DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@sonruh Hocam ne yaptınız cevap verdiler mi?
-
@Baris-Erdem Merhaba oncelikle lutfen surecinizi imzaniza tasiyin , internette yazilanlar derken nereden bahsettiginizi bilmiyorum fakat mulakat deneyimleri konusunu incelemenizi oneririm.
-
Merhaba arkadaslar. Derli toplu olsun amaciyla guncellenen
9 FAM 504.4 (Foreign Affairs Manual)'a gore dosya tasima sureci tablo aciklamasi su sekildedir;Mayis 2024 itibariyle guncellenen 9 FAM 504.4 (Foreign Affairs Manual)'a gore yasadigi yer disinda baska bir ABD temsilciligine dosyasini tasayamayanlar icin dosya tasima surecinde oldukca olumlu maddeler eklenmistir, bakiniz 9 FAM 504.4-8(C)a. Bu belgelere gore ilgili tablo ozetle soyledir:

Hepinize bol sans dilerim.
-
@lumos emeğinize sağlık
-
@turanturan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Tam olarak bunu merak ediyordum cevabınız için teşekkür ederim.Dosyamı taşıdım ama taşıdığım yerde EU bölgesi olduğu için AF bölgesine taşınırsa yine EU ya göremi işlem yapıp yapmıyacaklarını merak ediyordum
Evet siz EU olduğunuz için her zaman EU geçerli.
Size tavsiyem bulabildiğiniz en boş ama zamanında mülakat veren konsolosluğu bulun ve dosyanızı oraya taşımak için KCC’ye yazın. Son 1 bülten kaldı. O bültende current olursanız en azından mülakat alabilme şansınız olur böylece.
-
@Erdem-3, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar mülakattan önce hastaneler aşı kartı istiyor denilmiş bu istenilen aşı kartı covid aşı kartı mı yoksa çoçukluktan bugüne olduğumuz aşı kartı mı ? Eğer çoçukluktan istenilen aşı kartıysa bu bilgilere nerden ulaşabiliriz ailemiz aşı karnemi saklamamış
Çocukluğunuzdan beri olan.
Siz mülakat aldınız mı? Nereden aldınız?
-
Selamlar. Dosya taşıma için suudi arabistanı deneyen oldu mu bilmiyorum. Sanılanın aksine suudi arabistan için kapıda ve e-vize uygulaması var. Vize 10dk.da mailinize gönderiliyor.
Denemenizi tavsiye ediyorum.
Ben şu an Dammam'da yaşıyorum (Riyad'a 3 saat).
Burayı denemek isteyen arkadaşlar olursa dosya taşıma süreci süresince misafir edebilirim. -
@tsahan muscad a email atmıyorsunuz. Forum üzerinden ulasiyorsunuz.
-
@cttl Bilgi için teşekkürler. 2024 performansı da gayet iyi Riyad ın. oturum istemiyorsa denenebilir.
-
@fahriakc
özellikle 2024 için son kozlarını kullanacak arkadaşlar için yazdım. Bir avantajı şu, arabistan asya kontenjanında, current sırası şu an çok gerilerde, konsolosluk afrikaya bakıyor sürekli. Bir kaç eu gelse direkt araya girecek gibi.
Current olanları konsolosluk kabul eder mi bilmiyorum, ama current olmamış eu'ların turist vizesiyle dosya taşıması halinde son dakika golü atabileceğine inanıyorum. -
@Erdem-3 Eğer Unganlar'da muayene olacaksanız, çocukluk aşılarınızı antikor testi ile kanıtlasanız veya örneğin tetanoz aşısını geçtiğimiz 1 yıl içinde olduğunuzu dahi belgeleseniz bile kabul etmiyorlar. Birkaç dakika içinde kendi uygun gördükleri 4-5 aşıyı peş peşe yapıyorlar. İstedikleri aşı kartı Covid-19 için, e-nabızdan pdf olarak aşı kartı oluşturup mail atmanızı istiyorlar. Son 1 yıl içinde aşılanmadıysanız, Ankara Şehir Hastanesinde olabiliyorsunuz, sadece Sinovac yapıyorlar, oraya aşı için gelenlerin hepsi ABD vizesi için aşı yaptırıyor, zira Covid-19 aşısı isteyen başka bir kurum yok artık. Randevunuzu aldığınızda gönderecekleri konfirmasyon mailinde bakın şöyle yazıyor:
Bu spesifik göçmenlik tıbbi muayenesinde diğer tıp merkezlerinin test sonuçlarını kullanamıyoruz. Bazı aşı kayıtlarının orijinal basımı, İngilizce olması ve bizim için güvenilir olması durumunda kabul edebiliriz (kabul etme veya etmeme hakkımız saklıdır). Lütfen bize göçmenlik prosedüründe “dolandırıcılık” girişimi olarak değerlendirilebilecek orijinal dışında herhangi bir kayıt getirmeyin. Son 30 gün içinde üretilen aşı kartlarını kabul etmiyoruz. Belirli bir kurumun belgesini mutlaka kabul etmiyoruz. Çocuk doğurma çağındaki bir kadınsanız ve canlı aşı yaptırıyorsanız en az 28 gün, ideal olarak 3 ay hamile kalmaktan kaçınmalısınız, eğer hamile kalmayı planlıyorsanız bunu 3 ay ertelemenizde fayda var.
-
Arkadaşlar ben arabistana dosya taşımak icin mail attım oturum izni istiyorlar. Aksi halde taşımayacaklarını belirtiyorlar
-
@cttl benim mayis sonu attigim maile biraz sert bir dille olumsuz cevap verdiler.
-
@EzgiLera yok alamadım maalesef başka ülkelere gitmeyi göze aldım evraklarda eksiklik olmasın istiyorum. Peki aşı karnemize nasıl ulaşacağız acaba
-
Merhabalar, current olduktan sonra ve dosya hala kcc/nvc de iken dosyasini basari ile tasiyan olmustur mutlaka. Surec nasil ilerliyor bilgilendirebilirse cok sevinirim. Dosyayi hangi party aliyor?
1- Applicant kcc den mi istiyor?
2- dosyayi transfer alacak konsolosluk mu kcc den istiyor?
3- ankara devreye giriyor mu herhangi bir evrede? -
@Biks
Anladım hocam. Üstte dediğim gibi current olmayanların kcc üzerinden son kurşunu olabilir diye dedim.
10dk.da alınacak bir turist vizesi ile kcc’ye mail atılıp, kcc’nin son zamanlardaki taşıma istatistiğinden yararlanılabilir.
Turist vizesi 100dolardı sanırım. Yine dediğim gibi, kcc burada bulunma şartı ararsa gelecek arkadaşı misafir edebilirim. -
@qwe19 KCC ye mi mail attınız ? Riyad konsolosluğa mı ?
-
@Baris-Erdem, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba tekrardan
Dosya taşıdığımızda mülakata götürmemiz gereken evraklar nelerdir ? İnternette yazanlar eksik gibi geldiinternette yazanlar doğru kardeşim..
-
Merhaba arkadaşlar,
11 Haziran Salı günü Ankara'dan Katar havayolları üzerinden Doha aktarmalı Hong Kong'a vardım. (Yerel saat 15.05)
Sınır memurlarından geçip bavulumu alınca bilgisayarı sırt çantamdan çıkarıp önceden hazırladığım taslağa (ülkeye girerken bize verdikleri 3 aylık süre hak tanıyan) küçük kağıdın resmini ekleyip Hong Kong'a gönderdim. Havalanından 88 HK dolarına 80 GB bir aylık internet sunan bir sim kart aldım. 300 Dolar bozdurup 500 HK dolarını aldığım Octupus kartına yükledim. Aşağıdaki adada (Hennesey Road) kaldığım için havaalaından kalkan A11 otobüsüne binip yola çıktım.
2 katlı otobüsün üstündeyken ve maili göndermemin üzerinden 30dk geçmemişken HK, dosyanızı taşımayı kabul ediyoruz. Ancak KCC ile iletişime geçin bilgilerinizi oraya iletin denildi. (Dosya numaranız, doğum yeriniz ve HK'daki adresiniz.) :

Sonra tabi insan seviniyor, işin büyük bir kısmı bitti diye, ancak buraya gelirkenki belirsizlik tekrar nüksetti. Burada gece, Amerika'da henüz mesai saatleri başlamışken KCC'ye HK mesajını foward ederek ve "bakın dosyamın taşınması sizlere yazışmayla ilettiğim gibi kabul edildi. Sizlere istenilen bilgileri sunuyorum. Dosyamı belirtildiği gibi HK'ya taşır mısınız diye yazdım" Bu sefer de mesaj sabaha doğru bugün şöyle geldi:

Normalde bu işleri HK'nın yapması, bizleri hiç KCC'Ye yönlendirmemesi gerekirdi. Bu can sıkıcı durum nasıl çözülür bilmiyorum. Bu cevap üzerine hem HK'ya hem de KCC'ye tekrar mesaj gönderdim. Bu sefer sadece mesai saatinde olan HK cevap verdi. Onlarda işlemlerinizin devamı için biz sizler adına dosyanızı isteyemiyoruz. Siz orayla yazışmalarınızı aciliyet belirterek sürdürün dedi.

Normalde Hk'nın böyle işi yokuşa sürmemesi gerekirdir. Geçmiş deneyimlerde kendisi direkt dosya taşımalarında aktif rol oynamıştı. Acaba bu konuda nereyle(KCC mi yoksa Hong Kong mu) nasıl bir yazışma yolu izlenebilir?
İnsan bir çok duyguyu aynı anda yaşıyor. Eğer zamanınız olursa konu hakkında görüşlerinizi iletirseniz çok sevinirim değerli hocalarım, @gucarslan
Zamanınızı aldığım için üzgünüm. Umarım bu deneyim başarısızlıkla sonuçlanmaz, sağlıcakla kalınız. -
@Demayfo burada konu yine, yeni, yeniden iş bilmez konsoloslukların insanlara yaşattığı eziyete dönüp geliyor.
KCC, bağlı olduğu kural gereği, cut-off içindeki bir dosyaya hiçbir şekilde işlem yapamaz.
onun sorumluluğu, dosya cutoff olana kadardır.
hong kong'un yapacağı tek şey, kısa bir mail ile 2024EUxxxx nolu dosyayı bana gönder demesi, hepsi bu.
bir mail ile bunu yaptığı takdirde, KCC talebin konsolosluktan geldiğini görecek ve işlemi yapacak.tekrar, uygun ve sakin bir dil ile konuyu onlara yazın ve talebinizi tekrar iletin.
gerekirse konsolosluğa gidip kapıda bir görevli ile telefonda dahi olsa görüşmek istediğinizi aktarın.işlem kesinlikle ama kesinlikle konsolosluk tarafından talep edilmedi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum