GÜNCEL KONULAR


Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler! Forumumuza yeni üye olan arkadaşlar, kullanıcı adı seçerken şu iletideki kurallara dikkat etmeliler.
Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu için buraya tıklayın.
LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfına bağış karşılığında Yeşilkart Forum Başvuru Servisini kullanmak istiyorsanız buraya tıklayın.

(O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi



  • (O) ÇALIŞMA VİZESİ

    (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler - O Vizesi, bilim, sanat, eğitim, ticaret veya sporda olağanüstü bir yeteneğe sahip olan, ya da film veya televizyon sektöründe olağandışı bir başarı kaydeden ve bu başarılar nedeniyle ulusal veya uluslararası çapta tanınan kişilere yöneliktir. Buna, yukarıda sözü edilen kişileri destekler nitelikteki temel hizmet sağlayıcı kişiler de dahildir.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    • O1A vizesi bilim, egitim, ticaret veya sporda olaganustu bir yetenege sahip kisilere

    • O1B vizesi sanat alaninda olaganustu bir yetenege sahip kisilere veya film ya da televizyon sektorunde basari kaydeden kisilere

    • O2 vizesi O1 vize sahibinin isini yapmasinda kendisine yardimci olacak kisilere (bu kisi isin zorunlu bir parcasi olmali)

    • O3 vizesi ise, O1 vize sahibinin esi ve cocuklarina

    verilen vize turleridir. Bu vize turu hakkindaki resmi aciklamalara su siteden ulasabilirsiniz.

    O1 vizesi alabilmek icin, kendi alaninizda ulusal ve uluslararasi platformlarda kendinizi kanitlamis olmaniz gerekmekte ve ABD'ye gecici olarak yine bu alanda calismak icin geldiginizi gosterebilmelisiniz. Peki sizi hangi surecler bekliyor?

    1. O1 vizesine tek basiniza basvuru yapamazsiniz. Oncelikle sizi ABD'de bir kurum,sirket veya kisi yeteneginizden dolayi ise almali ve size is teklifi yapip bu vize icin sponsor olmali.

    2. Size sponsor olabilmek icin isveren I-129 formunu doldurup USCIS'e basvuru yapmali. Ise baslama tarihinden 1 yil oncesi itibariyle O1 islemlerini baslatabilirsiniz, eger 1 yildan daha uzun sure varsa basvuru yapamazsiniz. Gecikmeleri onlemek icin en gec is baslangic tarihine 45 gun kala basvuru yapmaniz tavsiye edilir.

    3. Sponsorunuz veya temsilcisi basvuru sirasinda basvuru ucretini ve su belgeleri de USCIS'e gondermeli:

    • Consultation
      Isi veya yetenegi ilgilendiren sendika, kurum, vakif, federasyon vb. otoritelerden ya da isin bir uzmanindan alinan tavsiye mektubu
      (Eger yetenek alani icin boyle bir otorite mevcut degilse, o durumda kisinin kendi basarisi degerlendirilir)

    • Contract between petitioner and beneficiary
      Calisma suresini ve kosullarini belirten bir is teklif mektubu

    • Itineraries
      ABD'de yapilacak islerin ya da katilanacak organizasyonlarin baslangic ve bitis tarihini gosteren belgeler, bu iste ya da organizasyonlarda ne turk aktiviteler yapilacagini belirten belgeler

    • Agents
      Is veren sponsor ya da bu sponsoru temsil eden kisi ya da acentaya ait belgeler

    • Evidentiary Criteria
      O1 vizesi alacak kisinin basarisini gosteren belgeler. O1 vizesi alabilmek icin beceri ve basarilarinizi gosteren en az 3 farkli belge gosterebilmelisiniz. Basvuran kisi kisisel basarisini gosterebilmeli; taninan, bilinen, basarili bir grubun uyesi olmak yeterli degildir. Bu belgeleri gosterebilmek icin kendinize bir portfolyo hazirlayabilirsiniz. Bu portfolyo'ya alaniniza gore becerilerinizi, yeteneklerinizi, guclu yonlerinizi ve ortaya cikarmis oldugunuz urunleri gosteren yani ustun yeteneginizi ve basarinizi gosteren her turlu ayrintiyi ekleyebilirsiniz. Bu konudaki ayrintilari yine ilgili USCIS O1 vize sayfasindan ogrenebilirsiniz.

    4. O1 vize basvurusunun USCIS ayagi genelde kisa bir sure icerisinde onaylanir. Bu onayi isvereniniz aldiktan sonra, sizin yapmaniz gereken vize alacaginiz konsoloslukta gocmen olmayan vize basvurusu yapmaktir.

    5. O1 vize turunu Ankara ve İstanbul’daki vize bölümlerinden alabilmek icin http://www.usvisa-info.com/ adresinde bulunan yönlendirmeleri takip etmeniz gerekmektedir. Websitesinden randevu almak için takip edilmesi gereken aşamalar aşağıda listelenmiştir:

    • DS-160 formunu tamamlayınız.
    • www.usvisa-info.com adresine giriniz
    • Sağ üst köşede bulunan Hesap Oluştur’a tıklayınız. Başvuru sahibinin pasaport numarasını, doğum tarihini ve uyruğunu girerek bir hesap oluşturunuz.
    • Vize bilgilerini inceleyip seyahat amacınıza göre bir vize türü seçiniz.
    • Başvuru sahibinin kimlik bilgilerini giriniz.
    • Pasaportun teslim edileceği PTT şubesini seçiniz.
    • MRV (vize başvuru ücreti) ödeme yöntemini seçiniz.
    • Randevu tarih ve saatini seçiniz.
    • Randevu tarih ve saatini onaylayınız.
    • Lütfen randevunuza gelmeden önce vize mülakatınız için gereken belgeleri inceleyiniz. USCIS'e gonderdiginiz belgeleri de yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederim.

    6. O1 vize turu ilk seferde 3 yilligina verilir ve gerektikce 1 yillik uzatilir. Toplamda vizeyi alabileceginiz maksimum bir sure yoktur (sonsuza kadar uzatabilirsiniz), ama ABD'de basarili bir surec gecirdikten sonra EB1 (EB1A) yoluyla Green Card basvurusu yapabilirsiniz.



  • sayın @crazycells günde foruma 500 kere girmek bi üstün yetenek sayılır mı? Şansımı birde O1A dan deneyeyim diyorum 😃


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metert (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:

    sayın @crazycells günde foruma 500 kere girmek bi üstün yetenek sayılır mı? Şansımı birde O1A dan deneyeyim diyorum 😃

    Evet, sayin metert 🙂 tabii ki sayilir. Siz bana bilgilerinizi gonderin, ben size antetli kagit kullanarak referans mektubu yazacagim 🙂



  • Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vİzesi için benim yaptığım ve bu yolla giden birinden aldığım tavsiye neticesinde ve kendi yaptığım araştırmalarda. Genel olarak olmasa da özelde iki sorun çıktı karşıma, bu sorun prosedürü doğru ve sorunsuz yürütebilmek için önem arz etmekte. sorunlar şunlar ;

    1. Tüm evrak süreçlerinin bir avukata devretmek gibi bir seçenek sunuldu. Bu yöntem bir yandan avantaj olmakla birlikte büyük bir handikapı da beraberinde getiriyor bana göre, Avantaj tarafı tüm işlemler uzun bir evrak hazırlama süreci, yazışmalar, sponsor bulma da(ki asıl mesele sponsor bulmakta) dahil her şeyi avukat yürütüyor bu avantaj karşılığında bir hizmet bedeli alınıyor haliyle (bu hizmetin bedelini henüz bilmiyorum avukat ile temas kurmadım) bu işin olumlu kısmı.

    2. Avukat, işin içine dahil olduğunda ki bu tamamen göreceli bir yorum olacak kimse zan altında kalmasın diye; yurt dışında yaşayan ve sürekli vize işleri ile uğraşan kişiler, avukatın çok para isteyeceğini ve durumu takip etmeyip, vize almada işi zorlaştırabileceğini düşünüyor. Bu aslında hem bir tercih hem de çalışılacak avukatın niyeti ile doğru orantılı olsa da süreci riske atmak ne derece doğru olur bilemiyorum.

    Bu noktada bir karar vermek gerekiyor. Bu süreç avukatsız yürütülebilir mi yürütülürse nasıl yürütülür? yoksa hiç kasma devret güvenilir birine daha fazla para harca da denebilir. Bence iki yolda riskli görünüyor. Ama şunu da billiyoruz ki bu vizeyi alan arkadaşlarımız var ve her örnek,yol, bir emsal olabilir.

    Farkındayım biraz karmaşık oldu ama bu durum biraz komplike, ileride bu yola benim gibi girmek isteyenler için en uygun yolu, akıl birliği ile kavramak, birbirimize yardımcı olmak açısından elzem olduğu için böyle bir yazı çıktı ortaya. Bu konuda fikri, bilgisi olan var ise; yorum paylaşabilir. Teşekkürler...


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercan-özüsağlam (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:

    Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vİzesi için benim yaptığım ve bu yolla giden birinden aldığım tavsiye neticesinde ve kendi yaptığım araştırmalarda. Genel olarak olmasa da özelde iki sorun çıktı karşıma, bu sorun prosedürü doğru ve sorunsuz yürütebilmek için önem arz etmekte. sorunlar şunlar ;

    1. Tüm evrak süreçlerinin bir avukata devretmek gibi bir seçenek sunuldu. Bu yöntem bir yandan avantaj olmakla birlikte büyük bir handikapı da beraberinde getiriyor bana göre, Avantaj tarafı tüm işlemler uzun bir evrak hazırlama süreci, yazışmalar, sponsor bulma da(ki asıl mesele sponsor bulmakta) dahil her şeyi avukat yürütüyor bu avantaj karşılığında bir hizmet bedeli alınıyor haliyle (bu hizmetin bedelini henüz bilmiyorum avukat ile temas kurmadım) bu işin olumlu kısmı.

    2. Avukat, işin içine dahil olduğunda ki bu tamamen göreceli bir yorum olacak kimse zan altında kalmasın diye; yurt dışında yaşayan ve sürekli vize işleri ile uğraşan kişiler, avukatın çok para isteyeceğini ve durumu takip etmeyip, vize almada işi zorlaştırabileceğini düşünüyor. Bu aslında hem bir tercih hem de çalışılacak avukatın niyeti ile doğru orantılı olsa da süreci riske atmak ne derece doğru olur bilemiyorum.

    Bu noktada bir karar vermek gerekiyor. Bu süreç avukatsız yürütülebilir mi yürütülürse nasıl yürütülür? yoksa hiç kasma devret güvenilir birine daha fazla para harca da denebilir. Bence iki yolda riskli görünüyor. Ama şunu da billiyoruz ki bu vizeyi alan arkadaşlarımız var ve her örnek,yol, bir emsal olabilir.

    Farkındayım biraz karmaşık oldu ama bu durum biraz komplike, ileride bu yola benim gibi girmek isteyenler için en uygun yolu, akıl birliği ile kavramak, birbirimize yardımcı olmak açısından elzem olduğu için böyle bir yazı çıktı ortaya. Bu konuda fikri, bilgisi olan var ise; yorum paylaşabilir. Teşekkürler...

    Sayin @Sercan-Özüsağlam , O1 vizesi alan arkadasima sordum. Kendisi yaklasik 2.5 yil once O1 vizesini aldi, ABD'de yonetmenlik ve yonetmen yardimciligi yapiyor.

    Kendi basvurusunun USCIS asamasi 3 aydan kisa surede bitmis ve kendisi ABD'de bulunmasina ragmen vizeyi almak icin Turkiye tatilini beklemis. Avukatla ilgili sorulariniza da soyle cevap verdi:

    "Surec biraz karmasik ve bir suru ayrintisi var, ilk basvuru icin bir avukatla calisilmasini kesinlikle tavsiye ederim. Butun surece hakim olmak ve belgeleri tam hazirlayabilmek icin gercekten bilgi ve deneyim gerekli. Benim cevremdeki arkadaslar da surekli avukat kullanarak basvuru yapiyorlar, ben tek basina basvuru yapan birini pek gormedim. Fakat sonraki uzatmalar tek basina da yapilabilir.
    Ayrica normalde USCIS asamasi maksimum 3 ay suruyor, ama bu yil basvuran arkadaslarim 4-5 ay gecmesine ragmen hala bekliyorlar. O nedenle yeni basvuru yapacaklar cok geciktirmeden basvuru yapsinlar"



  • Sayın, @crazycells , Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için, anlaşılan bu süreci avukat ile sürdürmek en mantıklı yol gibi görünüyor. Süreci Türkiye'de sürdürmemde bir sıkıntı olmayacak diye anlıyorum doğru mudur ?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercan-özüsağlam (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:

    Sayın, @crazycells , Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için, anlaşılan bu süreci avukat ile sürdürmek en mantıklı yol gibi görünüyor. Süreci Türkiye'de sürdürmemde bir sıkıntı olmayacak diye anlıyorum doğru mudur ?

    Tabii, hicbir sikinti olmaz. USCIS basvuruyu onayladiktan sonra ABD konsoloslugunda O1 vize basvurusu yapmaniz lazim.



  • merhaba sayın,@crazycells, bir sorum olacaktı. O1 vizesi için USCİS başvurumuzu onayladıktan sonra (ki bu onay süresi değişkenlik gösteriyor 1 ayda olabilir 4 ayda) eğer tahminimizden erken onaylanma durumu olursa, ABD konsolosluğuna vize başvurusunu ne zaman yapmamız gerekir, bunun bir zamanı var mı yoksa opsiyonel mi ? seçimden sonra evrak teslimi yapıcaz bir aksilik olmazsa ama Türkiye'de ki işlerimi de ona göre organize etmem gerekiyor. Teşekkürler....


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercan-özüsağlam (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:

    merhaba sayın,@crazycells, bir sorum olacaktı. O1 vizesi için USCİS başvurumuzu onayladıktan sonra (ki bu onay süresi değişkenlik gösteriyor 1 ayda olabilir 4 ayda) eğer tahminimizden erken onaylanma durumu olursa, ABD konsolosluğuna vize başvurusunu ne zaman yapmamız gerekir, bunun bir zamanı var mı yoksa opsiyonel mi ? seçimden sonra evrak teslimi yapıcaz bir aksilik olmazsa ama Türkiye'de ki işlerimi de ona göre organize etmem gerekiyor. Teşekkürler....

    Bunu sizin ise baslama zamaniniz belirleyecek, benim tavsiyem USCIS onayindan hemen sonra vize icin 160 formunu doldurmaya baslamaniz ve sonrasinda randevu almaniz. Birkac ay erken olmasi konsolosluk icin dert degil, vizenizi ona gore verirler zaten. Gocmen olmayan vize randevulari icin konsolosluklardaki bekleme suresine suradan erisebilirsiniz:

    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html

    Su an itibariyle Ankara'da 8 gun bekleme suresi var olarak gorunuyor.



  • @crazycells , Anladım, İşe başlamadan önce Türkiye de ki süreç biraz belirsiz iyi hesaplamak gerek sanıyorum. O zaman biz süreci riske atmamak için USCIS evrak tesliminde acele etmeyip zaman kazanmamız( Tr de işlerimi toparlayana kadar), teslim ettikten sonra, olası erken onay olursa şayet vize sürecini riske atmamış olacağız doğru anladıysam. Ve istanbul için vize bekleme süre 14 gün olarak görünüyor bu da fazladan 6 gün yapar hiç yoktan iyidir 🙂 Teşekkür ederim yeniden


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sercan-özüsağlam (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:

    @crazycells , Anladım, İşe başlamadan önce Türkiye de ki süreç biraz belirsiz iyi hesaplamak gerek sanıyorum. O zaman biz süreci riske atmamak için USCIS evrak tesliminde acele etmeyip zaman kazanmamız( Tr de işlerimi toparlayana kadar), teslim ettikten sonra, olası erken onay olursa şayet vize sürecini riske atmamış olacağız doğru anladıysam. Ve istanbul için vize bekleme süre 14 gün olarak görünüyor bu da fazladan 6 gün yapar hiç yoktan iyidir 🙂 Teşekkür ederim yeniden

    sorun degil 🙂 hatta USCIS onayi sonrasi ABD'de ise baslamadan birkac ay once de basvuru yapabilirsiniz vize icin. Son birkac haftaya sikistirmadiginiz surece sorun olmaz.



  • @yeşilkart-forum abi merhaba .ben bilgisayar muhendisiyim .kisacasi it yani information techknology de çalişiyorum.şimdi ben green kardsiz amerikada şirketlerde çalişa bilirmiyim bilgisayar üzre .yardimci olursaniz mutlu olurum


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sami-nur (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:

    @yeşilkart-forum abi merhaba .ben bilgisayar muhendisiyim .kisacasi it yani information techknology de çalişiyorum.şimdi ben green kardsiz amerikada şirketlerde çalişa bilirmiyim bilgisayar üzre .yardimci olursaniz mutlu olurum

    Calisabilirsiniz.

    Once bir is bulmalisiniz, daha sonra sirketin size H1B icin sponsor olmasi gerekiyor:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/103/h1b-çalışma-vizesi


Log in to reply
 

Benzer Başlıklar

  • 1
  • 6
  • 3
  • 1

113
Online

6.0k
Users

1.9k
Topics

89.8k
Posts

| | | |

Powered by NodeBB