Greencard Sürecimiz: Bangkok’ta Başarıyla Tamamladık!
Merhaba,
Öncelikle Yeşilkart Forum'a teşekkür etmek istiyoruz. Forumdan aldığımız bilgilerin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha fark ettik. Birçok konuda merak ettiğimiz sorulara burada her zaman yanıt bulabildik. Bu süreçte bize yardımcı olan forum yöneticilerine ve tüm üyelere, özellikle @EzgiLera Hanım’a teşekkürlerimizi sunarız.
Sürecimiz Nasıl İlerledi?
Başlangıçta, @gucarslan önerisini dikkate alarak, kesinlikle Ankara'ya güvenmemeye karar verdik. Dosyamız henüz "current" olmadan, ilk dosya taşıyanlardan biri olduk ve KCC'ye, dosyamızın Ankara'dan Bangkok'a taşınmasını talep ettik. KCC, bu talebimizi kabul etti ve dosyamız Bangkok’a gönderildi. Ardından evraklarımızı hazırlamaya başladık.
Aşı Süreci:
Bu süreçte, COVID-19 aşısı olmamız gerektiğini öğrendik. Türkiye’de bu aşıyı bulmak zor olduğu için Bangkok’ta görevli Bumrungrad Hastanesi'nde aşı olmamız gerekti. Aşı olmamak için birçok kez ısrar etsek de, hastane, aşı raporu olmadan vize almanın mümkün olmayacağını belirtti. Bu yüzden mecburen aşı olduk. Bu durumu kabul etmek zor olsa da, sürecin bir parçasıydı. Aşı olmamak gibi bir seçenek yok gibi görünüyor. Bu nedenle, hastane hakkında hazırlanan videoyu izleyerek daha fazla bilgi edinmenizi öneririz.
(Linki aşağıda bulabilirsiniz.)
:
Hastaneye Yatış ve Sağlık Kontrolleri:
Hastaneye 20.000 Baht ödeme yaptık (toplamda 40.000 Baht). Ödemeyi yaptıktan sonra, gerekli sağlık kontrollerine ve aşılarımıza başlandı. Röntgen, göz testi ve tansiyon gibi genel sağlık testleri yapıldı ve eksik olan aşılarımız tamamlandı.
Sarı Zarf:
2 gün sonra sarı zarfımızı almamız gerektiğini söylediler, fakat biz hastaneye 6 gün sonra gelmemizde bir problem olurdu diye sorduk hayır olmaz mülakattan önce gelip alın dediler sadece pazar günü olduğu için 11:00 dan önce almanız gerekiyor dediler. . Bu yüzden, Pattaya’ya tatile gitmeye karar verdik. Zaten Bangkok'ta beklerken aynı parayı harcayacaktık. Bu planımız sayesinde daha rahat vakit geçirebildik.
Görüşme Günü:
12 Ocak sabahı Pattaya’dan Bangkok’a dönmek için yola çıktık. Saat 7:30 civarında Bumrungrad Hastanesi'ne geldik ve dosyalarımızı aldık. 13 Ocak sabahı vize görüşmemiz için erkenden hazır olduk. Çevirmen tutmamaya karar verdik çünkü hastanede bize çevirmen gerekli olmadı. Ancak konsolosluk görüşmesi için, çevirmen tutmak önemli olabilir. bu yüzden hiç zorlanmadık.
Konsolosluk Görüşmesi:
Konsolosluğa girişte güvenlik görevlileri tarafından önce DS-260 formumuzu ve pasaportlarımız istendi. Güvenlikten geçtikten sonra, 3. bankoya yönlendirildik. Burada görevli, dosyamızı düzenlemek için tek tek evraklarımızı istedi. Başvuru sahibinin dosyasında şunlar yer alıyordu:
Pasaport
Fotoğraf
Adli sicil kaydı
Formul A ve Formul B
Mezuniyet diploması (asıl katılımcı için)
Eşim ve ben de benzer evraklar verdik, ancak benim diplomam hiç istenmedi . sadece yararlanıcı olarak benden Askerlik durum belgesini istediler.. Ayrıca, geçmişteki isim değişikliği nedeniyle mahkeme kararını ve çevirisini de sundum. Evraklarınızın eksiksiz ve doğru olması çok önemli.
Eşimle ilgili birkaç detaylı soru soruldu, özellikle üniversite bitirme tezine ve hangi bölümden mezun olduğuna dair. Bu sırada vücut diline de dikkat ettiklerini fark ettik, bu yüzden her şeyi doğru ve net şekilde anlatmak çok önemli. Eşim tüm detaylarıyla sorulara cevap verdi.
Sonuç:
Sonunda vize onaylandı ve büyük bir rahatlama yaşadık. Evet, süreç çok stresliydi ama bu aşamadan sonra, üzerimizdeki iki yıllık yükün kalktığını hissettik. Gerçekten her şeyin en iyi şekilde sonuçlanması için çok emek verdik. Herkese en stresiz şekilde başvurularını tamamlamalarını dilerim. Biz şanslı bir çift olarak bu süreci başarıyla tamamladık, şimdi sıra sizde!
Toplam Harcamalarımız:
Uçak Biletleri (Turkmenistan Airlines, 2 kişi): 22.500 TL
Konaklama ve Yeme-İçme Masrafları (2 kişi): 30.000 TL
Hastane Ödemesi (2 kişi): 40.000 TL
çevirmen : 1.500 Tl
Vize Görüşme ve Başvuru Ücreti: 660 USD (TL olarak değişken, siz hesaplayabilirsiniz)
Tekrar Yeşilkart Forum ailesine, yöneticilerine ve özellikle Ezgi Hanım'a sonsuz teşekkürler.
Sevgiler,
DehaninGizemin
buraya kaç kere soru sordum hatırlamıyorum. aradığım tüm bilgilerede ulaştım. sevgili 
Askerlik Sürecim & Erteleme:
Hemen Güncelleyelim. Selamlar teşekkürler çok sağolun.