Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Sinan-D hocam benim de 10 ekimde ankarada olacak iletisimde kalalim

• @eciskoec cevabını için teşekkür ederim. benim sormak istediğim biraz karışık yazdığım için anlaşılmamış sanırım. Kcc aracılığı ile dosyasını taşıdığı büyükelçiliğe mail atıp bu durumu( oturumsuz mülakat alınıp alınamayacağını) soran oldu mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetgul2536 paylaşmak isterseniz Muscat’ı tercih etmenizin arkasındaki sebebi sorabilir miyim? Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@layemutane merhaba.
    sağlık muayenesinde ilgili konu için sizi yönlendireceklerdir. tavsiyem, eşinizin hekiminden ilgili konu için bir rapor vb bir belge alın eğer aşılardan çekinceniz varsa.
    bu şekilde ilgili aşılardan muafiyet sağlayabilirsiniz.

bunun dışında, doğum mülakatınızdan sonra olacaksa (ki öyle görünüyor) mülakat sırasında çocuğunuz için de vize talebiniz olacağını belirtmelisiniz.
    sonrasında bebeğiniz için vize prosedürü işleyecek aynı sizin ilerlettiğiniz gibi.
    sizler vizenizi aldıktan sonra çocuğunuz için mulakatsız vize basım süreci işlemeli, bunun süreci için benimle özelden iletişime geçin lütfen, size destek olacağım.

askerlik konusu da önemli değil, e-devletten ilgili çıktıyı alıp mülakata gitmeniz yeterli.

bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@evr42 aşı olmalıdır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@minnesota peki verdikleri vize sayısına baktınız mı o ülkelerin?
    yani 10.000 kazanan olan ülke 5000 vize bastıysa, 5000 kazanan olunca 2500 vize basarsa ne anlamı var ki bu durumun..

• Sayın @gucarslan sizlere minnettarız sizlerin @EzgiLera Hanım'ın yönlendirmeleriyle süreci yönetiyoruz. sizi online yakalamışken sizin de fikrinizi alsak.. KCC inatla fiziksel adres istemeye devam ediyor dosyamızı taşıyamıyoruz... Konsolosluğa yakın bir otel adresi paylaşmamızın bir sakıncası var mıdır 5 mail oldu maalesef taşıtamadık dosyamızı...

• @gucarslan Dosyasını taşıyanların bu ülkelerden mülakat alma ihtimalleri artar diye düşünüyorum. Azerbaycanlılar Gürcistan'da daha fazla mülakat alabilirler. Ankara'yı daha az tercih edebilirler.

• @marinesubby İkidir ben de aynı cevabı aldım. İnatla adressiz tekrar mail atıyorum ama hafiften umutlar kırılmaya başladı. Sanırım adres belirtmeden taşıma yapamayacağız.

• @kemalayldz 5 Mail oldu bizim 🙂

• selamlar herkese başarılar

. Geçmiş deneyimli arkadaşların desteğine ve bilgisine okumuş görmüş deneyimlemiş olmalarına dayanarak birkaç sorum olacak :
    9400 lerde asıl talihli eşim ve biz eşime greencard çıktıktan 1 ay sonra evlendik.
    öncesinde eşim ds260 göndermişti ama artık evli olduğumuz için eşimin soy adı ve medeni hali değişti. forumda okuduğum yazılara göre anladığım sıralama şu şekilde olmalı.

1. olarak eşim benim içinde ds260 formunu doldurmalı ve nereden doldurmalıyız? . ( anlamadığım kısım dosya açmayın mülakat maili alana kadar diyorlar. ? bu ds260 formumu doldurunca eşimin dosyası açılmış mı oluyor ? diyelim ki olmuyor beni ekledi (Nereden nasıl eklememiz gerekiyor? ) ve biz dosya taşıma talebinde bulunduk bunun için maile asya bölgesinde örnek : Kuala Lumpur veya Bangkong'da Bal ayı ayarladık Desek şimdiden dosyamızı taşımak istiyoruz 3-4 aylık süre boyunca oralarda olacağız desek. sıkıntı olur mu ? Ve diyelim ki dosyayı taşıdılar ama eşimin ds260 formunda eski kızlık soy adı ve eski pasaport bilgileri mevcut mülakat maili almadan onu şimdiden düzeltmek mi gerekiyor ?

2. Dosya Taşımak için örnek bir mail şöyle birşey yaptım : çeviri kullandım 😃
      Türkçe:
      "Eşimle birlikte yeni evlendiğimiz için balayı kutlaması olarak bir Asya turu planladık. Green Card dosyamızı Türkiye, Ankara'dan Malezya, Kuala Lumpur'a veya Tayland, Bangkok'a taşımak istiyoruz. Bu konuda bizi yönlendirebilir misiniz? Teşekkür ederiz, iyi çalışmalar dileriz."

İngilizce:
    "As we recently got married, we planned an Asia tour to celebrate our honeymoon. We would like to transfer our Green Card case from Ankara, Turkey, to either Kuala Lumpur, Malaysia, or Bangkok, Thailand. Could you please guide us on how to proceed? Thank you, and we wish you all the best."

yönlendirme yapabilecek arkadaşlar varsa buraya yazabilirse belkide böyle bir durumda olan arkadaşlarda yararlanır şimdiden teşekkür ederim.

1. ayrıca bir soru daha Kuala Lumpur ve Bangkong arasında kaldık ülkeler 2025 yılı için KCC taşıma yaptığı taktirde herhangibi bir oturum istiyorlar mı ve şimdiden dosyamı taşısam sizce sıra erkenden gelir mi ?

• Bu ileti silindi!

• Selamlar, forumda biraz araştırdım ama net tatmin edici bir cevap bulamadım.

Formu doldururken askerlik görevimi yaptım işaretledim fakat ateşli silahlar ve yanıcı maddele vs. konusunda eğitim aldınız mı konusunu hayır olarak işaretledim.

Bu bir sorun olur mu?
    Formu açtırıp yada mülakattan önce konsoloslukta bu maddeyi evet olarak değiştireyim mi?
    Yada bu haliyle kalsın mı?
    Bununla alakalı soru alan oldu mu çünkü mülakat deneyimlerinin hiçbirinde denk gelmedim bu tarz bi konuşmaya.

Son olarak gerekli belgeleri hazırlamaya en erken ne zaman başlanmalı bunların bir zaman aşımı tarihi var mıdır? Bu belgeler en fazla şu kadar süre geçerlidir gibi?

• @dehaningizemi Selamlar, sorularınıza bildiğim kadarıyla sırayla cevap vermek isterim.

Aynı durum benim için de geçerli, ama asıl talihli benim. Forumda yaptığım araştırmalara göre, konu hayati bir şey olmadığı takdirde mülakat almadan dosya açtırmamak gerektiği belirtiliyor. Mülakat maili aldıktan sonra tüm bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz; bu sorun olmayacaktır. Aynı şekilde ben de eşimi ekleyeceğim. Eski pasaportunuzu da yanınızda götürmenizde fayda var.

Not: Evliliğinizle ilgili tüm kanıtları mülakat sırasında yanınızda bulundurun. Uçak biletleri, konser bileti, fotoğraflar, düğünle ilgili davetiye gibi yazışmalarınızı da hazırlayın.

Çok detaylı yazmanıza gerek yok çünkü resmen otomatik bir mail gibi cevap veriyorlar. "Yeni evlendim, balayı tatilini 2025 yılında Bangkok'a gitmeyi planlıyoruz. Dosyamı Ankara'dan Bangkok'a taşımanızı rica ederim. İyi çalışmalar." gibi bir şeyler yazabilirsiniz, ama iki farklı yer yazmayın, nereye gitmek istediğinize karar verin. Örnek metinleri forumda geçmişe doğru gittiğinizde bulabilirsiniz.

Dosya numaranız:
    İsim Soyisim:
    Doğum tarihi:

Bu durumu tam olarak ben de bilmiyorum; forumda araştırma yapmanızı öneririm.

Forum, açık bir derya deniz. İstediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz; araştırma yapmanız yeterli.

Dipnot: DV bilginizi imzanıza taşırsanız, sorularınıza daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.

• @evrentnrkl anladım sizede başarılar dilerim 🙂 DV bilgilerim zaten imza bölümüme ekli 🙂

• .............

• @yasin34 Tabiki mutlaka iletişimde kalalım 10 ekimde inşallah görüşürüz Ankara'da

• @Sinan-D silip tekrar yazdım umarım düzelmiştir. ?

• @dehaningizemi imza duzelmemis bilginiz olsun gozukmuyor onu denediyseniz eger

• Geçtiğimiz hafta dosyamı KCC aracılığı ile taşıdım. Teyit etmek amaçlı mülakatımın nerede olacağımı sorsam şurası derler mi ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |