Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
287 91 46.0k 101

• @mamudo CA AB 1955 i incelediniz mi ?

• @burcugulsn, içinde söyledi: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Herkese tekrar merhaba bugün Floridaya yerleşeli tam bir ay oldu ortaokul 6.sınıf okul kayıt işlemlerinden kısaca bahsetmek istedim, Türkiyedeki okuldan ayrılmadan önce İngilizce öğrenci belgesi ve transkript almıştım ( Amerika da kayıt için gerekli değil ama yine de aldılar ), vizemizi Ummandan aldığımız için Formül A + çevirisi ve aşı kartı + çevirisini yanımıza almıştık. Palm Beach bölgesindeyiz. Okul bizi sağlık raporu için anlaşmalı bir doktor ofisine yönlendirdi genel bir kontrol yapıldı sohbet eşilğinde göz+vücut kontrolleri yapıldı 20 dolar ücret alındı. Aşıları için bir sağlık kurumuna yönlendirildik burda aşı kartı ve çevirisi çok işimize yaradı sadece Türkiye de su çiçeği aşısı tek doz yapıldığı için su çiçeği + tetanoz ve grip aşısının sezonu geçtiği için grip aşısı yapıldı Covid 19 aşısı zorunlu değil. Aşılar için ücret ödemedik. Bu evrakları toparlayıp kayıt işlemini yaptırdık ve ertesi gün okula başladı. School bus ve yemek + kahvaltı ücretsiz. İlk gün seviye tespit sınavı yapıldı ve seviyesine göre period oluşturuldu. 2012 şubat doğumlu olduğu için 6.sınıftan devam ediyor. Okul kayıt işlemleri oldukça kolay ve herkes çok yardımcı.

Merhaba asi kartının çıktısına nasıl ulaştınız? E nabizdan sadece ekran görüntüsü alınıyor birde çevirisi için noter onayı mi gerekiyor?

• @Yamtar Merhaba. İlk defa duydum

• Merhabalar, DV2025 talihlisiyiz 4. Sınıfa devam eden kızım aynı zamanda Bilsem öğrencisi. Bilsem öğrencilerine yönelik herhangi bir eğitim süreci mevcut mu ya da denklik olarak nasıl bir yol izlenmeli?

• @Arya Bilsem?

• @MySea Milli Eğitim bakanlığına bağlı bilim ve Sanat merkezleri olarak geçiyor. IQ testine girerek 130-140 seviyelerinde çıkan öğrencilere yönelik eğitim kurumları ayrıca özel yetenekli müzik ve resim alanında öğrenciler de mevcut. Benim kızım IQ testini geçen özel yetenekli öğrencilerle devam ediyor.

• @Arya Merhaba, Virginia'da Gifted education diye bir program var. Cocugunuz normal okuluna devam ederken, her sene acilan basvuru surecinde cocugunuzun teste katilmasini talep ederek, sonucuna bagli olarak programa dahil olmasini saglayabilirsiniz. Saniyorum her eyalette uygulanan bir programdir , ismi farkli olabilir.

• @cleo teşekkür ederim

• @MySea teşekkür ederim, okuyacağım hemen

• @ayvalik10 NICHE deki bu okullar Private school olarak geçiyor. Public school puanlarını görebileceğimiz bir site var mıdır ?

• Ocak ayı gibi, yani sene ortasında gidenler ne yapıyor? Burada da başlatmak sıkıntı, oraya gittiğinizde de okullar başlamış oluyor. Bu deneyimi yaşayan var mı?

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• @okokok hiç bir sıkıntı olmaz biz martta başlamıştık bişeyden geri kalmıyo çocuklar burda zaten türkiyeden gerideler sistemleri farklı sadece dil bilmiyosa o yarım dönem faydası olur sonraki sınıfa hazırlıklı olur

• @okokok bizim cocuklar okul acıldıktan 2 ay sonra basladılar. Kolay adapte oldular gibi gorunuyor, okula severek gidiyorlar. TR müfredatına gore baya gerideler matematik gibi derslerde. Su an okulda ingilizceyi öğrenmelerine odaklandı.

• S sezen bu başlıktan bahsetti

• @Didem-G @cokbekledik86 çok teşekkür ederim. Öğrenmek istediğim çocukların adaptasyonu değilde, "okul açıldı geç kaldınız, kayıt almıyoruz" veya sınıf kaybı olur mu gibi düşüncelerdi. Ancak yazdıklarınızdan böyle bir sorun olmadığını anlıyorum. Tekrar teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@okokok adresinize göre atanan okulun district yönetimi ile yazışmanız faydalı olur diye düşünüyorum. Bizde aynı süreçteyiz, Thanksgiving nedeniyle Pazartesi gününden önce cevap vermeyeceklerdir

• @okokok hangi tarihte basvurursanız basvurun, basvurunuza istinaden gerekli belgeleri alıp direkt baslatıyorlar. Dönem bitti, bekleyin vs o tarz seyler yok. Florida için konusuyorum , ben direkt countynin online okul sistemi üzerinden belgeleri yükledim. Bir eksik için (adres kanıtı için ekstra fatura istediler) mesaj ile geri dönüş yaptılar. Tamamladıktan sonra kaydımızın onaylandıgına dair mesaj aldık yine. Ertesi gün okula gittigimizde cocuklar için tüm materyalleri hazırlamışlar, hemen okulu tanıtıp sınıflarına aldılar.

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar haziran ayında chicago ya taşınıyoruz.2012 li ve 2019 lu 2 tane kızım var. Büyük olan 7.sınıf küçük olan anasınıfına gidiyor.Yaz döneminde ikisinide orada dil okuluna göndermek istiyoruz okulda zorlnamamaları için.Bu bölgedeki devlet okulları hakkında bilgisi olan varsa bize yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k