• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kemalayldz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kemalayldz

@kemalayldz

32
    İtibar
    100
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

kemalayldz Takip etme Takip Et

kemalayldz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,
      16/04/2025 tarihi itibariyle Viyana Konsolosluğu’ndan eşim ile birlikte vizemizi aldık. Bu forum gerçekten inanılmaz, bunu belirtmek için yazmak istedim. Burada yazılan mülakat deneyimlerini okuyan arkadaşların vizesini alması tereyağından kıl çekmek gibi olacaktır.

Aşağıda linkini bıraktığım pdfteki deneyimleri okuyarak bütün aşamaları eşimle beraber çok rahat şekilde hallettik.

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1728637450480-dv2024-viyana-mülakat-deneyimleri.pdf

Muayene günü @halteran ile tanıştık, onun da vizesini sorunsuz şekilde aldığını buradan öğrendim. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletmek isterim. 🙂

Mülakatımız mükemmel geçti. Özellikle, Alize hanım ile tanışmak ise beni ayrı mutlu etti. Kendisi ile pasaport teslim günü asansöre binmeden karşılaştık ve tanışma fırsatı bulduk. Buradan bahsettim. Takip ettiğini iletti ve herkese iyi dileklerini gönderdi. 🙂

Bize mülakatta ilk evliliğimizin olup olmadığı, başka ülkede yaşayıp yaşamadığımız, mesleklerimiz, hangi mesleği yapmak istediğimiz gibi sorular soruldu. Size mailde gönderilen belgeleri götürmeniz yeterli oluyor. Benim adli sicil belgemde barkod yarım çıkmıştı, orada farkettim. Mülakat sırasında belirttim, bir problem olmayacağını ilettiler. Herkes sizi green card sahibi yapmak için çok hevesli gibi gerçekten. 🙂 Stres yapacak, çekinecek hiçbir durum yok. Muayenedeki hemşirelerden, mülakattaki insanlara kadar herkes çok tatlıydı.

Süreci devam eden arkadaşlara başarılar diliyor ve şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Alize hanım buraları okuyorsanız size sıcakkanlılığınız ve yardımseverliğiniz için tekrar teşekkür ederim. 🙂

Son olarak, bu forumda bu hizmetin sağlanmasına sebep olan, gelişmesine katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      kemalayldz
      kemalayldz
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhaba,
      Dün itibariyle arkadaşımızın adresine kartlarımızın ulaştığının haberini aldık. Sürecimizi diğer arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşmak istedim. 29 Mayıs 2025 tarihinde Boston üzerinden ilk girişimizi yapmış ve Türkiye’ye dönmüştük. 7 Haziran 2025’te SSNlerimiz yine bu adrese ulaştı. Aşağıya sürecin görselini de bırakıyorum. Süreci devam eden arkadaşlara bol şanslar diliyorum.

image.jpeg

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      kemalayldz
      kemalayldz
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

9.mailimde mecburen adres belirterek dosyamı sonunda Viyana’ya taşıdım. Buradaki arkadaşların çok yardımı oldu. Herkese teşekkür ederim. Umarım hepimiz için süreçler olumlu geçer.

kemalayldz
      kemalayldz

Teşekkürler @gucarslan Bey. Hanım sağolsun kullanmamıza müsaade ediyor. 🙂

kemalayldz
      kemalayldz

Arkadaşlar merhaba,

Dosya numaram 14k'larda ve el mahkum ben de taşımayı düşünmeye başladım. Sizlerden de bazı konularda fikir almak isterim.

Halihazırda ABD vizem bulunuyor ancak biraz araştırma yaptığımda AOS(ismi böyleydi sanırım) yoluyla taşımak için ABD'de bulunuyor olmam gerektiğini biliyorum. Şu an mevcut durumda bir işim olduğu ve istifa etmek istemediğim için bu yöntemin benim açımdan zor olacağını düşünüyorum. Diğer yandan kafamda buradaki arkadaşları da okudukça Viyana üzerinden süreci devam ettirme fikri oluştu. Eylül 10'da İtalya'dan schengen başvurusu yapacaktım. Daha önceki vizelerime göre en az 3 ay alabileceğimi ümit ediyorum.

Benim durumumda ABD ile ilerlemek mantıklı mıdır?
      Schengen alıp 3 ay vize de gelirse dosyayı Viyana'ya taşıyıp Ocak ayına kadar geçerli vizemle mülakat beklemek daha mantıklı mıdır?

Dönüş yaparsanız çok sevinirim.

kemalayldz
      kemalayldz

@lesnarhomie Merhaba,
      Ben de artık dosya taşıma kararı alacağım gibi duruyor. ABD vizem var ancak mülakata ABD'de girmenin maliyetinin fazla oluşu, orada kalmanın uzun sürecek olması ve halihazırdaki işimi o kadar süre bırakamayacak olmam nedeniyle. Viyana, Bangkok veya Hong Kong arasında kararsız kaldım. Eylül'ün 10'unda Schengen randevum bulunuyor. 3 ay kadar alabileceğimi tahmin ediyorum. Bu süre zarfında mülakat alabilme ihtimalim nedeniyle Viyana ağır basıyor. Sizlere bu konuda danışmak isterim.

kemalayldz
      kemalayldz

Herkese merhaba, ben de bugün dosyamı Viyana'ya taşımak için KCC'ye mail attım. Hakkımızda hayırlısı olsun.

kemalayldz
      kemalayldz

@metinbeci Daha başvurmadım. İtalya için başvuracağım fakat bu dosya taşıma konusundan bağımsız önceden planladığım turistik bir başvuruydu. Dolayısıyla dosya taşımadan bahsetmeyeceğim. Kısa süreli bir vize çıkarsa bir sonraki başvurumda dilekçede dosya taşıma işleminden bahsetmeyi düşünüyorum.

kemalayldz
      kemalayldz

Merhaba, @Flight101

Ben de Nisan için current olmuş durumdayım. Mülakatım Viyana’da. Daha önceden Dr. Molnar’a aşılar için attığım maile aşağıdaki gibi cevap almıştım.

Diphterie/Tetanus/Pertussis (Tdap) - Pertussis one time;
      Diphterie/Tetanus (Td) a booster every ten years;
      Tdap 40-59,- bzw. Td 26,-

Polio 40,- (in combination with Tdap 59,-) - if primary series of 3
      doses is missing, 1 vaccination is necessary

Measles/Mumps/ Rubella (MMR)- 44,- or MMR antibodies test- 79,-(when
      antibodies are negative, MMR vaccine is required)

Hepatitis B vaccine 56,- or antibodies test 13,-(when antibodies are
      negative, the vaccine is required)

Chickenpox (Varicella) - 79,- only if you did not have the disease
      during childhood.

Covid Vaccines (last dose not older than 1 year) 15,-

Flu 35,-

Bunlardan da MMR, Hep B, Polio ve Varicella için antikor testlerinin yeterli olacağı söylenmişti. Siz aşılar konusunda nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz?

kemalayldz
      kemalayldz

Merhabalar,
      Yakın zamanda Viyana’da mülakata gireceğim. Finansal dokümanlar için bankalardaki yatırımlarımı göstereceğim ancak daha önce buradaki arkadaşların da hazırladığı gibi bir financial cover sayfası hazırlayıp bu sayfaya araç ruhsatımı ve değerini de eklediğim dokümanları refere ederek yazmak istiyorum. Bunun yanında, yakın zamanda evlendiğim için düğünden kalan bir miktar fiziksel altın bulunuyor. Bunları da bu cover sayfasında fiziksel olarak bulunuyor şeklinde not düşerek ekleyebilir miyim sizce?

kemalayldz
      kemalayldz

kemalayldz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhaba,
      Dün itibariyle arkadaşımızın adresine kartlarımızın ulaştığının haberini aldık. Sürecimizi diğer arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşmak istedim. 29 Mayıs 2025 tarihinde Boston üzerinden ilk girişimizi yapmış ve Türkiye’ye dönmüştük. 7 Haziran 2025’te SSNlerimiz yine bu adrese ulaştı. Aşağıya sürecin görselini de bırakıyorum. Süreci devam eden arkadaşlara bol şanslar diliyorum.

image.jpeg

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      kemalayldz
      kemalayldz

Teşekkürler, sağolun @Flight101

kemalayldz
      kemalayldz

Merhaba,
      16/04/2025 tarihi itibariyle Viyana Konsolosluğu’ndan eşim ile birlikte vizemizi aldık. Bu forum gerçekten inanılmaz, bunu belirtmek için yazmak istedim. Burada yazılan mülakat deneyimlerini okuyan arkadaşların vizesini alması tereyağından kıl çekmek gibi olacaktır.

Aşağıda linkini bıraktığım pdfteki deneyimleri okuyarak bütün aşamaları eşimle beraber çok rahat şekilde hallettik.

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1728637450480-dv2024-viyana-mülakat-deneyimleri.pdf

Muayene günü @halteran ile tanıştık, onun da vizesini sorunsuz şekilde aldığını buradan öğrendim. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletmek isterim. 🙂

Mülakatımız mükemmel geçti. Özellikle, Alize hanım ile tanışmak ise beni ayrı mutlu etti. Kendisi ile pasaport teslim günü asansöre binmeden karşılaştık ve tanışma fırsatı bulduk. Buradan bahsettim. Takip ettiğini iletti ve herkese iyi dileklerini gönderdi. 🙂

Bize mülakatta ilk evliliğimizin olup olmadığı, başka ülkede yaşayıp yaşamadığımız, mesleklerimiz, hangi mesleği yapmak istediğimiz gibi sorular soruldu. Size mailde gönderilen belgeleri götürmeniz yeterli oluyor. Benim adli sicil belgemde barkod yarım çıkmıştı, orada farkettim. Mülakat sırasında belirttim, bir problem olmayacağını ilettiler. Herkes sizi green card sahibi yapmak için çok hevesli gibi gerçekten. 🙂 Stres yapacak, çekinecek hiçbir durum yok. Muayenedeki hemşirelerden, mülakattaki insanlara kadar herkes çok tatlıydı.

Süreci devam eden arkadaşlara başarılar diliyor ve şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Alize hanım buraları okuyorsanız size sıcakkanlılığınız ve yardımseverliğiniz için tekrar teşekkür ederim. 🙂

Son olarak, bu forumda bu hizmetin sağlanmasına sebep olan, gelişmesine katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

kemalayldz
      kemalayldz

Teşekkürler @akara . Aslında bankada bir miktar paramız var ancak toplamda 15k dolar etmiyor. Araç değerleriyle vs 15k doları geçiyor. Üstüne bir de bu bahsettiğim varlıkları eklemeyi düşünmüştüm güvende kalmak için. Siz araçla beraber mi 15k gösterdiniz?

kemalayldz
      kemalayldz

Teşekkürler @gucarslan Bey. Hanım sağolsun kullanmamıza müsaade ediyor. 🙂

kemalayldz
      kemalayldz

Merhabalar,
      Yakın zamanda Viyana’da mülakata gireceğim. Finansal dokümanlar için bankalardaki yatırımlarımı göstereceğim ancak daha önce buradaki arkadaşların da hazırladığı gibi bir financial cover sayfası hazırlayıp bu sayfaya araç ruhsatımı ve değerini de eklediğim dokümanları refere ederek yazmak istiyorum. Bunun yanında, yakın zamanda evlendiğim için düğünden kalan bir miktar fiziksel altın bulunuyor. Bunları da bu cover sayfasında fiziksel olarak bulunuyor şeklinde not düşerek ekleyebilir miyim sizce?

kemalayldz
      kemalayldz

Teşekkürler. @Flight101

Tdap İçin benim de yaştan dolayı e-devlet vs. kaydım yok. Bunu burada olmak yerine orada olmayı tercih etsek bir problem yaşar mıyız fiyat yüksekliği dışında?

Hepatit B aşısını ve bu aşıyı stok durumlarından dolayı mı önceden rezerve ettiniz?

kemalayldz
      kemalayldz

Merhaba, @Flight101

Ben de Nisan için current olmuş durumdayım. Mülakatım Viyana’da. Daha önceden Dr. Molnar’a aşılar için attığım maile aşağıdaki gibi cevap almıştım.

Diphterie/Tetanus/Pertussis (Tdap) - Pertussis one time;
      Diphterie/Tetanus (Td) a booster every ten years;
      Tdap 40-59,- bzw. Td 26,-

Polio 40,- (in combination with Tdap 59,-) - if primary series of 3
      doses is missing, 1 vaccination is necessary

Measles/Mumps/ Rubella (MMR)- 44,- or MMR antibodies test- 79,-(when
      antibodies are negative, MMR vaccine is required)

Hepatitis B vaccine 56,- or antibodies test 13,-(when antibodies are
      negative, the vaccine is required)

Chickenpox (Varicella) - 79,- only if you did not have the disease
      during childhood.

Covid Vaccines (last dose not older than 1 year) 15,-

Flu 35,-

Bunlardan da MMR, Hep B, Polio ve Varicella için antikor testlerinin yeterli olacağı söylenmişti. Siz aşılar konusunda nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz?

kemalayldz
      kemalayldz

9.mailimde mecburen adres belirterek dosyamı sonunda Viyana’ya taşıdım. Buradaki arkadaşların çok yardımı oldu. Herkese teşekkür ederim. Umarım hepimiz için süreçler olumlu geçer.

kemalayldz
      kemalayldz

@Flight101 Bu forum gerçekten muhteşem. Sizler gibi insanlar sayesinde daha hatayı yapmadan engelliyoruz. 🙂 Ben bu süreç boyunca vizem bittikçe İtalya gibi nispeten vize verme konusunda daha eli açık yerler için sürekli randevu kovalayacağım. Bu bilgilendirme benim için çok iyi oldu yoksa bir sonraki başvurumda bundan bahsetmeyi düşünüyordum açıkçası. Çok teşekkürler.

kemalayldz
      kemalayldz