Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sansolye Vizeniz size hayırlı olsun. Amerika'da her şey gönlünüzce olsun. Ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim.

• @gouryella merhaba. Avusturya istemedi bizden. Seneye de istemez muhtemelen ama belli olmaz.

• @emirhan1 Çok tebrik ederim. Tüm detaylarıyla yazmışsınız , emeğinize sağlık. Her şey gönlünüzce olsun.

• Merhabalar,
    14 agustos konsolosluk gorusmesi öncesi
    12 agustos sabah unganlar randevusu riskli mi olur ?

• ⭐⭐

@Didem-G

Çok yakın bir tarih herşey yolunda giderse 1 gün sonra 16:00 gibi raporunuzu alıyorsunuz. Size kalmış ben almazdın o kadar yakına imzama bakarsanız 1 ay önceden aldım. Okadar da erken almayında 🙂 3-4 gün kala imkanınız varsa daha güzel olur.

• @Flight101 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, Kanada'ya taşımak isteyenler ve ya süreçle ilgili sorusu olan herkese elimizden geldiğince yardımcı olmak isteriz. Umarım süreci devam eden herkes mutlu haberlerini iletir burdan.

• @yusufalak teşekkürler yorumunuz için. 2 gün ya da 14 gun öncesine var. 4 kişi olacağız bir de , hiç riske girmeyim o zaman değiştireyim randevu acıkken.. 🙂

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

16.07.2024 tarihinde ptt den pasaportumu ve sarı zarfımı aldım mülakat deneyimime başlamadan önce bana emeği geçen forum ailesi kardeşlere teşekkür etmek istiyorum
    @gucarslan üstad iyiki varsın çok kisinin hayatına dokandın çok emeğin var hakkını helal et
    @yusufalak forumda tanıştık sağlık muayenesine mülakata birlikte gittik allahın izniyle ve sabırla muradımıza erdik houstonda sana mutluluklar diliyorum burada bitmiyor büyük abd seyahatimde houston var geleceğim mangalı yapacağız inşallah
    @caakmemo ikimizde meslekdaşız ve abd de cpa olma konusu aracı oldu tanıştık sağlık mülakatta beraberdik bu iş burada bitmez north carolina seyahat rotasında orayada geleceğim
    @misha90 senin yaşında oğlum var sende benim oğlum gibi oldun hergün dua ediyorum eylüle mülakat maili gelsin diye
    @Erhan-2 erhan bey bizim gruba genç olmak nedir biz ikimiz öğreteceğiz derfield beach hayallerimdeki yer oradada olacağım
    @Satisfaction grubumuzun en genç üyesi ilk abd ye yolcu ettik orada güzel haberlerini alıyoruz
    @ibrahimhalilll dualarımız seninle inşallah eylüle mülakat maili gelecek sıkıntılar bitecek
    @ridetowild serkan kardeşim eylüle sıra sizde dualarımız seninle
    @Revolter süreç içinde hiç önemli olmayan konuları dert edinip kendi kendime hayatı zehir ederken verdiği cevaplar ile destek oldun kardeşim abd görüşürüz
    @ATS16 bizden önce süreci bitirmiş hala forumda aktif ve herkesin yardımına koşan altın kalpli kardeşimiz senin mülakat deneyimini çok beğenmiştim senin kadar olmasada bende bizden sonra gelenlere farklı bir deneyim yazmak istiyorum desteklerin için teşekkürler
    özellikle bu forumdaki kardeşlerin hepsine katkıları için çok teşekkür ediyor herkes hayallerine kavuşsun hakkımızda hayırlısı olsun

• @Satisfaction deneyim yazın için öncelikle teşekkür ediyor, hayatının devamında sana başarılar ve mutluluklar diliyorum. Bende senin gibi 23 yaşımda Abd ye ayak basmak istiyorum. Umarım darısı bana 🙂

• ⭐⭐

en son 6 haziran 2024 yağmurlu ankara akşamında unganlarda kalmıştık sayın üstadım @caakmemo biz gideceğiz diye ankara ağlayarak bizi yolcu ediyor demişti ben ptt evraklarımı biraz geç aldım vizeyi pasaportta görmeden yazmak istemedim herkesin hayali gerçek olsun istiyorum kıymetli kardeşim @yusufalak ve üstadım @caakmemo mülakat deneyimlerinde süreci harika yazmışlar okumanızı tavsiye ederim benimki 60 yaşından gün almış hayat mücadelesi çocuklar derken gidemem diye hiç başvuru yapmamış artık zamanı geldi diye başvuran ve kazanan ve şu an çok mutlu olan bir adamın deneyimi olacak biraz geriye gideceğim hikaye dinlemek istemiyorum mülakatı anlat diyen kardeşlerimize mülakat deneyimi başlığı itibaren okumalarını tavsiye ederim
    herşey 2024 mayıs ayının 10 günü başladı o güne kadar bu bana çıkacak inancı ile hayatımı sürdürdüm ve çıktı biraz uğraşarak ds 260 formunu doldurup sorunsuz gönderdim form mükemmeldi açma gereği hiç hissetmedim benim bu sürecimde geçmişten gelen manevi bağlantılar vardı ve ağır bir manevi miras ilk okul yıllarında kafamda yurt dışında yaşama isteğim vardı hatta akrabam orta okul tahsili için hollandaya beni götürecekti malesef ırkçı saldırı sonucu hollandada başka yere taşınmak zorunda kaldılar gidemedim ilerki yıllarda abd vatandaşı arkadaşlarımın yanına mali müşavirleri olarak gidecektim ikiz kule saldırısı oldu pasaport elimde kaldı sonra kısmet değil deyip işimize hayatımıza devam ettim bu arada benim küçük oğlum bilgisayar mühendisliği okuyordu almanyada bir dersaneden ders vermesi için teklif gelince rotayı almanyaya çevirdik aklımda o zamanlar hiç amerika yoktu biraz eskliye döneceğim dedem ve ailemiz yunan makedonyası göçmenidir lozan mübadelesi ile geldiler türkiyeye oradaki soyumuz tarih boyunca osmanlı askeriydi (sipahi) balkan savaşı sonunda silahı bırakmadıkları için dedem ve halasını oğlu yunan makamları tarafından idama mahkum edilmişlerdi ikiside pire limanında gemiye binerek abd ye gitmişler dedem abde 5 yıl kalmış af çıkınca yunanistana geri dönmüş sonra lozan ve herşeyini kaybederek ana vatanına dönmüştü onun mirasını çok yadetmek istiyordum 60 yakın torunu var gittim mezar taşına sarıldım öptüm dedem gidiyorum dedim allah bana nasip etti var orda bir rızkımız halasının oğlu abd kaldı bir daha irtibatımız olmadı mutlaka göçmen kayıtları vardır belki orada akrabalar var onlarada inşallah ulaşırım abd ye giriş yaptıktan sonra işleri tasfiye edeceğim en kısa sürede kalıcı olarak yerleşeceğim bu arada yunanistan işine el atacağım oda amcamın mirası küçük oğlumla ekim ayı gibi gitmeyi planlıyorum yunan makedonyasındaki köyümüze gitmek istiyorum eğer sizleri sıktıysam affola mülakat deneyimine geçiyorum

MÜLAKAT DENEYİMİ

02.07.2024 tarihinde istanbuldan hizlı trenle gündüz saat 11 de ben ve eşim yola çıktık saat 4 gibi ankaradaydık yolculuk güzeldi treni herkese tavsiye ederim ankarada başkent öğretmen evine geldik yerimiz hazırdı benden sonra @yusufalak ve sayın üstad @caakmemo geldi lobide oturduk evrakları çek ettik muhabbet ettik akşamı maç var avusturya maçı bu maçı alırsak vizeyide alırız dedim maçı seyrettim evet kazandık sihir sürüyor şans devam ediyor sabaha kadar uyuyamadım gece yarısı evrakları tekrar kontrol ettim 6 .30 gibi lobiye indik baktım yusuf kardeş mehmet kardeş hazır ilk taksiyle ben ve yusuf ailesiyle ikinci takside sayın üstad konsolosluğa vardık beklemeye başladık önce bizi binanın önünde bekleme alanına aldılar 7,45 randevusu olanlar diye seslendiler demir pencereli camekanlı bir bölmeki kutuya pasaportları bırakıp sol tarafa geçtim o gün içeri ilk ben girdim xray kolay geçtik yanımızda kemer cüzdan bile yoktu sonrası güneşe giden 50 metrelik bir yolda yürüdük burada özellikle söylemek isterim sakin olun acele etmeyin çok hassaslar sol taraftaki kapıya birazda güç kullanarak açıp içeri girdim bankoda oturan hanımfendiye pasaportları verdim arkasına sticker yapıştırdı 2 adet sıra numarası verdi vize harcı ödemek için bekledim sıra numaram yandığında pasaportları 2 kişi için 660 abd dolarını verdim tavsiye ederim dolarla gidin biraz yedekli olsun beni tekrar sağ tarafa evrak teslimi için yönlendirdiler 5 dakika sonra numaram yandı arap asıllı olduğunu düşündüğüm 30 yaşlarda türkçe konuşabilen görevli tek tek evrak istedi inceledi telaşsız sorunsuz 20 dakika sürdü evraklarımızı aldı sonra mulakata çağıracaklar deyip bankoyu terk etti ben veznenin orda mülakatı beklemeye başladım 10 dakika kadar sonra numaram yandı ve beklediğim an geldi karşımda ayakta duran kulagında küpesi yüzünde gülümsemesi eksik olmayan 30 lu yaşlarda abd li görevli hoşgeldiniz diyerek mülakatı başlattı yanında tercüman hanımda vardı aralarında konuşmaları ingilizce hepsini anladım gaza geldim mülakatta ingilizce konuştum hemen çark etttim bana baktı gülümsedi önce yemin ettirdi sonra parmak izi verdik ilk sorusu kaç yıllık evlisiniz oldu 32 yıl dedim mükemmel olması gereken o dedi ne mezunusunuz dedi üniverste iktisat dedim iktisadı anlayamadı ekonomi diyince harika dedi bunları ingilizce söylüyor tercüman hanımefendi çeviriyor birikimin ne kadar dedi söyledim çok iyi dedi abd de nereye gideceksiniz tanıdığınız varmı iowa ya gideceğim arkadaşımız var dedim sormadı ama abd vatandaşlarının mali müşaviriyim sözleşmem var dedim gösterdim ilgilenmedi vizeniz onayladım dedi tercüman hanımda teyit etti ingilizce teşekkür ederek binadan ayrıldım sonra güneşe giden yolda ağır adımlarla stres ve yorgunluğu atmanın huzuru ile yürüdüm dişarıda arkadaşlarımı bekledim sürecin başından sonuna kadar yaş durumumun problem olacağını düşünmüştüm bu arada herşeyide sorun etmişim hiç biri konu bile olmadı yaş bence avantaj 01.09.2024 tarihinde abd ye gideceğim 2 gün sonra arkadaşımız bizim için abd den türkiyeye geliyor birlikte çıkış yapacağız çok güzel sıkıntılı stresli günler sonunda bende abd yolcusu oldum herkesin hayali gerçek olsun

• @salih-atilla Abi hayirli olsun. Şöyle bir 30 yil da Abd de yaşamak nasip olsun sana. 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@salih-atilla tekrar tebrikler, Iowa'dan başlayarak ABD'nin farklı köşelerinde eşiniz ile çok güzel anılar biriktirmeniz dileğiyle. Yolunuz açık olsun, bol şans...

• ⭐⭐

@rnc ağız tadıyla 5 yıl yeter bana ben vatanımdan çok ayrı kalamam teşekkürler

• ⭐⭐

@ATS16 çok teşekkür ediyorum yusuf ile görüşüyorum inşallah sizinlede abd de görüşürüz

• @salih-atilla İnşallah abicim çok teşekkürler 🙏

• ⭐⭐

@salih-atilla
    Abi süreci sen ve @caakmemo kardeşim ile yürütmekten onur duydum. Hatta 3 ün de sen ve mehmet gidince yanlız kaldık. Bi hüzün çöktü içime. O kadar ay beraber yürüdük. Şimdi kim bilir birdaha aynı masaya ne zaman oturacağız. Allah hepimizi utandırmasın yar ve yardımcımız olsun. Hepimizin bir yerlere geldiğini hayata sıfırdan başlayıp tutuğunu görmeyi çok istiyorum. Gün gelir gene aynı masada otururuz inşallah. Ben buna çok inanıyorum. Benim şuan ki mesleğimde bana ilham veren ve beni ilk elimden tutan kişiler ile aynı kaderi 26 yıl sonra tekrar bir araya geldik. @Erhan-2 abi gerçekten başından beri beni çeken birşey vardı, demek buymuş. Bu buluşmadan sonrada bizim bu işi başarabileceğimize olan inancım çoğaldı. Hepinizi çok seviyorum iyiki tanımışım iyiki varsınız. Hala mülakat bekleyen @misha90 , @ridetowild , @ibrahimhalılll kardeşlerim dualarım sizinle. Allah inşallah sizlerede mülakat sürecini gösterecek.

• @yusufalak İnşallah abi teşekkürler iyi dileklerin için 🙏

• ⭐⭐

@yusufalak kıymetli kardeşim ben forum ailesi diyorum bizler 8 kişi ortak kaygılar için bir araya geldik çok faydalı paylaşımlarda bulunduk yapılacak muhtemel hataların önüne geçtik başta forum yöneticileri diğer forum üyelerinin deneyimlerinden yararlandık forumun tamamına büyük forum ailesi diyorum ve sonunda mutlu sona ulaştık ama mülakat maili bekleyen kardeşlerim inşallah bugünlerde gelecek mülakat maili ile abd yolcusu olacak eksiksiz başaracağız dualarımız onlarla bir kaç ay içinde abd yeni hayata başlayacağız orada yeni kişiler tanıyacağız ama ben eminimki bu süreçle başlayan kardeşlik hep özel olacak gelecek ne getirir bilemem ama başarı getireceği muhakkak çünkü sabır endişeli bekleyiş ve hiç bir hata payı olmayan süreçten çıkarak vize aldık kıymetini bileceğiz kaldıki mücadele olarak bugüne kadar yaşadıklarımız başarının anahtarı olacak bizi hiç bir şey yıldıramaz aynı sofrada buluşmak sistemi oturttuktan sonra çok daha güzel olacak tamamınızdan yaşça büyüğüm babanız abiniz yaşındayım siz zaten burada o duyguyu verdiniz sizler istediğiniz sürece ben sizleri bırakmam kafamda büyük amerika turu var oregondan başlayan californiya sahil şeridinde gezerek balık tutmak hostondan başlayan newyorkta biten gezide zaten sizler de yol üzerinde olacaksınız senle mangalı yapacağız mehmet le kebapçıya gideceğiz erhan beylede derfield beach denize gireceğiz kısmetse hepinizi abd göreceğim her şey çok güzel olacak zaten teknoloji emrimizde görüntülu muhabbet yapacağız bu arada yusuf kardeş not düşeyim iowaya belki araba götüremeyeceğim ama @semavi türk kahvesi sözü vardı sadece onun için bile iowadan geleceğim beraber gideriz son sözüm vize geldi mülakat bitti ama kardeşliğimiz sonsuz kalacak herkese teşekkürler saygılar

• Merhaba, mulakatı gerçekleşen arkadaslar, adli sicil kaydını e devletten mi aldınız ? Adliyeden mi ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |