Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

Eskiden çarşamba special’i olarak BJ’ste $11 ödeyerek yediğimiz hamburger+fries $12 olmuş. Her şeye zam gelmeye devam ediyor. Biz de $11 hamburger menüsünden yediğimizde + tax + %30 tip veriyorduk ve 2 kişi $30 ödüyorduk. %30 tip vermemizin sebebi hem fries sınırsız olduğu için 2. turu almamız hem de garsonumuzu çok seviyor olmamız.

Onun yerine bugün 2 menüyü pickup yaptık, hazır hava da güzel, parka gidip yedik. Pickup yaptığımız için tax ve tip ödemedik, toplamda $24 vermiş olduk. Ben hamburgerin yanına fries da almadım soğur diye düşünerek, üstelik daha az yağlı yemeye çalışıyorum şu şuralar. Onun yerine white cheddar mash potatoes aldım ve porsiyonunu da çok beğendim açıkçası. Sanki orada oturup yediğimizden bile fazla koymuşlardı. Keşke menünün fotoğrafını çekseydim ama unutmuşum. Bir sonraki hafta çekerim. Gelen zamlara alternatif çözümler buluyoruz 🙂

İçeceğimizi de Paneradan aldık, ona da ekstra para vermedik zaten aylık üyeliğimiz olduğu için.

• Isyerinin haftaya Persembe gunu team building adi altinda bir parkda piknik aktivitesi var. Yaklasik 30 kisi falan katilmasi bekleniyor.

Kisi basi $10 katilim ucreti var, et urunlerini karsilamak icin. Grill de ana menu olarak hot dogs, hamburgers ve balik var. Ayrica degisik salatalar, tatlilar ve icecekler olacak.

Biz bunu her yaz ya bir parkda veya bowling arena falan gibi bir yerde yapiyoruz. Ayrica, diger zamanlarda da her ay bir bahane bulup isyerinde luncheon yapiyoruz.

Bazen de bir restaurantta reservasyon yapip, lunch icin gidiyoruz. En son gecen ay bir restauranta gittik. Komur atesinde Italyan usulu pizza yapiyorlardi. 15 kisi gittik ve bahsis dahil kisi basi $25 odedik. Menumuzde karisik pizzalar, wings, makarna cesitleri ve salatalar vardi.

• Bugun benzin gallon $3.20 Newark, DE

• @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Bugun benzin gallon $3.20 Newark, DE

Bizde $2.75 biraz yükselmiş, birkaç gün önce $2.69’a almıştım 🙂 Dallas, TX

• ⭐⭐⭐⭐

benzin eğer costcodan alırsak 4.19$, şehir içindeyse 4.70$ bandlarında değişiyor chevron,76,arco gibi istasyonlarda San Francisco/CA

• NH de benzin ortalama 3.15 su aralar, amerikalı arkadaslar seçim yaklasıyor diye düştüğünü söylediler.

• Boston’da, Mobil istasyonunda $3,49’du. Shell biraz daha yüksek

• ⭐⭐⭐⭐

• Yillar once Florida'da yasarken, sanirim 21 yil oncesiydi, benzin gallon fiyati $1.30 falandi. Sanirim ortadoguda birseyler olmustu ve benzin birden $1.60 olmustu. Hatirliyorum herkes benzinin artisindan sikayetciydi o zamanlar. 😄

• Yavaş yavaş kaynatıyorlar kurbağayı.

• ⭐⭐

@MySea 2008 yılında Ike Kasırgasının etkisiyle benzin 4$ olmuştu Mephis'te ve herkes isyana hazırlanmıştı. Kasırga dinince 2.6-3 aralığına indi ama tepkiler bitmedi.

• Delaware de bu sabah benzin gallon $2.95

• merhaba dostlar şuan abd deki enflasyon durumu nasıl? aylık giderleriniz(kira-araba-sigorta-market vs)ne kadar 2024 te?

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi sf için
    Kira 2500$
    Araç monthly payment 625$ (0 araç)
    Araç sigortası 240$
    Market gideri bizim fazla değişken olabiliyor

• ⭐⭐

@Onur-Kürekçi las Vegas;
    Kira yok,isverenin Evi. 1+1 evler 1000 dolar civari.

Market Alisverisi 600-800 dolar civari 2 kisi icin

Araba sigortasi 200 dolar, en ucuzu

Araba taksidi yok cash aldim.

• çok teşekkürler. sizce tek kişi orlando florida da 1500 dolarla geçibenilir mi? misal

oda=700
    market=300
    iletişim=50
    ulaşım(otobus)=100

başlangıçta araba için param var ama bana pahalıya patlar mı ehliyet yeni olacağı için sigorta da pahalı olur diye düşünüyorum

• @Emre-Kurtulmuş Ne iş yapıyorsunuz?

• @Onur-Kürekçi Ayda $1500 ile gecinmek oldukca zor olur.

• ⭐⭐

@Onur-Kürekçi market 300 dolar zor.
    Otobus diye birsey yok amerikada 🙂

Araba sigortasina 200 veriyorum, yeni ehliyet aldim. Ozellikle Latino mahallelerindeki sigorta sirketlerine gidin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

çok teşekkürler. sizce tek kişi orlando florida da 1500 dolarla geçibenilir mi? misal

oda=700
    market=300
    iletişim=50
    ulaşım(otobus)=100

başlangıçta araba için param var ama bana pahalıya patlar mı ehliyet yeni olacağı için sigorta da pahalı olur diye düşünüyorum

Söylediğiniz fiyata oda bulursanız ve evden işe, işten eve gidip gelirseniz, iş yerinize de arabayla değil yürüyerek giderseniz, sağlıklı değil, fast food ile beslenirseniz evet o fiyatlara geçinmek mümkün bence. Ama ciddi anlamda hayat kalitenizden (özellikle gıda konusunda) ödün vermeniz ve hiç sosyal hayatınız olmaması gerekiyor.
    Biraz daha ortalamaya yakın ama az maliyetli bir hayat istiyorsanız +$1000 daha düşünün aylık.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |