Sevgili Forum Üyeleri,
Almanya Frankfurt Amerikan Başkonsolosluğu‘nda gerçekleşen mülakat sonucunda vizemizi aldık ve sizlerle tüm süreci paylaşmak istiyoruz. Okuma süresi yaklaşık 9-10 dakika.
Başlamadan evvel tüm deneyimini paylaşan üyelere teşekkür etmek isteriz. Biz her deneyimden bir şeyler öğrendik.
Ben ve eşim foruma geçen sene kaydolsak da bu sene başında okumalara başlayarak hata yaptık. Sizler de aynı hataya düşmemek için Forum’a çekiliş sonuçları açıklanmadan evvel DS 260 formunu doldururken dikkat edilmesi gereken hususları okumakla başlayabilirsiniz.
Çünkü biz en basitinden formu doldururken pasaport bilgilerine ihtiyaç duyulmamasına rağmen “OTHER TRAVEL DOCUMENTS” seçeneğini geç öğrendik ve bu yüzden pasaport çıkarıp öyle mi başvursak ikileminde kaldık.
Arama kısmından iletiler içerisinde hemen hemen her konuda sorularınıza cevap bulabiliyorsunuz. Ancak Frankfurt konsolosluğu hakkında çok fazla ileti olmadığından detaylı bir paylaşım yapmak istedik.
Ben Alman vatandaşıyım, eşimin ise sadece Türk vatandaşlığı var. Ankara’nın yavaş ilerlemesi hakkında bilgi sahibi olmadığımızdan ve Türkiye’de ikamet ettiğimizden mülakat yeri olarak Ankara’yı seçmiştik. Ancak ilerleyen süreçte sıra numaramız yüksek olduğundan Ankara’yı seçerek hata yaptığımızı fark ettik ve dosyamızı Ankara’ya oranla daha hızlı olan Frankfurt’a taşımaya karar verdik.
İlk taşıma talepli mailimizi 20 Şubat 2024 tarihinde, yani dosya numaramız henüz CURRENT iken Frankfurt Konsolosluğu’na gönderdik. Frankfurt Konsolosluğu’ndan 29 Mart 2024 tarihinde vatandaş olduğumuzdan dosyamızı taşıyabileceğimizi, bunun için KCC’ye yazmamız gerektiği cevabını aldık.
1 Mart 2024 tarihinde, yani dosya numaramız artık mart ayı bülteni ile CUT-OFF olmuşken KCC’ye yazdık ve KCC tarafından dosyamızın artık taşınamayacağını, konsolosluğun dosya taşıma işlemi yapması gerektiği cevabını aldık.
Burayı detaylıca açıklamamızın nedeni dosya numaranız CUT-OFF olmadan VATANDAŞLIĞINIZ veya OTURUMUNUZ varsa KCC aracılığı ile ilgili konsolosluğa dosyanızı taşıyın mutlaka. Aksi takdirde ilgili konsolosluğun (bizim örneğimizde Frankfurt) sizi çok uğraştırması yahut dosya taşıma talebinizi yoğunluk ve benzeri nedenler ile taşımaması söz konusu olabilir. Zira bu tamamen onların inisiyatifindedir.
Vatandaş olduğumdan dosyamı taşıyabileceklerini söylemelerine rağmen sonraki hiçbir mailimize dönüş yapmadılar, dosyamızı taşımadılar, hatta sonrasında visa navigatör üzerinden gördüğümüz üzere Almanya’daki ikamet adresinin de eklenmesini şart kıldılar. Bu süreçte KCC’nin olumsuz dönüşünü içerir mailini de ekleyerek Frankfurt’a yazmaya devam ettik ancak dönüş alamadık.
Bunun üzerine 10 Nisan 2024 tarihinde Almanya’ya giderek ikametimi taşıdım. Adresimin artık Almanya’da olduğunu, bu nedenle mülakata Frankfurt Konsolosluğu’nda girmek istediğimizi içerir maili gönderdim. 28 Nisan 2024 tarihinde dosyamı Ankara’dan istediklerini ve taşıma işlemi gerçekleştikten sonra bizimle iletişime geçileceğini belirtir cevap aldık. 1 Mayıs 2024 tarihinde mülakat maili aldık ve 3 Haziran 2024 tarihine mülakat verildiğini öğrendik. Excel tablosunu incelediğimizde, genellikle iki ay sonrasına randevu verildiğini gördük. Bize bir ay sonraya verildiğinden hemen hazırlıklara başladık.
MEDİCAL EXAM - 28.05.2024, 8:00-10:30
Almanya’daki anlaşmalı doktorlardan mülakat öncesine randevu bulunmasının zor olduğunu deneyimlerden gördük. Bu yüzden vakit kaybetmeksizin Almanya’daki anlaşmalı doktorlardan randevu alma sistemi olan DOCTOLIB uygulamasını indirdik. Türkiye’de bu uygulamaya kayıt yaparken problem yaşadığımız için VPN ile konumumuzu Almanya olarak değiştirdik. E-posta ile asıl talihli olarak kayıt yapıp eşimi bağlı kişi olarak ekledim. Zira her bir kişi için ayrı ayrı randevu alınması gerekiyor. Ayrıca kaydolurken Türkiye’deki telefon numarası kabul edilmediği için tanıdığımızın Almanya numarasını verdik. Kayıt yaparken sigorta bilgisi (özel/devlet) isteniyor. Özel(Privat) olarak seçmenizde bir sakınca yok, çünkü zaten siz ödeme yaptığınızdan herhangi bir sigortanızın olması gerekmiyor.
Biz DOCTOLIB uygulamasından anlaşmalı tüm sağlık kurumlarını kontrol ettik ve sadece mülakat tarihimizden sonrası için randevular vardı. Ara ara iptaller oluyor ama biz iki kişi olduğumuz için mülakat öncesine iki kişi için randevu bulamadık. Mülakattan önce randevu bulamadığımızı konsolosluğa bildirdik, konsolosluk, mülakattan sonra da sağlık raporunu alabileceğimizi tarafımıza bildirdi.
Almanya’ya gidip tekrardan dönmemek adına sağlık kurumlarına mülakat tarihimizden önce randevu verip veremeyeceklerini e-posta yoluyla sorduk. Aşağıda ilgili kurumların e-posta adreslerini paylaşıyoruz, ancak siz mail atmak istediğiniz zaman mail adresinin değişip değişmediğini kontrol edin.
Frankfurt
[email protected]
[email protected]
Berlin
[email protected]
Hamburg
[email protected]
Münich
[email protected]
E-postada, randevuyu kaç kişi için istediğinizi ve neden öncesine almak istediğinizi belirtin. Biz; eşimin Schengen vizesi var, pasaportunu mülakatta konsolosluğa verdiğinde Türkiye’ye gidip sağlık muayenesi için geri gelemeyecek, çalışıyor, uzun süreli izin alamayacak şeklinde nedenlerimizi belirtip mülakat randevusundan öncesi için sağlık randevusu rica ettik.
Sağ olsunlar yardımcı oldular. Bir iki gün içerisinde Hamburg 15 Mayıs 2024, Münih 27 Mayıs 2024 ve Frankfurt 28 Mayıs 2024 için randevu teklif etti. Ancak bunlar içerisinde muayene ücreti vs. diğerlerine nispeten uygun olduğundan ve konsolosluk da Frankfurt’ta bulunduğundan Frankfurt’taki “Internistische Gemeinschaftspraxis” adındaki sağlık kurumundaki randevuyu onayladık.
(Burada şunu belirtmek isteriz ki sağlık kurumlarını araştırırken Frankfurt’taki sağlık kurumu bünyesinde röntgen çekildiğini ancak Münih’tekinde farklı bir kurumda çekildiğini gördük. Münih sağlık kurumunda muayene olacaksanız eğer asıl muayeneden önceki bir tarih için onların https://praxis-dr-redlich.de/wp-content/uploads/2024/01/Infomappe_DE.pdf PDF dokümanında paylaştıkları “https://praxis-dr-redlich.de/wp-content/uploads/2024/01/Infomappe_DE.pdf “Gemeinschaftspraxis dür Radiologie Dres Bögeim und Vaitl, Sendlinger Str., 80331 München, Tel.: +49.89.268.295” adresinde bulunan yerden röntgen için randevu alınması gerekiyor.)
Randevuyu e-postalarına cevaben onayladıktan sonra DOCTOLIB uygulamasından bir onay maili geldi, uygulamaya ise kişisel verilerin korunması hakkında onay formu ve sağlık bilgilerimiz hakkında dolduracağımız bir form yüklenmişti. Bunları doldurup yanımızda götürdük. Ayrıca sağlık kurumunun web sayfasında (http://www.abel-schulte.de/) USA Medical Exam için paylaştıkları evrak listesi doğrultusunda belgelerimizi hazırladık:
- Pasaport fotokopisi – Aldılar.
- Mülakat tarihi e-posta çıktısı (https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx)– Aldılar.
- DS-260 formu – Almadılar.
- Aşı kartları (varsa Almanya’da verilen sarı aşı kartı (Impfpass), antikor testi ve tercümesi, Türkiye’de vurulduğumuz aşılara ilişkin aşı kartı ve tercümesi) – Aldılar.
- 4x Fotoğraf (5x5) – Aldılar.
- Ciddi bir hastalık geçirilmişse buna dair sağlık raporları, tedavinizi/ameliyatı/kullandığınız ilaçları bildirir hekim mektubu (Kanser geçmişim bulunduğundan sırasıyla önemli gördüğüm ve Amerika’da da işime yarayabileceğini düşündüğüm; ilk çekilen ultrason, patoloji raporu, ilk PET çekimi, ameliyat sonrası patoloji raporu, ışın tedavisi raporu, son PET çekimi, kemoterapi sürecini ve kullanılan ilaçları anlatan hekim raporu ile tüm bu belgelerin tercümesi) – Aldılar. Muayene sonrası geri verdiler.
- Gözlük/lens takıyorsanız göz numaraları – Almadılar.
Olunması gereken aşılar ilgili sağlık kurumunun web sayfasında (http://www.abel-schulte.de/) yer alıyor. Güncellenebileceğinden ve yaşa göre değiştiğinden burada saymadık ancak önemli gördüklerimizi aktarmaya çalışacağız.
Mutlaka aşılarınızı tamamlayıp gidin. Eşimin Measles aşısı olmadığından tek aşı için 51 Euro nakit ödeme yaptık. Elinizde aşı kartınız yoksa listedeki (Rubella, Mumps, Hepatit B, Varicella) aşıların antikor testi yapılabiliyor. Enfeksiyon hastalıkları bölümünden randevu alıp kan sonucunuza göre negatif çıkan ve antikorunuzun da bulunmadığı aşıları eczanelerden temin ederek Aile Hekimliğiniz’de vurdurabilirsiniz. Biz bu şekilde yaptık ve daha az maliyetli oldu.
Dikkat edilmesi gereken; Tetanoz, Diptheri ve Pertissus aşıları üçlü olarak BOOSTRİX 0.5 ML 1 ENJ adı altında satılıyor. Aile hekimi, eşime Tetanoz aşısını tek başına vurduğu için Diptheri ve Pertissus aşılarını ayrı aşılar olarak getirirseniz vurabilirim, tetanoz aşısını üst üste ancak üzerinden 28 gün geçerse vurabilirim dedi. Biz ayrı aşılar olarak bulamadığımızdan eşim başka bir aile hekimine gidip üçünün bir arada olduğu aşıyı vurdurdu.
Muayene çok yüzeysel geçti, eşimin gözlük numaralarını uzattığımızda doktor “Gerek yok, kör olup olmadığınızı görmemiz yeterli” dedi. Keza geçirilmiş ciddi hastalık (kanser) hakkında da hiçbir detay sormadı. Belki de hekim mektubu ve diğer önemli evrakları okuduğundandır. Sadece ameliyat oldunuz mu sorusunu sorup muayeneye devam etti. Aşıların tam olması, röntgende/kan sonuçlarında önemli bir şeyin çıkmamış olması mühim.
Mülakat randevumuzun muayeneye yakın olması ve araya da bir günlük resmi tatilin girmesi nedeniyle, medical exam belgelerimizi konsolosluğa gönderdiklerinde bize bilgi vermelerini istedik. Hemen ertesi günü sabah saatlerinde belgelerimizi konsolosluğa gönderdiklerine dair e-posta aldık. Ancak şunu da eklediler; “Biz hemen göndersek de konsolosluk bizim yolladığımız belgeleri ve raporları Amerika’daki anlaşmalı oldukları doktorlara gönderiyor, onlardan onay aldıktan sonra medical exam belgelerinizi mülakata esas alıyorlar.” Zaten muayenede aşılarımızın tamamını gösterir fotoğraflı bir kağıt hazırlayıp size teslim ediyorlar. Bu kağıtla mülakata gittiğimizde sorun olmayacağını söylediler. Ek olarak bu belgenin Amerika’da da aşı konusunda işe yarayacağını söylediler.
Masraflar;
Doktor muayenesi için toplamda 880 Euro (iki kişi için doktor raporu, idrar testi, kan testi, röntgen) ödeme yaptık. Ödeme sadece kartla yapılabiliyor.
Eşimin eksik kalan aşısı için 51 Euro ödeme yaptık. Bu ödemeyi nakit aldılar.
Kan sonucu raporunun düzenlenmesi için farklı bir kuruma inceleme yaptırılıyor. Bu işlem için ilgili kurum fatura gönderiyor. Fatura bana Almanya’daki ikamet adresime, eşime e-posta olarak geldi. Kişi başı faturada belirtilen IBAN’a 15,42 Euro ödeme yaptık.
Konaklama;
TRIPP INN HOTELS (Adres: Beethovenstr. 30, 60325 Frankfurt am Main)
2 kişi, geceliği 75 Euro, kişi başı turistik vergi 2 Euro
Sağlık kurumuna yürüme 13 dakika, temiz ve nezih bir semtte bulunuyor.
MÜLAKAT - 03.06.2024, 07:30-11:30
Kapıda hangi sıraya girilmesi gerektiği, üzerinizde bulunabilecekler hakkında Türkçe anons da geçiliyor. Telefon ve akıllı saat(kapalı kalması kaydıyla), küçük çanta içeriye alınabiliyor. Çocuklu aileler bebek maması vs. içeriye aldılar. Çocuk pusetiyle olan da vardı. Bavul, Laptop ve benzeri elektronik aletlerin getirilmesi yasak.
Randevumuz sabah 7:30’daydı, biz 15 dakika öncesinde vardık. Visa applicants sırasına girdik, sıra nispeten uzundu ama hızlı ilerledi. Pasaportlarımızı ve mülakat tarihi aldığımız sayfayı gösterdik. Pasaportlara isimlerimizi ve barkod yapıştırdılar. Sıra numarası verdiler ve güvenlikten geçtik.
Frankfurt Konsolosluğu istenen evraklar maili göndermediğinden web sayfasında (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/FRN-Frankfurt.html#document_checklist) bulunan tüm evrakları hazırladık ayrıca her ihtimale karşı e-posta yoluyla da bizimle liste paylaşmalarını istedik. Asıl talihli ben ve eşim için aşağıdaki listeyi gönderdiler. (2) yazanları her ikimiz için de istediler:
-Birth Certificates (2)
-Marriage Certificate
-Military records for Mr. XXXXX
-Police Certificates (2) from German Authorities and (2) from Turkish authorities.
-Passport Delivery Registration form (2)
-Immigrant Visa Fees
-Photos (2)
-Passports (2)
-Medical documents (2)
Biz yanımızda; (Belgeleri Almanca ve/veya İngilizce kabul ediyorlar. Orjinal, Fotokopisi ve Tercüme, Fotokopisi şeklinde istediler.)
*DS-260 formu – Aldılar.
*Pasaport teslimi için yapılan adres kaydı (Aşağıda pasaport teslimi başlığında detaylıca anlattık.) – Almadılar.
*Kişi başı 330 Dolar (Yanımıza nakit olarak aldık ve ödemeyi de nakit yaptık, ancak her ihtimale karşı kredi kartımızı yurtdışı kullanımına da açtık.) – Memur evraklarımızı aldıktan sonra elimize kağıt verip vezneye gönderdi.
*Pasaport fotokopisi (Sadece fotoğraflı sayfası) – Aldılar.
*Doğum belgesi (Benim doğum belgem Almanca olduğundan tercüme ettirmedik, eşimin Nüfus Müdürlüğü’nden aldığımız Formül A belgesini İngilizce’ye tercüme ettirdik.) – Aldılar.
Evlilik cüzdanı (Tercüme ettirdik.) – Aldılar.
Adli Sicil Kaydı (Benim “Führungszeugnis”(Buna ilişkin detayları ilgili Forum başlığında paylaşacağım) Almanca olduğundan tercüme ettirmedik, Adliye’den aldığımız Adli Sicil Kayıtlarımızı Almanca/İngilizce dilinde verdikleri için tercüme ettirmedik.) – Aldılar.
*Askerlik Durum Belgesi (Askerlik Şubesi’nden askerlik yapıldığına dair belge aldık ve tercüme ettirdik. Konsolos, mülakat esnasında hangi tarihler arasında yaptığınız yazmıyor dedi. Eşim, üniversite mezunu olduğunu ve bu nedenle 1 aylık yaptığını iletti. Ancak problem de çıkabilir. Siz her ihtimale karşı hangi tarihler arasında yaptığınızı gösterir bir şekilde yazı almaya çalışın.) – Aldılar.
*1x Fotoğraf (5x5) (Arkasına isim soyisim bilgisini yazmanızı istiyorlar.) – Aldılar.
*Mülakat tarihi e-posta çıktısı (https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx) – Almadılar. Girişte gösterdik.
*Lise diploması (En yüksek diploma dahil hepsini yanımıza aldık ve tercüme ettirdik. Transkriptlerimizi de yanımıza aldık ve tercüme ettirdik. Asıl talihli olduğumdan sadece benim en yüksek diplomamı ve transkriptimi aldılar. Biz yine de hazırlıklı gittik.) – Aldılar.
*Banka kayıtları (Çift imzalı İngilizce dilinde hesap dökümünü (TL, Dolar ve Euro) aldık yanımıza. İmza sirkülerini de aldık.) – Aldılar.
*Amerika’daki güncel adresimizin yazılı olduğu kağıt (DS-260 Formuna yazdığımız adresi değiştirmemiz gerekiyordu bu yüzden bu şekilde kağıt hazırladık. Ayrıca başkaca önemli değişiklikleri de bu şekilde yazabilirsiniz. Evraklarınızı alan memur güncellemeleri yapıyor.) – Düzenlemeyi yapıp geri verdi.
Gişelerin olduğu salonda öncelikle Immigrant visa check-in gişesindeki memur sırasıyla yukarıdaki evraklarımızı istedi, Amerika’daki adresimizin güncel olup olmadığını sordu, öncesinde kağıda yazdığımız adresi verdik.
Belgelerimizi memura teslim ettikten ve ödememizi yaptıktan sonra uzun bir süre mülakat için hemen yanımızdaki gişeyi bekledik. Sıra çok yavaş ilerliyordu ve mülakata girenleri görebiliyorduk. Konsolos biraz gergin durduğundan epey heyecanlandık. Forum’da çoğunlukla Viyana mülakat deneyimleri bulunduğundan biz mülakatın daha rahat ve samimi geçeceğini düşünüyorduk ancak çok gergin geçti.
Sıra bize geldiğinde kendimi Almanca daha rahat ifade ettiğim için mülakatı Almanca yapmak istediğimi söyledim ancak konsolos, Almanca bilmediğini İngilizce yapmamız gerektiğini söyledi. Konsolos parmak izlerini alırken makinede ışıkların tamamı yanmayınca, bir sorun oluştu sanırım dedik ve konsolos sert bir şekilde “Ben problem var demedim.” yanıtını verdi. Bunun üzerine sakinliğimizi korumaya çalıştık ve sadece sorulanlara cevap verdik. Göz teması çok kurmadı, genel itibariyle bilgisayardaki bilgilere ve belgelerimize baktı. Nerde tanıştığımızı sordu. Eşimin de benimle aynı mesleği yapıp yapmadığını sordu. Askerlikle ilgili belgede tarih bilgisinin olmaması nedeniyle ne zaman yapıldığını sordu. Eşim, üniversite mezunu olduğunu ve bu nedenle 1 aylık yaptığını iletti. Neyse ki, ek belge istemedi. Belgelerdeki mühürlerin soğuk mühür olmaması nedeniyle eliyle epey kontrol etti ve fotokopi olup olmadığını sordu. Türkiye’de mührün bu şekilde olduğunu anlattık. Neden benim Almanya’da eşimin ise Türkiye’de olduğunu sordu. Annemin yanında olmam gerektiğini ilettim. Amerika’da hangi eyalete gideceğimizi, yakınlarımızın olup olmadığını sordu. Amerika’da ne yapacağımızı neden Amerika’ya gitmek istediğimizi sormadı. Bilgisayara bakarak zor anlaşılır şekilde “Your visa is approved.” dedi. O an anlayamadık ne dediğini, henüz iki üç cümle öncesinde belgenin resmi dairede onaylandığı hakkında cümle kurarken kullandığımız “approved” kelimesinin ne anlama geldiğini anlayamadık. Eşimle birbirimize bakıp approved ne demekti diye gevelerken konsolos vizemizi en geç iki hafta içerisinde alabileceğimizi söyledi. O an anladık ki vizemiz onaylanmış Biz diğer deneyimlerden congratulations kelimesini bekleyince o gerginlikte bildiğimizi de unuttuk.
Konaklama;
Arena Villa am Wasserpark (Adres: Friedberger Ldsr. 285 Frankfurt)
2 kişi, geceliği 59 Euro, kişi başı turistik vergi 2 Euro
Konsolosluğa yürüme 9 dakika, konsoloslukta gördüğümüz kişileri otelde de gördük. Yakın olması nedeniyle tercih ediliyor.
***Konsolosun önündeki dosyamızda attığımız tüm maillerin çıktıları vardı. En üstte en son attığımız maili gördük. Maillerimizi Amerika’ya girerken verdikleri sarı zarfta da gördük. (Sarı zarfın köşesi kesik veriliyor.) Attığınız maillere dikkat etmenizi öneririm.)
PASAPORTLARI TESLİM ALMA – 07.06.2024
Mülakata gitmeden önce https://myaccount.uscis.gov/create-account adresinden asıl talihli kayıt yapıyor. Bağlı kişiler olarak aile üyeleri dahil edilmesi gerekiyor.
Kayıtla ilgili herhangi bir soruyu [email protected] adresine sorabilirsiniz. Hemen dönüş yapıyorlar.
Kayıt sonrası herkes adına bir UID kodu verilir. Kayıt yaptıktan sonra çıkan sayfayı çıkartın mülakata giderken ve pasaportları teslim alırken yanınıza alın.
Almanya’daki bir adresinizden(ev/ofis) veya teslimat noktasından teslim alma seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Teslimat noktasından teslim alma ücretsizdir. DV-Lottery için sadece Frankfurt konsolosluğu görevli olduğundan teslimat noktasından teslim alma seçeneğini işaretlerseniz Frankfurt’taki mail boxu seçmelisiniz. (Mail Boxes Etc 0009 – Frankfurt Eschersheimer Landstraße 42 Frankfurt, 60322)
Sizin yerinize başkası da paketinizi teslim almaya gidebilir: Pasaport sahibinin fotoğraflı kimlik kartı fotokopisi ve imzalı yetkilendirme yazısı ile teslim alınabilir.
Teslimat seçeneği değişikliği veya teslimat adresi değişikliğini [email protected] mailinden yapabilirsiniz.
Pasaportlarınızın nerde olduğunu öğrenmek için [email protected] mailine konu veya metin kısmına sadece pasaport numaralarınızı yazarak başka herhangi bir bilgi girmeyerek e-posta gönderebilirsiniz. Otomatik cevap ile gönderi takip bilgileri paylaşılacaktır.
Mülakat sırasında vizemizi iki haftaya kadar alacağımız söylense de üçüncü gün pasaportların ve sarı zarfın teslimat noktasına ulaştığı tarafımıza e-posta yoluyla bildirildi. E-posta içerisinde de açıkça yazıyor, mail geldikten bir gün sonra teslim almaya gidebilirsiniz. E-posta içerisinde bulunan HAL numarası ile paketinizi sorunsuz bir şekilde teslimat yerinden alabiliyorsunuz.
Teslim aldıktan sonra mutlaka vizenizdeki bilgilerin doğrulunu kontrol edin, eğer hata varsa içine koydukları evraktaki formdan bildirebilirsiniz.
Şu an için aklımıza gelen tüm detaylar bu şekilde, sorunuz varsa seve seve buradan cevaplarız. Forum’a katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Biz çok yararlandık, umarım size de yararlı olabilmişizdir. Bu süreçte işlerimizin aksaması, araya bayramın girmesi nedeniyle yoğunluğumuzu ancak atlatabildik. Deneyimimizi sizlerle o yüzden biraz geç paylaştık. Umarım herkes bir şekilde yolunu bulur ve vize alabilir.
Amerika’ya gidiş ve oradaki süreçleri de detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağız. Hoşça kalın