Oncelikle forumun kurucularina, deneyimleri ile kullanicilara yol gosteren herkese tesekkur ederim. Biraz gecikmis olsamda yasadigimiz zorlu, bol beklemeli ve yorucu surecimizi bir nebze fayda saglar dusuncesiyle paylasmak istiyorum.
Oncelikle biz 2 cocuklu bir aileyiz. Cocuklarimizin birisi 2 yasinda digeri 6 yasinda. Asil talihli esim. Tum sureci ailemiz adina ben yonettim ve tecrubelerimizi yine ben sizelere aktarmis olacagim.
Green Card i kazandigimizi ogrendigimiz an cok degisik duygular icerisine girdik. Hem sevinc hem biraz korkuyla surece baslamis bulunduk. Bir onceki sene green card kazanan bir arkadasimizin Yesilkart forumu tavsiye etmesiyle ve tum sureci yonetecek bilgi ve tecrubeyi forum sayesinde edindik ve cok sukur basarili bir sekilde sonlandirdik.
Kazandigimizi ogrendikten sonra DS-260 formunu doldurarak surecimize basladik. CN 11xxx oldugundan Ankarayi beklemenin bosuna oldugunu anladiktan sonra ilk olarak dosyamizi Muscat a tasidik. Birkac ay bekledikten sonra buradan bir hareket olmayacagini dusunerek dosyamizi HK ya transfer ettik. HK dan 7 Temmuz icin mulakat aldik. Nicolson ile iletisime gecip randevu talep ettik. 16 Haziran tarihine randevu verdiler. Mulakat tarihi ile arasinda neredeyse 20 gun oldugu icin biraz daha ileri bir tarihe aldirmak istedik fakat musaitlik olmadigini belirttiler. Diger kliniklede iletisime gectik fakat cok gec donus yaptilar ve onlarda 17 Haziran tarihinde musaitlik oldugunu belirttiler. Biz Nicolsoni konfirme ettik. Gerekli belgeleri hazirladiktan sonra 13 haziranda THY den direk ucusla HK ya uctuk. Donus biletimizi de 12 Temmuza almistik. Hk da bizde herkes gibi Bishop otelde 5 gece konakladik. Daha sonra daha buyuk bir odasi olan farkli bir otele gectik.
Saglik Mulakati
Eşim 2012 yilinda bir biopsi olmustu ve bununla alakali elimizde herhangi bir bilgi belge yoktu. Hastaneden biopsi ile alakali raporlari talep ettigimizde uzerinden yaklasik 13 yil sure gectigi icin kayitlarin olmadigini belirttiler. Bizde bu durumu daha saglik testleri baslamadan doktora belirttik doktorda herhangi bir sorun yok ben size inaniyorum diye ekledi. Sirasiyla 2 yasindaki bebegimiz haric hepimizden kan alindi. Genel vucut muayenesi yapildi. gogus grafikleri cekildi.
Balgam Testi: Esimin gogus grafiginde birseyler gorduklerini soylediler. Bunu bir uzmanla gorusup birkac gun icerisinde donus yapacaz dediler. 18 haziranda mesaj atip Balgam testi gerekli oldugunu belirttiler. Klinige gidip doktorla gorustuk. Doktor eminim ki herhangi bir sorun yok ama yine de bu testi yapmak zorundayiz deyip balgam testine yonlendirdiler. 19-20-21 Haziran tarihlerinde her sabah balgam testi verdik. Doktora bundan sonra nasil bir surec olacagini sordugumda konsolosluga bilgi vereceklerini, mevcut durumda mulakata giremeyecegimizi ve test sonuclari ciktiktan sonra mulakata engel bir durum yoksa konslosluk yeni bir mulakat verecegini soylediler. Bizlerde testi verdikten sonra biletimizi erkene alip 23 haziranda Turkiyeye geri donus yapip testin sonuclanmasini beklemeye gectik. Testin sonucu ortalama 8-10 haftada cikar diye belirtmislerdi.
9 agustosta yani yaklasik 7 hafta sonra test sonuclarinin ciktigini ve negatif oldugunu belirten whatsapp mesaji aldik. Akabinde de konsolosluktan 14 agustos tarihine mulakatimizin olduguna dair mail aldik. Sure cok kisaydi ve apart topar hazirlanip guncellenmesi gereken belgeleri tekrardan hazirlayip ucak bileti alip 11 agustosta HK ya gittik.
Vardiktan sonra ertesi gun klinige gidip saglik raporlarimizi aldik ve mulakatimizi beklemeye basladik.
14 Agustos Mulakat Gunu:
Ingilizcemiz yeterli olmasina ragmen yine de sureci yonetmesi adina tercuman Murat bey ile anlastik. Kendisi cok tecrubeli ve profesyonel birisiydi. Cok yardimci oldu.
Mulakat gunu inanilmaz bir yagmur ve firtina esliginde taksiyle konsolosluga gittik. Mulakatimiz 08:30 da oldugundan sabah 08:00 gibi Pasifik Cafe de tercumani beklemeye basladik. Murat bey telefonla arayarak HK da ''black rain'' alarmi verildigini ve tum kurumlarin ikinci bir duyuruya kadar kapali olacagini soyledi. Ama uyarinin 07:50 gibi verildigi icin bir ihtimal konsolosluk calisanlarinin gelmis olabilecegini soyledi. Nitekin sansimiza soyledigi gibi de oldu. Mulakat yapan kisilerden birisi uyari verilmeden once konsolosluga geldigi icin mulakatin olacagini ogrendik. Tepeden tirnaga islak bir sekilde mulakat alanina gidip belgeleri teslim edip odeme yaptiktan sonra beklemeye basladik. Sistemlerde sorun oldugu icin yaklasik olarak 3 saat bekledikten sonra nihayet mulakatimiz basladi.
Teslim Ettigimiz Belgeler:
Hem bizim ve hem cocuklarimiza ait formül A, Herkes için 2 ser adet resim, Formul B, Sabika Kaydi, Mezuniyet Belgesi, Benim için askerlik terhis belgesi, Evlilik cuzdani ve Klinikten verilen saglik raporlari.
Cocuklarimiz için Formul A, Pasaport, resim ve saglik raporlarini verdik sadece.
Mulakat:
- Ne zaman evlendiniz?
- Kac cocugunuz var?
- Amerikada nereye gideceksiniz?
- Ben daha once amerikada bulundugumdan bana ayrica birkac soru sordu. Ne zaman gittin?
- Ne kadar kaldin? - Ne is yaptin?
- Daha once red aldin mi? diye sordu. Ben 2008 yilinda Amerika vizesi almadan once ilk vize mulakatinda red almistim. Ben de soruya evet diye yanitladim. Gorevli de bana evet detaylarini görebiliyorum deyip red aldigim tarihi filan soyledi. Ben o ara bir tirstim.
Daha sonra da vizeninizin onaylanmasi icin tavsiyede bulanacagim deyip bizleri tebrik etti.
Uzun, zorlu, bol beklemeli ve bizim icin cook masrafli (harcama toplamini yazamayacagim kadar)
bir surecin sonunda mutlu bir sekilde sureci tamamlamis olduk. 22 Ekim tarihinde de yeni hayatimiza ilk adimi atacagimiz icin cok mutluyuz. Bu surece yeni başlayan herkese kolayliklar diliyorum. Ayrica yeni cekilise katılacaklara da bol sans diliyorum. Kalin sağlıcakla…
Uzbekistan