Amerika'da Ehliyet Almak
-
Merhabalar.New Jersey Oakland da sınava girdim ve kazandım.Yeni tip Türk ehliyetimi kabul etmediler,bu uluslararası ehliyet değil,Road teste gireceksin dediler. Ne yapmam lazım acaba?Konsolosluktan uluslararası ehliyet çıkarabilirmiyim.Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok sevinirim.
-
@pulcet Merhaba bu konuda bilgi alabildiniz mi? Aynı şeyi bende merak ediyorum..
-
@actorhandsome kimseden bilgi alamadım, sınav Türkçe olduğu için Georgia'dan alacağım ehliyeti
-
@gokhan34
Yeni tip TR ehliyeti uluslarası geçerliliğe sahiptir. Aynı DMV ofisi benim yeni tip TR ehliyetimi kabul etti, herhangi bir direksiyon sınavına girmedim. Şansınızı tekrar deneyin, başka bir memur ya da supervisor ile görüşecek halletmeye çalışınız. Ehliyetinizin İngilizce bölümünü arka kısmından kontrol ederek teyit etmelerini söyleyebilirsiniz, kolaylıklar dilerim. -
bugün ehliyeti yenilettim gc gelmeden pasaport ile almıstım 1 yıllık vermişlerdi şimdi gc ile gittim 5 yılda bir yenilemen lazım şimdi dediler, yenisini basıp yollayacaklar geçici ehliyet verdiler 45 günlük yenisi gelene kadar. Ama asıl nokta issued date i bugun olarak alacaklarını soyledıler e bazı işler 1-2 yıl ehliyet istiyor bunu nasıl anlıcaklar driver record a ulasabılıyorlar mı ehliyet tarihine bakmadan?
-
@gokhan34 Bu çok ilginç. Ben de çoğu kişiden NJ'nin Türkiye ehliyetini (direksiyon) sınavsız değiştirdiğini duydum. Ama gene de oradaki görevlinin anlık kararına bakar diyorlar. Detaylı açıklama istediniz mi? Benim bildiğim neredeyse dünyadaki tüm ehliyet örneklerini içeren bir kitapçıkları var ve ona göre bakıp karar veriyorlar. Keşke siz sizinle aynı ehliyete sahip olanlarların aldığını bildiğinizi söyleseydiniz. Bir de ek not olarak internetten okuduğum kadarıyla ehliyeti yeni almamış olmanız lazım. Ehliyetinizin 4a kısmında yazan tarih 2024 veya 2023 gibi yakın bir şey mi?
-
Arkadaşlar selamlar. Texasda yaşıyoruz. arabamız eşimin üzerine. İkimizde ehliyet sınavına gireceğiz fakat benim üzerime araba olmadığı için stajyer ehliyeti mi alıyorum ? Böyle bişey duydum doğru mudur? Stajyer ehliyet ile lyft doordash yapılamaz muhtemelen
-
@Rizamrs merhaba, hayir oyle bir sey yok, ben de esimin arabasiyla test drive’a girdim. Real ID ehliyetimi aldim.
-
@mehmetc devam edersek acaba oradaki görevli sizden "international driving permit"(IDP) dedikleri belgeyi mi istedi? Bu belge ancak Türkiyeden Turing federasyonu aracılığıyla çıkarılan bir belge.
Ama bu belgeyi ehliyet değiştirirken istediklerini ilk defa sizden duyuyorum. Bu belge daha ziyade ehliyetin tercümesi olarak kullanılıyor ve zaten ehliyet olmadan hiçbir yerde geçerli de değil. Bazen özellikle Latin dışında alfabe kullanan ülkelerin ehliyetinin yanında isteniyor ama bizde bu sorun yok çünkü zaten ehliyetimizde İngilizce de yazıyor.Dolayısıyla tek başına ehliyetimiz hep geçiyor. Benim tavsiyem siz görevli açıkça konuşun ve böyle bir belgeyi herkesten isteyip istemediklerini sorun (hiç duymadım açıkçası).
-
@pulcet georgia’dan alacağınız ehliyeti orlando’da kullanabilecek misiniz peki ? Bilmediğim için soruyorum.
-
@actorhandsome georgiada aldigim ehliyetin tarihi 2 sene gecmisti,Nevada da surus testine girmeden cevirdim.
Abdde bir eyaletin ehliyeti her yerde gecer. -
@charon teşekkür ederim
-
-
@sebnem_ Eyalet bazinda degisiklik gosterebiliyor olabilir bu durum. Ben arkadasimin arabasini kullanarak sinava girmistim sigortaya dahil olmadan, sadece arabanin ruhsatinin ve sigortasinin guncel olmasi ve aracin sahibi olan kisinin sinav yerine goturmesi belgeleri gorevliye teslim etmesi yetmisti benim icin. Bu islemi ben pennsylvania da gerceklestirdim.
Hangi eyalette girecekseniz o eyaletin DoT sayfasina girip bakabilirsiniz, cogunda bilgiler mevcut oluyor genelde bu konu ile alakali.
-
@Umut-Şele bilgi için teşekkür ederim. Texas konuşulduğu için ekledim ben de.
Texas'ta sigortada adınızın geçmesi gerekiyor diye biliyorum. Uygulama teyidini gelecek hafta yazabileceğim. -
Turist vizesiyle seattle’da ehliyet alabiliyormuyuz? Newjersey’de alınabiliyor seattle hakkında bilgisi olan var mı ?
-
-
@sadıkkurtoglu teşekkürler link için, fakat gerekli evraklarla ilgili bi bilgiye ulaşamadım. ssn gerekiyor mu?
-
Arkadaşlar merhaba yaklaşık iki hafta önce ıd kart Ve ehliyete başvurdum ID kart hala gelmedi kaliforniya eyaletinde Yaşıyorum ID kart posta yolu ile gelmiyor mu ben mi yanlış biliyorum
-
@orkunktt evet postayla geliyor 4-6 haftayı bulabilir bildirimi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Dmvnin uygulamasından kontrol edebilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum