DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?


  • GERÇEKTEN BİLMİYORUM ÇOK ARAŞTIRAN BİRİYİM OKUYORUM BÜYÜKLÜK OLARAK NEDİR BİLEMİYORUM AMA SÖYLE BAKIYORUM TÜRK göçmenlerin kurduğu şirketler pek yok ,,,

    Yeni gidenlere bir şey diyemem ama bakıyorum bazılarının ailesi 30-40 yıl önce gitmiş yerleşmiş paranın para olduğu Usa anın ekonomisinin görece iyi olduğu zamanlar ama bakıyorum tık yok tık --- en iyileri 1-2 kişiyi geçmez onlarda ne kadar etki eder Türk Amerikan toplumuna bilemiyorum .

    Buraya bulabildiğim Türk Amerikan şirketlerini koyacağım Sahibi Türk olan ve Amerikada kurulmuş bakalım ...


  • kurup da greek adi altinda faaliyet gosterilen sayiliyorsa akla ilk gelen chobani var,

    kutsal bilgi kaynagina gore de kendisinin hayati su sekilde;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanist new york merkezli restaurant zinciri alibaba var


  • Dünyayı yerinden oynatmış rahmetli Ahmet Ertegün var.

    image.png

    www.atlanticrecords.com

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-b tarkanın elinden tutan adam


  • ...sirket demek ticaret yani alis veris yapmaktir,baskalarina hizmetler vermektir, bir cok sirketler icin sermaye lazimdir,amerikada turklerin kurmus olduklari kucuk kucuk aile sirketleri olabilir.buyuk sirket olabilmek cok zordur,zor yatirim yapilir ama kolayca kaybedebilinir.restorant acmak donercilik yapmak sirket sayilmaz.bir cok sektorlerde tekelcilik vardir bilhassa gida islerinde,buyuk sirketler piyasalarini kucuk sirketlere kaptirmak istemezler,buyuk sirketlerin , cok zengin ortaklari ve boardlari vardir.

    ....turkiyedeki televizyonlarda yayinlanan tv shows diger adiyla dizilerde, her dizide bir kac sirket vardir,sirket sirket diye milleti kandirirlar.ticaret yapmak kolay degildir bu isi yapacak sahisda once ticaret kafasi ,beyni bulunmasi lazimdir.


  • @btek14, içinde söyledi: NEDEN AMERİKADA TÜRK GÖÇMENLERİN KURDUĞU BÜYÜK ŞİRKETLER YOK ?

    kurup da greek adi altinda faaliyet gosterilen sayiliyorsa akla ilk gelen chobani var,

    kutsal bilgi kaynagina gore de kendisinin hayati su sekilde;

    Hamdi bey iyi hoş ondan daha büyük bir iki şirket vardı sanırım ama onlar ellerindeki sattı - ama hiç bir Türkün yapmadığını yaptı bir çok Türk çoçuğunu götürdü kendi cebinden para harcadı orada bunlar hep takdir edilesi seyler - umarım üniversite bursuda verir buda çok önemli - bir Türk çocuğun burs alıp usa uni. okumaları iyi şirketlerin başlarına gelmeleri gerekiyor . Yoksa Türk toplumu böyle kalacak - bunu yapabilecekleri tek yer usa dır .

    Bu arada benide etkilemiştir Hamdi Abi ....

    onun ilk konuşmasını koyuyorum izleyin.

    Uludağ Ekonomi Zirvesi 2014 Chobani Yogurts Kurucu ve CEO'su Hamdi Ulukaya...

    bu konuşması ilk ben izleniştim o yıl ...


  • @ayvalik10, içinde söyledi: NEDEN AMERİKADA TÜRK GÖÇMENLERİN KURDUĞU BÜYÜK ŞİRKETLER YOK ?

    @serkanist new york merkezli restaurant zinciri alibaba var

    Abiyi tanırım eski yer çok iyiydi şimdi başka yere geçti ama restoran anlamında demedim abi. 2 veya 3 adet restoranı var evet.


  • @Emre-b, içinde söyledi: NEDEN AMERİKADA TÜRK GÖÇMENLERİN KURDUĞU BÜYÜK ŞİRKETLER YOK ?

    Dünyayı yerinden oynatmış rahmetli Ahmet Ertegün var.

    image.png

    www.atlanticrecords.com

    O zaman başa yazılması gerekiyor ... ekleyelim

    böyleleri lazım işte adam her anlamda siyaseti kültürü ilişkileri etkileyen kişilik.

    Ahmet Zahrettin Sebuhi Ertegün (30 Temmuz 1923, İstanbul – 14 Aralık 2006, New York), Türk-Amerikan müzik yapımcısı, iş insanı ve Atlantic Records'un kurucusudur.[1] The Rolling Stones, Led Zeppelin'in yanı sıra Eric Clapton, Aretha Franklin ve Ray Charles gibi isimleri müzik dünyasına kazandırdı.

    bağlantı metni


  • Melih Abdülhayoğlu mesela.

    Comodo Group, Inc., Amerika Birleşik Devletleri Clifton, New Jersey merkezli bilgisayar yazılımı ve SSL sayısal sertifikalar sağlayan özel bir şirket. İngiltere, Türkiye, Ukrayna, Romanya, Çin, Hindistan ve ABD'de yerleşkeleri bulunmaktadır.[2]

    3 Şubat 2017 tarihi itibarıyla, Comodo tüm internet alanlarının %13,9 üzerinde %44 pazar payı ile SSL sertifikalarının en büyük sağlayıcısı konumundadır.[3][4]

  • ⭐⭐

    Eren Özmen hanım var. Hem de milyar dolar değerinde Nasa'yla ortak çalışan bir firmaları var. Interview linki bıraktım


  • Emrah Yücel var. İkonik pek çok Hollywood film afişinin tasarımcısı. Los Angeles tabanlı üç büyük tasarım ajansının sahibi.
    I Mean It
    Dreamogram
    Emrah Yucel Interiors

    alt metni


  • Bence asıl soru biz bu büyük işler başaran Türkleri neden tanımıyoruz Türkiye'de. Bence bizlere fayda sağlamadıkları için ( bizlere derken ülkemize herhangi bir vatandaşımıza) tanımıyoruz.


  • @mehmetatal bu konuda size katılmıyorum. Örneğin birkaç ileti önce bahsedilen Hamdi Ulukaya'nın Türkiye'deki genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için her yıl Amerika'ya davet ettiği, eğitim ve para desteği sağladığı bir proje/destek programı var.


  • @charlotte, içinde söyledi: Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

    @mehmetatal bu konuda size katılmıyorum. Örneğin birkaç ileti önce bahsedilen Hamdi Ulukaya'nın Türkiye'deki genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için her yıl Amerika'ya davet ettiği, eğitim ve para desteği sağladığı bir proje/destek programı var.

    hamdi Ulukaya türkiyede kimse pek tanımazdken ben biliyorum sene 2013 yılı inanılmaz etkilemişti abi beni wayybeee ...

    kimse beğenmiyor ama ben yinede bir çok gençi kendi imkanları ile oraya götürdü kimse bunu yapmaz bilesiniz ..

    teşekkürler.


  • Cunku biz genel olarak yokluktan geliyoruz... Arkasinda , hamurla bu kadar, tarhana corbasinin limitleri, etsiz buyuduk vs geyiklerini ekleyebiliriz 🙂

    Kazanmak degil, kaybetmemek uzerine planlar yapiyoruz.

    ABDde insanlarin eyalet degistirme ortalamasi Turkiye'de ki ic goc ortalamasinin cok uzerindedir.

    Bir kac nesil once kita degistirip bir bilinmezlige gocmus, kendi guvenligini saglamis kisiler ile , guvenligini devlete emanet etmis ve goc fikri cok cok sinirli olan insanlarin atilim yapma, gozu kara olma, yani risk alma seviyeleri ayni olmaz...

    Kendi isim uzerinden ornek vereyim... Malum, 7-8 yilda yuzlerce 'yeni gocmen'in ilk sabahini, planlarini, umutlarini ve sonrasinda da gelisimlerini gorme sansim oldu isim geregi...

    1. Abi az yaksin, uber lyft yapacagim.
    2. Toyota Honda var mi? Daha kolay satiliyormus

    Halbuki bir beyaz yada siyah amerikali, hatta bir cok hispanikte bile 'istedigi araci edinme' refleksini gorursunuz. Elbette bu 'istedigini elde etme' gudusu sizi homelessliga da, devasa bir sirket CEOluguna da goturebilir. Yanliz iyi bir haber vereyim, Turk Homeless , musluman homeless, ortadogulu, cekik gozlu homeless gormezsiniz! Garanticilik, aile baglari vs buna en buyuk etkenler olsa da, iste o ziplamayi yapmaya kalktiginiz zaman bu garanticilik ve sosyal kodlar pacalrimizdan tutar bir miktar 🙂

    1. secenekte en cok kazananlar, az yakan arac sahiplerinden ziyade daha fazla kisi tasiyan yada daha luks olan araclar. Onlarda az yakmaz genellikle. Yani once az yaksincilar degil, cok yaksin ama cok kazanirim zaten diyenler para yapar.

    2. Amerika'da hersey satilir. Sifir alinan toyota honda vs bazi markalar ikini elde bir miktar daha degerli oldugu bir gercek. Turkiye'de VWyi yere goge sigdiramayanlar burada japon vs ister. Genellikle temelinde arac bilgisinden ziyade "garanticilik' vardir.

    Gelelim buyuk dusunenlerin durumuna....

    Insanlarin %5 (rakam farazi)i Idareci, zengin, unlu vsdir... Garantici degillerdir, emeklilik haklarim, ucuz benzin, az yakan araba, azicik asim agrisiz basimcilar degillerdir onlar.

    Elbette donemsel olarak ciddi sekilde tasarruf yapmak zorunda kaldigimiz zamanlar var. Lakin bu 'kazanmak yerine, once kaybetmeyelim' mantigi icimize islediginde, risk alip firma kurmak yerine, az maasla firmada calisan olmak isteyen sayisinin cok daha fazla oldugunu goruyoruz.

    Peki maasli calismak basarisizlik mi? Bence hayir. Neden buyuk firmalarimiz yok dendigi icin bu yonden yaklastim.

    Benim suan firmam var (elbette kucuk bir isletme, bu konunun muhatabi degil) ama cuma gunu karavanima atlayip, yada senede 2-3 tatil yapip, cocuklarla kaliteli vakit gecirmenin karsiligi olarak firma sahibi olmak canimi yakiyor suan!

    Yani ortada bir degnek durumuda yok degil 🙂

    Cok konustum bugun!


  • @semavi

    Kadir Abi merhaba

    biz seni takip ediyoruz özellikle videolarını kaçırmam izlerim abi .

    genel olarak senden çok faydalandım özellikle olaya göçmenliğe bakış açını seviyorum kemik bir kitlen var çok kaçmadan uzatmadan direk anlatıyorsun olayıda bitiriyorsun bu güzel .

    yani yerin hayırlı olsun işalllah daha iyi yerler nasip olur

    çok nadirdir böyle 3-5 yıl içinde kendini sıfırdan usada bir yere gelmek geliştirmek daha iyi olacağını düşünüyorum .

    memurlar hakkında dediklerine katılıyorum bu arada 🙂

    ben kendi adıma usa ile 2014 yılında ilk gidişimle başladı zehirlendik

    2015 yılında bir daha , sonra 2019 da ücretsiz izinle deneyimledik covid yok o zamanlar - enterasan bir şekilde o tarihte bile böyle kaçak göçmen falan pek yok ama sonra bu videoların etkisimi artık patladı gitti 🙂

    ben 4-5 ay ücretsiz izin alıp denedim ama açıkçası Gc olmadan yata yatırımcı vizesi olmadan bu yola girmek istemedim deneyimlemek istedim ve bunu gördüm 2019 yılında nj de .

    şuan insanlar bunu hiç takmıyor şaşırıyorum, onlarıda anlıyorum belki tutunacak dalları yok umarım iyi olur ..

    ama gc ve yatırımcı vizesi alıp gelenlerin işleri iyi olur diye düşünüyorum bilmek görmek deneyimlemek ..

    ben kendi adıma 4-5 yıl içinde artık gc olmayınca yatırımcı vizesi için para yapmaya başladım riske gireceğim bakalım .

    bizler girişimci insanlarız bunun farkındayım - sadece evrak kağıt kürek işlerini bence bilemiyoruz işi doğru yapmak ve insanlara güven vererek belli bir marka oluşturma yok bizde.

    sanırım küçük düşünüyoruz ileriyi hesap etme yok - tarhanamı yoksa bulgur pilavımı bilmem 🙂

    işe başlama işi kurma güzel - ama işi devam ettirme yok. 🙂

    umarım hepimiz için en iyisi olur bakıp göreceğiz

    bir gün yolum Zora Motors düşerse bir kahveni içmek isterim selamlar abi.

    ilgilenenlere bu arada : https://www.zoramotors.com


  • @semavi Kadir Bey merhaba. Noktası virgülüne kadar size katılıyorum. Eklemek istediğim bazı şeyler de var. Mesela insanlar hiç farkında değiller ama parayı tutayım, sıkayım kendimi, fedakarlık edeyim derken paranın onlardan ne kadar çok kaçtıklarının farkında değiller. Savurganlık yapılsın demiyorum ama sadece "Ben" ya da "Biz" eksenli yaşanılan hayatın, insana getireceği tek şey Türkiye'de veya ABD'de ev, araba dışında olmayacaktır. Misal bugün düzenini kurdun, farzedelim ayda 40.000$ kazanıyorsun ama kimseye faydan yok. Yeni gelene, muhtaç olana yardım etmemişsin. Birilerinin elinden tutmamışsın. O zaman ne anladım ben bu zenginlikten? Paylaştıkça artan şey sadece mutluluk değildir. Diyeceksiniz ki insanlar kıymetini bilmiyorlar ya da sonra da yardım ettiklerimiz dönüp yüzümüze bakmıyorlar, bu mümkün ama sen onlar için değil, ALLAH için yaparsan iyiliği, işte o zaman "Balık bilmezse, halik bilir" sözü vücut buluyor. Ne kadar çok yardım edersen, ne kadar çok düşmüşe, muhtaca el uzatırsan kısaca birilerine umut olursan, para sana o kadar çok gelir. Yarın bir gün elinden tuttukların bakarsın sana bir yerde destek olur. Olsun ya da olmasın, karşılığını beklemeden iyilik yaptığın sürece artacak servetin. Hemen para biriktireyim, hemen ev alayım, en iyisini kullanayım, mobilyalarım gösterişli olsun, saatim rolex olsun vs vs. Bu kafa iyi değil. Öncelikle bunun farkına varılmalı. Hayatta her şey planlarınız dahilinde gerçekleşmiyor, gerçekleşmeyecek de. Bazen bazı şeyleri akışına bırakmak lazım ama çaba göstermeden, olduğun yerde durarak değil tabii ki. Sen max. çabanı göster gerisini de akışına bırak. Senin çaban karşılık bulacak ama sen istediğin anda değil, doğru zamanda doğru yerde. Eğer birbirimize destek olmazsak, yahudiyi, museviyi parmakla gösterir, "Nasıl da birbirlerini tutuyorlar" diye söylenmeye devam eder dururuz. Gerçekten dururuz. Olduğumuz yerde sayarız ki öyle de oluyor. Ben en iyi evde oturmak, en iyi arabaya binmek zorunda değilim. Hayattan beklentim de bu değil. Tavsiyem sizin de olmasın. Tabii ki illa benim dediğimi yapmak zorunda değilsiniz ama bir denediğiniz zaman nasıl da size döneceğini bu iyiliklerin, görecek yaşayacaksınız.


  • @damian5, içinde söyledi: Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

    @semavi Kadir Bey merhaba. Noktası virgülüne kadar size katılıyorum. Eklemek istediğim bazı şeyler de var. Mesela insanlar hiç farkında değiller ama parayı tutayım, sıkayım kendimi, fedakarlık edeyim derken paranın onlardan ne kadar çok kaçtıklarının farkında değiller. Savurganlık yapılsın demiyorum ama sadece "Ben" ya da "Biz" eksenli yaşanılan hayatın, insana getireceği tek şey Türkiye'de veya ABD'de ev, araba dışında olmayacaktır. Misal bugün düzenini kurdun, farzedelim ayda 40.000$ kazanıyorsun ama kimseye faydan yok. Yeni gelene, muhtaç olana yardım etmemişsin. Birilerinin elinden tutmamışsın. O zaman ne anladım ben bu zenginlikten? Paylaştıkça artan şey sadece mutluluk değildir. Diyeceksiniz ki insanlar kıymetini bilmiyorlar ya da sonra da yardım ettiklerimiz dönüp yüzümüze bakmıyorlar, bu mümkün ama sen onlar için değil, ALLAH için yaparsan iyiliği, işte o zaman "Balık bilmezse, halik bilir" sözü vücut buluyor. Ne kadar çok yardım edersen, ne kadar çok düşmüşe, muhtaca el uzatırsan kısaca birilerine umut olursan, para sana o kadar çok gelir. Yarın bir gün elinden tuttukların bakarsın sana bir yerde destek olur. Olsun ya da olmasın, karşılığını beklemeden iyilik yaptığın sürece artacak servetin. Hemen para biriktireyim, hemen ev alayım, en iyisini kullanayım, mobilyalarım gösterişli olsun, saatim rolex olsun vs vs. Bu kafa iyi değil. Öncelikle bunun farkına varılmalı. Hayatta her şey planlarınız dahilinde gerçekleşmiyor, gerçekleşmeyecek de. Bazen bazı şeyleri akışına bırakmak lazım ama çaba göstermeden, olduğun yerde durarak değil tabii ki. Sen max. çabanı göster gerisini de akışına bırak. Senin çaban karşılık bulacak ama sen istediğin anda değil, doğru zamanda doğru yerde. Eğer birbirimize destek olmazsak, yahudiyi, museviyi parmakla gösterir, "Nasıl da birbirlerini tutuyorlar" diye söylenmeye devam eder dururuz. Gerçekten dururuz. Olduğumuz yerde sayarız ki öyle de oluyor. Ben en iyi evde oturmak, en iyi arabaya binmek zorunda değilim. Hayattan beklentim de bu değil. Tavsiyem sizin de olmasın. Tabii ki illa benim dediğimi yapmak zorunda değilsiniz ama bir denediğiniz zaman nasıl da size döneceğini bu iyiliklerin, görecek yaşayacaksınız.

    Burada bir cok kisi birbirine destek oluyor.

    Kisa yazayim.

    Turklerden uzak durun diyenlerden uzak durun!


  • Kesinlikle doğrudur Kadir Bey. Ben mevcut durumdan ziyade, genel-geçer bir bilgilendirme/bakış açısı olması adına yazdım. Yeni nesil özellikle belirttiğim bakış açısından çok uzak yaşıyor. Biz 80'lerde ya da 70'lerde doğmuş olanlar daha bilinçliyiz birbirine destek olma, mütevazi yaşama konusunda.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum