Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, KCC'ye 4. taşıma e-postasını da attım. 3'ünde de hep kalacağım fiziksel adresi istediler. Bunların 2'sinde vermedim, 3.de kalacağım adresi paylaştım. Ancak beğenmediler galiba ona da fiziksel adresimi soran bir yanıt gönderdiler. Bu kez 4.yü yine fiziksel adresimi yazarak gönderdim. Normalde ertesi gün cevap gelirdi, 4. e-postama 2 gündür yanıt gelmedi, muhtemelen de pazartesiye kadar gelmeyecek (ve belki hiç yanıt gelmeyecek).

    Söylemek istediğim şu: adresinizi vermeden taşıma talebinde bulunun, çünkü adres verseniz de yine de kalacağınız fiziksel adresi istiyorlar, memur okumuyor bile muhtemelen (e-posta içeriğim çok kısaydı, ona rağmen)

    Sormak istediğim de şu: 2 iş günü içerisinde dönmedilerse e-postam spam'e mi düşmüş demektir? 🙂 Ne zamana kadar bekleyeyim, ya da beklemeden yenisini mi göndereyim? (Daha önceki 3'ünde Viyana'ya taşımalarını istemiştim, bu kez muhtemelen Hong Kong'a taşımalarını isteyeceğim. Umarım önce Hong Kong'a sonra da Viyana'ya almazlar!!!!)


  • @Mehmet-Fatih-Aslan merhaba çocuk için vize almayı düşünüyordunuz, gelişme var mı?


  • @yasin34 onlrdan bize mail gelmiyor mu?


  • ................


  • Spam'a düşmemiştir, çünkü daha önce cevap verdiler. Cuma bıkkınlığıdır. Beklemenizi ve olayları karışık hale getirmemenizi tavsiye ederim (viyana-hongkong).
    Kesinlikle cevap gelecektir.

    @ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, KCC'ye 4. taşıma e-postasını da attım. 3'ünde de hep kalacağım fiziksel adresi istediler. Bunların 2'sinde vermedim, 3.de kalacağım adresi paylaştım. Ancak beğenmediler galiba ona da fiziksel adresimi soran bir yanıt gönderdiler. Bu kez 4.yü yine fiziksel adresimi yazarak gönderdim. Normalde ertesi gün cevap gelirdi, 4. e-postama 2 gündür yanıt gelmedi, muhtemelen de pazartesiye kadar gelmeyecek (ve belki hiç yanıt gelmeyecek).

    Söylemek istediğim şu: adresinizi vermeden taşıma talebinde bulunun, çünkü adres verseniz de yine de kalacağınız fiziksel adresi istiyorlar, memur okumuyor bile muhtemelen (e-posta içeriğim çok kısaydı, ona rağmen)

    Sormak istediğim de şu: 2 iş günü içerisinde dönmedilerse e-postam spam'e mi düşmüş demektir? 🙂 Ne zamana kadar bekleyeyim, ya da beklemeden yenisini mi göndereyim? (Daha önceki 3'ünde Viyana'ya taşımalarını istemiştim, bu kez muhtemelen Hong Kong'a taşımalarını isteyeceğim. Umarım önce Hong Kong'a sonra da Viyana'ya almazlar!!!!)


  • Selamlar. Dosyamı Sofya’ya taşımak için dün attığım maile cevaben bugün fiziksel adres istediler. Eğitim amacıyla gideceğim için kalacağım yerin adresini gönderdim, hemen ardından dosyamı taşıdılar. Forumda Sofya’dan mülakat bekleyenler varsa iletişim halinde olmaktan memnun olurum.

  • ⭐⭐

    @altkhaN selamlar, ben dosyami hk ya tasidim. elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.


  • @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @altkhaN selamlar, ben dosyami hk ya tasidim. elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

    Hocam siz KCC ile mi yoksa konsoloslukla görüşerek mi taşımıştınız?

  • ⭐⭐

    @Ben-Batur selamlar, kcc ile tasidim.


  • Bu ileti silindi!

  • @goktug1122, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar bu cn ile nasıl bir yol izlememi önerirsiniz forumu okuyunca karamsarlığa kapıldım açıkçası

    Belki bilgi sahibi değilsiniz diye detaylı yazmaya çalışacağım.
    Sizin numaranız Current olmuş,yani bu aşamadan sonra dosyanızı taşımak istiyorsanız(taşınması tavsiye olunur)konsolosluklara mail atmalısınız (örnek taşıma mailleri forumda var) bu aşamadan sonra da eminim " nereye taşımalıyım" diye soracaksınız.Özetle : yeşil pasaportunuz veya schengen alma şansınız varsa Viyana'ya veya imkanınız olan ve performansı iyi olan başka bir avrupa ülkesine(bunun araştırmasını forumda bireysel olarak yapıp karar verin).yeşil pasaport veya schengen yoksa vize istemeyen yine performansı yüksek konsolosluklara (bkz. Hongkong gibi) diğer seçenek de @EzgiLera dediği gibi başka bir ülkeden oturum alarak.


  • @blueboy21, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @deebee Peki hocam anlamadığım şey şu. Mülakat tarihi verildi diyelim ama oturumumuz yok. Hong Kong yada başka bir konsolosluk o kadar yol gitmişiz, acıyıp halimize tamam ya der mi yoksa illa oturum kartını vs dayatır mı? O durumda iptal mi olacak her şey?

    İşte geçmiş yıllardaki konsolosluk performanslarını araştırın dedikleri şey bu oluyor,forumda hongkong ile ilgili geçmiş deneyimleri okuyun bakalım oturum istemiş mi.


  • @kayaomerrrr merhaba, tebrikler Ankara size mülakat vermiş, henüz mülakat mailleri ulaşmadı, benim tahminim önümüzdeki hafta mailiniz gelir.

    Sizin attığınız mailin içeriğini bilmiyorum ama cevap olarak kısaca biz dosyanızı açamayız çünkü Ankara mülakat planlamış demişler.


  • Arkadaşlar dün Hk'ya dosyamı taşımak için Kcc'ye mail atmıştım bugün çok alakasız bir mail ile dönüş yapmışlar.

    "Thank you for your inquiry.

    When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)"

    Çok kısa, net ve tek cümle olarak atmıştım maili ve konu kısmına da case numberı yazmıştım. Nerede hata yaptım acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @altkhaN, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    FAM'a uygun dosya taşıma konusunda şüphe yaşıyorum, daha doğrusu yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Dosya taşımak için ilgili konuyu (Kentucky Consular Center (KCC) detaylı olarak inceledim ama rehberlik edebilecek ve hali hazırda HKK'ya taşımış talihli(ler) varsa bilgi alışverişinde bulunmak isterim, tecrübeli birinin yardımı çok yardımcı olur, teşekkür ederim. (HKK, VNN, KLL, MST)

    Merhaba. Taşımak istediğiniz konsolosluğa karar verdikten sonra dosyamı şuraya transfer etmek istiyorum şeklinde KCCye mail atmanız yeterli. CN, DoB ve FN ekleyin. Bunlara ekstra bir şey yazmanıza, talihli olduğunuzdan bahsetmenize, sebepten bahsetmenize, Ankaradan bahsetmenize, FAM’den bahsetmenize gerek yok. Mümkün olduğunca sadece ve basit bir email yeterli.

    Ülkeye karar vermeyi önceki senelerin mülakat deneyimlerini okuyarak ve kendi maddi/manevi durumunuzu değerlendirerek yapabilirsiniz. Herkesin durumu kişisel oluyor ve sizin karar vermeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar dün Hk'ya dosyamı taşımak için Kcc'ye mail atmıştım bugün çok alakasız bir mail ile dönüş yapmışlar.

    "Thank you for your inquiry.

    When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)"

    Çok kısa, net ve tek cümle olarak atmıştım maili ve konu kısmına da case numberı yazmıştım. Nerede hata yaptım acaba?

    Yanlış çalışana denk gelme hatası yapmışsınız maalesef 🙂 Tekrar yazın. Bazen doğru kişiye denk gelene kadar birkaç kez mail atmanız gerekebiliyor.


  • @EzgiLera Hocam ama mailimde bir sıkıntı yok değil mi? Konu kısmında case no yazmalı ve içerikte dosyamı taşımak istediğime dair son derece basit bir cümle olmalı. Sanırım şu an hafta sonuna denk geldiği için atmama gerek yok, birkaç gün sonra atsam daha iyi olmaz mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Hocam ama mailimde bir sıkıntı yok değil mi? Konu kısmında case no yazmalı ve içerikte dosyamı taşımak istediğime dair son derece basit bir cümle olmalı. Sanırım şu an hafta sonuna denk geldiği için atmama gerek yok, birkaç gün sonra atsam daha iyi olmaz mı?

    Mailinizde bir sıkıntı yok.

    Şimdi de atabilirsiniz. Onlar en erken pazartesi cevap verecekler zaten ama sizin beklemenize gerek yok mail atmak için.


  • @mrt01 ulke neresiydi peki


  • Merhabalar,
    KCC den sorguladığımda mülakat tarihimi 9 Ekim olarak belirttiler. 1 gün içinde e-mailime dönüş yapıldı:

    Thank you for your inquiry.

    An interview for this case has been scheduled at the American Consulate/Embassy in Ankara on 09OCT2024. You will receive a notification letter by email within the next 7-10 days, from [email protected]. Within 3-5 days of receiving the letter, you will be able to log into https://dvprogram.state.gov/ to verify your appointment date. Please follow the instructions provided at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected.html for Interview Preparation and Fee Payments. The Kentucky Consular Center has completed the processing of your case and forwarded it to the interviewing office. Further inquiries should be addressed to the interviewing office listed above and you should carry any new or changed information with you to your interview appointment.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum