Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@samikayhannn, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@EzgiLera Hanım merhabalar. Öncelikle hızlı dönüşünüz için gerçekten teşekkür ediyorum!

Evet halihazırda Kasım'23 te alınmış B1/B2 turist vizem var. ABD'ye giriş yaptığımda yanında kalacağım bir aile dostumuz da var. Kendisi onay sürecinde faydası olması için sponsor olmayı da kabul etti. Aslında orada AOS sürecini beklerken dosya masrafları dışında ekstra katlanmak zorunda olduğum mali bir yük olmayacak.

Evet bir taraftan dosya taşımak için KCC'ye mail attım cevabını bekliyorum. Aslında VNN Ekim ilk mülakatları 52XX'e kadar vermiş o da güzel haber. Fakat yine de insan malum ne ile karşılaşacağını bilmediği için, her sene konsolosluklar başka bir reaksiyon gösteriyorken insan güvenemiyor. Tahmini olarak Aralık ya da Ocak bülteninde current olmayı bekliyorum, belki de Şubat Marta görüşme verirler, fakat ya Ekim görüşmesine giden arkadaşlarımız beklenmedik bir sürpriz ile karşılaşırsa diye şimdiden B planı olarak AOS için her şeyi ayarlamak ve aksiyona hazır halde beklemek istiyorum.

Fakat bu durumda "ya AOS süreci uzarsa ve bir pürüz çıkarsa" diye bir ihtimali de düşünüyor insan. O yüzden açıkçası VNN Ekim talihlilerinin tecrübelerini beklerken, bir taraftan da "başka bir konsolosluk peşine düşmek ya da AOS sürecini başlatmak" arasındaki trade-off 'ta doğru kararı vermek istiyorum. DV2024 Temmuz-Ağustos ayında mülakat alabilmek ümidi ile Asya'dan destek görmek için yolda harap olan arkadaşlarımızın yaşadıkları malum....

Bu yüzden de Eylül sonundan mümkün olduğunca uzakken, eğer en doğru adım current olunduğu gibi ABD'ye girmek ise, o senaryo tek seçeneğimmiş gibi şimdiden hazırlamak, paralelde de oturumsuz Ekim mülakatların deneyim paylaşımlarını beklemek istiyorum. Çünkü DV2024 DV2025 Aşamaları'ndaki her yorumu okuyup insanların süreci izlemek ile geçirdiği süreden pişman olduğu senaryoları görünce insan gerilmiyor değil. Çok büyük bir fırsat ve büyük bir çoğunluk arkadaşlarımız gibi benim için de DV kaybetmeyi göze alamayacağım bir fırsat...

DV24 ve DV25 bu aşamada ayrılıyor birbirinden. Current olmadan KCC ile dosya taşırsanız DV24 sürecindeki talihlilerin yaptığı gibi dosya taşıtmak veya mülakat almak için dünya turu yapmanıza gerek olmaz. Gidebileceğiniz bir ülkeye taşıtmak için current olmadan aksiyon almalısınız. Ama current olur ve dosyanızı taşıtmamış olursanız o gün Amerika’ya girip AoS için 60 günlük bekleme sürecinizi başlatabilirsiniz. Bol şans!

• @samikayhannn Oncelikle Tebrikler . Video daki Arkadasin Kiz Arakadasinin Dosyasini 2022 yilinda ben hazirladim . Hilal Tatlici . Yanlis hatirlamiyorsan Ulkeye girisi 20-23 Agustos gibi . 1 Eylulde gonderdim Dosyasini , 2 Eylulde teslim edildi . 12 Eylul Dosya kabulune dair sms aldik . 20 Eylulde telefon ile arayip once Biometrics randevusu verip cagirdilar , sonra tekrar telefon edip Mulakat tarihi verdiler . 23 Eylulde parmak izi verildi , 26 Eylul Mulakat ve 28 Eylul sistemde Onay gorduk . @GOKTUG-SOLAKLAR . USCIS Baltimore , MD Field Office .

• @samikayhannn
    Merhabalar, ismim geçtiği için yazıyorum. Normalde başlığa yazmama kararı almıştım. İletinizdeki teyit amaçlı sorduğunuz sorularınızın ya da düşüncelerinizin büyük çoğunluğu hatalı aşağıda gerekli aydınlatmaları yapıyorum. @EzgiLera zaten size gerekli ve doğru açıklamaları yapmış, satın alıp almamak size kalmış.

1. Aos ile green card alabilmeniz için DV çekilişi açıklandığı tarihte ABD’de bulunmanız gerekir diye bir kural yok.

2. DV’den Aos sürecinin normal processing time’ı 6 aydır, family based dosyaların uzun processing time’ı ile karıştırılmamalı. Bu süreç 2 ay da sürebilir 7-8 ay da, dosyanıza bakan District Office’in performansına bağlı bir durum. İlla Aos yapacağım derseniz de bu başlıktaki her iletiyi okuyarak kimler hangi ofisten hızlı almış, tespit edip sürecinizi ordan yürütebilirsiniz. Current olduğunuz ay veya sonrasında dosyanızı göndermeye dikkat edin. Akrabanız hangi şehirde yaşıyor?

3. Ülkeye girerken tabiki turistik olarak geldiğinizi beyan etmeniz gerekiyor. Sistemden görüp görmediklerini biz bilemiyoruz, ancak Aos niyetiyle ülkeye girip, bunu tabiki söylemeden, girişte turist olarak geldiğini beyan edip, sorun yaşayan biz görmedik. Inspection’a uğrar mısınız uğramaz mısınız, o sizin şansınıza kalmış, lakin bir inspection’a maruz kalırsanız (girişte sorulan rutin soruları kastetmiyoruz, ayrı bir odaya alınıp valizinin aranmasından bahsediyoruz) o zaman durumlar değişir. I-485 formunda cevaplayacağınız soruların cevapları bile değişecektir, ayrıca bir Supplement-A formu göndermeniz gerekecektir, I-485 ile beraber.

4. Ülkeye girdiniz, o 6 aylık kalış süreniz içerisinde dosyanızı yolladınız diyelim, artık ondan sonraki sürenin önemi kalmıyor, dosyanız sonuçlanana kadar legal olarak ülkede kalabilirsiniz. Yani New York’taki o avukatın verdiği bilgi doğru değil, veya kendisine durum tam olarak net anlatılmadığından öyle cevap vermiş olabilir.

5. Size tavsiyem eğer dosya taşıma yapmayacaksanız, current olduğunuz ay ülkeye girip sürece başlamanız yönünde. CN’niz zaten düşük, doğru bir ofis seçerseniz, hızlı sayılabilecek 3-4 ay gibi bir süreçte green cardınızı alabilirsiniz. Yanlış bir ofis seçmeniz durumunda süreciniz uzar ve strese girersiniz, masraflarınız artar vs. Ofisi siz şu ofis olsun diye kendiniz seçmiyorsunuz, I-485 formunda belirteceğiniz fiziksel adresinize göre, biyometrik öncesi veya sonrasında dosyanız sizin adresinize en yakın district ofise yönlendiriliyor.

Son olarak; bu süreç 30.Eylül’den önce olumlu olarak bitmek zorunda (ya da kota dolana kadar), aksi takdirde uzaması gibi bir şey söz konusu değil, olumlu bitmezse (yetişmezse yani) otomatik deny olmuş olursunuz.

• @EzgiLera Hanım destekleriniz için çok teşekkür ediyorum, dediklerinizi dikkate alacağım. Sizin zamanında yaptığınız “keşke 2011’de AOS yapsaydım” yorumunuza istinaden özellikle sizin fikrinizi de almak istedim. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler!

@erenotti hocam merhaba,
    2. aile dostumuz NY’ta. Haklısınız bu süreç için hızlı bir ofis bulmak lazım, bir de tabi oraya uygun bir adres... Yalnızca iletişim ve posta karşılama için sanal adres gibi bir seçenek ile ilerlemek sağlıklı olur mu acaba?
    Süreçte eylül sonuna kadar zamanımız olduğu için, ve I-485’i doldurmadan bir süre (?) (30-60 gün) ABD’de bulunma konusu sebebi ile, bu süreyi total süreden yememek amacıyla, current olduğumuz gibi giriş yapmak mı yoksa current olmadan 1-2 ay önce mi giriş yapmak daha doğru olacaktır?
    3. Bu durumda sanıyorum olası bir inspection durumunda TR’den sağlamam gereken belgeleri yanımda getirmem şüpheye yol açar, değil mi? Siz nasıl yapmıştınız, gerekli belgeler size sonradan kargo ile mi sağlandı?
    4. Açıkçası beklentimi ve süreci, AOS diye bir yol varmış diye, 25 yıllık bir native american bir immigration lawyer’a danıştım, aile dostumuzun zamanında işlemlerini yürüten. O dedi 6 ay içerisinde işlemlerin tamamlanmaz illegal statüye düşersin sakın gelme diye...
    5. Bu aşamada herkes gibi Ankara’ya asla güvenmediğim ve ilk 5K içerisinde olmadığım için current olmadan dosya taşıma talebinde bulundum. Açıkçası 3-4 ayda süreci tamamlayabilecek bir ofis bulabilirsem gerçekten AOS düşünülebilir çünkü aşağı yukarı dosya taşıma ile aynı tarihlere gelecektir. Bu süreçte legal stay statüsünde kalmaya devam ediyoruz fakat çalışamadan bekliyoruz sanıyorum mantıken, değil mi?
    Bir de eğer sormamda sakınca yok ise, imzanızdan anladığım kadarıyla sizin süreciniz 9 aydır devam ediyor ve maalesef 1 ay kaldı sizin için de sonuçlanması için, umarım vize kotası da dolmaz bu süreçte, sizin sürecinizin uzun sürmesinin ayrı bir sebebi var mıdır süreç içerisinde yaşadığınız bir pürüz, dosya eksiği, ek bilgi talebi vs vs bir durum? Öngöremediğiniz bir durum yaşandığı için mi 9-10 ayda kartınızı almış olacaksınız inşallah?

@Figen Hanım merhabalar, çok teşekkür ederim. Gerçekten size de tebrikler, efsane bir dosya sonucu! Ben de videoyu izleyince “nasıl ya, gerçekten doğru mudur...” diye bir tepki vermiştim. Müsait olduğunuzda ve burada kendi şahsi case’im için detay sorular ile herkesi sıkmamak adına, yöneticilerimiz de özelden sormamda sakınca görmez ise, özelden size yazıp akıl danışma destek alma şansım var mıdır acaba?

• @samikayhannn Öncelikle vakit ayırıp tüm tecrübeleri okumanıza, naifliğinize ve araştırmacı kişiliğinize teşekkür ederim. Sn. @EzgiLera ve Sn. @erenotti çok güzel şekilde size açıklamışlar, arkadaşların ellerine sağlık. Ben küçük naçizane eklemeler yapayım.

Öncelikle mutlaka dosya taşıyabilirseniz daha az masraflı (Siz aslında masrafınız olmayacağını yukarıda belirttiniz.) ve daha az stresli ve sonuca yönelik oluyor. Yani süreç sonunda green cardı ya alıyorsunuz yada alamıyorsunuz. (Mülakat alıp da alamayan sanırım hatırlamıyorum.) Dolayısıyla "FAM" ile dosya taşımak bu kadar kolaylaşmışken kesinlikle AOS yerine dosya taşımanızı öneririm. Hatta AOS 3. seçenek olarak cepte bile kalabilir ama Ankara'nın 2024 yılı için verdiği son mülakat numaraları görünce aslında 2. seçenek olsun.

1. Ben gelirken atar topar geldim ve dolayısıyla biraz hazırlıksız geldim. Hem maddi , hem de manevi olarak. Dosya taşımış yada TR'de almış olsaydım (Edit: TR'de alamıyordum - alamayacağımı da biliyordum.) daha düzgün planlar ve daha az maliyetlere katlanmış olacaktım. Manevi açıdan da hazırlığımı ve planlarımı daha sağlam yapabilecektim.
    2. Sonuçta bülten 1 ay geriden açıklanıyor. Yani sizin de belirttiğiniz örnek üzerinden 1 Ocak bülteninde Current olduysanız bir sonraki ay başlatmanızı öneririm. Yanlış ifade etmemek için belirteyim. Ocak Bülteni Aralık'ta açıklanıyor ya, Dolayısıyla Aralık'ta değil gerçekten Current olunan ayda başlatmanızı öneririm. "Early Filing" olan bu yıl arkadaşımız oldu. Ben o riski satın almaz Current olunan gerçek ay ne ise I-485'i o dönemde gönderirdim.
    3. Ben Ülkeye Kasım 05'de girdim. Girerken .................. yerleri gezeceğim ve daha sonra yılbaşını babamın yanında geçireceğimi belirterek girdim ve bir problem yaşamadım. Dolayısıyla güzel bir tatil planı yapmanızı , olası sorular gelirse ................ gideceğim ............. süre kalacağım daha sonra ........... gideceğim .................. süre kalacağım ve daha sonrasında tanıdıklarımı ziyaret edeceğim bir süre de orada kalacağım dersiniz.
    4. yukarıda anlattığım tatil planını desteklemesi için sonuçta uçak biletini görmek isteyebilirler. Ben geliş tarihim net ama dönüş tarihim değişecek diye. Geliş uçak biletimi "İptal Olmayan" ancak dönüş uçak biletimi ise "%100 tam iptal olacak şekilde" seçmiştim. Zaten Ülkeye girer girmez iptal ettim ancak acı bir gerçekle karşılaştım ki %100 iademi alamadım. Alamama nedenim: Geliş ve Dönüş uçak biletinin farklı seçilmesinden kaynaklanıyordu. (Ucuz biletinin iptal yada değişim şartları dikkate alınıyormuş.) Özetle: mecburen dönüş uçağınızı daha sonra Açığa aldıracaksınız ve/veya iptal edeceğiniz için mecburen "Gidiş ve Geri Dönüş" uçak biletini %100 iptali seçin, aksi taktirde "Maddi olarak" kayba uğrarsınız. Uçak biletini alırken bu ince detayı göremiyorsunuz.
    5. @erenotti yazmış dolayısıyla bunun cevabı önemli bence. Tanıdığınız nerede yaşıyor ise o yaşadığınız bölgenin ofisine dosyanız işlem göreceği için o ofisin hızlı mı? Yavaş mı? ne şekilde ilerlediğini araştırmanız gerekir. Diyelim ki tanıdığınızın yaşadığı yer çok yavaş çıktı. O zaman size masrafsız gibi görünen AOS ciddi bir masraf haline gelebilir. Umarım ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur.
    6. 90 gün kuralı diye bir şey yok. Dolayısıyla 90 gün kuralı olmadan planınızı rahatça yapabilirsiniz. Örneğin: Dosyanız Ocak döneminde Current oldu. O arada siz dosya taşıyamadınız ve Şubat'da ülkeye girdiniz. Ülkeye girdikten sonra gerekli hazırlıklarınızı yaparsınız ve 90 beklemeden dosyanızı başlatırsınız. (Hazırlıklar zaten min. 1-2 hafta sürüyor. Örneğin: Sağlık raporu için klinik buldunuz. Randevu alması daha sonra sağlık kontrolünüze girmeniz raporun çıkması vb. işlemler zaten 1-2 hafta sürebiliyor.
    7. Ben gelmeden önce konsolosluktan randevu almıştım ve "Birth Certificate" direkt konsolosluktan almıştım ve o belgeyi göndermiştim. (Vukuatlı Nüfus Kağıdı Örneği yerine) Dolayısıyla Aos yapacaksanız belki gelmeden bu randevuyu geliş tarihinize rahatça alırsınız.
    8. İngilizce biliyorsanız tüm süreci rahatlıkta kendini yürütebilirsiniz. Ben avukat ile çalıştım ve avukat ile çalışmanın asıl nedeni olası ofislerin gecikmesi durumunda "Hızlandırma Talebini" sizin adınıza avukat yapabiliyor. Benim avukatım benim adıma 2 kere başvuruda bulundu. 2. Başvuru sonrasında benim dosyamda hareket oldu. Avukat olmadan hızlandırma talebinde bulunup bulunulmadığını açıkçası bilmiyorum. Lütfen bu husus ile ilgili ben yanlış bir yönlendirme yaparsam bir arkadaşımızın açıklayacağını düşünüyorum. Şunu da açıkça ifade edeyim. Ben ingilizce bilseydim eğer avukat ile çalışmazdım. Hızlandırma talebi önemli mi? Bence evet önemli ama sırf bunun için avukata bir ton para vermek istemezdim. Çünkü Avukatın yaptığı tek şey I-485 formunu sizin doldurmak ve adınıza göndermek. Dosyanın ek evraklarını siz hazırlıyorsunuz. Aslında tüm hazırlık tarafınızca oluyor 🙂
    9. “belki 5 ay Ankara bekleyeceğinize ilk aydan başka bir konsolosluktan ya da Amerika’dan alabilirsiniz. Ben kendim keşke DV21’de AOS yapsaydım diyorum” şeklinde yorum paylaşmış. kısmı ile ilgili olarak da bende keşke AOS yapmasaydım diyorum 🙂 Burada herkesin tecrübesine kendisine olmuş oluyor. Ben Ülkeye girdikten tam 9 ay sonra Green Card'ımı aldım 🙂 Öyle saçma sapan bir eyalet ve şehre gelmişim ki: Başka şehirlerde herkes ehljliyetini alırken ben burada 3-4 ofis dolaştım ve ehliyet alamayacağımı öğrendim ve green card'ı beklemek durumunda kaldım. (Ehliyetimi bugün teslim aldım, ayrıca onun mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum bugün / artık korkarak araç sürmeyeceğim.) Örneğin: Kredi Kartını Secure Kredi Kartı olarak alabilenler varken, yanlış banka seçimi nedeni ile ben kredi kartımı tam 9 ay sonra aldım ve 9 ay kredi skoru için zaman kaybettim 😞 Anlatmak istediğim herkesin tecrübesi başka ve 9 ay çok uzun bir süre 😞

Belki @EzgiLera ve @erenotti yazdığı bazı şeylerin tekrarını yapmış olabilirim. Sabırla okuduğunuz için teşekkürler...

Ne karar verirseniz verin ama ilk önce dosyanızı umarım rahatça taşırsınız. En azından sağlık raporu itibariyle ülkeye giriş için 6 aylık bir süre elinizde olacak ve rahatça tüm hazırlıklarınızı yaparsınız. Bu sorumluluk bilinciniz ile "Dosya Taşıma" ve/veya "AOS" yolu fark etmez rahatça Green Cardınızı alacağınıza eminim.
    Syg...

• @Redbeard
    Arkadaşımız @samikayhannn, ister Aos ister dosya taşıma, stratejik davranırsa green cardını alma ihtimali çok yüksek hatta daha sürecin başlarında bile alabilir. Biz kendisine tavsiyeleri verdik, bu cn’e bende kesinlikle dosya taşırdım hele de FAM yasası sayesinde KCC kanalıyla, çok rahatça taşıma yapılabiliyor ve 5200 cn’lerdeki arkadaşlar Hong Kong, Vienna gibi konsolosluklardan randevuları almışken ve alabiliyorken. Ap’ye dahi kalınsa geniş geniş zamanı olacak.
    Yok ben illa Aos yapacağım diyorsa da akrabası umarım Teksas’ta yaşamıyordur:) Ofis ismi vermek istemiyorum, kendisi okur zaten, ancak bazı şehirlerdeki ofislerin çok çok hızlı olduğu ayan beyan ortadayken o yönde hareket etmeli, akrabasının ikamet adresine göre değil.
    Aos; benim fikrim, hali hazırda Amerika’da gurulu düzenleri 🤪 olanlar ve cn’i çok yüksek olanlar için daha uygun, hele de bu Fam yasası çıktıktan sonra.

Edit: kaldı ki cn çok yüksek olmasına rağmen, KCC ile dosya taşındığında, son aylar dahi olsa eğer current olunduysa randevu alınma ihtimali yüksek. Ankara harici konsolosluklar son aylara doğru hızlanıyor, ve insafa gelip boş slot açıyorlar, bu sene Uzakdoğu ülkeleri örneğinde görüldüğü gibi. Garantisi yok tabi, söylemeden geçmeyelim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

1. “belki 5 ay Ankara bekleyeceğinize ilk aydan başka bir konsolosluktan ya da Amerika’dan alabilirsiniz. Ben kendim keşke DV21’de AOS yapsaydım diyorum” şeklinde yorum paylaşmış. kısmı ile ilgili olarak da bende keşke AOS yapmasaydım diyorum 🙂 Burada herkesin tecrübesine kendisine olmuş oluyor.

Bu sözümü açıklayayım, evet herkesin süreci ve tecrübesi farklı oluyor. Ben hem DV21 hem DV22 üst üste kazandım. DV21’de AoS düşüncem vardı ama Mayısta DV22 sonuçlarının açıklanmasını bekledim çünkü DV21i kazanacağımı hissettiğim gibi DV22yi de hissediyordum.

Yine de eğer DV21 sürecinde AoS yaparak gelmiş olsaydım 1.5 yıl erken gelmiş olacaktım. Ben ne kadar erken o kadar iyi diye düşünüyorum. O yüzden şimdiki aklım olsa DV22 yi de kazanmış olmama rağmen DV21de vizemi AoS ile almış olmayı tercih ederdim. DV21’de bırakın KCC ile oturumsuz dosya taşımayı, konsolosluklar oturumu olanları bile kabul etmiyordu çünkü dünya genelinde konsolosluklar kapalıydı ve sırayla açıldılar, açılanlar kendi ülkelerindeki talihlilere bile yetişemediler. Zaten dünya genelinde en az vize dağıtılan yıl oldu sanırım.

Eğer o zamanlarda dosya taşıma imkanı olsa dosyamı taşımaya çalışmak A planım olurdu, AoS B planım olurdu, sonraki sene mülakat beklemek C planım olurdu.

• @EzgiLera o sözün sizin sözünüz olduğunu fark etmemişim ya 🙂 Size hitaben değil, kendi içimden geçenleri belirttim. Bende sizinle aynı fikirdeyim. 1. Seçenek dosya taşıma , 2. Seçenek AOS olmalı zaten. Zaten TR'de artık 6000 üstü zor görünüyor. Umarım değişir tabii.. Bakalım 2025 nasıl olacak...

Edit: Ben dosya taşımayı düşünmemiştim. Keşke düşünseymişim diye kendi kendime bir pişmanlığım var açıkçası. Neyse olan oldu.. Önümüze bakalım. Çok şükür GC'mize kavuştuk...

• ⭐⭐⭐⭐

@Redbeard, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@EzgiLera o sözün sizin sözünüz olduğunu fark etmemişim ya 🙂 Size hitaben değil, kendi içimden geçenleri belirttim. Bende sizinle aynı fikirdeyim. 1. Seçenek dosya taşıma , 2. Seçenek AOS olmalı zaten. Zaten TR'de artık 6000 üstü zor görünüyor. Umarım değişir tabii.. Bakalım 2025 nasıl olacak...

Benim sözüm olsun, başkasının sözü olsun, önemli değil. Her sene değişen bir süreç ve her sene yapılan yorumlar, izlenen yollar ona göre değişiyor, şekilleniyor. Aslında buna vurgu yapmak istedim. 5 sene önce numarası 5k olan biri gidip Amerika’da AoS yapacağım dese manyak mısın otur oturduğun yerde derdik 🙂 Hatta önceki senelerden hatırlıyorum, hali hazırda Amerika’da olmasına rağmen AoS yapmayıp, Türkiye’ye dönüp CP yapanlar vardı çünkü normal şartlar altında daha hızlı, daha kolay ve daha masrafsız bir süreç oluyordu.

O yüzden süreci takip etmek, günceli yakalamak çok önemli. Seneler öncesini geçtim, aylar önce verilen örnekler, izlenen yöntemler bile bugün geçerliliğini yitirebiliyor. Eskiden oturumsuz dosya taşımak bir hayaldi mesela, sonra bunu kabul eden konsolosluklar oldu başta, şimdi ise vizeyi alabilmek için birçok kişi bu yöntemi deniyor hem de eskiden oturumsuz dosya taşıma yapmayan KCC ile…

Sürekli süreci takipte kalmak, vizesini almak isteyen biri için şart artık. Eskiden olsa kazandığını öğrendin, formu doldurdun, otur mail bekle. Mail geldi, belge gönderdin, otur mülakat bekle. Mülakat, vize, welcome to America…

• @EzgiLera imzamı atarım son yorumunuza... Aslında tamamen GC sürecinin ve değişen dengelerin süper bir özeti olmuş... O nedenle ilk yazdığım yazıda Sn. @samikayhannn bu bilinç ve araştırmaları ve sürecin içerisinde olma çabası ile rahatlıkla bir şekilde GC'sini alacağını düşünüyorum. Diğer başlıklar da sorulan soruları gördükçe bazen kendi kendime sinirleniyorum , sizin gibi onlarca değerli insan da bıkmadan usanmadan o sorulara cevap veriyor. (Aman yanlış anlaşılmasın @samikayhannn dan bahsetmediğim anlaşılıyordur ama ben yine de yazayım 🙂 🙂 )
    benim defom sanırım o tarz sorulara yanıt vermiyorum. (Sizler gibi iyi bir insan değilim sanırım) GC'sini isteyen herkes bıkmadan-usanmadan önce ilgili başlıkları okuyacak, sonra da sorusunu soracak.

• @samikayhannn
    Amerika’da sanal adres diye bir sistem yok, USCIS’e mailbox’ına ulaşabileceğiniz gerçek bir adres bildirmeniz gerekiyor, içerisinde yaşayıp yaşamamak size kalmış. USPS kiralık mailbox’ı kastediyorsanız, oraya USCIS yazışma, evrak, kart gönderimi yapmıyor diye biliyorum.

Soru sorduğunuz avukatınıza durumunuzu tam olarak net anlattıysanız ve size bu cevabı verdiyse bilgisi konusunda şüpheye düştüm. Hatta avukat olduğundan bile şüpheliyim. 6 ayı geçirirseniz ve süreciniz sonuçlanmazsa bile illegal bir duruma düşmezsiniz, elinizde göçmenlik başvurusu kağıdı olduğu müddetçe kim ne diyebilir.

Evraklarımı yanımda getirdim, kendim o riski aldım.
    Siz kendiniz kargo da yaptırabilirsiniz.

Sürecimle alakalı iletilerimde detaylı bilgiler paylaştım. Özel bir durum yok.

Size detaylı cevaplar verdiğim konularda halen sorular soruyorsunuz. Ülkeye girme, current olma vs. gibi konularla olan kısmı tekrar okuyun. CN’iniz süre, gün ve ay hesabını yapmaya gerek olmayacak kadar düşük zaten. Tek yapmanız gereken, hızlı bir ofis olduğuna kanaat getirdiğiniz yerin üzerinden dosyanızı yollamak. New York eyaletinde ve şehrinde çok ofis var, hepsi hızlı olmayabilir.

Aos’tan green card alacağınızın garantisi yok, ama alma olasılığı doğru haraketler yaparsanız tabiki çok yüksek, sürecin ne kadar süreceğini, ofisin nasıl çıkacağını, nasıl bir memura denk geleceğinizi, göndermiş olduğunuz evraklarınızı tekrar isteyip istemeyeceklerini vs. kimse bilemez. USCIS ofisleri sadece DV dosyalarına bakmıyor, bunu göz önünde bulundurun. Her yıl bu ülkede 1 milyon insan green card alıyor, aile birleşimi, iş, iltica, Kübalı, Iraklı, Afgan, Haiti vs vs. Türlü türlü dosya var.
    Bu yüzden size gerekli tavsiyeleri verdik.

Edit: Ülkeye girdikten sonra dosyayı yollamak için şu kadar süre bekleyeceksiniz diye bir şart yok. Buna hatta hiç dikkat edildiğini dahi görmedim. Eğer süreye dikkat eden bir memura denk gelirseniz de, o da sizin şanssızlığınız olur ne diyeyim. Banka hesabı açayım, sağlık raporu alayım, DV fee dekontu gelsin, dosyamı yapayım derken zaten 1-1.5 ay bir süre geçecek, ve gayet makul.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba Arkadaşlar, Bu sabah Aos dosyamın Takibini yapan çok Değerli figen hanımdan güzel bir haber aldım, Mülakatsız olarak kartım onaylandı.En kısa zamanda Aos sürecimin detaylarını paylaşacağım. Forum Sitesine Bu Değerli Hizmeti Bizlere Sunduğu İçin Teşekkürü Borç Bilirim.Profesyonel Hizmetinden Dolayı Figen Hanıma Teşekkür ederim ☺️ Dosya Onayı Bekleyen Arkadaşlara Bol Şans Diliyorum. İhşallah Kimsenin Emeği Boşuna Gitmez.

• @Figen figen hanım sıra nom 29xxx aos için nisan mayısta gelmek yeterli mi sizce? Current olmadan aos de mi yapamıyoruz? Ek olarak şubatta bebeğimiz olacak, doğum öncesi amerikaya gelip sonrasında ya da doğum öncesi başvuru yapmak mümkün mü current olmadan?

• Merhaba Arkadaşlar,
    Aos Sürecimin Detaylarını Sizler İle Paylaşmak İstedim.
    İlk Önce Forum Sitesine Bu Hizmeti Bizlere Sundukları İçin, Çok Teşekkür Ederim.Bu Site Olmasaydı Daha Ankaradan Mülakat İçin Meil Bekliyor Olacaktım.
    Herkesin İstediği Gibi, Bende Ankaradan Mülakat İçin Meil Almak İstiyordum, Fakat Gün Geçtikçe Sıra Gelmiyeceğinin Farkına Vardım. Dosyam Curent Olmadan Önce Endonezya,Singapur,Honkong Gibi Devamlı Seyahat Ettiğim Ülkelerin Konsolosluklarına Dosyamın Taşınması İçin Meil Gönderdim Fakat Olumsuz Yanıt Aldım.Numaram Curent Olmadığı İçin Olumsuz Yanıt almam Sanki Numaram Curent Olursada Kabul Edilmesi Zor Bir Süreç Olacak Diye Düşündüm. Tabi Bu Söylediğim Ülkelerin Bazıları Son Zamanlarda Dosya Taşımayı Kabul Ettiler. Benimde Amerika Vizemin Olması Avantajı İle Numaram Ne Zaman Curent Olursa, Aos Yapmak Bana Daha İyi Bİr Fikir Geliyordu.
    Aos Takibini Yapması İçin, Daha Önce Ds260 Formunu Gönderme Döneminde Danışmanlık Aldığım Avukat Vardı, Fakat Forumda Aos Başlığı Altında Okuduğum Yorumlarda Figen Hanıma Olumlu Dönüş Mesajlarını Okudum. Ve Fikrimi Değiştirerek Figen Hanım İle Çalışmaya Karar Verdim. İyikide Bu Kararı Vermişim. Ben Türkiye’de İken Figen Hanımla 14 Mayısta Konuştuk, Kendisinden Danışmanlık Almak İstediğimi Söyledim Ve Kendisi Süreci Miamide Başlatırsak Bir çok İşin Dahada Kolaylaşacağını Söyledi, Ve Miamide Başlatmaya Karar Verdik.
    Mayısın 21 Miamiye Geldim. Figen Hanım İle Haberleştikten Sonra, Kendisinin Yönlendirmesi İle İlk Önce Telefon Kartı,Bankadan Hesap Açma,Sağlık Raporu,Posta Kutusu Açma Gibi Bir Çok Yapılacak İşi Figen Hanımın Yönlendirmesi İle Başlattık. Bu Arada Saydıklarımın İçerisinde En Çok Zorlandığım Banka Açmak oldu, Bir Çok Banka Seçeneğinden Sabit Bir Adres Olmadığı İçin Açmadılar En Son PNC Bankasından Adresi Sorun Yapmadan Hesap Açtılar.
    Gerekli Olan Belgeleri Tamamlamamız 3 Haziranda Bitti. Figen Hanım 4 Haziranda Son İncemelerini Yaparak Evrakları USCIS Okland Park (OKL) Ofisine Posta İle Gönderdi. İlk Önce 330 Usd Paid Yazısını Aldık.Daha Sonrasında 1440 Usd Alındısı İle Birlikte 1 Temmuz İçin Parmak İzi Randevusu Aldık.
    Parmak İzini İçin Walk İn Yapmadım, Randevu Tarihinde Gidip Parmak İzini Verdim. Daha Sonrasında Bekleme Süreci Başladı.Sonu Sıtresli Geçen 52 inci Günün Sabahı Ağustos 22 sinde Figen Hanım Beni Arıyarak Müjdeli Haberi Verdi. Tabikide Çok mutlu Oldum İnanılmaz Bir Duygu.
    Buradan Figen Hanıma Profesyonel Çalışmasından Doları Teşekkür ediyorum ☺️Umarım Dosyası Onay Bekleyen Tüm Arkadaşlarımız Mutlu Sona Ulaşırlar.🙏

• @marinesubby Merhaba , Oncelikle Tebrikler . Current olmadan maalesef hicbir yerden islem baslatamiyoruz . Su anda Nisan / Mayis demek zor gidishati biraz gozlemlemek gerek ama Nisan/Mayis normal sartlarda uygun bir zaman gelmek icin . Bebegi burada dogurmak istiyorsaniz bunu yapabilirsiniz , Cocugun Vatandas olmasi genel olarak olumlu bir etki yapiyor Mulakatta veya Dosyada . Benim gozlemim bu dogrultuda simdiye kadar .

• @EzgiLera Hanım merhaba, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Şu an maalesef adres bildirerek mülakatı VNN’ya aldırabildim, ancak öyle taşıdılar. Umarım unlocked gibi bir durum yaşanmaz. Olup olmadığını kontrol etmek için yaklaşık ne kadar bekleyip kontrol etmemiz gerekir sizce, emin olmak için?

@erenotti @Redbeard merhabalar, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Başlıktaki girdilerinizin ve ısrarla yardımcı olmaya çalışmanız için de ekstra teşekkür ederim. Eren hocam “bazı şehirlerdeki ofislerin çok çok hızlı olduğu ayan beyan ortadayken” demiş ama maalesef şu an için ofisler ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığım için bir yorum yapamıyorum (başlıktaki girdilerde tam yakalayamadım ,sanıyorum benden kaynaklı), sıkıntılı bir ofise/memura denk gelme korkusu ile de birlikte, tavsiyelerinizi dinleyerek CP’yi beklemeye karar verdim. Dosyayı Viyana’ya taşıdığım için şu an için ben de aksiyon almak için nefesimi tutup bekliyorum ekim başındaki ilk görüşmelerin sonuçlarını.

@Figen Hanım merhaba, size de özelden bilgi vermeniz ve dosya taşımayı beklemem konusunda yönlendirmeniz için teşekkür ederim.

.

Tabi ki şu an için 1.öncelik CP 2.öncelik AOS olarak bakıyorum duruma. Bu kararın doğruluğunu maalesef Ekimde oturumu olmayan dosyasını taşımış ilk arkadaşlarımıza yapılan yaklaşımdan ve problem yaşayıp yaşamamalarından anlayabileceğim.

Yorum ve yaklaşımlardan anladığım kadarıyla, tekrar dosya göndermek, dosyasını takip etmek için araya congressman sokmak, early filling’den redlemelere itiraz etmek zorunda kalan ve 6-8 aydır dosyasının sonuçlanmasını bekleyen kişileri de göz önüne alınca, CP’ye göre AOS’un hem maddi olarak hem dosya hazırlama külfeti olarak hem de tahmini tamamlanma süresi olarak daha zorlu bir yol olduğunu söyleyebilir miyiz? CP’deki olası AP durumuna göre bile kıyasla, AOS’a göre CP’nin daha kısa süreceği söylenebilir mi?

Son olarak da alakasız bir şey sormak istiyorum, olası “hayır tabi ki ne onunla onun ne alakası var” tepkinize rağmen 🙂 bahsettiğim aile dostumuz aracılığı ile, şimdilerde owner ben olacak şekilde LLC şirket kurulumu için dilekçe verdirmeyi düşünüyorum da. Tabi ki dünyanın herhangi bir yerinden şu an internet üzerinden herkes başvuru yapıp şirket açtırabiliyor ama, malum hassas konular diye sormak istiyorum, GC’ı herhangi bir şekilde riske atmaktan kaçındığım için. CP ya da AOS fark etmez, LLC kurulumu bir şekilde bir yerde bu süreçte karşıma engel/ek kontrol vs. olarak çıkabilir mi acaba?

• ⭐⭐

@samikayhannn sirket kurulabilir ama o sirket icin calisamazsiniz green card yada calisma izni yoksa.
    Abdde Hali hazirda AOS yapacaksaniz,sirketiniz icin calismadiginizi ispatlamaniz gerekebilir.
    Green card alip Ssn aldiginizda sirket kurulumu 5 dakika suruyor online. Cok kasmaya gerek yok.

Ssnsiz 1 ay civari surer

• Merhabalar,

Benim 5 Haziran’da DV Fee gonderimiyle baslayan AOS surecim 7 Agustos’ta mulakatsiz onayla olumlu sonuclandi. Surec boyunca burayi guncelleme sansim olmadi, ama bu yonde yapilan elestirileri hakli buluyorum. Bu nedenle gec de olsa kendi tecrubelerimden yola cikarak birkac ekleme yapmak istedim.

Oncelikle AOS icin firsati olmayan ve Ankara’da mulakat sirasi gelmeyen tum DV talihlilerinin hayal kirikligini paylasiyorum. Keske tarihin en kotu konsolosluk performansi bu yila denk gelmeseydi, hatta boyle bir haksizlik hic yasanmasaydi. AOS icin gelip yine eyaletlerin beklenmedik sureclerine takilan olumsuz sonuc alip tekrar deneyen ya da hala bekleyen herkese de tum kalbimle bol sans diliyorum.

Biraz kendi durumumdan bahsedeyim. Is sebebiyle zaten Amerika’ya sik gelsem de green card’imi maddi ve manevi olarak daha kolay olacagi icin Ankara’da almak istiyordum ve acikcasi Mayis ortasina kadar, onceki senelere bakarak benim case numarama sira gelecegini dusundum. Hatta gecen sene sonbaharda uc ay, bu sene Mart’tan Mayis’a kadar 2.5 ay New York’ta gecirdim. Cok umutlu oldugum Mayis mulakat dagitimi, ben donus yolundayken aciklandi ve ogrendigimde baya endiselendim. Hemen Amerika’da cok iyi bir hukuk burosundan oldukca tecrubeli bir avukatla gorusme ayarladim. Malesef yarim saatine $300 odedigim gorusme 10 dakikada moral bozukluguyla sonuclandi. Amerika’ya giris yaptigim tarihten uc ay gecmeden basvurursam mutlaka fraud olacagini soyleyip hicbir sebeple bunu yapmamam icin israr etti. Tam o gun ilk defa AOS basligini okumaya basladim ve Forum’da ilk entry olarak Figen Hanim’a bu uc ay meselesini sormustum. Daha sonra biraz daha okuyup pek cok insanin sorunsuz sekilde green card’i aldigini gorunce bu riski almak istedim. Turkiye’de mulakati beklemek daha riskliydi. Ayni gun ucak biletimi aldim (4 Haziran’da Amerika’ya giris yaptim) ve Figen Hanim’dan gorusme talep ettim. Tanisma konusmamiz baya uzun surdu. Ben @koray2000’in yazdiklarini okuyup aslinda ilk olarak field office onerilerini sordum. Bu arada @koray2000, size cok tesekkurler. Ben Brooklyn’de kaliyorum geldigimde ve siz uyarmamis olsaniz kesinlikle NY veya NJ olarak ilerlerdim. Figen Hanim, ilk olarak gecen sene iyi performans gosterdigi icin Boston’i onerdi. O sirada herhangi bir danismanlik anlasmasi yapmamistik. Ben sonra kendim de devam edebilirdim. Amerika’daki avukat gorusmesinin hayal kirikligi ve is/ozel hayatimin yogunlugu sebebiyle ben kendisiyle calismak istedim, cunku ilk olarak bana moral ve guven verdi. Sonra sabirla neler yapacagimizi anlatti. Benim durumum uzaktan da olsa Amerika’yla baglantili calistigim icin acikcasi bence normalden biraz karisikti. Ayni zamanda yine isimle alakali daha once baya burokratik basvuru yaptim Amerika’da ve kucuk bir detaydan surec cok uzayabiliyor. Sizin bu detaydan ya da basvurudaki eksikten cok gec haberiniz olabiliyor. Ben zaman cok kisa oldugu icin ve dalginlikla bir seyleri atlama ihtimalim olabilir diye bilen biriyle ilerlemenin daha iyi olacagini dusundum ki oyle oldu. Benim gibi fazla detayci ve mukemmeliyetci bir danisanla sabirla ilgilendi. Iletisimimiz hep cok hizli ve netti. Size de bir kere daha cok tesekkur ederim @Figen Hanim.

Telefon numaram ve banka hesabim vardi. Haziran’da kesin New York’ta olmam gerekiyordu, ama Boston Field Office’le ilerlemek istedim. O yuzden Boston adresi icin daha onceden kullandigim lokal isletmeler, calisma alanlari vb ile calisan ipostal1.com uzerinden mailbox kiraladim. Abonelik ucreti aylik $9.99, ilk basta bir linkle kendilerinin yonlendirdigi noter hizmetini kullanip onay aliyorsunuz, bir kereligine $25 oduyorsunuz. Size gelen postalar, en gec birkac gun icinde (ayni gun yukleme sozu verseler de bence birkac gun gecikebiliyor ama total surecte cok da bir zararini gormedim) sisteme yukleniyor, ve aldiginiz postayi $2.25 karsiliginda scan edebiliyorlar veya kendi adresinize gonderebiliyorsunuz. Abonelik ucreti icinde 1 aylik storage da yapiyorlar. Burada bence ev veya ofis olmadigi bariz olan secenekleri secmemek lazim. Adresleri uye olmadan goruyorsunuz, dolayisiyla Maps’ten o adreste ne var diye bakmanizi oneririm.

Saglik muayenesi icin NY ve NJ’de yaklasik 10 ofisi aradim ve en hizli sekilde sonuc verecegini dusundugum Yulin Wang’i sectim. Ofisi Queens’te, 7 metro hattiyla kolayca ulasabilirsiniz. Maliyeti $250 + asilar oldu. Asilari malesef en cabuk sekilde tamamlamak icin CVS’te yaptirdim. MMR, Tdap, Tetanoz ve Polio asilarini oldum. Tdap ve Polio’yu ayni gun oldum. MMR VE Hepatit B’yi ayni gun oldum. Hicbir sorun yasamadim. Asilar malesef toplam $600 tuttu.

I-485’i DV fee paid belgesi gelmeden 18 Haziran’da yolladik. USPS tracking receipt’i scan ederek banka hesabimdan $330 cekildigini gosteren bir belge koydum. Normalde DV fee onay belgesini istemiyorlarken bana Temmuz ortasi RFE (Request for Evidence) geldi. Dolayisiyla onay belgesini eklemeden gonderirseniz, U.S. Department of State’ten DV fee paid yazisi geldiginde bir cover letter’la aciklamasini yaparak bagli oldugunuz ofise direkt iletmenizi tavsiye ederim. O sekilde yapildiginda sorun olacagini sanmiyorum, ama tabi beklenmedik durumlar tecrubelenebiliyor. Mesela ayni ofiste kimseden istenmeyen belge benden istendi. Muhtemelen mulakat yapmayacaklari icin istediler, ama bildigim kadariyla Boston’dan basvuran herkes mulakatsiz onay aldi.

27 Haziran’da USCIS’ten received mesaji geldi. 3 Temmuz’de NOA1 geldi. Bir sonraki USCIS gelismesi 16 Temmuz sabahi 8:30’da telefonla aramalari oldu. Ben telefonu duymadim ve tekrar aradigimda ulasamadim, o yuzden bu ihtimali goz onunde bulundurarak telefonuzu duyacak sekilde ayarlayin. Sonra USCIS hesabini “We scheduled you for a biometrics appointment” olarak guncellediler ve ayni gun mailbox’a NOA2 geldi. Hala New York’ta oldugum icin Biometrics’e walk-in yapmaya 17 Temmuz’da Boston’a gittim. Parmak izini Application Support Center’da aliyorlar. O gun ogleden sonra 3 gibi ordaydim ve ofis cok kalabalikti. 18 Temmuz’da sabah 8-10 arasi gelmemi istediler. Ofiste calisanlar inanilmaz kibar, insancil ve pratik. 18 Temmuz’da biometrics isini tamamladim ve hemen sistem guncellendi.

Bu esnada elime hala DV fee isteyen RFE ulasmamisti. Onun maili 23 Temmuz’da geldi. Yine ipostal'dan dolayi birkac gun gecikme olabilir, cunku 16 Agustos'ta gondermisler. Telasla ayni gun DV fee odendi belgesini gonderdim ve parmak izi verdigimi de cover letter’da belirttim. 7 Agustos’ta websitesinde onayi gorduk. 13 Agustos onay belgesi, 14 Agustos SSN ulasti. Bu tarihleri virtual mailbox kullandigim icin birkac gun gecikmeli dusunebilirsiniz. 15 Agustos’ta USCIS hesabimi kart gonderildi olarak guncellediler. 20 Agustos’ta kart geldi.

Biraz stresli ve kosturmali gecen bu surecin olumlu sonuclanmasi beni cok mutlu etti. Buradaki herkesin bu sonucu hak ettigine hic suphem yok. Umarim guzel haberler almaya devam ederiz.

Sevgiler,
    Pelin

• ⭐⭐

@elifpc bu 3 ay gecmeden basvuru yapamama olayi non immigrant vizeler Icin gecerli benim bildigim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |