DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@kkaya bankalar bu belgeyi biliyor. Schengende de cok istendigi icin.
Otomatikman imza sirkuleriyle Ve Ingilizce verirler 5 dakikada -
@gucarslan @crazycells @lumos @fly_me_to_the_moon @ugursway @atalardankalanbirben
Merhabalar,3 Temmuz'da dosyamı FAM protokolüyle Kuala Lumpur'a taşıdım.
Bilindiği üzere geçmiş yıllarda Ankara büyükelçiliğinin performansından ötürü Türkiye'den dosya kabul eden konsolosluklar olmuştu.
Muscat, Saraybosna, Bridgetown, Hong Kong bunlara iyi birer örnekti. Yine Viyana ve Varşova dosya taşıdılar.Küçük ölçekli bir konsolosluk olarak,
Haziran 2017'de 98,
Eylül 2022'de 113,
Ağustos 2023'te 75 adet DV dosyasına bakan Kuala Lumpur bu yılın Eylül ayı için tekrar dağıtım yapabilir mi? Veya taşınan dosyanın slotu normal dağıtımdan bağımsız mıdır?Önceki yıllarda herhangi bir konsolosluğa dosya taşıyıp mülâkat maili alamayan olmuş mudur?
2022 yılında dosyasını Ankara'dan Tiflis'e taşıyan Azerbaycan talihlilerinden yalnızca bir tanesi mülâkat alamamıştı.
Olumlu olumsuz görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
-
Bizim AP sürecimiz yaklaşık 5 gün önce tamamlanmış. Ben bugünkü e-postayla fark ettim. 12 Ağustos tarihinde sağlık raporumuz bittiği için pasaportu acilen kargolamamı, vizeyi işlemelerini ve 12 Ağustos'tan önce Amerika'ya girmemi bekliyorlar. Çünkü sağlık raporunun tarihi bize büyük bir engel oluyor.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Sağlık raporunu tekrar mı almalıyım? Tekrar almam koşuluyla 30 Eylül'e kadar bu süreyi ilerletme şansım var mı? Konsolosluk'tan gelen e-postayı aşağıda paylaşıyorum.
Dear Sir, Please note that the administrative processing in your case is complete. As your medical examination expires on 12AUG2024, please confirm that you still intend to travel to the U.S. by this date. If so, please mail us in your passport as soon as you can. Our address: XXX We remind you that the Diversity Lottery program ends on September 30, 2024 and a limited number of visas are available through the duration of the program. Postponing the issuance of your visas jeopardize the availability of visa numbers should you qualify and be eligible. Moreover, the Department informed us that visa numbers may no longer be available before September 30, 2024. Sincerely, -
@Yiğit-Konur, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Bizim AP sürecimiz yaklaşık 5 gün önce tamamlanmış. Ben bugünkü e-postayla fark ettim. 12 Ağustos tarihinde sağlık raporumuz bittiği için pasaportu acilen kargolamamı, vizeyi işlemelerini ve 12 Ağustos'tan önce Amerika'ya girmemi bekliyorlar. Çünkü sağlık raporunun tarihi bize büyük bir engel oluyor.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Sağlık raporunu tekrar mı almalıyım? Tekrar almam koşuluyla 30 Eylül'e kadar bu süreyi ilerletme şansım var mı? Konsolosluk'tan gelen e-postayı aşağıda paylaşıyorum.
Dear Sir, Please note that the administrative processing in your case is complete. As your medical examination expires on 12AUG2024, please confirm that you still intend to travel to the U.S. by this date. If so, please mail us in your passport as soon as you can. Our address: XXX We remind you that the Diversity Lottery program ends on September 30, 2024 and a limited number of visas are available through the duration of the program. Postponing the issuance of your visas jeopardize the availability of visa numbers should you qualify and be eligible. Moreover, the Department informed us that visa numbers may no longer be available before September 30, 2024. Sincerely,Yeniden sağlık raporu alarak tekrar 6 aylık süreye sahip olabilirsiniz veya 12 ağustostan önce Amerika’ya giriş yaparak, girişte basılan damgayla mevcuttaki vizenizi 1 yıl daha uzatabilirsiniz.
Amerika’ya giriş yapabiliyorsanız giriş yapmaya çalışın çünkü gerçekten kısıtlı süreniz var ama en azından gc ve ssn basılmış olur. Hatta geldiğinizde kredi kartı da alırsanız kredi notunuz da oluşmaya başlar.
-
Merhabalar @EzgiLera - öncelikle hızlı yanıtın için sana çok çok teşekkür ederiz. Öyleyse biz yarın hızlıca Paris'e gidiyoruz. Aynı gün içerisinde sence pasaporta vize basma olasılıkları var mı? Ya da ertesi gün? Çünkü normalde posta yoluyla ulaştırmamızı istemişler. Elden basım konusunda bir bilgin var mı? Ben yine de e-postayla onları bilgilendireceğim zaten gitmeden önce.
Bizim vize danışmanlık şirketine adres olarak göstermiştik. Kartın gönderimi için. Biz iki günlüğüne New York'tan giriş yapsak olur mu? Yani adresin olduğu gümrükten giriş yapmak zorunda mıyız? Bu bilgileri de bize sağlarsanız hızlıca planımızı yapacağız. Hızlı yanıtın için çok teşekkürler.
-
@Yiğit-Konur Paris Konsolosluğuna mail atıp pasaportu elden getirmek istediğinizi hatta gelmek üzere yola çıktığınızı, sağlık raporu tarihi nedeniyle vakit dar olduğu için vize basılı pasaportu mümkünse elden alıp ABD'ye geçmek istediğinizi yazın.
ABD'de istediğiniz şehre gidip 1-2 gün kalabilir veya aynı gün bile dönebilirsiniz. Belirtiğiniz adresin olduğu yerden girme zorunluluğu yok. Yeterki ABD sınırından geçin ve pasaporta 1 yıllık mühür basılsın. Kolay gelsin. -
Hakkınız ödenmez, ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
-
@serdarozt teşekkür ederim
-
@Alikocak_79 merhaba bu sorunuza kimse kesin cevap veremez, son iki ay kaldı, mülakat dağıtımı içinse son ay onuda belki yapmayacak . Ama elçilik şunlara yazık bir güzellik yapayım derse onu bilemem 30 Eylül de mülakat alabiliriz! Tabi green card hala kalırsa. İyisi başka ülkelere de şansınızı deneyin, ben deniyorum ama daha başarılı olamadım maalesef.
-
Merhaba, Polonya’dan Police Records almaya çalışıyorum. İstanbul’daki konsolosluğu aradım buradan yardımcı olamayaklarını belirttiler. Ben de Varşova Büyükelçiliğine yazdım. Cevap bekliyorum ama süreç hızlı ilerlemiyor. Konu ile alakalı daha önce yazılanlara baktım, bir link paylaşılmış ama link çalışmıyor, yine de bahsedilen siteden işlem yapmaya çalıştım ama nafile. Daha önce Polonya’dan police records alan var mı acaba?
-
@Yiğit-Konur Hak ödemeyi şu şekilde yapıyoruz😉
ABD'ye ilk giriş deneyiminizi bu başlığa yazmayı unutmayın! -
@cttl aslına bakarsanız bir takvim yılı içinde kaldığım süre ilk olarak 5 ay ve sonra 6 ay şeklinde. Tam olarak 1 yıl kesintisiz kalmadım. Erasmus yaptım ve ilk dönem 5 ay sonra Türkiye’ye dönüş sonra tekrar 6 ay şeklinde kaldım. Sanırım yine de Police Records almam gerekli mi?
-
Selamlar arkadaslar, son zamanlarda Hong Kong a gidip dosya tasimaya calisan oldu mu acaba? Dönüsleri olumsuz mu? Ona göre seyehat planlamayi düsünüyoruz, yardimci olabilirseniz cok mutlu oluruz..
-
Herkese Merhaba arkadaşlar, 3 aydır beklediğim AP sürecimin sonuna geldim. Viyana konsolosluğu pasaportumu yollamamı söyleyen bir mail attı. Simdi en kısa sürede pasaportumu avusturyaya götürmem gerekiyor. Yakın zamanda viyanaya mülakata gidecek veya tanıdığı olan var mı acaba ?
-
@Lifepark-0 ptt aracılığıyla konsolosluğa postalayamaz mısınız?
Bu arada schengenden nasıl onay aldınız? Mülakat tarihiyle falan mı? -
@Lifepark-0 schgeni nasıl hallettiniz ?
-
@airman merhaba bende aynı şekilde yapmıstım, yani yaşadığım yerlere yazmadım hatta ben 1,5 yıl kalmıştım yazmadığım için polis raporu falan da almadım hiçbir sıkıntı çıkmadı hatta burada Forum‘da da sormuştum sıkıntı olur mu diye. Ama zaten belirtmemişsiniz. Belirtseydiniz almanız gerekebilirdi o yüzden bilmeden iyi bir şey yapmışsınız. Mülakatta hiçbir şekilde hiç bu konu açılmadı. o yüzden içiniz rahat olabilir
-
@Lifepark-0 güzel haber, tebrikler.
-
-
arkadaşlar son 3 ayda aşağıdaki ülkelere fiziksel olarak gidip -bazılarını işim gereği seyahat etmem gerekti- pasaport stamp ve vizemin fotoğrafını attım ama sıralı hepsi reddediyor.
malezya, thailand, bosna hersek, ısvıcre, bulgaristan, ingiltere, hırvatistan, yunanıstan, sri lanka, oman, katar, bahrain, suudi arabistan, estonya, slovenya...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum