Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • GERÇEKTEN BİLMİYORUM ÇOK ARAŞTIRAN BİRİYİM OKUYORUM BÜYÜKLÜK OLARAK NEDİR BİLEMİYORUM AMA SÖYLE BAKIYORUM TÜRK göçmenlerin kurduğu şirketler pek yok ,,,

    Yeni gidenlere bir şey diyemem ama bakıyorum bazılarının ailesi 30-40 yıl önce gitmiş yerleşmiş paranın para olduğu Usa anın ekonomisinin görece iyi olduğu zamanlar ama bakıyorum tık yok tık --- en iyileri 1-2 kişiyi geçmez onlarda ne kadar etki eder Türk Amerikan toplumuna bilemiyorum .

    Buraya bulabildiğim Türk Amerikan şirketlerini koyacağım Sahibi Türk olan ve Amerikada kurulmuş bakalım ...


  • kurup da greek adi altinda faaliyet gosterilen sayiliyorsa akla ilk gelen chobani var,

    kutsal bilgi kaynagina gore de kendisinin hayati su sekilde;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanist new york merkezli restaurant zinciri alibaba var


  • Dünyayı yerinden oynatmış rahmetli Ahmet Ertegün var.

    image.png

    www.atlanticrecords.com

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-b tarkanın elinden tutan adam


  • ...sirket demek ticaret yani alis veris yapmaktir,baskalarina hizmetler vermektir, bir cok sirketler icin sermaye lazimdir,amerikada turklerin kurmus olduklari kucuk kucuk aile sirketleri olabilir.buyuk sirket olabilmek cok zordur,zor yatirim yapilir ama kolayca kaybedebilinir.restorant acmak donercilik yapmak sirket sayilmaz.bir cok sektorlerde tekelcilik vardir bilhassa gida islerinde,buyuk sirketler piyasalarini kucuk sirketlere kaptirmak istemezler,buyuk sirketlerin , cok zengin ortaklari ve boardlari vardir.

    ....turkiyedeki televizyonlarda yayinlanan tv shows diger adiyla dizilerde, her dizide bir kac sirket vardir,sirket sirket diye milleti kandirirlar.ticaret yapmak kolay degildir bu isi yapacak sahisda once ticaret kafasi ,beyni bulunmasi lazimdir.


  • @btek14, içinde söyledi: NEDEN AMERİKADA TÜRK GÖÇMENLERİN KURDUĞU BÜYÜK ŞİRKETLER YOK ?

    kurup da greek adi altinda faaliyet gosterilen sayiliyorsa akla ilk gelen chobani var,

    kutsal bilgi kaynagina gore de kendisinin hayati su sekilde;

    Hamdi bey iyi hoş ondan daha büyük bir iki şirket vardı sanırım ama onlar ellerindeki sattı - ama hiç bir Türkün yapmadığını yaptı bir çok Türk çoçuğunu götürdü kendi cebinden para harcadı orada bunlar hep takdir edilesi seyler - umarım üniversite bursuda verir buda çok önemli - bir Türk çocuğun burs alıp usa uni. okumaları iyi şirketlerin başlarına gelmeleri gerekiyor . Yoksa Türk toplumu böyle kalacak - bunu yapabilecekleri tek yer usa dır .

    Bu arada benide etkilemiştir Hamdi Abi ....

    onun ilk konuşmasını koyuyorum izleyin.

    Uludağ Ekonomi Zirvesi 2014 Chobani Yogurts Kurucu ve CEO'su Hamdi Ulukaya...

    bu konuşması ilk ben izleniştim o yıl ...


  • @ayvalik10, içinde söyledi: NEDEN AMERİKADA TÜRK GÖÇMENLERİN KURDUĞU BÜYÜK ŞİRKETLER YOK ?

    @serkanist new york merkezli restaurant zinciri alibaba var

    Abiyi tanırım eski yer çok iyiydi şimdi başka yere geçti ama restoran anlamında demedim abi. 2 veya 3 adet restoranı var evet.


  • @Emre-b, içinde söyledi: NEDEN AMERİKADA TÜRK GÖÇMENLERİN KURDUĞU BÜYÜK ŞİRKETLER YOK ?

    Dünyayı yerinden oynatmış rahmetli Ahmet Ertegün var.

    image.png

    www.atlanticrecords.com

    O zaman başa yazılması gerekiyor ... ekleyelim

    böyleleri lazım işte adam her anlamda siyaseti kültürü ilişkileri etkileyen kişilik.

    Ahmet Zahrettin Sebuhi Ertegün (30 Temmuz 1923, İstanbul – 14 Aralık 2006, New York), Türk-Amerikan müzik yapımcısı, iş insanı ve Atlantic Records'un kurucusudur.[1] The Rolling Stones, Led Zeppelin'in yanı sıra Eric Clapton, Aretha Franklin ve Ray Charles gibi isimleri müzik dünyasına kazandırdı.

    bağlantı metni


  • Melih Abdülhayoğlu mesela.

    Comodo Group, Inc., Amerika Birleşik Devletleri Clifton, New Jersey merkezli bilgisayar yazılımı ve SSL sayısal sertifikalar sağlayan özel bir şirket. İngiltere, Türkiye, Ukrayna, Romanya, Çin, Hindistan ve ABD'de yerleşkeleri bulunmaktadır.[2]

    3 Şubat 2017 tarihi itibarıyla, Comodo tüm internet alanlarının %13,9 üzerinde %44 pazar payı ile SSL sertifikalarının en büyük sağlayıcısı konumundadır.[3][4]

  • ⭐⭐

    Eren Özmen hanım var. Hem de milyar dolar değerinde Nasa'yla ortak çalışan bir firmaları var. Interview linki bıraktım


  • Emrah Yücel var. İkonik pek çok Hollywood film afişinin tasarımcısı. Los Angeles tabanlı üç büyük tasarım ajansının sahibi.
    I Mean It
    Dreamogram
    Emrah Yucel Interiors

    alt metni


  • Bence asıl soru biz bu büyük işler başaran Türkleri neden tanımıyoruz Türkiye'de. Bence bizlere fayda sağlamadıkları için ( bizlere derken ülkemize herhangi bir vatandaşımıza) tanımıyoruz.


  • @mehmetatal bu konuda size katılmıyorum. Örneğin birkaç ileti önce bahsedilen Hamdi Ulukaya'nın Türkiye'deki genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için her yıl Amerika'ya davet ettiği, eğitim ve para desteği sağladığı bir proje/destek programı var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum