Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Biz de aynen boyle dusunduk. Yine de gidecegiz her ihtimale karşı. Tesekkur ederim.

• @ceren-baş District'e geri bildirimde bulundunuz mu? Veya görevli memırı okul yöneticisine şikayet ettiniz mi? Tutumlarını merak ettim..

• Merhabalar, Yeşil kart ile geleceğiz 2 çacuğum var öğrenci okuldan çıktı almak yeterlimidir forumda "Öğrenci Eğitim Sertifikası" diyorbunu okul verebiliyormu veriyorsa yeterlimidir yoksa bunu ilçe ve il milli eğitim şubeyede imzalatmak mı gerek bilgi yada tecrübesi olan varmı.

• Mehaba. Biz de Los Angeles, Oak Park tarafına yerleştik. Oğlumuz 3. sınıf öğrencisi olacak bu yıl. Çok kısaca deneyimlerimi aktarmak isterim.

Öncelikle burada birçok işlemi e-posta veya normal posta ile halledebiliyoruz. Normal posta sistemini buraya gelmeden önce küçümserdim ancak kullandıkça harika bir sistem olduğunu gördüm. Belki biraz yavaş ama uğraşmadan her şey güvenli bir şekilde halloluyor.

Okula mail atarak oğlumun genel bilgilerini iletteim ve okula kayıt için gerekli evrakları istedim. Okul çalışanları yaz tatilinde olduğunu için maillere birkaç gün aralıklarla bakıyorlarmış. Bana dönüş yaptılar ve aşağıdaki bilgileri istediler:

Pre-Enrollment Form - (Ön-kayıt formu) -Okul bölgesinin (District diyorlar, bizdeki ilçe MEM gibi düşünebilirsiniz.) kendi web sayfasında oluşturdukları tüm kişisel bilgileri girebildiğimiz bir form.
    Proof of Residency + 1 utility Bill (Adres kanıtı) - Kira kontratı ve bir adet adres kanıtı olarak sunabileceğimiz bir fatura istediler. Faturayı daha sonra ibraz edebilirmişiz, ki biz öyle yaptık.

Recent report card, transcript, and recommendation letter. - Karne, traskript ve varsa tavsiye mektubu. Biz bunları okuldan temin ederek gelmiştik. Ayrıca İngilizceye çevirmedik. Sadece tavsiye mektubunu okul İngilizce öğretmenine yazdırmıştık.

Bizden ayrıca sağlık ve diş kontrolü istemediler. Aşı kaydı olduğu için sağlık kontrolüne gerek yokmuş. Ayrıca diş kontrolünün sadece okul öncesi öğrenciler için gerekli olduğunu söylediler.

Immunization Record stamped by a doctor. - Okula başlayabilmesi için tüm aşıların yapılmış olması gerekiyor. Biz e-Devlet çıktısını gönderdik ve kabul ettiler. Bunun için, ofis çalışanları 22 Temmuz'da iş başı yaptıklarından okul sağlık görevlisinin onayını beklediler. Dün okul sağlık görevlisi arayarak 1 adet su çiçeği aşısının eksik olduğunu ve yaptırmamız gerektiğini iletti. Biz de aşı yaptırabileceğimiz yerleri araştırmaya başladık.
    Henüz bir gelirimiz olmadığı için sigorta da yaptırmamıştık. Eğer ücreti karşılığı aşı olacaksanız epey maliyet tutuyor. Örneğin CVS, Wallgreens gibi pharmacy şirketlerinde bile gidip yaptırabilirsiniz ama su çiçeği aşısı 235 dolardan başlıyor. Eğer bir doktora gidip yaptıracaksanız, sigortanız da yoksa çok ciddi rakamlar ortaya çıkabiliyor. Peki biz ne yaptık? Bir geliri olmayanların faydalanabildiği California eyaletinin sunmuş olduğu bir program olan Medi-Cal için başvuru yaptık. Bu başvurunun sonuçlanması 30 gün sürebiliyormuş. Public Health Clinic isminde Oxnard'da bir kliniği aradık ve bize aynı gün için randevu verdiler. Bazı klinikler aşı için Eylül ayına randevu veriyorlardı. Doğum belgesi, aşı kayıtları ve pasaport istediler. Oraya gidince e-Nabızdan aldığımız aşı kartını verdik ve tüm aşıları sisteme işlediler ve tekrar Medi-Cal başvurusu yaparak ücretsiz bir şekilde aşımızı yaptırdık. Bize birkaç gün içerisinde posta ile Medi-Cal başvuru evrakları gelecek ve onları doldurup tekrar yollayacağız. Eğer kabul edilirse aşımız ücretsiz olacak, değilse bize fatura yollayacaklarmış. Henüz bir gelirimiz olmadığı için kesinlikle kabul edileceğimizi söyledi görevli.
    Aşı konusu için bilen birileri belki daha kolay bir yol gösterebilir ancak sigortasız ve ücretsiz bir şekilde aşı olabileceğimiz başka bir klinik bulamadık biz. Çok sağlam bir telefon trafiğine girişmek gerekli.
    Şimdi kliniğin bize verdiği evrakları okula mail olarak göndereceğiz. 1 Ağustos'ta sabahında da okul kaydı için okula gidip gerekli bilgileri alacağız.

NOT: Aşı konusu - Okul sağlık görevlisi bize ilk başta su çiçeği ve Dtap aşısı olmak üzere 2 aşının eksik olduğunu söylemişti. Ancak Türkiye'den bir doktor arkadaşıma ulaşarak durumu anlattım. Gerekli olan 5. doz bizde DAPT-IPA şeklinde göründüğünden görevli bunu anlamamış. Durumu anlatan bir mail attım ve özür dileyerek haklı olduğumuzu sadece su çiçeği aşısının eksik olduğunu belirtti. Eğer sizin de başınıza benzer biri durum gelirse araştırmayı ihmal etmeyin diye buraya not düşmek istedim.

Bizimle aynı bölgeye gidecek olursa diye gittiğimiz klinik bilgilerini aşağıya bırakıyorum:

North Oxnard Public Health Clinic
    2240 East Gonzales Road, Suite 140, Oxnard, CA 93036
    (805) 981-5221

Los Angeles geneli için şu sayfa da size fikir verecektir: http://publichealth.lacounty.gov/ip/index.htm

• @sensey Merhaba. Geleceğiniz eyalet, county ve hatta district'e göre bu istenen belgeler değişiklik gösterebilir. Aşağıda bizim yaşadığımız deneyimi okuyabilirsiniz. Örneğin bizden en son karnesi, transkript ve tavsiye mektubu istediler. Biz okuldan transkriptin hem Türkçe hem İngilizce çıktısını alabilmiştik. Bahsettiğiniz öğrenci eğitim sertifikası da bu olabilir mi acaba?

• @mamudo CA AB 1955 i incelediniz mi ?

• @burcugulsn, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Herkese tekrar merhaba bugün Floridaya yerleşeli tam bir ay oldu ortaokul 6.sınıf okul kayıt işlemlerinden kısaca bahsetmek istedim, Türkiyedeki okuldan ayrılmadan önce İngilizce öğrenci belgesi ve transkript almıştım ( Amerika da kayıt için gerekli değil ama yine de aldılar ), vizemizi Ummandan aldığımız için Formül A + çevirisi ve aşı kartı + çevirisini yanımıza almıştık. Palm Beach bölgesindeyiz. Okul bizi sağlık raporu için anlaşmalı bir doktor ofisine yönlendirdi genel bir kontrol yapıldı sohbet eşilğinde göz+vücut kontrolleri yapıldı 20 dolar ücret alındı. Aşıları için bir sağlık kurumuna yönlendirildik burda aşı kartı ve çevirisi çok işimize yaradı sadece Türkiye de su çiçeği aşısı tek doz yapıldığı için su çiçeği + tetanoz ve grip aşısının sezonu geçtiği için grip aşısı yapıldı Covid 19 aşısı zorunlu değil. Aşılar için ücret ödemedik. Bu evrakları toparlayıp kayıt işlemini yaptırdık ve ertesi gün okula başladı. School bus ve yemek + kahvaltı ücretsiz. İlk gün seviye tespit sınavı yapıldı ve seviyesine göre period oluşturuldu. 2012 şubat doğumlu olduğu için 6.sınıftan devam ediyor. Okul kayıt işlemleri oldukça kolay ve herkes çok yardımcı.

Merhaba asi kartının çıktısına nasıl ulaştınız? E nabizdan sadece ekran görüntüsü alınıyor birde çevirisi için noter onayı mi gerekiyor?

• @Yamtar Merhaba. İlk defa duydum

• Merhabalar, DV2025 talihlisiyiz 4. Sınıfa devam eden kızım aynı zamanda Bilsem öğrencisi. Bilsem öğrencilerine yönelik herhangi bir eğitim süreci mevcut mu ya da denklik olarak nasıl bir yol izlenmeli?

• @Arya Bilsem?

• @MySea Milli Eğitim bakanlığına bağlı bilim ve Sanat merkezleri olarak geçiyor. IQ testine girerek 130-140 seviyelerinde çıkan öğrencilere yönelik eğitim kurumları ayrıca özel yetenekli müzik ve resim alanında öğrenciler de mevcut. Benim kızım IQ testini geçen özel yetenekli öğrencilerle devam ediyor.

• @Arya Merhaba, Virginia'da Gifted education diye bir program var. Cocugunuz normal okuluna devam ederken, her sene acilan basvuru surecinde cocugunuzun teste katilmasini talep ederek, sonucuna bagli olarak programa dahil olmasini saglayabilirsiniz. Saniyorum her eyalette uygulanan bir programdir , ismi farkli olabilir.

• @cleo teşekkür ederim

• @MySea teşekkür ederim, okuyacağım hemen

• @ayvalik10 NICHE deki bu okullar Private school olarak geçiyor. Public school puanlarını görebileceğimiz bir site var mıdır ?

• Ocak ayı gibi, yani sene ortasında gidenler ne yapıyor? Burada da başlatmak sıkıntı, oraya gittiğinizde de okullar başlamış oluyor. Bu deneyimi yaşayan var mı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• @okokok hiç bir sıkıntı olmaz biz martta başlamıştık bişeyden geri kalmıyo çocuklar burda zaten türkiyeden gerideler sistemleri farklı sadece dil bilmiyosa o yarım dönem faydası olur sonraki sınıfa hazırlıklı olur

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |