DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Serapp hanım hong kong mülakat için evrakları yeminli tercüme ettiriyoruz da. acaba noter onayı gerekiyor mu


  • @EzgiLera Tam olarak bunu merak ediyordum cevabınız için teşekkür ederim.Dosyamı taşıdım ama taşıdığım yerde EU bölgesi olduğu için AF bölgesine taşınırsa yine EU ya göremi işlem yapıp yapmıyacaklarını merak ediyordum

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Revolter Revolter 
  • ⭐⭐

    @Esra-Siren, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp hanım hong kong mülakat için evrakları yeminli tercüme ettiriyoruz da. acaba noter onayı gerekiyor mu

    Biz yeminli tercüme, noterden onay ve apostil yaptırmıştık.
    İşinizi sağlama alın evet biraz masraf oluyor ama sadece türkçe olan bir kaç belge için bu işlemler (masraf sadece noterde apostil bedava). İngilizce olan evraklara zaten gerek yok.
    Eğer gidip gelmeyi düşünüyorsanız mülakat alınca yapın yok ben Hong Kong'a gidip orada bekleyeceğim diyorsanız şimdiden yaptırıp gidin.

    Sizin nezdinizde kesin olmadığı halde bu yola çıkan herkese bol şanslar diliyorum.


  • @Serapp çok teşekkür ederim. eşim asıl talihli o gidip gelecek mülakat verilirse beraber gideceğiz. o zaman dediğiniz gibi mülakata giderken hazırlamak daha mantıklı. ülkeye giriş için istenen bir belge vs var mıdır acaba

  • ⭐⭐

    @Esra-Siren Eşiniz her ihtimale karşı kalacağı otel rezervasyon çıktısını yanında bulundursun. Bize sormadılar ama sorulan kişiler de olmuş. Pasaporta damga basılmıyor. Girişte verilen küçük bir kağıt var. Onun fotoğrafını çekerek Konsolosluğa mail atsın hepsi bu kadar.


  • @Serapp ülkeye girişte hesapta para bulundurmak gibi bir gereklilik var mıdır? Sanki bir arkadaş yazmıştı


  • @betulxk Hangi elçilikten olumsuz yanıt aldınız ?


  • Herkese merhaba tekrardan
    Dosya taşıdığımızda mülakata götürmemiz gereken evraklar nelerdir ? İnternette yazanlar eksik gibi geldi


  • Merhabalar mülakattan önce hastaneler aşı kartı istiyor denilmiş bu istenilen aşı kartı covid aşı kartı mı yoksa çoçukluktan bugüne olduğumuz aşı kartı mı ? Eğer çoçukluktan istenilen aşı kartıysa bu bilgilere nerden ulaşabiliriz ailemiz aşı karnemi saklamamış


  • @sonruh Hocam ne yaptınız cevap verdiler mi?

  • ⭐⭐

    @Baris-Erdem Merhaba oncelikle lutfen surecinizi imzaniza tasiyin , internette yazilanlar derken nereden bahsettiginizi bilmiyorum fakat mulakat deneyimleri konusunu incelemenizi oneririm.

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaslar. Derli toplu olsun amaciyla guncellenen
    9 FAM 504.4 (Foreign Affairs Manual)'a gore dosya tasima sureci tablo aciklamasi su sekildedir;

    Mayis 2024 itibariyle guncellenen 9 FAM 504.4 (Foreign Affairs Manual)'a gore yasadigi yer disinda baska bir ABD temsilciligine dosyasini tasayamayanlar icin dosya tasima surecinde oldukca olumlu maddeler eklenmistir, bakiniz 9 FAM 504.4-8(C)a. Bu belgelere gore ilgili tablo ozetle soyledir:

    FAM MAY 24.png

    Hepinize bol sans dilerim.


  • @lumos emeğinize sağlık

  • ⭐⭐⭐

    @turanturan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Tam olarak bunu merak ediyordum cevabınız için teşekkür ederim.Dosyamı taşıdım ama taşıdığım yerde EU bölgesi olduğu için AF bölgesine taşınırsa yine EU ya göremi işlem yapıp yapmıyacaklarını merak ediyordum

    Evet siz EU olduğunuz için her zaman EU geçerli.

    Size tavsiyem bulabildiğiniz en boş ama zamanında mülakat veren konsolosluğu bulun ve dosyanızı oraya taşımak için KCC’ye yazın. Son 1 bülten kaldı. O bültende current olursanız en azından mülakat alabilme şansınız olur böylece.

  • ⭐⭐⭐

    @Erdem-3, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar mülakattan önce hastaneler aşı kartı istiyor denilmiş bu istenilen aşı kartı covid aşı kartı mı yoksa çoçukluktan bugüne olduğumuz aşı kartı mı ? Eğer çoçukluktan istenilen aşı kartıysa bu bilgilere nerden ulaşabiliriz ailemiz aşı karnemi saklamamış

    Çocukluğunuzdan beri olan.

    Siz mülakat aldınız mı? Nereden aldınız?


  • Selamlar. Dosya taşıma için suudi arabistanı deneyen oldu mu bilmiyorum. Sanılanın aksine suudi arabistan için kapıda ve e-vize uygulaması var. Vize 10dk.da mailinize gönderiliyor.
    Denemenizi tavsiye ediyorum.
    Ben şu an Dammam'da yaşıyorum (Riyad'a 3 saat).
    Burayı denemek isteyen arkadaşlar olursa dosya taşıma süreci süresince misafir edebilirim.


  • @tsahan muscad a email atmıyorsunuz. Forum üzerinden ulasiyorsunuz.


  • @cttl Bilgi için teşekkürler. 2024 performansı da gayet iyi Riyad ın. oturum istemiyorsa denenebilir.


  • @fahriakc
    özellikle 2024 için son kozlarını kullanacak arkadaşlar için yazdım. Bir avantajı şu, arabistan asya kontenjanında, current sırası şu an çok gerilerde, konsolosluk afrikaya bakıyor sürekli. Bir kaç eu gelse direkt araya girecek gibi.
    Current olanları konsolosluk kabul eder mi bilmiyorum, ama current olmamış eu'ların turist vizesiyle dosya taşıması halinde son dakika golü atabileceğine inanıyorum.


  • @Erdem-3 Eğer Unganlar'da muayene olacaksanız, çocukluk aşılarınızı antikor testi ile kanıtlasanız veya örneğin tetanoz aşısını geçtiğimiz 1 yıl içinde olduğunuzu dahi belgeleseniz bile kabul etmiyorlar. Birkaç dakika içinde kendi uygun gördükleri 4-5 aşıyı peş peşe yapıyorlar. İstedikleri aşı kartı Covid-19 için, e-nabızdan pdf olarak aşı kartı oluşturup mail atmanızı istiyorlar. Son 1 yıl içinde aşılanmadıysanız, Ankara Şehir Hastanesinde olabiliyorsunuz, sadece Sinovac yapıyorlar, oraya aşı için gelenlerin hepsi ABD vizesi için aşı yaptırıyor, zira Covid-19 aşısı isteyen başka bir kurum yok artık. Randevunuzu aldığınızda gönderecekleri konfirmasyon mailinde bakın şöyle yazıyor:

    Bu spesifik göçmenlik tıbbi muayenesinde diğer tıp merkezlerinin test sonuçlarını kullanamıyoruz. Bazı aşı kayıtlarının orijinal basımı, İngilizce olması ve bizim için güvenilir olması durumunda kabul edebiliriz (kabul etme veya etmeme hakkımız saklıdır). Lütfen bize göçmenlik prosedüründe “dolandırıcılık” girişimi olarak değerlendirilebilecek orijinal dışında herhangi bir kayıt getirmeyin. Son 30 gün içinde üretilen aşı kartlarını kabul etmiyoruz. Belirli bir kurumun belgesini mutlaka kabul etmiyoruz. Çocuk doğurma çağındaki bir kadınsanız ve canlı aşı yaptırıyorsanız en az 28 gün, ideal olarak 3 ay hamile kalmaktan kaçınmalısınız, eğer hamile kalmayı planlıyorsanız bunu 3 ay ertelemenizde fayda var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

31
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum