Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 176.0k 244

  • ABD'ye göçmen olmayan vize türleri ile taşınmış kişilerden güncellemeler alsak çok mutlu oluruz. Başlığımız öksüz kalmasın :)

  • ⭐⭐

    @berkozer Çalışıyordum be hocam yazmaya fırsat bulamadım, ilk fırsatta güncelleyeyim :)

    Merak etmeyin her şey yolunda.


  • Evet, buraya geleli 2 ayi tamamlamis bulunuyorum. Bu surede is kurmak icin bir cok bolgeyi gezdim dolastim, brokerlar ile gorusmeler yaptim, is yeri sahipleri ile oturup pazarlik yaptim. Artik sira danismanliga geldi dermisim :) Nasilsa 2 aydir burdayim, ogrendik yaladik yuttuk her seyi sira geldi sadece basit bir yardimla yapilacak isler icin insanlarin cebine goz dikmeye.
    Edildigim bilgiler ile artik bu ay icinde is konusunu sonuclandirmayi planliyorum.
    Elimden geldigi, dilimin dondugu kadar yardimim olabilecek herhangi bir konu icin bana yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @CVera 3 gündür eşim seni aramamı söylüyor ama gün içerisinde hiç vakit bulamıyorum, hakkını helal et. Her koldan danışmanlık anahtar teslim 20k$ için artık hazırız :)


  • @EasternStar inanir misin daha bugun konustuk evde adin gecti, sonrasinda gelip bu iletiyi yazdim. Onumuzdeki hafta o taraflara gelme durumum olabilir, onceden haberleselim. Bu sefer kahveler benden ama :)

  • ⭐⭐

    Muhakkak görüşelim kardeşim, kendine dikkat et.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @CVera hayırlısı olsun sizin için. Houston'dayım yapabileceğimiz bir şey olursa her zaman yardımcı olurum. Kolaylıklar dilerim.


  • Selam herkese,

    Bunca zaman bu forumu okudum faydalandım. Herkesin emeğine sağlık.

    Şubat 2024 sonunda Fort Myers'e eşim 2,5 yaşında oğlum ile geldk.. Üni'den arkadaşım var burada o burada olduğu için geldik. İstanbul'da oturuyorduk. Ben bir yazılım firmasında ürün yöneticisi olarak çalişiyordum, eşimde büyük eticaret firmalarının birinde süreç yöneticisiydi. 2,5 yaşında bir oğlumuz var o da kreşe gidiyordu.
    Biraz zor oldu, kafamdaki birikimi de yapamadan Amerika'ya gitmeye karar verdik. Klasik aslında ülkedeki sosyal/ekonomik konulardan erkene almak istedik. Zira İstanbul'da da pek evimiz olmayacak gibiydi. Bu arada Allaha şükür iyi maaşlar alıyorduk. Biz herşeyimizi sattık birikimler ve $80K'ya yakın bir para Türkiye'de bırakarak Amerika'ya geldik.
    Paraları yazacağım ki bu benim en merak ettiğim ve bununla geçim nasıl oluyor diye düşünüyordum. Bu 80K 'nin üzerine ben bir 13K 'lık kredi de çektim. Çekerken mobilden yaptım Amerika'dan yaptım.

    E2 konusunda @denizci10 kurdugu bir whatspp kanalı var oradan epey birşey öğrendim ama gerçekten öğrensenizde yapmak mücadelesini vermek zor.
    Gelmeden forumdan @goodluck 'a yazmıştım. Herkesin dediği gibi gerçekten zaman hızlı gidiyor çünkü amaç yaşama mücadelesi. @goodluck sağolsun gelmeden Telegram'dan konustuk ve sonra gelince de ben haber verdim geldiğimi.

    @goodluck beni burada cafesi olduğunu söyleyen Hakan abi ile tanıştırdı. Onlar ne yapıyorlar ediyorlar detaylı anlattı. Ben Fort Myers'de çok Türk göremeyiz yardım alma şansımız az olur diyordum ama sanırım az ama çok sağlam insanlar burada : ) Ev bulmak için de Hakan abinin bir tanıdığının emlakçısı vardı onlarda ev aramaya yardım ettiler.
    Bu sürede 2hafta airbnb ve 2 hafta araba kiralama yaklaşık 3200 usd harcama yaptım. Benim airbnb ve kiralamalar son anda olduğu için çok oldu. Bu arada danışmanlık konusunda gelmeden condo - apartment 'da oturum derseniz size evi gösterir video ile hemen oturmaya başlarsanız belki danışmanlık alınabilir. Hotel'e - Airbnb'ye geldim, kendim arayacağım dediğinizde tabi nasip kısmet ama süre benimki gibi uzayabilir ki bizimki uzamamış hali bile. Arabayı hotwire.com 'dan kiraladım. tax, insurance falan derken 2 hafta araba bana pahalıya geldi 1300 usd para ödedim. Bir de Fort Myers'de Şubat sonu Mart başı sezon diye geçiyor.

    Evi benim üniversiteden arkadaşımın yardımıyla bulduk. Kira 2000 USD Fort Myers'de çarşı diyebileceğiniz yerlere yakın (downtown'a değil de burada meşhur US 41 var oraya) Deposit + ilk kira + son kira verdik. Ben sevindim tabi. Forumda 6 kira - 12 kira isteyenler gördüm ki burada da isteyenler var. Ev Zillow'dan nasıl tutulyor geçreten bilmiyorum hala.

    Araba kiralama belasından kurtulmak için küçük galeri ve marka galerilerine gittim. Burada tercih abi 5000 usd 'ye araba var mı var ama süpriz. Benim eşimde çok iyi araba kullanmayı bilmiyor biraz güvenlikli geri görüş kamerası vs. olsun derken ikinci el arabaların fiyatları da $17K işte 2021 Toyota Corolla. İkinci el araçlara SSN yok ise financing yaparız ama faiz 26% olur diyen oldu. En son Toyota'dan sıfır arabaya max 16% 'ye almaya karar verdik. 9K peşinat verdik sıfır Corolla aldık. Yanlış bir karardı bence. Önce geçrekten kötü araba alıp sonra sıfır araba SSN gelince almak lazım. Amaç gideri her zaman azda tutmak olmalı. Sıfır arabanın insurance'ı da yüksek oldu burada herkes 100 usd insurance verirken ben 390 USD insurance ödüyorum şu anda sebebi Amerika ehliyetide olmaması.

    3500 ilk iki hafta + 6 bin kira deposit + 9 bin arabaya = 18500 gitti bile.. İşte ilk hass.. dediim nokta burası oldu.

    Arabanın taksidi aylık 550 + insurance 390 + kira 2000 = 2940 usd

    Gelelim su elektrik telefon internet aboneliklerine.

    Su: 65-70 usd
    Elektrik: Nasıl oluyor bilmiyorum her ay artıyor. Son ay 147 USD elektrik faturası geldi. Youtube videolarında insanlar 60-70 ödüyorlar bizim evden biri kaçak kullanıyor herhalde.
    İnternet: xfinity 40 usd
    Telefonlar: Verizon 2 hat kampanyası 80 usd.
    Amazon Prime: 14
    Netflix hala Allahtan Türkiye'den kullanıyoruz: 8 USd
    Pest company: Evde hamam böceği çıktı her ay 50 usd veriyorum.
    Spotify-Apple-Microsoft-Dropbox: ayda 15 usd vardır bunlarda

    Bunlarda 430 usd yazalım ama eminimki fazladır.

    Benzin için belki ben kriter olamam ben çok araba kullanmıyorum 1,5 haftada 1 depo gidiyor. 33 usd diyebiliriz.

    Başka bir konu çocuk: Geldikten 2 ay sonra bir hasta oldu sonra 4 kez üst üste kusunca hastaneye gidelim dedik. Çok şükür çok sıkıntılı bir durum değildi kusma engeleyici ilaç işe yaradı ve sonra hemen taburcu ettiler. Acilde para ödemeden çıktık eve fatura gönderekler diye düşündüm göndermediler. Sonra mychart diye bir uygulama var bir baktık ki "aaa 680 usd" sonra bir de bizi kandırdılar follow up' gidin ücretsiz sandım ve para ödemedim. Anında para öderseniz daha ucuz oluyormuş follow up'da klinikte işte sizi kontrol ediyorlar çocuğu yani durumu nasol oldu diye. 200 USD 'lik tedavi ücreti bana 350 USD dediler.
    Kreş'e yazdırmak istedik. Physical exam lazım dediker aşıları vs. tam mı gibi. ona da ayrıca gittik ve 200 USD ödedik.

    Kreşler 1000 - 1300 usd arasında. Altına zor yer bulursunuz. kimi öğlene kadar kimi akşama kadar.

    Ev eşyası falan derken paranın inanılmaz hızlı erdiğini ve burada hemen SSN alıp gig worker olarak çalişmak gerektiğini anladım.

    Bir gün @goodluck aradı işte biz daha yeni evi tutmuştuk (bunları çok daha detaylı anlatırım sadece 1 yatak vardı perde bile yoktu yattığımızda) "bizde diğer arkadaşlarda var buluştuk sizde gelin" dedi. İyi ki de demiş çook sağolsun. Çok güzel insanlarla tanıştık. Burada herkesin canı bir kere sevdiklerinden yana yanmış ama hala yardım etmekten fikir paylaşmaktan vazgeçmemeleri takdir edilesi.

    Melek hanım, Burak bey onlarda ne zaman arasam hep fikirlerini paylaştılar, yardımcı oldular.

    Ben şimdi araba kiralama TURO ile Tır işi arasında sıkıştım ve sadece 2 ayım var turist vizesi bitişine. Şimdi yine @goodluck 'a birşeyler danışıyorum. :)) O da sağolsun hep yardımcı oluyor.

    TURO işi için carlando.com sitesinin sahibi ile konustuk beni bir aile dostuna yönlendirdi ve yardımcı oldu o da sağolsun. Bu kadar yardıma eğer ki ben de birilerine yardımcı olabilirsem çoook mutu olacağım. Forumdan kimse sizi çevirmiyor. Bende nacizane elimden bir şey gelirse bildiğimi paylaşmaya hazırım.


  • @hatip Paylasim icin tesekkurler!Kolay gelsin ve bol sans...


  • @hatip şeffaflıkla tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. vize uzatma yapacaksanız işlemlere iki hafta içinde başlamanızda fayda var.

  • ⭐⭐

    @hatip Hoş geldiniz, hayırlı olsun. Birçok yerde ortak şeyler yaşamışız. Şu an florida'da ölü sezon dolayısıyla turo ile para kazanmaya başlamak 3-5 hafta sürebilir.

    Bizim de yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa lütfen yazın. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @hatip hayırlı olsun yeni hayatınız. zorlukları kolayca aşarsınız umarım. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. E2 iş kararınız ve sonrasında ki deneyimlerinizi merakla bekliyoruz


  • Şirket kurulumu konusunda da başvuru yaptıktan sonra 3 hafta içerisin EIN geldi. Bunun sonrasında TEB bankasından direkt şirket hesabına para transferi yapmak istedik. 50bin USD üzerinde olduğu için limit vs. kurallarına takıldığından şube ile yapmamızı söylediler. Şubeye ulaşmak zor oldu gerçekten oradaki arkadaş telefon numaralarını vermese işi çözemezdik. Banka seçerken buna kesinlikle dikkat edin. Burada eminimki daha iyi deneyimler vardır. Araya kurban bayramı girdi vs. derken 2 haftada ancak para gönderebildik. Meğer 30bin usd olarak iki üç parçada gönderilebilirmiş. Bu şekilde yapmak daha iyi olabilir.

    Amerika'da Bank of America personal hesabımız odluğundan orada açmayı tercih ettik. App'e girdiğinizde ikisini de aynı anda görebiliyorsunuz.


  • Personal hesap açma konusunda da ev kira sözleşmesi, pasaport ve Türk ehliyeti Bank of America için yeterli. Şubat sonunda ben banka hesabı açtım. Konuştuğumda biraz transaction göster kredi kartına başvurursun dediler.
    Haziran başında bu şirket hesabını açmaya gittiğimde bana kredi kartı verebilirler mi diye sordum. Secure card olmayan versiyon ama 100 usd para yatırmak kaydıyla 500 USD 'lik bir kredi kartı verdiler : )
    Bunu harca öde harca öde limiti sonra arttırmak için konuşuruz dediler.

  • ⭐⭐

    @hatip SSN var ise online basvuruyla aninda EIN alirsiniz.

  • ⭐⭐

    @hatip, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Selam herkese,

    Bunca zaman bu forumu okudum faydalandım. Herkesin emeğine sağlık.

    Şubat 2024 sonunda Fort Myers'e eşim 2,5 yaşında oğlum ile geldk.. Üni'den arkadaşım var burada o burada olduğu için geldik. İstanbul'da oturuyorduk. Ben bir yazılım firmasında ürün yöneticisi olarak çalişiyordum, eşimde büyük eticaret firmalarının birinde süreç yöneticisiydi. 2,5 yaşında bir oğlumuz var o da kreşe gidiyordu.
    Biraz zor oldu, kafamdaki birikimi de yapamadan Amerika'ya gitmeye karar verdik. Klasik aslında ülkedeki sosyal/ekonomik konulardan erkene almak istedik. Zira İstanbul'da da pek evimiz olmayacak gibiydi. Bu arada Allaha şükür iyi maaşlar alıyorduk. Biz herşeyimizi sattık birikimler ve $80K'ya yakın bir para Türkiye'de bırakarak Amerika'ya geldik.
    Paraları yazacağım ki bu benim en merak ettiğim ve bununla geçim nasıl oluyor diye düşünüyordum. Bu 80K 'nin üzerine ben bir 13K 'lık kredi de çektim. Çekerken mobilden yaptım Amerika'dan yaptım.

    E2 konusunda @denizci10 kurdugu bir whatspp kanalı var oradan epey birşey öğrendim ama gerçekten öğrensenizde yapmak mücadelesini vermek zor.
    Gelmeden forumdan @goodluck 'a yazmıştım. Herkesin dediği gibi gerçekten zaman hızlı gidiyor çünkü amaç yaşama mücadelesi. @goodluck sağolsun gelmeden Telegram'dan konustuk ve sonra gelince de ben haber verdim geldiğimi.

    @goodluck beni burada cafesi olduğunu söyleyen Hakan abi ile tanıştırdı. Onlar ne yapıyorlar ediyorlar detaylı anlattı. Ben Fort Myers'de çok Türk göremeyiz yardım alma şansımız az olur diyordum ama sanırım az ama çok sağlam insanlar burada : ) Ev bulmak için de Hakan abinin bir tanıdığının emlakçısı vardı onlarda ev aramaya yardım ettiler.
    Bu sürede 2hafta airbnb ve 2 hafta araba kiralama yaklaşık 3200 usd harcama yaptım. Benim airbnb ve kiralamalar son anda olduğu için çok oldu. Bu arada danışmanlık konusunda gelmeden condo - apartment 'da oturum derseniz size evi gösterir video ile hemen oturmaya başlarsanız belki danışmanlık alınabilir. Hotel'e - Airbnb'ye geldim, kendim arayacağım dediğinizde tabi nasip kısmet ama süre benimki gibi uzayabilir ki bizimki uzamamış hali bile. Arabayı hotwire.com 'dan kiraladım. tax, insurance falan derken 2 hafta araba bana pahalıya geldi 1300 usd para ödedim. Bir de Fort Myers'de Şubat sonu Mart başı sezon diye geçiyor.

    Evi benim üniversiteden arkadaşımın yardımıyla bulduk. Kira 2000 USD Fort Myers'de çarşı diyebileceğiniz yerlere yakın (downtown'a değil de burada meşhur US 41 var oraya) Deposit + ilk kira + son kira verdik. Ben sevindim tabi. Forumda 6 kira - 12 kira isteyenler gördüm ki burada da isteyenler var. Ev Zillow'dan nasıl tutulyor geçreten bilmiyorum hala.

    Araba kiralama belasından kurtulmak için küçük galeri ve marka galerilerine gittim. Burada tercih abi 5000 usd 'ye araba var mı var ama süpriz. Benim eşimde çok iyi araba kullanmayı bilmiyor biraz güvenlikli geri görüş kamerası vs. olsun derken ikinci el arabaların fiyatları da $17K işte 2021 Toyota Corolla. İkinci el araçlara SSN yok ise financing yaparız ama faiz 26% olur diyen oldu. En son Toyota'dan sıfır arabaya max 16% 'ye almaya karar verdik. 9K peşinat verdik sıfır Corolla aldık. Yanlış bir karardı bence. Önce geçrekten kötü araba alıp sonra sıfır araba SSN gelince almak lazım. Amaç gideri her zaman azda tutmak olmalı. Sıfır arabanın insurance'ı da yüksek oldu burada herkes 100 usd insurance verirken ben 390 USD insurance ödüyorum şu anda sebebi Amerika ehliyetide olmaması.

    3500 ilk iki hafta + 6 bin kira deposit + 9 bin arabaya = 18500 gitti bile.. İşte ilk hass.. dediim nokta burası oldu.

    Arabanın taksidi aylık 550 + insurance 390 + kira 2000 = 2940 usd

    Gelelim su elektrik telefon internet aboneliklerine.

    Su: 65-70 usd
    Elektrik: Nasıl oluyor bilmiyorum her ay artıyor. Son ay 147 USD elektrik faturası geldi. Youtube videolarında insanlar 60-70 ödüyorlar bizim evden biri kaçak kullanıyor herhalde.
    İnternet: xfinity 40 usd
    Telefonlar: Verizon 2 hat kampanyası 80 usd.
    Amazon Prime: 14
    Netflix hala Allahtan Türkiye'den kullanıyoruz: 8 USd
    Pest company: Evde hamam böceği çıktı her ay 50 usd veriyorum.
    Spotify-Apple-Microsoft-Dropbox: ayda 15 usd vardır bunlarda

    Bunlarda 430 usd yazalım ama eminimki fazladır.

    Benzin için belki ben kriter olamam ben çok araba kullanmıyorum 1,5 haftada 1 depo gidiyor. 33 usd diyebiliriz.

    Başka bir konu çocuk: Geldikten 2 ay sonra bir hasta oldu sonra 4 kez üst üste kusunca hastaneye gidelim dedik. Çok şükür çok sıkıntılı bir durum değildi kusma engeleyici ilaç işe yaradı ve sonra hemen taburcu ettiler. Acilde para ödemeden çıktık eve fatura gönderekler diye düşündüm göndermediler. Sonra mychart diye bir uygulama var bir baktık ki "aaa 680 usd" sonra bir de bizi kandırdılar follow up' gidin ücretsiz sandım ve para ödemedim. Anında para öderseniz daha ucuz oluyormuş follow up'da klinikte işte sizi kontrol ediyorlar çocuğu yani durumu nasol oldu diye. 200 USD 'lik tedavi ücreti bana 350 USD dediler.
    Kreş'e yazdırmak istedik. Physical exam lazım dediker aşıları vs. tam mı gibi. ona da ayrıca gittik ve 200 USD ödedik.

    Kreşler 1000 - 1300 usd arasında. Altına zor yer bulursunuz. kimi öğlene kadar kimi akşama kadar.

    Ev eşyası falan derken paranın inanılmaz hızlı erdiğini ve burada hemen SSN alıp gig worker olarak çalişmak gerektiğini anladım.

    Bir gün @goodluck aradı işte biz daha yeni evi tutmuştuk (bunları çok daha detaylı anlatırım sadece 1 yatak vardı perde bile yoktu yattığımızda) "bizde diğer arkadaşlarda var buluştuk sizde gelin" dedi. İyi ki de demiş çook sağolsun. Çok güzel insanlarla tanıştık. Burada herkesin canı bir kere sevdiklerinden yana yanmış ama hala yardım etmekten fikir paylaşmaktan vazgeçmemeleri takdir edilesi.

    Melek hanım, Burak bey onlarda ne zaman arasam hep fikirlerini paylaştılar, yardımcı oldular.

    Ben şimdi araba kiralama TURO ile Tır işi arasında sıkıştım ve sadece 2 ayım var turist vizesi bitişine. Şimdi yine @goodluck 'a birşeyler danışıyorum. :)) O da sağolsun hep yardımcı oluyor.

    TURO işi için carlando.com sitesinin sahibi ile konustuk beni bir aile dostuna yönlendirdi ve yardımcı oldu o da sağolsun. Bu kadar yardıma eğer ki ben de birilerine yardımcı olabilirsem çoook mutu olacağım. Forumdan kimse sizi çevirmiyor. Bende nacizane elimden bir şey gelirse bildiğimi paylaşmaya hazırım.

    Iyi ki Fort Myers’i secmissiniz. Sizin gibi kaliteli insanlara sehrimizin ihtiyaci var :) Tabi bizim de. Guzel sozlerin icin tesekkur ederim.


  • 16 temmuzda bostondan abdye turist vizesi ile giriş yaptık,pasaport ve vize kontrolünde başka uçuştan yolcularda vardı.sıra bize geldiğinde klasik nereye gidiyorsunuz ne kadar kalacaksınız fln sorduktan sonra başka bir memur çağırdı adam,sonra o memur bizi ve 1 iranlı yaşlı çifti aldı ,bizi sanırım office polisine getirdi 30 dk soru sordu ne kadar nakit var(20.000 fazlaydı birşey demediler) nerede kalacaksınız dönüş bileti otel rezervasyonlarını teslim ettik form doldurup gönderdi sonunda.baya gerildim o süreçte yani arada 100 kişiden 2-3 kişi seçildi oda bize mi denk geldi diyeceğim ama sebebi belli malumunuzca


  • @EasternStar merhaba hocam esnek dönüş biletinizi ne yaptınız, thy ofisi varsa oraya gideceğim, sacede esnek olsun diye fazladan kişi başı 7.000 TL fazla öde iptal karşılığı toplam 2.500 tl ödüyorlar kesintisiz iade bu mu dalga geçiyorlar herhal

  • ⭐⭐

    @hasan-van Hem ABD'de hem de Türkiye'de davalığız hocam, utanmadan benim şartları kabul ederek 3.000$ değerindeki bileti 336 TL karşılığı iptal ettiğimi öne sürüyorlar. Eğer iptal etmeseydim de no-show durumundan ötürü iade edilmez diyeceklerdi. Muhatap oldukça üzerime irin sıçrıyor gibi hissediyorum. Sözün özü ben pişmanım, zaten isminde Türk olmasa yüzüne bile bakmazdım.


  • @hasan-van selamlar, önceki yazışmalarınızı okumadım, sizin yaşadığınız problem aşağıda vereceğim örnek gibiyse alamayacaksınız çünkü aynısı ben yaşadım. Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de buraya yazayım.
    Sizin konunuz ile alakası yok ise belki bir gün başkasını işine yarar. Diyelim ki: gidiş-dönüş bilet aldınız. Yani Amerika-İstanbul / İstanbul-Amerika

    1. Uçuş: Amerika - İstanbul olsun. ve siz gideceğiniz tarihi bildiğiniz için örneğin: 15.08.2024 tarihi olsun. Bu bileti gideceğiz tarih kesin diye "Esnek" olmayan bilet aldınız. (Yani iade'siz)
    2. Uçuş: İstanbul - Amerika olsun. Dediniz ki ben 2 ay istanbul'da kalırım ama bir şey olur işlerim ters gider vs vs ben şimdiden dönüş biletini 15.10.2024 tarihine alayım dediniz ve "Full İptalli" bir bilet aldınız. Daha sonra arada 1,5 ay geçti ve uçuş tarihinizi değiştirmek istediniz. Ne yazik ki FULL iade alamıyorsunuz.

    Neden biliyor musunuz? Çünkü siz biletleme sırasında 2 bileti de aynı anda aldınız ve sadece dönüş biletini "Full Esnek" seçtiniz. THY bilet kuralları neticesinde hangi bilet ucuz ise o bilet üzerinden iade işlemlerini yapıyor. (Yani o biletin kuralları geçerli) Dolayısıyla biletleme sırasında ya ikisini de "Full Esnek" alacaktınız yada biletleri ayrı ayrı kestirecektiniz. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
    Benim de başıma geldi ve çok telefon görüşmesi yaptım ve bu bilet kurallarında yazıyormuş. Dolayısıyla kısmi iade aldım.

    Bir kere sütten ağzım yandığı için olası bir iptal etme durumum olabilir diye bir sonraki seyahatimin bileti sadece Amerika - İstanbul gidiş ve tek bilet Eylül 2024 tarihine aldım. Full iade'li aldım ve sorun yaşamayacağım. Bu arada gerçekten iade yada değiştirme durumum olacak gibi görünüyor çünkü Amerika'da işlerimi yetiştiremem durumum olabilir. O dönem yaşayacağım tecrübemi ama %100 bir problem yaşamayacağımı düşünüyorum. Syg...


Benzer Başlıklar

  • ABD'de şirket açma ücretleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    23
    19 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    N
    @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • GC kazandık diyelim ABD ye gitmeden iş nasıl bulunur

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/category/6/amerika-birleşik-devletleri-nde-meslekler
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

    Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum