ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@Irmak-Deli, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@eray26 doordash ve uber eats de bekleme listesine alıyorlar diye biliyorum, eğer sizde beklediyseniz kaç gün sürdü ve beklememek için ne yapmalıyız? Şimdiden yolunuz açık olsun
Bu konuyu ben de merak ediyorum çünkü en hızlı ve kolay para kazanma yöntemi bu işler sanırım. Geldiğimizde bekleme süresi ne kadar olur hesap açılması için en hızlı hangi uygulama hesap açıyor bilgisi olan var mı ?
-
@erenist ba
-
@baran-bozdogan eyaletten eyalette göre değişiyor tabiki, sırf kışın daha çok kazanan arkadaşlar oldu.
-
@Irmak-Deli Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte ubereats ve doordash genelde kısa sürede aktif oluyor. Beni en uzun bekleten ve hala bekleten amazon flex oldu. 7 aydır bekleme listesindeyim. Ama bu işler artık birçok bölgede ev geçindirecek parayı kazandırmıyor. Lyft-uber yapan arkadaşlar biraz daha iyi kazanıyor ama şu son aylarda onlarda işlerin durduğundan bahsediyor. Bu tarz işleri ek gelir kapısı olarak görüp en kısa sürede düzenli gelir elde edeceğiniz işlere yönelmekte fayda var.
-
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
Olurda bir gün GC kazanır gidersem en çok çekindiğim korktuğum DİL di çünkü tr dışına hiç çıkmamış İngilizceyi kullana bileceğim bir ortam olmamıştı
Temmuzun başında ilk yurt dışı deneyimi mi yaşadım italya fransa ispanya'ya gittim orada ingilizce kullanmak zorundaydım kendimi anlattım korkulacak birşey yokmuş anladım sadece yemek konusunda çok zorlandım oda lüks bir yere gitmiştim internet çekmiyor çeviri uygulamasını açamamıştım menüde neyin ne olduğunu bilemediğim için ''italian-style seafood salad'' bunu direk italyan usulu balık salatası ne olabilir ki dedim onu istedim hayatımda asla yemem denilen hayvanları yemek zorunda kalmıştım :) buda benim için bir anı oldu hayvanın neresinin yeneceğini dahi bilmediğim için bir kaç şeyi kabuğu ile yemişim :)

-
@Hamuchera faizler bir dusun millete kredileri bir bassinlar bakalim sen yemek yemegi bile unutacaksin .Deli gibi adam arayacakalar az sabir
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
Olurda bir gün GC kazanır gidersem en çok çekindiğim korktuğum DİL di çünkü tr dışına hiç çıkmamış İngilizceyi kullana bileceğim bir ortam olmamıştı
Temmuzun başında ilk yurt dışı deneyimi mi yaşadım italya fransa ispanya'ya gittim orada ingilizce kullanmak zorundaydım kendimi anlattım korkulacak birşey yokmuş anladım sadece yemek konusunda çok zorlandım oda lüks bir yere gitmiştim internet çekmiyor çeviri uygulamasını açamamıştım menüde neyin ne olduğunu bilemediğim için ''italian-style seafood salad'' bunu direk italyan usulu balık salatası ne olabilir ki dedim onu istedim hayatımda asla yemem denilen hayvanları yemek zorunda kalmıştım :) buda benim için bir anı oldu hayvanın neresinin yeneceğini dahi bilmediğim için bir kaç şeyi kabuğu ile yemişim :)

Yemek guzelmis :) Burada herhangi bir open buffet restauranta giderseniz, istediginiz kadar seafood yiyebilirsiniz. Ortalama kisi basi $20 civari odersiniz.
-
@MySea bir daha yiyeceğimi düşünmüyorum istakoz ameliyat ettim neresini yiyeceğimi bilemediğim için 😀
-
@T-C-Kubilay-Dikici inşallah Greencard kazanırsınız yurt dışı tecrübeniniz güzelmiş😀😂 korkulacak hiçbir şey yok kervan yolda düzülür derler ama yinede basic bir dil lazım 😂😅
-
-
@Irmak-Deli ben hic beklemedim,evrKlari yukledim. 5 saat sonra hesaplarim acildi ama bolgeye gore degisir bu durum
-
@baran-bozdogan o kurum tam bir maldi.bir daha muhattap bile olmam diye dusunuyorum. Baska bir firmada task force general manager olarak basladim,hatta ilk haftami bitirdim
-
@dkagan55 bir duzene girdim.insallah burdan tutturur giderim
-
@serel biz de sizin ve @Hamuchera gibi iki memur olarak ayrılış vaktimizin gelmesini bekliyoruz. Zaten bildiğim kadarıyla sizinle aynı vize türü için beklemedeyiz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@Hamuchera çok güzel anlatmışsınız. Umarım sürecinizin devamında da işleriniz yolunda gitmiştir ve çevrenizde hep iyi insanlar olmuştur.
-
@mehmetizmirli ne güzel yazmışsınız. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın..
-
@EzgiLera, içinde söyledi:
Bir diğer konu ise cebinize ne kadar çok para koyup gelirseniz başlangıcınız o kadar kolay ve az stresli olur. Gerekiyorsa evinizi de dağıtın, eşyalarınızı satın ve maksimum miktarda parayı cebinize koyun da gelin. Hem geri dönecek hazır bir eviniz olmadığı için buraya adapte olmak da kolaylaşır çünkü aklınızda sürekli geri mi dönsem fikri dolaşmaz. Kısaca eski hayatınızın üstünü çizin eğer gerçekten buraya yerleşmek ve adapte olmak istiyorsanız.
Ne kadar da dogru bir ifade.
-
Üzerinizde ne kadar bir meblağ olabiliyor, bizimde orada şuan banka hesabımız olmayacak buradakine orada yönetebilir miyiz bilmiyorum. Nakit çekip üzerimize alsak sorun yaşar mıyız acaba girişte
-
@Didem-G estagfurullah sizleride güzel insanlar yolunuzdan eksik olmasın kazasız bir şekilde vizenizi almanız dileğiyle 🙏
-
@Demetkaragöz teb bankası hesabı açarsınız kaç kişi iseniz ne kadar çok kart o kadar günlük çekim limiti günlük 300 dolar bank of Amerika’dan çekebilir siniz ilk ATM’de sorun var gibi olursa şifrenizi güncelleme yaparak aşarsınız kişi başı yanında 10.000 dolar diye biliyorum fazlası sorun olur yinede teyit edin derim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum