• Yanlis okumusum yazdiginizi. Evet, non-immigrantlar icin gecerli.

• @erenotti ap ye kaldıktan sonra bir şansımız oluyor mu ne gibi oluyor

• @marinesubby
    Tam olarak ne sorduğunuzu anlamadım. Biraz daha net sorar mısınız? AP’ye kalma durumu DV Lotosu aşamaları başlığında genelde tartışılıyor.

• @charon
    Merhabalar, non-immigrant vizeler için de 90 gün kuralı yok ancak dosyayı review eden immigration officer’ın niyetinizi anlamak ya da görmezden gelmesi durumu, ister ülkeye girdikten 1 gün sonra dosyayı yollayın isterseniz 3 ay hatta 4 ay bekleyin, tamamen onun elinde. 90 gün kuralının 2021 ya da 2022 Temmuz ayı, tam hatırlamıyorum yayınlanan bir genelge ile kaldırıldı, bu konuyla ilgili daha önceki postalarımda ben bir link paylaşmıştım.

• @Dilek-Şenol
    Dilek Hanım hayırlı olsun, çok sevindim 🤗 duygularınızı çok iyi anlıyorum, aynı ofisten bir kaderdaşınız olarak 😄

• @elifpc
    Tebrikler Pelin Hanım! Gayet stratejik ilerleyip sonuca yönelik hareketler yaparak kendi kaderinizi kendiniz çizmişsiniz, süper valla, hayırlı olsun.
    Tecrübeniz AOS yapacak arkadaşlarımıza ışık tutacaktır.
    Amerika’daki yaşantınızda başarılar diliyorum.

• @samikayhannn
    Dosyanızı artık taşıdıysanız buna odaklanın derim. Numaranız muhtemelen Kasım.24-Ocak.25 arası bir dönemde cutoff’a girer, ve Viyana size bir mülakat planlar diye tahmin ediyorum. Olur da bir aksilik çıkarsa (ki çıkacağını zannetmiyorum) bu başlıktan bizlere tekrar sorarsınız.
    Şirket kurma işini, officer’ların kafasını karıştırmamak adına bir süre ertelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kendinize ekstra evrak yükümlülüğü getirmiş olacaksınız, bunu da göz önünde bulundurun.

• @erenotti Cok tesekkurler! Sizden de en kisa zamanda guzel haberler bekliyorum.

• AOS ön bekleme süresi (1-2 ay) de ilave edildiğinde yaklaşık bazen 8 ayı da bulabiliyor diye anlıyorum Diğer taraftan current olur olmaz, ABD e giriş yapmak gerekiyor.
    ABD de yaşamadığınız dünyada halihazırda, bu koşturmaya değer mi? Ben bu başlığı okudukça daha çok Bangkok alternatifini düşünmeye başladım. Sizin fikirleriniz nedir?

Benzer Başlıklar

• Green Card iade etme koşulları

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    81
    3 Oy
    81 İleti
    9k Bakış
    gucarslanG
    @Orco34 hangi ülkede yaşıyorsunuz?
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k